Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-08-2010, 19:13
üye001 üye001 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kur'an Sergisi

İstanbul, Kuran’ın indirilişinin 1400. yılında önemli bir sergiye ev sahipliği yapacak. Türk İslam Eserleri Müzesi’nin envanterine kayıtlı el yazması Kuran-ı Kerim ve cüzlerin büyük bölümü ilk defa gösterilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk ve İslam Eserleri Müzesi ile Antik A.Ş.’nin işbirliğinde düzenlenecek olan '1400. yılında Kuran-ı Kerim Sergisi', Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde ziyaretçileriyle buluşacak. Yıldız Holding’in desteği ile restorasyon ve konservasyon çalışmaları yapılan eserler, Antik A.Ş.’nin organizasyonu ve Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nin uzman kadrosunun çalışmalarıyla sergilenecek.
Kuran’ın ceylan derisi üzerine yazılmış ilk nüshaları ve 200 bin yapraktan oluşan 'Şam Evrakı'nın nadir parçalarını gün yüzüne çıkarması açısından büyük önem taşıyan sergi, Kadir Gecesi’ne denk gelen 5 Eylül’de kapılarını ziyaretçilere açacak ve 1 Aralık’a kadar gezilebilecek. Açılışa, Metropolitan Sanat Müzesi’nden Sheila R. Canby, Berlin İslam Eserleri Müzesi’nden Filiz Çakır Philip, British Museum’dan Venetia Porter, Louvre Müzesi’nden Sophie Makariou gibi İslam eserleri alanında önde gelen küratörler de katılacak.

SULTANLARIN KURAN’LARI
Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ndeki basın toplantısında, Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam şunları söyledi: "Araştırmacı arkadaşlarım fedakârca çalışarak güzel bir sergi ortaya çıkarıyorlar. Gerçekten çok değerli dünya çapında ses getirecek Kuran’lar var. Bunlar için yurtdışından önemli araştırmacı misafirler gelecek. Buradaki Kuran’lardan sadece birkaçı görülmüştü bazı yayınlarda. Sergide ise üç-beş tanesi sergileniyordu. Şimdi 250 Kuran sergilenmiş olacak."

Sergilenecek olan Kuran-ı Kerim’ler, aynı zamanda üzerindeki kayıtlar ve mühürler açısından da belge niteliği taşıyor. İlhanlı Sultanı Olcayto gibi sultanların hazinesi için hazırlanan cüzler ve Kuran-ı Kerim’ler, dönemin sultanlarının kitap sanatlarına düşkünlüğünü göstermesinin yanı sıra Kuran’a verilen önemin de göstergesi sayılabilir.
"RESTORASYON ÇOK ÖNEMLİYDİ"
Serginin küratörlüğünü yapan Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nden Sevgi Kutluay "Yıllardır zengin Kuran koleksiyonuyla ilgili sergi yapmak istedik ama restorasyon çok önemliydi ve gerçek anlamda kronolojik sırayla bilgi vererek yapmak gerekliydi. 15 yıl önce kızımı kucağıma aldığımda nasıl heyecanlıysam şimdi de öyle heyecanlıyım. Dünyadaki en eski kayıt 8. yüzyılın sonunda yer alıyor. Biz onun 100 yıl gerisinde olan eserleri de sergileyeceğiz” dedi.
Kuran’ın Kadir Gecesi indiğini hatırlatan Türk ve İslam Eserleri Müzesi Müdürü Seracettin Şahin, "Bu yıl 5 Eylül’e denk gelen Kadir Gecesi günü ziyaretçisiyle buluşması planlanan sergi, bu kültürel mirasın bize ulaşmasını sağlayan sultanlar, hanım sultanlar, hattatlar, müzehhipler (tezhip sanatçısı), mücellitler (cilt sanatçısı), cetvelkeşler ve adını bilmediğimiz emeği geçenleri de yad etmeyi amaçlıyor" diye konuştu.

kaynak:
http://haberturk.com/kultur-sanat/ha...-ilk-nushalari

Arkadaşlar forumda sürekli ceylan derisinde falan neden kur'an yok diyorlardı bakın bu sergide 7. yy dan bile kuran varmış ben istanbulda değilim özellikle ateist arkadaşlar gidip bu sergiye gerçekten dediğiniz gibi kur'an da değişmeler varmı buradan inceler ve bizide haberdar ederseniz seviniriz(:fotoğraf çekebilirmisiniz bilmiyorum ama çok iyi olur onuda yapabilirseniz(:
Alt 11-08-2010, 19:41
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

üye001´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar forumda sürekli ceylan derisinde falan neden kur'an yok diyorlardı bakın bu sergide 7. yy dan bile kuran varmış ben istanbulda değilim özellikle ateist arkadaşlar gidip bu sergiye gerçekten dediğiniz gibi kur'an da değişmeler varmı buradan inceler ve bizide haberdar ederseniz seviniriz(:fotoğraf çekebilirmisiniz bilmiyorum ama çok iyi olur onuda yapabilirseniz(:
Sayın üye001 ;

Ceylan derisinden falan Kuran var zaten,Muhammed zamanından kalanlar yok, YAKILDI onlar. Müslümanlar yaktı. Yeniden gözden geçirilmiş, genişletilmiş basımı ile karşılaştırmasınlar diye YAKTI.

üye001´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İstanbul, Kuran’ın indirilişinin 1400. yılında önemli bir sergiye ev sahipliği yapacak.
"İndirildiğinin bizlerce farzedilişinin", demeniz gerekmez mi? Sonuçta bence Muhammed ve kurmaylarının yazıtları.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 11-08-2010, 21:09
Üye

Bakın 7. yy yani 600 lü yıllar eğer kuran değişmiş olsa bu heralde yalnızca ilk yy da değil sonralarındada olurdu 7. yy daki kuran ile bugünkü karşılaştırılmalı değilmi sizcede?

2. konuyada çok takılmayın sonuçta herkes anlayacağını anlıyor oradan(:
Alt 11-08-2010, 21:45
Prometeheus Prometeheus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın üye001 ;

Ceylan derisinden falan Kuran var zaten,Muhammed zamanından kalanlar yok, YAKILDI onlar. Müslümanlar yaktı. Yeniden gözden geçirilmiş, genişletilmiş basımı ile karşılaştırmasınlar diye YAKTI.

"İndirildiğinin bizlerce farzedilişinin", demeniz gerekmez mi? Sonuçta bence Muhammed ve kurmaylarının yazıtları.
Sayın üye001,
Bu haber için teşekkür ederim.Ben bu Sergiyi görmek istiyorum.
Her ihtimale karşı Fotoğraf makinemide yanımda götüreceğim.

Sayın AerA,

YakılMIŞ ve YakMIŞ ifadelerini kullanmanız gerekmezmiydi?

Aksitakdirde elinizde kesin kanıtlar olduğu izlenimi yaratıyorsunuz.
Var mı?

Sizin ifadenizi doğru kabul ettiğimiz takdirde...Siz Kuran Orjinal olmadığı kanaatine vardığınız için mi inanmıyorsunuz?
Yakılmamış olsaydı inanacakmıydınız? Yani bugün birisi orjinalini bulduk dese inanacakmısınız? Hayır değil mi?
Siz Muhammedin uydurduğunu düşündüğünüz bir Kitabın YakılMIŞ olduğunu söyleyerek çelişkiye düşmüyormusunuz?

Saygılar...
Alt 11-08-2010, 22:02
Üye

İlginiz için teşekkürler prometeheus gidip gördükten sonra bizide bilgilendirirseniz gördükleriniz hakkında çok müteşekkir kalırız(:
Alt 11-08-2010, 23:48
Kıdemli Üye

Prometeheus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın AerA,

YakılMIŞ ve YakMIŞ ifadelerini kullanmanız gerekmezmiydi?

Aksitakdirde elinizde kesin kanıtlar olduğu izlenimi yaratıyorsunuz.
Var mı?

Sizin ifadenizi doğru kabul ettiğimiz takdirde...Siz Kuran Orjinal olmadığı kanaatine vardığınız için mi inanmıyorsunuz?
Yakılmamış olsaydı inanacakmıydınız? Yani bugün birisi orjinalini bulduk dese inanacakmısınız? Hayır değil mi?
Siz Muhammedin uydurduğunu düşündüğünüz bir Kitabın YakılMIŞ olduğunu söyleyerek çelişkiye düşmüyormusunuz?
Saygılar...
Sayın prometeheus ;

Ortaokul Din Kitaplarında dahi, Kur'an cilt halinde bir kitap olması için zaman geçtiği yazmakta. İlk ayetler sözüm ona ıvır-zıvır üzerine yazılmış. Sonrasında ciltlenmiş, kitap haline getirilmiş ve ıvıra zıvıra yazılanlar yok edilmiş. "YAKTI" dan kastım "YOK EDİLDİ" dir.

Kuran değişse ne değişmese ne? Arap Tanrılarına tapınacak biri olsam değişsede değişmesede tapınırım zaten. Bu yüzden çelişki yok, hatta kendimle, hiç yok.

Esen kalınız.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 12-08-2010, 00:07
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

bu serginin (ki gideceğim) en önemli yanı ,en eski denilen kuran metni bile muhammedin ölümünden 260 yıl sonraya tarihlendirmesidir.
bazı saksağanlar osmana ait olduğu (topkapı sarayı) sandıkları kuran bile ona ait değildir

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 12-08-2010, 00:30
islamneferi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
islamneferi islamneferi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

imkanım olsa ben de gitmeyi çok isterdim.
Alt 12-08-2010, 00:43
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Kuranın değişimi ile alakalı, diğer bir başlık da:

http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=9070

iyi forumlar arkadaşlar.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 12-08-2010, 00:44
Kıdemli Üye

islamneferi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
imkanım olsa ben de gitmeyi çok isterdim.
İmkanım olsa bende size eşlik etmeyi çok isterdim. "Prometeheus" veya "Özgür Beyin" fotoğraf çekebilirlerse belki burada yayınlanır ve beraber gezmiş kadar oluruz.

yani sayın Prometeheus ve Özgür Beyin; fotoğraf çekin...

Önerilen Siteler