Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-08-2010, 04:00
n4n0_s3c0nD n4n0_s3c0nD isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ölümsüzlügün Sirri Bulunacak mi ?

ÖLDÜKDEN SONRA DIRILIYOR !!

Bu canlı bilim adamlarını şaşkına çevirdi.
Bu kurbağa havaların soğuması ile birlikte kendini öldürüyor.

Karlar eridikten, yani yaklaşık 6 ay sonra yeniden diriliyor.

İç organlarını tek tek soğutarak ölüm uykusuna yatan bu kurbağa aradan 6 ay geçtikten sonra önce iç organlarını birer birer ısıtmaya başlıyor.

İç organları iyice ısındıktan sonra mevcut ısısını derisine vererek yeniden hayata dönüyor.

Ancak, kurbağa bu işlemi yaparken gerçek ölümü de her şeyden daha fazla yakın duruyor.

Bilim insanları bu canlının yeteneklerinin çözülmesi halinde insanoğlu, yaşam sırrının çok önemli bir anahtarını elde etmiş olacak..!!

İşte, size bilim insanlarının şaşkına çeviren öldükten sonra tekrar canlanan kurbağanın sırrı..

http://webtv.hurriyet.com.tr/5/8566/...diriliyor.aspx

Suskunlugum Asaletimdendir ! Her Lafa Verecek Bir Cevabim var ! Lakin Bir lafa Bakarim Lafmi diye ! Birde Söyleyene Bakarim Adam mi diye !
Alt 06-08-2010, 04:19
Üye

Ilginc yahu beyin , kalp ve böbrekleri donduruyor..

Solunumu kesiyor ! her bahar bunu gerceklestiriyor !

Bence bu kurbaga ile ölümsüzlügü bulurlar artik !

Birde ölümsüzlük sirlarini arayan bir bilim adami daha vardi

Oda ben öldükden sonra beni DONDURUN demisdi ! Malum belki ilerde 1000 yil sonra beni tekrar canlandirabilirler demisdi ! O adamin adinida unuttum..

Suskunlugum Asaletimdendir ! Her Lafa Verecek Bir Cevabim var ! Lakin Bir lafa Bakarim Lafmi diye ! Birde Söyleyene Bakarim Adam mi diye !
Alt 06-08-2010, 04:26
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger n4n0_s3c0nD;

Ingilizce originali, burda;

http://www.pbs.org/wgbh/nova/science.../3209/i05.html

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 06-08-2010, 05:09
Üye

tskler hurriyet belki yalan haber yapiyor diye endiselenmisdim ama daha fazla kanit varmi acaba !

Alt 06-08-2010, 13:03
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın n4n0 s3c0nD;

Öncelikle zorlu bir nikiniz var.

Kimyada katalizör denilen bir malzeme vardır. Reaksiyonun hızla işlemesinden sorumludur. Örnek olarak Hidrojen ve Oksijen bir ortama koyulacak olsa bundan su olması çok uzun bir zaman alırken bir parça platin tel üzerinden akıtılan yüksek voltajlarda elektrik akımı bu tepkimeyi hızlandırır. Şip şak seviyesine kadar hemde. Peki hızla akan bir kimsayal reaksiyon sürecinden bilinçli bir şekilde katalizör ayrılırsa ne olur? Elbetteki yavaşlar ama durma noktasına kadar değil.

İlgili kurbağanın yaptığı bu olsa gerek. Yıl içinde depo yaptığı maddeleri metabolizması için kullanmadan önce katalizörü çekip alıyor ortamdan. Kendine yetecek bir hızda devam ediyor yaşamsal süreci. Aslında ölümsüzlük değilde ayıların veya akreplerin kış uykusunun bir benzeri. Hem bu sefer reaksiyonu iyice yavaşlatmak için kendinide donduruyor. Metabolizmal reaksiyonlar, bilindiği üzere gerekli vücut ısısında maksimum verimle işler.

Ölme gerçekleşmiyordur kurbağacıkta. Sadece yok denecek kadar yavaşta olsa devam ediyordur hayatı. Aksi halde ölümsüzlük şöyle olurdu herhalde, kurbağa karşıya geçmek isterken Ümraniye-Kadıköy otobüsü altında kalır. Elleriyle dağılan vücut organlarını toplar, hatta bir de hoplar. devam eder yoluna.

Katalizör kimyası üzerine Kimya halen yok denecek kadar bilgi sahibidir.

Saygılar.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 06-08-2010, 18:00
Üye

hmm anlasildi.. nickim nano second

Saniyenin bir milyarda biri

Alt 06-08-2010, 20:58
meRnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meRnn meRnn isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

alakalı bir haber olarak

http://www.nethaber.com/Yasam/88638/...nli-Denizanasi

Araştırmacıların tropikal sulardaki keşfi: Turritoptis Nutricula türü denizanasının hücreleri kendini yeniliyor. Ölümsüz olan denizanası, cinsel ilişkiyle de gençleşiyor.
Alt 06-08-2010, 23:00
basitrasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
basitrasin basitrasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herkese Selam. Sayın AerA nın yazısı olayı açıklıyor. Ben de dondurulmuş hücrelerden bahsetmek istiyorum. Canlı bir hücre dondurulduğunda içinde oluşan buz kristalleri yüzünden bütünlüğü bozulur ve parçalanır ölür. Bu olayı kışın soğukta donan arabanın, motor bloğunun çatlamasına benzetebiliriz. Kışın soğuktan donan. Baharda eriyince sanki hiçbirşey olmamış gibi yürüyüp giden kurbağanın vucudunda doğal bir antifriz var. Bu sayede hücrelerinin içinde buz kristalleri oluşmuyor, yada oluşsa bile hücreyi patlatacak boyutlara ulaşamıyor. Soğuğun etkisiyle metabolizması çok yavaşlıyan kurbağa eriyince normale dönüyor. Saygılarımla.
Alt 06-08-2010, 23:16
Kıdemli Üye

Saygideger arkadaslar;

Zannedersem, bunun kokeni Misir'daki mumyalamalara dayaniyor. Cunku gunumuzde, oluler, deri canliligini gomulmeden once korusun diye, ucakla uzun seyahate cikmadan, bir cesit buzlaniyor. Ben bunu bizzat, burdan Turkiye'ye nakledilen cenazelerden biliyorum.

Hatta bir ara bir yerde okumustum. Amerika'da bilmem ne kurumu, su an tibbi olanaksizliktan olen kisileri, bilmem ne kadara, ileride tibbi olanak cikana kadar bir cesit donduruyormus. guya, tibbi olanak eger 50-100 yil icinde cikarsa, canlandirip, ameliyat ve tedaviye olanak saglanacak mis (tum bunlar, mis)

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 06-08-2010, 23:18
Kıdemli Üye

Sygideger n4n0_s3c0nD;

Zannedersem, AerA arkadas, "zorlu" derken, yazim "zorlugunu" kastetti. En azindan, benim icin oyle.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Önerilen Siteler