Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-07-2010, 10:36
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Post islamda organ bağışı...

Merhaba arkadaşlar. Geçen trafikte ceza yedim. Ehliyeti polise verdim ve cezayı yazdı. 50 olan hız sınırını 59 ile aştıgım için 130 tl ceza yedim.
Ehliyeti tekrar alıp çantama koyarken arka yüzeyinde şöyle bir yazı gördüm...

"TIBBEN YAŞAMIM SONA ERDİKTEN SONRA ORGANLARIMIN TAMAMINI, BÖBREKLERİMİ, KARACİGERİMİ, GÖZLERİMİ, KALBİMİ, PANKREASIMI DİĞER HASTALARIN TEDAVİSİ İÇİN BAĞIŞLIYORUM..."
ifadesini görünce aklıma burada 100 sayfaya ulaşan ve tartışılan miras paylaşımı konusu ve daha birçok şey geldi...
Açıkçası birazda duygulandım ve ölünce bağışlamayı da düşünüyorum...

Bu dünyadaki fani malı amma yanlış amma doğru kuranda oranlarla paylaştıran allah, insanlık için son derece önemli olan bu organ bağışı konusuna neden değinmemiş diye sormadan edemedim.

Araştırmalarıma göre kuranda bunla ilgili bir bilgi yok. Ölenin dünyadaki malı çatır çatır yakınlarına büyük bir zevkle paylaştırılırken,

insanlık için bu kadar önemli bir olayın allahın gözünden kaçması neyi anlatır ki ?

(Düşünme işleminin bile kalpten oldugunu sanan allah organ bağışını nasıl bilsin dimi ? )

Şimdi 1400 yıl önce bilinmiyordu tarzı şeyler yazmayın bana.

Yüce yaratıcı da mı bunları bilmiyordu ????

Mal paylaşımını bilen muhammedin tanrısı organ paylaşımını neden görmedi...

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Konu hackercesur tarafından (29-07-2010 Saat 10:46 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-07-2010, 12:30
karinca karinca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayin hackercesur,
Ceza icin üzüldüm. Cogu kez maksat trafik düzenini asip kurumlarin para kazanmasina vardigi icin dünyanin her yerinde hekes rahatsiz. Ama 50 hiz sinirini bilerek, unutrak veya hata sonucu astiniz cezaniza razisiniz.

Dinde kisi unutarak yaptiklarindan tövbe ederse affedilir, hata ile yaptiklarindan da. Niyet en önemli etkendir. Niyet temiz oldumu Allah affeder ümidi nerdeyse kesine yakindir. Dünya islerinde bu kural elbette gecerli olamaz cünkü insanlar niyetleri okuyamazlar ve suclular yalan söylemeye meyillidirler. Sinelerde sakli olani ancak Allah bilebilir kuralina inanilir.

Asri saadet döneminde bir yalanci peygamber cikti müseyleme, onun kabilesinden biri daha evvelden müslüman olmustu. Müseyleme cikip peygamberlik ilan edince adam "ben kureysin dogrusuna kendi kabilemin yalancisini tercih ederim" deyip müseylemeye katildi. Adam neyi redettigini biliyordu ama asiri kabilecilik dürtüsüne yenik düstü. Dürüst bir davranis gercekten taktir ediyorum. Dürüst düsman sahtekar dosttan iyidir.

Siz naaptiginizi bilmiyorsunuz. Su inkar ettiginiz seyi bir bilip öyle inkar etseniz. Ben yillardir bu isin icindeyim ve bütün varligimla sahidim siz bilmediginizi inkar ediyorsunuz. Bilin sonra kendiniz karar verin baskalari degil. O zaman daha cok saygiya layik olursunuz. Bir is disardan bakmakla ögrenilse kediler kasap olurdu.

Yukardaki konuya ilmi bir aciklama beklemeyin benden cünkü ne konunuyu acis sekliniz ne de savlariniz ilmi degiller.

saygilar...
Alt 29-07-2010, 13:34
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Yukardaki soruya mantıklı cevap verebilecek müslüman arkadaşlar yok mu şimdi... Üzüldüm doğrusu... Halbuki mal paylaşımındaki matematik hatası konusunda bülbül idiniz.

Konu günceldir. Bakıp çıkmayınız... Yorumlarınızla katılınız...

Hız sınırını tabiki bilerek aşmadım. Bir alt caddeden gelirken tabelada 60 yazısı vardı. Fakat o caddeden dönerek başka caddeye girdigimde uyarı tabelası yoktu. Ve radar kurmuşlardı... Benle birlikte gelen çogu sürücü aynı yerde cezayı yedi...
Alt 29-07-2010, 14:10
Üye

Sayin hackercesur,
Bak o matematik hatasi dedigin konuyu ben baska forumlarda da gördüm. Kac yüz sayfaydilar bilmiyorum hepsini dikkatlice okudum. Cok uyanik olduklarini sananlar bu iddialari ortaya atiyorlar. Ayette adalet hakkinda yol gösteriliyor, sizin uyaniklar iki ayeti birlestirip bir soru soruyorlar, artik yine dönemin hayat sartlari, yasam bicimi göz önüne alinmadan bin yildan fazla bunlar nasil uygulandi arastirilmadan kuru ve aptalca bir mantik yütütmeyle isin icinden cikilmaya calisiliyor.
Bak bu konuda Ilber Ortayli ne yaziyor;
"mahkeme sicillerine baktigimiz zaman bazi ahvalde ahkam-i feraiz dedigimiz Islam hukuku miras kurallarina göre yapilan miras taksimlerine gayri müslimlerin de müracat ettigini görüyoruz. Mesela ermeni ailelerinde vefat edenlerin mirasi, cocuklari, kizi, oglu, esi arasinda buna göre taksim edilir." Osmanliyi yeniden Kesfetmek s.37 dedikten sonra sebeplerini acikliyor. Osmanlida her millet kendi kanunlarina göre yargilanmakta özgürdüler. Dünyanin neresinde böyle bir özgürlük var?
Siz gercekten anlamadiginiz ve bilmediginiz konularda fikir yürütmenin ne anlama geldigini bilmiyor musunuz? Yoksa böyle davranmak icin bir zor altinda misiniz?

Ayetlerde insanlarin islerine direk müdahele edilmez, yollar gösterilir ve gerisi hür iradeye ve insanin yaraticiligina birakilir, bu sadece bir imtihan degil ayni zamanda daha güzeli meydana getirebilme yarisidir.
Siz önce din nedir, ilah nedir, Allah nedir gibi sorularin cevabini ögrenseniz kendinize karsi daha dürüst davranmis olursunuz. Müslümanlara güvenmiyorsaniz Tolstoy da okuyabilirsiniz "Din Nedir, Tolstoy"
Saygilar...
Alt 29-07-2010, 14:15
oldschool oldschool isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu konu aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık misali. bir yanda insan düşünmeden edemiyor. dünyada o kadar organ ihtiyacı olan insan var, onların hayatını daha güzel yaşamaları biraz da senin elinde. belki de hayat kurtaracaksın. bunun dışında sen de onlardan biri her an olabilirsin. ve organ bağışının önemi burada anlaşılıyor. diğer taraftan şöyle bir durum var. çok sevdiğiniz bir insan ölüyor ve organlarını bağışladıktan sonra görüyorsunuz ki vücudu delik deşik edilmiş. gözünü oymuşlar, iliğini sökmüşler, ciğerini çıkarmışlar vs vs vs. bu da sanki ölüye saygısızlık gibi geliyor bana.

saygılarımla...
Alt 29-07-2010, 14:30
Üye

oldschool´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu konu aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık misali. bir yanda insan düşünmeden edemiyor. dünyada o kadar organ ihtiyacı olan insan var, onların hayatını daha güzel yaşamaları biraz da senin elinde. belki de hayat kurtaracaksın. bunun dışında sen de onlardan biri her an olabilirsin. ve organ bağışının önemi burada anlaşılıyor. diğer taraftan şöyle bir durum var. çok sevdiğiniz bir insan ölüyor ve organlarını bağışladıktan sonra görüyorsunuz ki vücudu delik deşik edilmiş. gözünü oymuşlar, iliğini sökmüşler, ciğerini çıkarmışlar vs vs vs. bu da sanki ölüye saygısızlık gibi geliyor bana.

saygılarımla...
Sayin oldschool,
Yani ölüye saygi diriye saygidan daha agir basiyor öyle mi?
Saygilar
Alt 29-07-2010, 15:06
Üye

karinca´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin oldschool,
Yani ölüye saygi diriye saygidan daha agir basiyor öyle mi?
Saygilar
bir kıyas yapmadım. sadece ölüye de saygı gerekir diye düşünüyorum. sizce öyle olmamalı mı?

saygılarımla...
Alt 29-07-2010, 15:23
Üye

oldschool´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bir kıyas yapmadım. sadece ölüye de saygı gerekir diye düşünüyorum. sizce öyle olmamalı mı?

saygılarımla...
Sayin oldschool,
Konuyu biraz arastirirsaniz, bunun yeni bir is olmadigini görürsünüz. Bu sebeple artik bu isin yapilip yapilmamasi, uygulamanin hukuku hususunda nerdeyse insanlik ayni görüsleri paylasiyor. Bu is bitmis yani.

Ben bu sebeple konuyu tartismak istemiyorum.
yani her insanin aklina gelen soruya "Allah niye cevap vermemis"in cevabini vermeye bizim gücümüz yetmez, bu sebeple ben arkadaslara her gördügünüz düsü burda paylasmak degilsiniz mesaji vermeye calisiyorum, bi de insan konustugu konular hakkinda biraz bilgi sahibi olmali degil mi?
Saygilar...
Alt 29-07-2010, 15:27
Üye

karinca´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin oldschool,
Konuyu biraz arastirirsaniz, bunun yeni bir is olmadigini görürsünüz. Bu sebeple artik bu isin yapilip yapilmamasi, uygulamanin hukuku hususunda nerdeyse insanlik ayni görüsleri paylasiyor. Bu is bitmis yani.

Ben bu sebeple konuyu tartismak istemiyorum.
yani her insanin aklina gelen soruya "Allah niye cevap vermemis"in cevabini vermeye bizim gücümüz yetmez, bu sebeple ben arkadaslara her gördügünüz düsü burda paylasmak degilsiniz mesaji vermeye calisiyorum, bi de insan konustugu konular hakkinda biraz bilgi sahibi olmali degil mi?
Saygilar...
dostum ben sadece düşüncelerimi paylaştım. sırf insanlık kabul ediyor diye bir şeyi kabul edecek değilim. yada insanlık kabul etmiyor diye red de edecek değilim. bu konuyla ilgili bildiklerimi değil, 'hissesttiklerimi' paylaştım dikkat ederseniz. eğer siz çok şey biliyorsanız bizi de aydınlatırsanız çok ama çok sevineceğim.

saygılarımla...
Alt 29-07-2010, 15:31
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın karinca,

Bilgi sahibimisiniz? O halde konuşun herkes faydalansın. Değil iseniz başkalarına karışıp bilgili olup olmadıklarını yada bu sitenin amacını görmezden gelip kimin ne konu açacağına siz mi icazet verceksiniz? Bırakın lütfen şu öğüt vari telkinlerle cevapsız cevap sandığınız mesajlaşma biçimini.Herkes kendini biliyor, bilgi ölçer olmaya yada seviye tespit sınavına kalkmayın.Bilgilerinizi sunun polemik yaratmadan okuyalım.tartışalım.

Sayın oldscool bakış tarzınız insani açıdan haklılıklar içeriyor, yinede beden dediğiniz maddesel gerçekliği ruhsal bir inancınız var ise zaten önemsemeniz ilginç değil mi?

şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...

Önerilen Siteler