Bir Müslümanin Dikkatle kacinmasi gereken Hususlar...
Merhaba Saygi Deger Ateist ve Müslüman Arkadaslar..
Islam Dinini Savunan Bir Forumdan Bu Konuyu Aynen Alinti Yapiyorum !
Simdi hep beraber tartisalim simdi gercekden bunlar Müslümanlarin kacinilmasi gereken hususlarmidir !
1-Ehli-Sünnete uymayan bozuk i´tikatlar,
2-Ameli terk etmek
3-Niyette ve i$lerinde dogruluktan ayrilmak
4-Günahta israr etmek5-Islam ni´metine $ükrü terk etmek
6-Imansiz gitmekten korkmak 7-Baskalarina zulm etmek 8-Sünnet üzere okunan Ezana icabet etmemek
]9-Dine aykiri olmayan yerlerde.Anne ve Babasina asiolmak
10-Cok yemin etmek
11-Namazi hafife almak,tadil-i erkani terk etmek
12-Haram Olan Ickileri icmek
13-Müslümanlara Eziyet vermek 14-Veli olmadigi halde velilik iddiasinda bulunmak 15-Günahini Unutmak 16Kendisini Beyenmek Kendisini cok alim görmek
17-Koguculuk ve giybet etmek
18-Mümin Karde$ine Hased etmek, cekememek 19-ülü´l-emre itaat etmemek
20-Bir Insana,tecrübe etmeden,iyi veya kötüdür diye pe$on hükümde bulunmak
21-Yalan Söylemek 22-Digni ÖgrenmekTen Kacinmak 23-Erkeklerin Kadinlara,Kadinlarin Erkeklere benzemeye cali$masi 24-DIN DÜ$MANLARINA SEVGI BESLEMEK 25-Hakiki din alimlerine dü$man Olmak
Bu cümleyi neresinden tutsan homosexuelligi vurgulamasi ve her daim bir homofobi tarafindan hazirlanmis yazi oldugu apacik ortadadir..
Ayrim yapmamasini ögrensinde ondan nasihat versin diyecegim ama bunu diger insanlarin göremedigi sürece nekadar yazarsam yazayim BOSDUR !
Benzemeye calismak terimi bana sunu anlatiyor kendi istegi ile erkek ise kadin olmaya calismasi demek oluyor
lakin escinsellik ise secim disinda oldugunu fakat hic kimse bilmiyor !
Eger vurgulanmasi gereken bir erkegin kas almasi , bir kadinin erkek pantolonu giyinmesi gibi özetse bunun müslümanlikda neden kacinilmasi gerektigine dair hic bir mantiga ise sigmiyor !!
24-DIN DÜ$MANLARINA SEVGI BESLEMEK
25-Hakiki din alimlerine dü$man Olmak
Sevgisi Olmayan Kisi icinde nefret besler..
Dolayisiyla Allahin Kullarinin NEFRET BESLEMESINI ISTEMESI hic bir mantiga sigmaz !
Hz.Ali demisdirki Eger Karsindaki Düsmanin bile olsa Onun bir insan Oldugunu Unutma !
Ama ne varki Bunu Burda SEVGI beslemeyin derken NEFRET besleyin kelimesini ise arkaplanda saklamis !
Simdi Islam alimlerine soruyorum!
Müslümanlikda NEFRET BESLEMEK VARMIDIR ??
Müslümanlik NEFRET Beslemek Icin midir ?
Eger Öyle degilse
Bu Yazilari Yazan Kisinin Yazdiklarin neden inanmakdasiniz ?
Ayrica Hakiki din alimlerine dü$man Olmak derken APACIK BIR INSAN AYRIMI ORTADADIR ?
Müslümanligin bir ayrimcilik dini oldugu ise apacik izah etmekdedir !
Ben buradan sizin algiladiginizin, tam tersini algiladim. yani, bir musluman, imansiz olarak olmekten korkmalidir. Yani, olmeden once imanli olmali ve imanli olmelidir. Burada kacinilmasi gereken, imansiz olmektir. Dolayisiyle, imanli olmek gerekir. Yani, siralanan maddelerden (olumlu/olumsuz), kacinmak gerekir. "Imansiz gitmekten korkki, imanli git" anlami verilmek istenmistir.
Birde ilgimi ceken madde, anlam itibariyle;
22-Digni ÖgrenmekTen Kacinmak-Alinti-
Burada da bir negatif anlam var. Ya "baska bir dini ogrenmekten kacinmak" ya da, "dini ogrenmekten, kacinmaktan, kacinmak" anlam olarak ta "Dini ogrenmemek" temelli ve ve her basligin ortak noktasi "kacinmak" fiilinin, eklentisi temelinde "dini ogrenmemekten, kacinmak" icerigi vermeye calisilmis, yalniz ters bir mantikla. Bence burada, bu maddeleri siralayanlarin, Turkce anlam verebilme sorunu ortaya cikmis.
Hiçbir erkek bir kadın gibi olmak istemez.(Kendimden biliyorum.) Gaylere ya da transeksüel insanlara gidin sorun bakalım... Önyargısız bir şekilde sorun:
Neden kadın oldun deyin. Neden gay oldun deyin...
Hangi erkek başka bir erkekle ilişkiye girmek istesin ki ???
Bu olayı bilimsel olarak araştırınca doğumda, gelişimde ve hormonlardaki sorunlardan kaynaklandıgını görürüz... Yani kişinin iradesi dışında...
Bu da allahın yarattığını varsaydıgımız durum ise !
Onların bu tercihinin nedeni de allah oluyor...
Böyle insanlar da cennete giremeyecekse allah bunları tamamen cehenneme atmak için yaratmış sonucu çıkar.
Ve mantıklı düşünen bir insan bunun tanrısal olmadıgını çok kolay anlar...
Hiçbir erkek bir kadın gibi olmak istemez.(Kendimden biliyorum.) Gaylere ya da transeksüel insanlara gidin sorun bakalım... Önyargısız bir şekilde sorun:
Neden kadın oldun deyin. Neden gay oldun deyin...
Hangi erkek başka bir erkekle ilişkiye girmek istesin ki ???
Bu olayı bilimsel olarak araştırınca doğumda, gelişimde ve hormonlardaki sorunlardan kaynaklandıgını görürüz... Yani kişinin iradesi dışında...
Bu da allahın yarattığını varsaydıgımız durum ise !
Onların bu tercihinin nedeni de allah oluyor...
Böyle insanlar da cennete giremeyecekse allah bunları tamamen cehenneme atmak için yaratmış sonucu çıkar.
Ve mantıklı düşünen bir insan bunun tanrısal olmadıgını çok kolay anlar...
Saygılarımla...
Bu mudur? Konuya süper bir aciklik getirdiniz sayin hackercesur pes yani.