Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-08-2010, 15:56
insan_olmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
insan_olmak insan_olmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Taraf'ta eşcinsellik: Günahtan bile kötü, hastalıktan bile beter!

özgürlüğe, eşitliğe ''taraf'' ile bir bakalım(!)

Eşcinselliğin günah mı yoksa hastalık mı olduğunu tartışan Taraf gazetesinde çok ilginç yazılar ardı ardına yayımlandı. Gelinen son nokta: Günahtan bile kötü hastalıktan bile beter!
Her fırsatta demokrasi adına konuştuğunu iddia eden Taraf, bir kez daha "sınırları zorladı". Daha önce eşcinsellik ve İslam ile ilgili bir yazı yayımlayarak bu konudaki tartışmalara müdahale eden Taraf, ne kadar demokrat olduğunu gösterdi. 3 Ağustos'ta yayımlanan yazıda eşcinselliğin “neden günah değil de hastalık” olduğu anlatılmaya çalışıldı.
“Eşcinselliğe günah demek normal insana hakarettir”
Eşcinselliğin fıtri, insana ait bir şey olmadığı, bu yüzden günah kategorisinde ele alınamayacağını iddia eden Murat Kapkıner “Eşcinsellik günahtan daha fazla bir şeydir” başlıklı yazısında “Yaradılışı bozulmamış hiçbir mümin”in, “hiçbir insan”ın, eşcinselliği anlamayacağını da iddia etti.
“Eğer eşcinselliğe salt ‘günah’ derseniz, zinakâr ama sağlıklı insana hakaret etmiş olursunuz, aynı kefeye koymakla” diyen Kapkıner, şöyle devam etti: “Eşcinselliğe günah derseniz afife kadın [iffetli] ve afif erkekleri aşağılamış olur, onların da potansiyel birer eşcinsel olduklarını söylemiş olursunuz.”

İyi niyetliymiş!

Bu tespitlerle hızını alamayan Kapkıner, “Sağlıklı insanların ilk kez tren gören ineğin trene baktığı gibi baktığı, bu gayrı fıtri [doğaya aykırı], gayrı tabii olay günah değil (şimdilik) en genel kategori ile hastalıktır” dedi. Eşcinsellik için bu ifadeleri kullanan Kapkıner yazısını ise şu cümleler ile bitirdi: “Bu yazı eşcinselleri aşağılamak, onları dışlamak için yazılmamış, aksine onlar için ne yapılabiliri tartışmıştır. Onları kendi doğuştanlıklarına tekrar kavuşturmanın yolları ne olabilir sorusuna yanıt aramıştır.”

“Nefret suçu işleniyor”

Lamdaistanbul internet sitesinde yayımlanan yorum yazısında Taraf'ta yayımlanan bu yazı ile ilgili olarak şu değerlendirme yapıldı:
"Bu ülkede nefret suçu diye bir suç yok. Savcıların kitabında böyle bir suç yazmaz. Bu suç için başvurulacak bir merci yoktur. Adalet duygusu olan insanların yüreklerinden başka. Demokratikleşmenin, sivilleşmenin önemli öncülerinden biri kabul edilen bir gazetenin böyle bir yazıyı yayınladığı ülkede hepimiz tehdit altındayız, hepimiz kurban adayıyız. Ve bu ülkede mücadele etmekten, mücadele edenlerle el ele vermekten, sesimiz kısılıncaya kadar bağırmaktan başka ufukta hiçbir umut yok…"
“Demokrasi ile ilgimiz yok!”
Daha önce Taraf'ta yayımlanan yazısından eşcinselliğin hastalık değil günah olduğunu yazan Hilal Kaplan, “hem kendi nefsimden hem de toplumdan neşet eden her tür kötülüğü dert etmeye çalışan bir Müslüman olarak eşcinsellerin vatandaşlık hakkı diye talep ettiği ve eşcinselliğin meşruiyet kazanmasına sebep olacak her tür girişime karşıyım. Ancak yine tam da bu sebeple bir insanın sırf eşcinsel olduğu için malına, canına ve namusuna halel gelmesine de karşıyım” demişti.
Demokrasi ve İslam tartışmaları konsunda da çok net bir görüş ortaya koyan Kaplan, “Başörtülü kadınlara 'eşcinsel haklarını savun' demekse 'Allah’a karşı gel' demekten farksız. Zira hem Kur’an’da hem de Sünnette eşcinselliğin günâh oluşuna dair pek çok delil mevcut. Şimdi başörtülü bir kadın, Allah’a itaat etmek için pek çok zulme göğüs gerecek ama eşcinseller başörtüsü yasağına karşı olduğundan ötürü onların özgürlüğünü savunup Allah’a isyan edecek” demişti.
Bakan başlatmıştı
Eşcinselliğin bir hastalık olduğu ile ilgili tartışmalarını Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf başlatmıştı. Kavaf, "Ben eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk, bir hastalık olduğuna inanıyorum. Tedavi edilmesi gereken bir şey bence" demişti. Kavaf'ın bu sözleri çok tartışılmıştı.

(soL - Haber Merkezi)

kaynak
Alt 13-08-2010, 17:16
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Dostum, neden bu kadar önyargılı olduğunu anlamıyorum.. Taraf'ın 'HerTaraf' isimli köşesinde, çeşitli konularla ilgili yazılar yayımlandığı gibi, belli bir konu hakkında karşılıklı tartışmalar da yayımlanmaktadır.. Ve bu şekilde bahsi geçen konu hakkında okuyuculara daha fazla bilgi imkanı sunulmaktadır..

Bildiğiniz gibi Taraf'ın önemli yazarlarının, Ahmet Altan, Murat Belge vesairenin dinle felan alakaları yoktur.. Ama aynı köşede Edip Yüksel'in -Adem'den önce de insanların olduğu, İslam'da Evrimin var olduğu, Harun Yahya'nın sahtekar olduğu ile ilgili- çok aykırı yazıları da yayımlanmıştır.

O yazıdan bir hafta sonra, 10 Ağustos'ta bahsi geçen yazıya bir yanıt da yayımlandı.. Taraf eşcinselliğe şöyle karşıdır, böyle laf eder felan demeden önce bir araştırın, sonra -sırf eleştirmek için- eleştirin;

Bahsi geçen yazının linki;

http://www.taraf.com.tr/haber/ultra-...baglaminda.htm
Alt 13-08-2010, 17:27
insan_olmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
insan_olmak insan_olmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sayın sangre

bahsi geçen yazıyı okudum(öyle sol haberde görüm araştırmadan koymadım sizin anlayacağınız(!) )

ama lütfen liberal geçinip eşcinselliğe saydıran gazateyi de burda aklamaya kalkmayalım.

radikal islamcılarla liberalcilik oynamaya kalkılırsa bizim liberal gazetemizde böyle olur.

Saygılarımla

not:yine de türkiyedeki bomboş gazetelerin yanında güzel yazılarının bulunabileceğini düşünüyorum bu sıralar
Alt 13-08-2010, 17:31
axial
Üye Değil

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dostum, neden bu kadar önyargılı olduğunu anlamıyorum.. Taraf'ın 'HerTaraf' isimli köşesinde, çeşitli konularla ilgili yazılar yayımlandığı gibi, belli bir konu hakkında karşılıklı tartışmalar da yayımlanmaktadır.. Ve bu şekilde bahsi geçen konu hakkında okuyuculara daha fazla bilgi imkanı sunulmaktadır..

Bildiğiniz gibi Taraf'ın önemli yazarlarının, Ahmet Altan, Murat Belge vesairenin dinle felan alakaları yoktur.. Ama aynı köşede Edip Yüksel'in -Adem'den önce de insanların olduğu, İslam'da Evrimin var olduğu, Harun Yahya'nın sahtekar olduğu ile ilgili- çok aykırı yazıları da yayımlanmıştır.

O yazıdan bir hafta sonra, 10 Ağustos'ta bahsi geçen yazıya bir yanıt da yayımlandı.. Taraf eşcinselliğe şöyle karşıdır, böyle laf eder felan demeden önce bir araştırın, sonra -sırf eleştirmek için- eleştirin;

Bahsi geçen yazının linki;

Sayın sangre sizin probleminiz bu zaten Beni yanlış anlamayın özgürlükçüyüz diyorsunuz ama sadece kendinize özgürsünüz, demokrasi diyorsunuz demokrasinin alfabesini bilmeyen adamlarla işbirliği yapıyorsunuz, sırf bir inat uğruna burada akpyle birlikteymiş gibi tavır alıyorsunuz.
Alt 13-08-2010, 17:45
Kıdemli Üye

Yukarıda neyin ne olduğunu açıkladım, yeterli olduğunu düşünüyorum..

Ayrıca bırakın 'HerTaraf' köşesini, köşe yazarlarında dahi demokrat olmayan -kendine demokrat olan- isimler barındırıyor Taraf gazetesi.. Bunlardan bazıları; Hilal Kaplan, Emre Uslu, Önder Aytaç vb. isimlerdir..

Yani ben Taraf gazetesi yalan haber yapmaz, her zaman demokrat yazarlar bulundurur ve demokrat yazılar yazarlar demedim.. Böyle bir şey demem de zaten.. Hatta Sevan Nişanyan'ın sırf din karşıtı yazılar yazdığı için, -tabi gazete yönetiminin muhafazakar kesim tarafından da okunma (para kazanma) arzusuyla-, işinden olması konusunda da gazeteyi eleştirmiştirm..

Ama alternatiflerine göre gazete, çok daha demokrat, insan hak ve özgürlüklerine saygılı ve Türkiye'deki siyasi ortamı bilen insanlardan oluşuyor.. Hakkını vermek gerek.
Alt 13-08-2010, 17:46
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben escinsel olmakdan gurur duyuyorum !!!!

Bu gibi tipler yiyorsa escinsellerle tartissin..

Üc Bes heretosexual ile escinsellik tartisilamaz !!

Bu ayni 3-5 Ateistin (iclerinde din adami, inancli kisiler olmadan ) birbiriyle DINI tartismasi gibidir !

Ozamanda herzaman Ateistler hakli cikacakdir !!
Alt 13-08-2010, 23:29
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Gecenlerde gey bir forumda okumustum, konu anneme escinsel oldugumu nasil anlatayim idi. Bir yazar diyordu ki, "annem escinselligi hastalik, bizi de mikrop olarak biliyor ama benim escinsel oldugumu bilmiyor". Eger bu insanlar escinsel hastaligina yaklanmislarsa (!) bundan keyif aliyorlar ve iyilestirilmek de istemiyorlar. Bu durum da özgürlük iddiasinda olanTaraf'a veya baska birlerine escinsellik hakkinda hastaliktir, günahtir gibi haddini asan yorumlar yapma hakki vermemeli. Uzmanlar escinselligin bir hastalik olmadigini beyan etmisler, bunu bilmezden gelip bu konuda sözde uzmanlik yapmak da dogru olmaz.
Alt 14-08-2010, 00:06
Kıdemli Üye

ALKA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu durum da özgürlük iddiasinda olanTaraf'a veya baska birlerine escinsellik hakkinda hastaliktir, günahtir gibi haddini asan yorumlar yapma hakki vermemeli.
Taraf'ın bahsi geçen köşesinde yayınlanan yazılar, konu hakkında uzman olan kişilerin yazdıkları ve sadece topluma gerçek! bilgiyi vermek amacıyla yazılan yazılar değil..

Taraf'ın günümüz Türkiye'sinde çok farklı bir vizyonu var.. Örneğin bazı konuları, -eşcinsellik gibi- Müslümanlar arasında tartışmaya açarak ve böylece toplumun bu tür konuları sorgulamasını, tartışmasını ve böylece bilinçlenmesi için çaba sarfediyor... Yani bir anlamda kamuoyunu yönlendiriyor.. Bir topluluk arasında tabu sayılan konuları tartışmaya açarak, o topluma ivme kazandırmak istiyor.

Mesela bunu Habertürk kanalı da tartışmalarda yapıyor.. Ama onların yaptığı şey, biraz daha kendi popüleritesini arttırmak ve daha fazla izlenmek, okunmak amacıyla yapılan bir durum.. Kanaldaki tartışmalara çoğu zaman marjinal kişilerin katılması da, bunu kanıtlıyor zaten.

Yani konunun uzmanını alıp gazetede yazısının yayınlanması kolay olan.. Zor olan ise, bu tür konuların tabu sayılan toplulukta tartışmaya yol açmasıdır... Ben çok uzun zamandır Taraf gazetesini takip ediyorum.. Ve olayı da bu yönden görüyorum.
Alt 14-08-2010, 04:06
emperrordiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emperrordiablo emperrordiablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Taraf'ın bahsi geçen köşesinde yayınlanan yazılar, konu hakkında uzman olan kişilerin yazdıkları ve sadece topluma gerçek! bilgiyi vermek amacıyla yazılan yazılar değil..

Taraf'ın günümüz Türkiye'sinde çok farklı bir vizyonu var.. Örneğin bazı konuları, -eşcinsellik gibi- Müslümanlar arasında tartışmaya açarak ve böylece toplumun bu tür konuları sorgulamasını, tartışmasını ve böylece bilinçlenmesi için çaba sarfediyor... Yani bir anlamda kamuoyunu yönlendiriyor.. Bir topluluk arasında tabu sayılan konuları tartışmaya açarak, o topluma ivme kazandırmak istiyor.

Mesela bunu Habertürk kanalı da tartışmalarda yapıyor.. Ama onların yaptığı şey, biraz daha kendi popüleritesini arttırmak ve daha fazla izlenmek, okunmak amacıyla yapılan bir durum.. Kanaldaki tartışmalara çoğu zaman marjinal kişilerin katılması da, bunu kanıtlıyor zaten.

Yani konunun uzmanını alıp gazetede yazısının yayınlanması kolay olan.. Zor olan ise, bu tür konuların tabu sayılan toplulukta tartışmaya yol açmasıdır... Ben çok uzun zamandır Taraf gazetesini takip ediyorum.. Ve olayı da bu yönden görüyorum.
Sn.Sangre güzel ajite ediyorsunuz siz de klonlarınız gibi lakin eşcinsellik müslüman toplumunda tabu mudur?Ki taraf bu misyonu üstlenmiş ve toplumuna ivme kazandırma çabasına girmiş ,ayrıca eşcinsellik gene müslüman bir toplumda tabu ise neden tabudur ?Hiç düşündünüz mü_?Dünya sağlık örgütü tarafından kabul görür ki eşcinsellik kişinin tatmin yolunu ve hayata bakışını belirlemesinden başka bir şey değil , bir rahatsızlık değil sadece bir seçimdir?Psikiatrlar hem fikirdir,dünyada artık dernekleşmeleri bile normaldir,hatta AQP sayesinde Türkiye de bile dernek kurabiliyorlar,AQP bu kadar omurga yoksunu ve doğrusunu savunamayacak düzeyde oy avcısı ve kendine tezattır işte...

Peki müslüman toplumu (Türkiye deki)tüm bunlardan habersiz bu kadar geri kalmış ve geri zekalı insanlar mı ki?Taraf kendi kendine bir misyon edinip eş cinsellik konusunu tartışmaya yatırıp tabu olmaktan çıkarmaya çalışıyor?Ayrıca neden çalışıyor ?Yoksa Kurana aykrı hareket mi ediyor taraf bunu yaparken samimi niyeti bu ise gerçekten?İslamda da eşcinsellik haram ve günahtır...O halde taraf da bizim tarafmış yaw ne yapsak okusak mı rakı şişesi sarmak yerine Ön yargılarımızı yıkıp bir sağlam ...var ondan da mı olsak Eş cinsel bile oluruz biz hepimiz ib...yiz diye bağırıp miting yaparız bu ajitasyon ve kıvırma polemikleri ile...

Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
Alt 14-08-2010, 07:11
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

insan_olmak´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın sangre

bahsi geçen yazıyı okudum(öyle sol haberde görüm araştırmadan koymadım sizin anlayacağınız(!) )

ama lütfen liberal geçinip eşcinselliğe saydıran gazateyi de burda aklamaya kalkmayalım.

radikal islamcılarla liberalcilik oynamaya kalkılırsa bizim liberal gazetemizde böyle olur.

Saygılarımla

not:yine de türkiyedeki bomboş gazetelerin yanında güzel yazılarının bulunabileceğini düşünüyorum bu sıralar
Sizler ifade ozgurlugunun ne oldugunu anlamamissiniz daha ama zamanla ogreneceksiniz .... Turkiye'de su ana kadar olmayan bir ortam oldugu icin maruz karsiliyorum ....

Taraf gazetesi yine ifade ozgurlugunun en iyi ornegini vermis gazetelerinde ...

Aciklayayim;

Escinselleri hedef almis bir yazar escinselligi bir hastaliktan ve hatta gunahtan bile kotu oldugu tezini makale olarak yazmis ....

Ama ayni gazete ; baska bir yazarin cevabini da yayimlamis ;
(sayin Sangre'nin verdigi su adreste

Siyah ve buyuk puntoyla ne yazmis bu makalede ;

ŞABAN BIYIKLI * / Murat Kapkıner’in “eşcinselliğin günahtan daha fazla bir şey” olduğuna ilişkin yazısı homofobik literatürün nadide bir örneği olarak fakültelerin psikoloji bölümlerinde okutulmayı hak ediyor doğrusu...

Sonrada birbir curutmus Murat Kapkiner'in dusuncelerini ....

Simdi bunun yerine Murat Kapkiner'in boyle bir makale yazmasina izin vermeseniz ne olacakti ? Bu dusuncede olup da karsit dusunceleri duymamis oldugundan bu safsatalara inaniyorlarsa Saban Biyikli'nin cevabini okumadiklari icin buna inanmaya devam etmiyeceklermiydi ....

Demokrasilerdeki ifade ozgurlugunun yarari tam da budur iste .... Hersey ortaya dokulsun tartisilsin ..... Bu herkezi daha da olgunlastiracaktir ....

Taraf boyle bir gazete zaten ... ama Turkiye'de ilk oldugu icin yadirganiyor .. normallesince ortam medyanin buyuk bir bolumu bu seviyeye cikacaktir .....

Sabirla bekliyoruz ...

Saygilar,
3.yol

Önerilen Siteler