Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-08-2010, 23:26
Thunder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Thunder Thunder isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ebu Cehil ve Tuvalet. Ne alaka mı? Okuyun Lütfen.

Sayın forumdaşlar,

Bugün akşam yaşadığım bir tecrübeyi sizinle paylaşmak istiyorum.

İşten geldikten sonra biraz TV keyfi yapmak suretiyle kanepemde otururken kanalları hızla geçiyorum.

İslam aleminin son halife adayı Fatih Sultan Recep'in müstakbel damadının CEO'su olduğu, kredisi devlet bankaları tarafından bir gecede sağlanıveren, iktidar yandaşı Çalık Holding'e satılan ATV'de, Mekke ile ilgili bir haber görünce durdum.

Haberde, Mekke'de bir ATV spikeri, şurası şöyle burası böyle diye anlatır dururken kamera, birden büyükçe bir binayı objektifine aldı.

Spiker birden heyecanlandı. İçimden ''Ne oluyor lan ?'' demeye kalmadan, gerçeği öğrendim. Olaylar şu şekilde gerçekleşti;

Muhammed'in doğduğu evi kamera gösterdikten sonra muhabir;

''Bu arkamda gördüğünüz büyük bina da bir ev. Ama kimin evi? Peygamber efendimiz SAV'ın, müslümanlarıın azılı düşmanı Ebu Cehil'in evi. Ancak burası günümüzde bir ev değil, bir tuvalet olarak kullanılıyor. Araplar buraya gelip tuvaletlerini yapıyorlar.''

Muhabir ifadeleri kullanırken zevkten dört köşe olmuştu inanın.

Muhabir daha sonra tuvaletten içeri girdi. Koridorda, birbiri ardına sıralanmış tuvaletlerden birkaç Arap girip çıkarken konuşmaya devam etti.

''Biz de bu tuvaleti bir ziyaret edelim dedik. Bildiğiniz gibi ziyaretin büyüğü küçüğü olmaz. (güya büyük abdest küçük abdestten bağlantı kurarak espri yapıyor kurnaz muhabir) Peki, bilin bakalım burada tuvalete girmenin ücreti ne kadar? Evet, burada tuvalete girmek için hiç para ödenmiyor. Yani bedava.''

Muhabir yine Ebu Cehil'in evinin tuvalet olarak kullanılmasını, zevkten dört köşe olmuş şekilde sırıtarak anlatmasıyla haber son buluyor.

Muhabirin bu küstahlığını bir tarafa bırakalım, bu dandik görüntülerin bir haber niteliği taşımadığı aşikar.

Ancak dandik de olsa bu haberi izledikten sonra dinlerine hiçbir şekilde toz kondurmayan ve en küçük bir eleştiriye tahammülü olmayan ümmet-i müslim'in, Ebu Cehil'in de evi olsa orayı bir tuvalet yaptırıp, üzerine işemek ve s*çmak suretiyle kendilerini tatmin etmeye çalışarak ne kadar aciz duruma düştüklerini gördüm.

Bilmiyorum. Acınası bir durum gibi geldi bana.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılar.

... ve insan Tanrı'yı yarattı ...
Alt 12-08-2010, 23:53
-XxX- -XxX- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Paylaşım için teşekkürler...
Alt 13-08-2010, 00:09
Üye

Aslında benim burada göstermeye çalıştığım muhabirin, bu haberi anlatırken zevkten neden dört köşe olduğudur.

Bana mı öyle geldi bilmiyorum. Hepinizin bu kısa haberi izlemesini isterdim. Sanırım çoğunuz da benim gibi düşünürdünüz.

Adam resmen, Ebu Cehil'in -veya herhangi birinin- evinin olduğu rivayet edilen/bilinen bir yerin, ''İşte buranın içine s*çıyor Araplar.'' ''İşte biz böyle yaparız!'' edasıyla haberini yaptı.

Bana çok garip geldi.

Neyse,

En azından Araplar yolun ortasına tuvaletlerini yapmaktan, beyinlerin evrimleşmesi evrimleşmek suretiyle kurtulup tuvalet alışkanlığı kazanmışlar. Bu da bir gelişmedir.

Saygılar.

Alt 13-08-2010, 00:26
robin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
robin robin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sanırım o kişinin gerçek adı Ebu Cehil değil, Ebu Hekim. Müslümanlar kendisinden nefret ettiği için bu ismi kullanmayı uygun görmüşler.

milyonlarca kişi aptalca bir şey söylüyorsa, o hala aptalca bir şeydir.
Alt 13-08-2010, 00:26
Üye

Sn. Kespır,

Bizim yaptığımızın bu olduğunu sanmıyorum. Ne demek istedğinizi biraz daha net olarak ifade edebilirseniz. Daha sağlıklı bir cevap verebileceğimi düşünüyorum.

Bu arada, aklıma başka bir şey geldi.

İçerisinde binbir çeşit ve hepsinin birbirine üstünlük sağlamaya çalıştığı mezhepe/tarikata/cemaate bölünen, din kardeşlerinin birbirlerini taşlayarak öldürdüğü bir ümmet varsın Ebu Cehil'in üstüne s*çsın.

Bu olay, diğerlerinin yanında çok küçük bir ayrıntı hatta görmezden gelinebilecek kadar anlamsız bir şeyden ileri gitmiyor.

Saygılar

Alt 13-08-2010, 00:29
Üye

Sn. Kemaloğlu,

Muhabirin, haber esnasında söylediğini hatırlatıyım istersen;

Biz de bu tuvaleti bir ziyaret edelim dedik. Bildiğiniz gibi ziyaretin büyüğü küçüğü olmaz.

Psikoloğa görünmesi gerekenler belli.

Saygılar.

Alt 13-08-2010, 00:35
Üye

Sn. Robin.

Asıl isminin Am'r olduğu da söyleniyor.

'Cehaletin Babası' anlamına gelen 'Ebu Cehil' künyesi bizzat Muhammed tarafından kendisine verilmiş.

Kaynak: http://http://www.risaleinurenstitus...005&TextID=910

Haberdeki ismi Ebu Cehil olarak hatırlıyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Ayrıca müslümanlar Ebu Cehil'den de nefret ederler.

Saygılar.

Alt 13-08-2010, 00:42
SİYAHSANCAKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SİYAHSANCAKLI SİYAHSANCAKLI isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evet o kişi Resulullah(s.a.v.) öz amcası Ebu Cehildi idi ve hayatı boyunca öz yiğenine kötülük etti,zulm etti onlar hergün diğer amcası Ebu lehep(Bu amcası hakkında Tebbet suresi nazıl olmuştur) ile hergün Resulullahın evinin kapısına pislik,ve necislikler atarlardı bu sebeble onun mezarıda ettiğini bulma misali sonradan Tuvalet olmuştur..
Alt 13-08-2010, 00:42
Keep Away - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keep Away Keep Away isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

robin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sanırım o kişinin gerçek adı Ebu Cehil değil, Ebu Hekim. Müslümanlar kendisinden nefret ettiği için bu ismi kullanmayı uygun görmüşler.
Olabilir. Muhammed'in böyle bir huyu var çünkü. Alıkoyduğu Berre'nin de adını Cüveyriye, yani "cariyecik" olarak değiştirmişti.
Alt 13-08-2010, 00:52
kemalistcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kemalistcan kemalistcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bende izledim ve şaşırdım; Yunan bayrağını çiğnemeyen Atatürk gözümde bin kat daha büyüdü. Muhabirin bu işten çok zevk aldığı besbelli; işeyeceğini bile söyledi!

Önerilen Siteler