Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-08-2010, 15:03
ahmetaltan ahmetaltan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem neden "Evet" çi...

CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, "Anayasa paketi bu haliyle yeterli değil ama 12 Eylül'ün izlerini silme adına, 35 yıllık bir CHP'li olarak darbe anayasasının değişmesine açıkça 'evet' diyorum" dedi.
ilgili yazı...
Alt 03-08-2010, 12:20
fantomas fantomas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

"Kimi iddialara göre 17 bin faili meçhul cinayet var. Bu kadar faili meçhul cinayetin yaşandığı bir ülkede yaşıyoruz ve biz CHP'lilerin kılı kıpırdamıyor."

Bu alıntıyı adresi yukarı da verilen yazıdan aldım.

Ya hu,

Allah'ınızdan korkun,kuldan utanın!

Türkiye'deki haksızlıklara hangi tarihte hangi dinci karşı çıktı da bugün bunlarla aynı safa geçtiniz.

Türkiye'deki haksızlıklara faili meçhullere nerede ne kadar yanlış varsa tümüne hep sol düşünce karşı çıkmıştır.Daha solcular ölmedi.Cumhuriyet Gazetesi faili mechulleri gündemde tutan yegane eser.En baba solcu Aydınlık gazetesi faiili mechullerin mechul falan olmadığını yıllarca yazdı durdu.

Allahınızdan korkun be!

Bakın ben Tanrım'dan korktum.Şu iki satır gerçeği yazmazsam benden hesap sorar dedim ve doğruları söyledim.

Allahınızdan korkun be!

Türkiye'de başta hangi iktidar olursa olsun o iltidar dönemlerinde ve hepsinde iktidarlara yalakalığın en inanılmazını yapanlar,ülkede yapılan haksızlıklara değil sesini çıkarmak alkış tutanlar bugün küresel sermayenin egemenlerine aynı yağcılığın daha da tillahını yapıyor.

Ne oldu da bunlarla aynı saflara geçtiniz.

Bu kadar faili cinayet işleniyormuş kimsenin kılı kıpırdamıyormuş.

Allah'ınızdan korkun be.

Şu ülke için çekilebilecek cefaların hepsini çekmiş insanlardan utanın be!

Allah'tan korkmuyorsanız

Uğur Mumcu'dan utanın Aziz Nesin'den utanın.

Hayatı boyunca iktidarlarla kelimenin tam anlamı ile boğuşan İlhan Selçuk'tan utanın.

İsimlerini dahi bilmediğiniz ama hayatlarını canlarını ülkesi için harcayan,öldürülen,işkence edilen,hayatları zehir edilen insanlardan utanın.

Ayıptır be!

Darbe paşalarına yağ çekenler onları cennet mekan ilan edenler şimdi başka küresel egemenlerin eşşeğini çekiyor diye onlarla bir olup,hayatını en kutsalını canını bu ülkeye verenlere cephe almak o insanlara yapılacak en büyük insafsızlıktır.

İnsanlığa sığmaz!

Allahınızdan korkun!
Alt 03-08-2010, 13:36
kitapsızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kitapsızım kitapsızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu anayasayla 12 eylülden hesap sorulacağına inanan adam balığın kavağa çıkacağına da inanır.

Alt 03-08-2010, 15:39
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Esref Erdem'i cesaretinden dolayi tebrik ederim. CHP'nin Anayasa degisiklik önerilerine, hele de Anayasa Mahkemesinin yaptigi degisikliklerden sonra destek vermesi gerekirdi. Ama olayi AKP oylamasina cevirmeye calisiyor. BDP'nin de bu degisikliklere destek vermesi gerekirdi. Ikisi de büyük yanlis yapiyorlar. Bu yüzden her iki parti de kendi kitleleri icinde cok sayida kisi tarafindan yalniz birakilacaktir. Anayasa degisikligine EVET diyen, ama icinde bulundugu politik iliskilerden dolayi bunu söylemeye cekinen baskalari da oldugunu tahmin ediyorum.

Esref Erdem'i simdi partiden atsalar bir dert, atmasalar bir dert. Iste demokratik gelismelere karsi yüzmeye calisinca böyle olur. Simdi bir de yigit bir BDP'li bekliyoruz. Pek sanmiyorum ama, bakalim, belli olmaz. Haa, Baskin Oran'in karsisina aday cikarmamiz hataydi diye özelestiri yapmislardi, belki secimlerden sonra ayni sekilde özelestiri yaparlar

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 03-08-2010, 19:31
cenker cenker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Eşref Edem Haymanalıdır.Ama Haymananın yerlilerinden değildir.Sonradan yerleştirilen kürtlerdendir.Muhtemelen kürtçüdür.Çünkü tezkere çıktığı zaman da dtplilerle beraber ret oyu vermişti(terör yüzünden çıkan tezkere ırak savaşı tezkeresi değil).Bu adam yıllardır partidedir.sSon zamanlara kadar tek vasfı baykalın adamı olmasıdır.Ne konuşurdu ne akar ne kokardı.Baykalın gitmesiyle beraber kendi suyu da ısınmıştır.Bu adam Baykalın desteği olmadan tekrar milletvekili olamaz.Kendi köyü bile oy vermez buna.Haymanada sokakta dolaşamaz.O yüzden son seçimlerde Haymanın bulunduğu 2.bölgeden değil 1.bölgeden aday yapılmaktadır.Kanımca akpe yamanmaya çalışıyor.2.ci ertuğrul günay vakası izliyebiliriz.Yakındır.

insanı cezalandıran, o öfkesi hiç dinmeyen, size yaşamayı ve zevkleri yasaklayan, size efendinizin köpeği olmanızı emreden "şey" tanrı olamaz. bu, iyilik değildir.
Alt 03-08-2010, 20:32
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

sargon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Esref Erdem'i cesaretinden dolayi tebrik ederim. CHP'nin Anayasa degisiklik önerilerine, hele de Anayasa Mahkemesinin yaptigi degisikliklerden sonra destek vermesi gerekirdi. Ama olayi AKP oylamasina cevirmeye calisiyor. BDP'nin de bu degisikliklere destek vermesi gerekirdi. Ikisi de büyük yanlis yapiyorlar. Bu yüzden her iki parti de kendi kitleleri icinde cok sayida kisi tarafindan yalniz birakilacaktir. Anayasa degisikligine EVET diyen, ama icinde bulundugu politik iliskilerden dolayi bunu söylemeye cekinen baskalari da oldugunu tahmin ediyorum.

Esref Erdem'i simdi partiden atsalar bir dert, atmasalar bir dert. Iste demokratik gelismelere karsi yüzmeye calisinca böyle olur. Simdi bir de yigit bir BDP'li bekliyoruz. Pek sanmiyorum ama, bakalim, belli olmaz. Haa, Baskin Oran'in karsisina aday cikarmamiz hataydi diye özelestiri yapmislardi, belki secimlerden sonra ayni sekilde özelestiri yaparlar
Yahu sevgili sargon bu "gerçeğin efendisi" rollerini nereden ediniyorsunuz ? Başkalarının anayasa değişikliğinin hiç de demokratik özlemlerle tezgahlanmadığı düşüncesi neden demokratik gelişmelere karşı yüzmek oluyor ?

Sakın sizler birilerinin dümen suyunda yüzüyor olmayasınız ?

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 03-08-2010, 21:53
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sevgili frodo, baskalarinin hangi özlemlerle neyi tazgahladigi beni hic ilgilendirmiyor. Ortaya koydugu sey önemli. Anayasa degisiklik önerileri yeterli degil, ama demokratik degisiklikler iceriyor. Benim icin bu önemlidir. Adam bunu istiyor ama bundan cikari olacak diyebilirsin. Olursa olsun. Generaller, CHP yada baska birisi de kendi cikari olacagi icin demokratik bir degisiklik yapsin, onu da desteklerim. Yani kim istedi, ne tezgahliyor diye hesap etmeye kalkarsam, sag elimle sol kulagimi göstermekten farkli olmaz.

Baskalarinin dümen suyu konusu ise bence büyük bir hata kapisidir. Dümen suyuna göre hesap yaparsan, her zaman birilerinin dümen suyunda olacaksindir. Bir tavir alirsin, PKK'nin dümen suyunda olursun, baska bir tavir alirsin, AKP'nin dümen suyunda olursun, bir tavir alirsin devletin dümen suyu, bir digerinde ABD'nin dümen suyunda oluverirsin. Dümen suyuna göre politika belirlemeye calisirsak isimiz is yani. Hos, simdiye kadar bu mantik yüzünden hep birilerinin dümen suyunda oldugumu söyleyen cok kisi oldu. Benim dümen suyum o kadar güclü degil ki, dogal olarak hep birilerinin dümen suyunda oldugum söylenecektir. Isin detayina bakilirsa 1 yol dümen suyu ise, 2 yol da, hatta 3. bir yol, 4. bir yol, 5. bir yol da bir dümen suyudur. Bütün dümen sulari tutulmus durumdadir yani. Bence dümen suyu felsefesi cürük bir felsefe.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 03-08-2010, 22:33
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili sargon chp kanadında kendi kitleleri tarafından yalnız bırakılacağı tezin yanlıştır seni temin ederim ki chp nin kadroları heleki gençlik örgütleri "hayır" demekte bdp kanadını bilemıyorum ne yapacakları belli olmaz hayır demediler zaten boykot dediler ama gençlik kanadında hayırcı insanlar var bizzat tanımaktayım...

anayasaya evet demek zaten neyin anayası olduğunu anlıyamamaktır..
akp nin demokrasi getirdiğine inananlar birçok şeyden bihaberdirler öncelikle bu topraklarda yaşayan insanlar demokrasinin gelmediğini ve gelmeyeceğini çok iyi bilirler..
3-5 güzel maddeyle süslenmiş bir paket birilerini kandırabilir ancak asıl oyunu görmek isteyenler bunu görebilirler.. takınyacıların anayasıandan hayır beklemek bizler için allahtan hayır beklemekten farksızdır!!

zihniyet değişmeden lafların değişmesi = eşşeği altın semere vurmuşlar eşşek yine eşşektir..

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 03-08-2010, 23:00
hako - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hako hako isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Siyasi hayatı boyunca gaf üretmekten öteye gitmemiş , halkın kin ve nefret duygularını körükleme yoluyla bizzat bölücülük yapmış (ve yapmakta) bir başbakan. Hatta bu sebeple hapis cezası almış bir başbakan. Minarelerini süngü yapan, hakkında karikatür çizen adamları mahkum ettirmiş bir başbakan. Demokrasiye tramvay diyen başbakan.

Demokratik anayasa yapacakmış da ben keriz yiyecekmişim, hap gibi yutacakmışım. Mecburmuşum gibi sanki yutmaya.

Tek başına bu bile HAYIR demeye yeter.
Eşref Erdem'in seceresini de dökmüşler ortaya.
Gitsin Tayyibin elini öpsün belki ona da bi hap verirler.

"Önce insan ol, sonra gel. Ben mevlana değilim"
Alt 03-08-2010, 23:31
axial
Üye Değil

Recebullah efendinin anayasa paketi;

1- Vatandaşa sınırsız demokrasi
2- Ben ne dersem o olur.
3- 1. ve 2. maddelerin çeliştiği durumlarda 2. madde geçerlidir.

Önerilen Siteler