Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-04-2006, 17:47
Üye Değil

Standart Kuran'da Büyük Gaflar

Sol sütundaki "Bunları Biliyormuydunuz?" bloğunu geliştirmeye devam ediyoruz. Bugün, Panteidar arkadaşımızın da önemli katkılarıyla *"-Hud Suresi'nin 2. ayetini ..." diye başlayan başlığın linki tamamlanmış oldu. Metni aşağıya kopyalıyorum:

Kuran, İslam inancına göre Allahın sözü kabul edilir. İslam inancına göre Allah, Cebrail adlı bir melek vasıtasıyla kendi sözlerini Muhammed'e iletir. Muhammed ise vahiy katipleri adı verilen kişilere "tanrı" vahiylerini yazdırtır.

Kuran'ın geneli incelendiğinde hitap dilinin "ben" veya "biz" zamiri olduğu göze çarpar. Oysa Kuran eğer tanrı sözü ise örneğin ....yaptık şeklinde cümleler değil de ....yaptım şeklinde cümleler kurulmalıydı. "Biz" zamirinin kullanılması tanrının tekliği ve güçlülüğü, her şeye yeterliği, konusunda soru işaretleri uyandırmaktadır. Çünkü her ne kadar "biz" denilerek tanrının kendisiyle birlikte melekleri de kastetiği iddia edilse de "Melekler olmasa tanrı bunları yapamaz mıydı? Neden meleklere ihtiyaç duydu?" gibi sorular yanıtsız kalmakta, pek çok konuda olduğu gibi "tanrının takdiri" ne bırakılmaktadır.

Aslında bu makaledeki esas konumuz yukarıda ele alınandan çok daha düşündürücü: Muhammedin ağzından çıkan ayetler!

11. Hud Suresi, 2. ayet:

"Bu Kitap Allah'tan başkasına ibadet etmemeniz için indirildi. Kuşkusuz, ben size O'ndan gelen bir uyarıcı ve müjdeciyim."

Açık şekilde görülmektedir ki bu ayette konuşan Muhammeddir. Bir gaf yaparak ayeti kendi dilinden yazdırtmıştır. Bu gafı farkeden ama örtmeye çalışan kimi mealciler, ayetin orijinalinde bulunmayan "de ki" sözcüğünü meale parantez içinde monte etmektedirler. Sitemizde de bulunan bir Kuran mealinde (İslami bir siteden alınmıştır) meal şu şekilde geçmektedir:

(De ki: Bu Kitap) "Allah'tan başkasına ibadet etmemeniz için (indirildi). Şüphesiz ki ben, onun tarafından size (gönderilmiş) bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim.

Kuran meali kitaplarında parantez içinde yazılan kelimeler, "Bu sözcükler Kuranın orijinalinde yok ama biz siz daha iyi anlayasınız diye bunu yazdık" anlamına gelmektedir. Yukarıdaki mealde de ayetteki çarpıklık örtülmek istenerek "de ki" sözcüğü parantez içinde eklenmiştir.

Toplam yedi ayetten ibaret olan Fatiha Suresi' de aynı mahiyettedir:

1. Rahmân ve rahîm olan Allah'ın adıyla.
2. Hamd (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur.
3. O, rahmândır ve rahîmdir.
4. Ceza gününün mâlikidir.
5. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.
6. Bize doğru yolu göster.
7. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil!

Gene pek açık görülmektedir ki ayetler Allahın dilinden yazılmamıştır. Allah, siz bana böyle dua edin de dememiştir. Fatiha Suresi'nde konuşan kişi belli ki bir insandır. O halde hitapda gaf yapılmıştır.

Benzeri durum Zariyat Suresi' nin 50. ve 51. ayetlerinde de söz konusudur:

50-"O halde hemen Allah'a kaçın; haberiniz olsun ki, ben size ondan gelen açık bir uyarıcıyım.
51-Allah'la beraber başka bir tanrı uydurmayın; haberiniz olsun ki ben size ondan gelen açık bir uyarıcıyım.

Pek açıktır ki bu Kuran ayetlerinde konuşan Allah değil Muhammedin kendisidir.

Peki o dönemlerde bunları farkedenler yok muydu? Neden Muhammed'e inandılar?

Birincisi o dönemde okuma-yazma oranı o kadar düşüktü ki bu ayetleri inceleyeyebilecek insan sayısı çok azdı.

İkincisi, bu ve benzeri çarpıklıkları farkedip dile getirilenler kafirlikle, münafıklıkla, zındıklıkla suçlanıp aşağılanıyordu. Hatta Ka'b Bin Eşref, Ebu Cehil gibi olanlar canları ile ödüyordu bunları. Dolayısıyla gerçeği söylemek çok tehlikeliydi.

Üçüncüsü, toplumsal statüsü iyi olan muhalifler "kalpleri İslama ısındırılmak" adına rüşvet verilerek susturuluyordu (bkz. Turan Dursun' un Rüşvetle Müslüman olanlar adlı makalesi).
Alt 20-04-2006, 20:43
Şamanist Şamanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Kuran'da Büyük Gaflar

Yine bu sitenin ayarında başka bir sitede Kuran'ın orjinalinin içindeki Arapça'da gramer hataları olduğu yazılıydı. Bu konuda bir bilginiz varsa bizi bilgilendirebilir misiniz?

Elbet bir gün Tanrı Dağı'na uçacağız
Alt 20-04-2006, 22:15
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Turan Dursun sitesi dışındaki din konularındaki araştırmalarınızda dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Maalesef her site objektif olamıyor, doğru bilgi veremiyor. Çoğu İslami sitenin yaptığı gibi propaganda amaçlı olarak gerçekleri çarpıtabiliyorlar.
Diğer sitelerden okuduğunuz bilgiyi kontrol etmelisiniz. Farzedelim Taberi'den bir alıntı vermiş. Sizde güvenerek bunu alıp kullanıyorsunuz. Rencide olabilirsiniz. Size cevap yazan, sizin yalan söylediğinizi, iftira ettiğinizi, Taberi'de öyle yazmadığını ispatlayarak açıklıyabilir.

Örnek mi istiyorsunuz. İlhan Arsel'in sitelerinden zaman zaman ben de yararlanırım. Ama yeni ve emin olmadığım bir bilgiyi kontrol etmeden kullanmam.
Bakın bu sitede Kur'an'ın Hakka suresinin 40.ayetinde ;

" (Kur'ân), andolsun ki, Kerîm (onurlu) olan bir elçinin sözüdür...”

diye yazdığını , dolayısıyla Kur'an'ın "Allah sözü" olmadığını açıklamaya çalışıyor.
Halbuki ardından gelen ayetler incelendiğinde 43. ayetinde ;

" (O), alemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir." diye cümle tamamlanmış oluyor.

Sayın Arsel ; Bu tür yaklaşımlarla haklı olduğunuz konularda dahi haksız duruma düşersiniz. Objektif olmayıp, *cımbızlama-makaslama tarzıyla araştırmacı olmayan birilerini ikna edersiniz ama hatayı farkedenlerin de güvenini kaybedersiniz.

http://www.ilhan-arsel.org/KurElestri/05.html
Alt 20-04-2006, 23:52
Kıdemli Üye

Hz.Muhammed'e ayetlerin Cebrail tarafından indirildiğine inanılır.
Hz.Muhammed döneminde, mucizevi denebilecek hiçbir olay olmamıştır.
Bu durum bizzat Kur'an'da ifade edilmiştir.

Yunus /20. “Ona (peygambere) Rabbinden bir mucize indirilse ya!” diyorlar. De ki: “Gayb ancak Allah’ındır. Bekleyin, şüphesiz ben de sizinle birlikte bekleyenlerdenim!”

Ona bir melek de gönderilmemiştir : Kur'an'da bu da açıkça ifade edilir.

Enam /8. *Bir de dediler ki: “Ona bir melek indirilse ya!” Eğer *bir melek indirseydik artık iş bitirilmiş olurdu, sonra da kendilerine göz açtırılmazdı. *

Vahiy tarifini " Allah'ın sözlerinin Cebrail tarafından peygambere indirilmesi" olarak yaparlar.
Gerçek tanımı ise ;

1 . Bir buyruk veya düşüncenin Tanrı tarafından peygamberlere bildirilmesi:
* * *
2 . Bu biçimde bildirilen buyruk.

Tanımın içinde melek yoktur. Dolayısıyla ayetlerin gelişi konusunda *mucizevi yollar aramanın mantığı yoktur.

Nisa /163. Biz Nûh’a ve ondan sonra gelen peygamberlere vahyettiğimiz gibi, sana da vahyettik. İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a, torunlarına, İsa’ya, Eyyüb’e, Yûnus’a, Hârûn’a ve Süleyman’a da vahyetmiştik. Davûd’a da Zebûr vermiştik. *

Bu ayette İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a kısacası hepsine vahyedildiği belirtiliyor.
Hani bunların ayetleri - kitapları ?

Cebrail'in gönderildiği kişi ise Kur'an'da sadece Meryem olarak belirtilmektedir :

Meryem /17. (Ey Muhammed!) Kitapta (Kur’an’da) Meryem’i de an.Hani ailesinden ayrılarak doğu tarafında bir yere çekilmiş ve (kendini onlardan uzak tutmak için) onlarla arasında bir perde germişti. Biz, ona cebrail’i göndermiştik de ona tam bir insan şeklinde görünmüştü .

Sonuç olarak vahiy'i melek vasıtasıyla ayet indirme değil , Tanrıdan ilham, esinlenme olarak düşünmek gerekir.
Vahiy ilham olarak düşünüldüğünde ise bir çok çelişkili konu aydınlığa kavuşacaktır.
Alt 21-04-2006, 14:17
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

1. Allah, ben yada biz ifadesiyle konuşuyor

Şu halde Benim azabım ve uyarmam nasılmış? Kamer 21
Şimdi azabımı ve uyarmamı tadın Kamer 39
Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi? Inşirah 1

2. Allah, kendisinden Rabbın, Allahın, Tanrın diye sözediyor

Elbette Rabbin sana verecek, böylece sen hoşnut kalacaksın. *Duha 5
Bu,) Rabbinin, kulu Zekeriya'ya rahmetinin zikridir. *Meryem 2

3. Muhammed konuşuyor

Öyle ki, Allah'tan başkasına ibadet etmeyin. Gerçekten Ben, sizi O’nun tarafından uyaran ve müjdeleyenim Hud 2

4. Üçüncü bir kişi konuşuyor (belki de melek)

Allah... O'ndan başka İlah yoktur. Diridir, Kaimdir.
O, sana Kitab’ı hak ve kendinden öncekileri doğrulayıcı olarak indirdi. O, Tevrat'ı ve İncil'i de indirmişti.

Al-i İmran 2-3

Erkeği ve dişiyi yaratana (andolsun) Leyl 3

Bir de, bazen surelerin içinde hitap eden kişi değişiyor, Muhammed başlıyor, Melek yada üçüncü şahıs devam ediyor, Allah bitiriyor konuşmayı. Yada başka bir kombinasyon. Ya baştan çok kötü bir metin çıkarılmış yada sonradan değişiklikler yapılırken hiç dikkat edilmemiş, ortaya böyle garip bir durum çıkmış.
Alt 21-04-2006, 14:43
Üye Değil

Kuran'ın kitap haline getirilme süreci de düşünülünce aslında çok mantıksız gelmiyor. Yani, ilk aşamada oluşturulurken belki de daha tutarlı olan bu sureler (ki bunu bilemiyoruz) kitap haline getirme çalışmaları sırasında bu hale gelmiş olabilir. Dün merak edip sitenin hadis arşivini biraz inceledim, hadislerde bile "şu sözcüğü ötre ile, şunu elif ile okuyordu" gibi alıntılar var. Sanırım sizin 2. yazdığınız (sonradan düzeltirken hata olması kısmından kitaplaşma sürecini anlıyorum) daha mantıklı gibi.
Alt 04-11-2006, 01:00
Kıdemli Üye

Nisa/82- Onlar hâlâ Kuran'ı iyice düşünmüyorlar mı? Eğer o, Allah'tan başkasının katından olsaydı, kuşkusuz içinde birçok çelişkiler bulacaklardı.

Enam/115- Rabbinin sözü, doğruluk ve adalet bakımından tamamlanmıştır. O'nun sözlerini değiştirecek kimse yoktur. O işitendir, bilendir.

Yunus/64 – Dünya hayatında da âhirette de müjde vardır onlara.Allah’ın hükümlerinde olsun, verdiği sözlerde olsun, asla değişiklik olmaz.İşte bu müjdeler en büyük mutluluktur. [41/30-32; 21/103; 57/12]

Bakara/106- Biz bir âyetten her neyi nesheder veya unutturursak, ondan daha hayırlısını yahut mislini getiririz. Bilmez misin ki, Allah her şeye kâdirdir.

Kur'an, içinde herhangi bir çelişki olmadığını, Allah'ın sözlerinin ve hükümlerinin kesinlikle değişmediğini yazıyor.
Gerçi son ayette; Bir değişiklik olsa dahi, değişenin yerine çok daha iyisinin getirildiğini söylüyor.
Alt 04-11-2006, 21:09
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Ben bu konuya defalarca değindim, bazen muhammed Allah adıyla konuştuğunu unutup kendi ağzından vahiyler söylüyor diye... Yani kendisi uydurmuş...

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 04-11-2006, 22:37
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

65.Ey Peygamber, mü'minleri savaşa karşı hazırlayıp-teşvik et. Eğer içinizde sabreden yirmi (kişi) bulunursa, iki yüz (kişiyi) mağlub edebilirler. Ve eğer içinizden yüz (sabırlı kişi) bulunursa, kafirlerden binini yener. Çünkü onlar (gerçeği) kavramayan bir topluluktur.

66.Şimdi, Allah sizden (yükünüzü) hafifletti ve sizde bir za'f olduğunu bildi. Sizden yüz sabırlı (kişi) bulunursa, (onların) iki yüzünü bozguna uğratır; eğer sizden bin (kişi) olursa, Allah'ın izniyle (onların) iki binini yener. Allah, sabredenlerle beraberdir.

Bence sol sütuna bunlar konabilir.

Enfal 65 'de bir müslüman 20 kafire bedeldir
Enfal 66'da bir müslüman 2 kafire bedeldir

Aradaki fark ikincisinde Allah'ın, insanlarda sabredememe şeklinde bir zaaf olduğunu keşfetmesidir. İnsanı yaratmış olmasına karşın zaaflarını bilmeyen bir Allah düşünülemez. Besbelli Muhammed bunu yazmış.

http://www.kurandaceliskiyoktur.com/?page_id=20

Sanırım bu ayetler Uhud savaşında okçuların Mekkelilerin yenildiklerini görüp ganimet sevdasına yerlerini bırakmaları üzerine yazılmış.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 04-11-2006, 23:07
Kıdemli Üye

Enfal 65 ve Enfal 66 ayetleri Kur'an'ın en büyük çelişkisidir. Ardarda gelen ayetler olduğu içinde özellikle dikkati çekmektedir. İlk ayette 1 müslümanın 10 misli düşmana bedel olduğu söylenirken, sonraki ayette 2 misline indirilmektedir ki açıklaması daha da ilginçtir. "Allah sizin zaafınızı gördü, anladı ki". Herşeyi önceden bildiği söylenen Allah'ın nasıl olup ta müslümanlarda bir zaaf olduğunu önceden bilememesi çelişkiyi daha da arttırmaktadır.

Ayrıca Kafirun/6, Ali imran/20, Gaşiye/21-22, Bakara/256 *ayetlerinden islamın hoşgörü dini olduğu çıkarılabilirken, Tevbe 5/29/73) ve Tahrim/ 9 *ayetlerinden ise müslüman olmayan insanların öldürülmesi istendiğinden bir savaş dini olduğu çıkarılabilir.

Bakara/62 *ayetinde yahudi ve hiristiyanların da cennete girebileceğinden bahsediyorken,
Ali imran/ 85 ayetinde ise İslamdan başka dinden olanların ahirette kaybedenlerden olduğu belirtiliyor..

Nahl 67'de "hurma ve üzüm gibi meyvalardan hem sarhoşluk veren güzel içki ve yiyecekler elde edersiniz" diyerek içki serbestliği belirtilmiş olunurken, Maide 90 ayetinde içki haram kılınıyor.

Önerilen Siteler