Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-04-2006, 03:00
Şamanist Şamanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ilhan Arsel'in sitesini hackleyenler

Bugün Ilhan Arsel'in sitesine girdimdiğimde gördüğüm şey aynen şu :

Biz ilhan arsel gibi k........i *Internet'ten Silmeye Yemin Ettik.
Hak Allah (cc) bizden yana ki ilhanarsel.org'u hack ederek sonsuza tek topraklarımıza kattık !

Yazıp çizerek islam'a iftira atmak ne kadar kolay.
Gerçekleri objektif bir gözle öğrenmek istiyorsanız dahi bir yazar ve düşünür olan Tolstoy 'u okuyun.
İlhan Arsel gibi Anlama ve algılama özürlüleri değil.

Arkaya da Arapça bir fon müziği koymuşlar.

* Tolstoy'un böyle bir kitabı var mı bilmiyorum ama böyle bir kitap yazmış bile olsa bu Islam'ın doğru olduğunu göstermez.Yani sevilen ünlü birisi müslümanlığı seçti diye eğer dinimi değiştireceksem herhalde salak olmam gerek.Başka bir açıklama getiremiyorum.Insanları Islam'a çağırmak için böyle güzel numaraları önümüze getiriyorlar.Benim anlıyamadığım neden bu insanları Islam'a çağırmak için Kuran okumayı tavsiye etmiyorlar da böyle uydurma hikayeleri kullanıyorlar.Üstelik Kuran'ın en büyük mucize olduğunu iddia ederler.

Elbet bir gün Tanrı Dağı'na uçacağız
Alt 21-04-2006, 10:55
Üye Değil

Standart Re: Ilhan Arsel'in sitesini hackleyenler

Senin girdiğin site eski İlhan Arsel sitesi. Yeni İlhan Arsel Sitesi bir yıldan fazla süredir şu adresten yayın yapıyor:
http://www.ilhan-arsel.org/

Eski domaini hacklamaları da ağım şahım bir bilgi ve teknikle olmuş değil. Siteyi yapan kişinin hotmaildeki şifre hatırlatma sorusunu çok basit bir soru seçmesinden kaynaklanan bir olay.
Alt 21-04-2006, 12:34
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Merak ettim bu Tolstoy'un özelliği neymiş diye. Savaş ve Barış'ı okumuştum, söyleneni bir yere konduramadım. Sanırım söyleyen de ne dediğini bilmiyordur Özellikle gençler arasında böyle şeyler söyleyip hava atmaya çalışan insanlar çok. Tolstoy hakkında wikipedi'de güzel bir anlatım yapmışlar. Adam hıristiyan anarşist diye niteleniyor. Kilise tarafından da afaroz edilmiş. *

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tolstoy
Alt 21-04-2006, 12:53
Üye Değil

Tolstoy'un Muhammed ile ilgili bir romanı olduğu söyleniyor, hatta yanlış hatırlamıyorsam bir gazete bunu dağıttı da. Onu anlatmak istiyorlar. Gerçi ilgili romanı okumadım. İçeriği hakkında bilgim yok.

Genel olarak bu düşüncede bir sıkıntı var zaten. "Bak, ünlü bir yazar da XXX dininden, sen ondan daha mı bilgili/akıllı/iyisin, senin de XXX dinine girmen gerekir". Bizim takımda X var, sizin takımda Y var gibi anlamsız bir yarışa çekmeye çalışıyorlar.

edit: bir cümle düşük olmuş.
Alt 21-04-2006, 18:45
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İlhan Arsel hoca tipik bir batı hayranı sosyal demokrat aydın tipi. Ona göre batılı aydınlar dinsel yobazlığa karşı hayatlarını ortaya koyarak mücadele etmişler ama İslam topraklarında yaşayan aydınlar ise korktukları için gıkları bile çıkamamış.

Yani İlhan hoca hayatını feda edenleri sever...

Tabii kendisi şu anda Amerika da ve *kendi ülkesinde üstelik laik bir ülkede yaşamaktan korkar. Madem öyle İlhan hoca sen neden hayatını feda etmezsin savunduğun doğrular adına.

Mesela merhum Turan Dursun gibi cesuryürekli değilsin.

Aydın ve "Aydın" *da çok bariz yanılgıları mevcut. Mesela Yunus için aşağıdaki yorumu yapıp bir de üstüne bunları ispatlamak için Yunus'un o muhteşem beyitlerini eklemiş.

Öte yandan seriat'i terketmek, yani Islam'dan çikmak dahi öyledir, yani en büyük günahi islemek, kafir olmak demektir. Bütün bunlara inanmistir bizim sairimiz. Bir si'ir'inde söyle der:

"Seriat, tarikat yoldur varana,
Hakikat meyvasi ondan içeru,
Dinin terk edenin, küfürdür isi
ol ne küfürdür, imandan içeru"

Yani el insaf be İlhan hoca. Bu dizelerden bu yorum çıkar mı ? sen bunu dahi anlamamışsın nasıl Yunusu anlayacaksın ki ?

Bak sana yardımcı olayım İlhan hoca ; Yunus bu dizelerde "benim bildiğim din anlayışına göre dinini terkeden küfüre girerdi, fakat şimdi görüyorum ki bizzat küfür'ün kendisi din imiş, yani Allah din min tanımıyor meğer ben ne cahilmişim eskiden" anlamını veriyor. *

Üstelik Yunusun şeriat derken bahsettiği şey ile bugün kü vahabi arap (cihat üzerine kurulmuş, şeriattan imansızlara karşı savaş etmeyi anlayan) şeriat anlayışının ne ilgisi var ?

O dönemde insanlar çok daha farklı anlamlar yüklüyorlardı buna ama gel anlat bunu İlhan hoca'ya.

Şeriat bir gemidir
Hakikat onun deryası
Çokları o gemiden inip
O deryaya dalmadılar

derken Yunus ne anlatmak isitiyordu ? bunu ne bugünün şeriatçıları ne de İlhan Arsel gibi anti-şeriatçılar anlayabilir.

Daha o kadar çok şey var ki söylenecek ama niye uğraşayım ki ?
Alt 21-04-2006, 20:23
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kibir ve Büyüklenme insanın üzerine yapışmayagörsün..Sonuçları yukarıdaki gibi Gaflet, Aymazlık kaçınılmaz olarak..

Biri bilim adamının eserinin tenkidi yapılamaz mı? tabii ki yapılır. Hatta belli bir metodoloji bile izlenebilir. Eleştiri değerlidir. İlerleme, inkişaf yolunu açar.

Arada da birileri çıkar anıtsal masterpiece' lere çamur atmayı maharet sayar. Edeb'den uzaklaşır.

İslam'ın Sünnet-i Seniyye'sine uygundur böyle laf salatasından oluşan 'Reddiye''ler döşemek. Etraftan alkış ve takdir beklentisi içinde olduğu zaman insan her türlü hafifliği doğal addeder hale gelebilir.
*

Şöyle şeyler karalanmış:

''sen bunu dahi anlamamışsın nasıl Yunusu anlayacaksın ki ? ''

''Bak sana yardımcı olayım İlhan hoca ''

''Üstelik Yunusun şeriat derken bahsettiği şey ile bugün kü vahabi arap (cihat üzerine kurulmuş, şeriattan imansızlara karşı savaş etmeyi anlayan) şeriat anlayışının ne ilgisi var ? ''

''O dönemde insanlar çok daha farklı anlamlar yüklüyorlardı buna ama gel anlat bunu İlhan hoca'ya. ''

''Daha o kadar çok şey var ki söylenecek ama niye uğraşayım ki ? ''

İlhan Arsel'in bir ömür verdiği eserlere muadil ortaya laf salatasından başka bir şey koyamayan biri için benim dağarcığımda tek bir sözcük karşılık karşılık geliyor: ''Cahil-Cesareti (=Cüreti)''

Pardon, iki sözcük oldu..

Kibir ve Büyüklenme son derece iptidai yönelimlerdir. Etraftan da takdir alkış değil, başka tepkiler alır haliyle..
Alt 21-04-2006, 20:36
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mutezilleye katılıyorum bu kibir ve karşısındakini haddini bilmez bir şekilde aşağılama son derece yersiz ve mantıksız

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 21-04-2006, 21:21
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Sevgili sodomo, son zamanlarda hırçınlaştın gibi geliyor bana. Bilim adamlarına, din adamlarına, İlhan Arsel'e, artık önüne gelene saldırır oldun hocam. Nerde aşktan, gülden, şaraptan şiirler dizen sodomo. Ne oldu sana?

Bir de İlhan Arsel'i yakından tanıyormuş gibi psikolojik tahlillere girmişsin. Ölenin arkasından övgü dizmek kolaydır. Yaşayanların kıymeti bilinmez. Şunun şurasında İslam ile ilgili doğru dürüst araştırma yapan kaç hocamız var ki. Eğer *Yunus'a iki laf etti diye İlhan Arsel'i çizmeye çalışırsan, ben senin objektifliğinden şüphe ederim. (bilimsellik demiyorum, kızıyorsun bilim lafına) Ben pek iyi bir İlhan Arsel okuru sayılmam ama bazı yazılarını okudum. Öyle azımsanacak biri olmadığını eğer birkaç yazısını okursan eminim sen de görürsün. Pek okumadan eleştiriyormuşsun gibi geliyor bana. Yunusla ilgili yazdıkları internette var, kısacık bir bölüm. Mevlana tartışması yapılırken okumuştum. Ben de kantarın topuzunu kaçırdığını düşünmüştüm. Ama bundan yola çıkıp da bir sürü değerli eser çıkarmış birini böyle eleştirmen objektiflikten çok uzak.
Alt 22-04-2006, 10:16
erenkutsuz erenkutsuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

erenkutsuz - MSN üzeri Mesaj gönder

şuan elimde Tolstoy'un "Muhammed" adlı kitabı var..

ancak şunu hemen belirtmem gerek ki Tolstoy bu kitabı yazdığında "muhammed" koymamıştı ismini... kitabın ismi "hz. Muhammed'İn KUR'AN'A GİRMEMİŞ HADİSLER" di...

bunu yazan birisi acaba islam'ı ne kadar biliyor?

Kur'an'la hadisin farklı şeyler olduğunu bilmeyen "dahi bir yazar ve düşünür " nasıl islamı savunabilir?

sizin dahi dediğiniz herif inandığı şeyleri bilmeyen kerizden başka bişey değil!!!
Alt 22-04-2006, 12:58
Üye Değil

İlhan Arsel hocanın Mevlana ve Yunus gibi İslami tasavvufçuları değerlendirirken diğer İslami akımlardan ayrı değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. İslam tasavvufçuları her ne kadar biçimsel olarak İslam sınırları içinde kalsa da özde İslamla bağdaşmayacak humanist çizgideler diye düşünüyorum.

Ancak İlhan Arsel hocanın böyle bir yanlış yaptığına inanmama rağmen bunun onu küçülttüğünü kabul edemem. Artılarının, eksilerine oranla çok fazla olduğuna inanıyorum sayın İlhan Arsel'in. Yazdığı binlerce sayfa ve binlerce konu içinde üç-beş hatalı tahlili onu küçültmez.

Önerilen Siteler