insan beyni sınırsız düşünceye sahiptir, ve nefside arsızdır, yani isteklerinin sonu yokdur.
kimi zaman ufacık bir toz parçasına takılır, düğmesine bakar, rengine takılır gibi, kimi zamanda tutar galaksiyi eline alır... herşeyi kendi beyninde kendi mantığında eler, gün gelir kendini tanrı yerine koyar, ve ölçü olarak kullandığı tek bir cetvel vardır, o da kendi mantığı, mantık ise kendi bilgisi kadar genişleyebilir, bilgin ne kadar ise o kadar düşünebilirsin,
tanrı varmı? var olabilmesinin delili nedir? eğer varsa ve bu din bilgileri aracılığı ile doğrulanmış ise acaba din bilgileri doğrumu? doğru veya mantıklı değil, yada uydurma ise bu durumda tanrı yokmu? din olmanın mantığı nedir? "tanrı bence böyle yapmalıydı" mı diyerek bakmalıyız. yani "din"de bir şey var diyelim ve biz bunu "din" mantığına "kendi" mantığımızda oluşturduğumuz "din" mantığına aykırı buluyoruz. yanlışımız ney? "kendimizi tanrı yerine koymak".. içimizden bilinçaltımızdan şöyle düşünüyoruz: "eğer ben tanrı olsaydım, bunu böyle yapmazdım, o zaman bu yapılan tanrı lık işine ters ve bu durumda burada bahsi geçen tanrı, tanrı olamaz...."... ve hatamız işde kendimizi tanrı yerine koymak oldu... insan soyutlanarak düşünemez, hep bir inanç içindedir. ya tanrı vardır diye bakarsın ya da tanrı yokdur.. ikiside bir inançdır. asla tanrı yokdur derken ,, acaba varmıdır? diye bakamayız.. yada vardır derken acaba yokmudur diye bakamayız... iki yolda da subjektif bakış açısı zordur..
benim görüşüm ise:
tanrı vardır. bu hayatın, çok gelişmiş, güsel hayatın 60 yıl kadar olan basit bir hayat olmadığı kanısındayım. her şey bir anlık ve boş bir gelişim için mi? kainat, galaksi, sistemler, dünya..
mükemmel olan bir şey, en sağlam olan mı demektir, mesela kuran diorki "biz insanı mükemmel olarak yarattık." işde ama hastalanıyoruz, zayıfız, demir gibi güçlü diliz. ee hani mükemmellik. kaya gibi sağlam olsak, hiç hastalanmasak, yaşlansak ama yaşlı görünmesek ve güçden düşmesek... hani mükemmellik.. mükemmel olmak demek ne demek. eğer mükemmel olmanın demiri bükebilen süpermen gibi bir şey oldugunu düşünürsek bu durumda kuran yalan söylüor olur.
hayata en basit ve "adi" anlamı bir ateist verebilir..
hayata en karmaşık ve "değerli" anlamı ise allah a inanan verebilir..
bizim çözmemiz gereken, öldükten sonra ne olacak, ölüpde bize haber veren yok, yada öteki taraflardan bir melek cnn e çıkıp açıklamada yapmadı, biz içimizde bu tür bir şey istioruz.. bir ayet okuyunca uçmalıyız ki tanrı nın ayeti olduğu anlaşılsın. yada cennet ten böyle kelime kelime bahsetmek yerine, allah belkide youtube da yayınlanmak üzere video yollamalıydı. cehennemden de bir kaç sansürlü görüntü olabilir mesela..
delil istioruz delil, muhammed miraca cıktıya, inanmayan herkesi 3 günlüğüne tam pansion miraca alması lazımdı tanrı nın...

allah böyle bir şey yapmayacak..
kuranda söylemiş; allah ın size melek mi göndermesini bekliorsunuz...
hayır.. olmayacak..
çünkü böyle bir şey olursa, bu inanç değil dayatma olur. gelen bilgiler allah ı görmeye yeter. eğer cnn e bir melek çıksaydı o zaman zaten herkes inanırdı. bu da dayatma olurdu. allah insana yeterli aklı vermiş ve tercih yapmasını istemiş..
saygılar..