Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-04-2006, 01:05
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart ŞUNU YAPAN ATEİSTİN KULU KÖLESİ OLACAĞIM..

Şu alelade gördüğümüz hücreyi yapın.kulunuz-köleniz olmazsam namerdim.Alt tarafı sadece bir hücre...yapı malzemeleri yapmanızı istemeyeceğim.zaten mevcut..C,H,O2,N2..
Alt 29-04-2006, 03:14
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: ŞUNU YAPAN ATEİSTİN KULU KÖLESİ OLACAĞIM..

Ne biz bişey yapalım, ne de sen birilerinin kulu kölesi ol. İlle birilerine köle mi olman gerekiyor.
Alt 29-04-2006, 06:38
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ensaero kardeş bu yazıyı mıh gibi aklına çak sakın unutma yarın öbürgün dediğin yapılırsa görüşürüz

Yapay organ nakli yapıldı
*
Amerikalı doktorlar bir ilke imza atarak, laboratuvar koşullarında üretilmiş yapay bir organı, insan vücuduna nakletmeyi başardılar.
*
Nakil tıp tarihinde bir ilk olarak görülüyor

Deneyler sonunda, hastaların kendi hücreleri kullanılarak üretilen idrar keselerinin, nakledildikleri bünye tarafından reddedilmediği görüldü.

Atılan bu adımın, organ naklinde bir çığır açması bekleniyor.

Bilim adamları uzun süredir, insana ait dokuları üretebiliyorlardı. Örneğin laboratuvar ortamında üretilen yapay cilt bu çalışmaların sonucu.

Ancak bir organın, tamamen laboratuvar ortamında üretilmesi ilk kez başarılıyor.

Çalışmalarının sonuçlarını, tıp dergisi Lancet'te yayımlayan Boston Çocuk Hastanesi'nin doktorları, idrar keselerinde doğuştan sorun bulunan 7 çocuktan hücre örnekleri alarak çıkmışlar yola.

Daha sonra, idrar keselerinin bire bir kalıpları çıkarılmış ve yeni üretilen dokular bu kalıplara aktarılmış.

Yaklaşık iki ay sonra ise üretilen organlar aynı hasta çocuklara nakledilmiş.

Araştırmanın sonuçlarına göre, aradan geçen 4 yılda, hiçbir çocukta uyum sorunu olmamış.

Doktorlar bunu, yapay organların üretiminde, çocukların kendi organlarından alınan hücrelerin kullanılmasına bağlıyor.

Aynı ekip şimdi de, damar, böbrek, karaciğer ve kalp üretmek için kolları sıvamış.

Ekibin bu konuda da başarılı olması durumunda, organ naklinde en büyük sorunlarından birisi olan, uygun organ bulma zorluğunun da aşılması umuluyor.

http://www.bbc.co.uk/turkish/news/st..._bladder.shtml

bu haber bbc den alıntıdır

yani hipokratın ilk ilke olarak temellerini attığı tıp bu gün muazzam bir gelişme kaydederek bu günlere gelmiştir daha da ileri gidecektir bırak hücreyi sıfırdan insan yaparlarsa hiç şaşırma

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 29-04-2006, 08:58
wbird wbird isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

wbird - MSN üzeri Mesaj gönder

Arkadaşım ya seni aklı başında bilirdim. sende cxxxxxx nickli arkadaşa benzemeye başlamışsın,. Bırak insanlara kul, köle olma hevesini. Bizler bu kul, kölelikten kaçan insanlarız. Hem biz doğanın yaptıklarını kendimiz yapıyormuşuz gibi göstermiyoruz. mucizelere kerametlere inananda sizlersiniz. getir hocalardan birini dediğin hücreyi onlar yapsın, biz keramet sahibi değiliz ve böyle bir iddiamızda olmadı hiç,.
Alt 29-04-2006, 17:41
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Deli cevat şimdi elini vicdanına koy..Bu idrar kesesi yapılrken bilim adamalrı yoktanmı var ettiler yoksa hücrelerimi çoğalttılar..Hücre çoğaltıldı.yani yoktan kimse birşey varedemedi..

Birde şunu ekle deli-cevat arkadaşım,bu organ kendi kendinemi oluştu?!..demekki bir aklın-bilginin eseri olması gerekiyor..tesadüfün değil..öyle değil mi?

Sargon arkadaşım kimseye kul köle olacağım yok benim kulluğum sadece Allah'a..sadece basit olarak gördüğünüz şu hücrenin bile kendi kendine olmayacağını bir türlü anlamaya yanaşmıyorsunuz..basitmiş gibi görüyorsunuz..verdiğin cevap yetersiz ve alakasız..şu kirpiklerine bak;tad alma duyguna bak;görmene duymana bak;mekanizmaya bak..hiç bunlar tesadüfün eseri olabilir mi?bu nasıl hezeyan böyle!..Senin gibi araştırmacı bir kişi nasıl böyle saçma birşeye inanır anlamıyorum bir türlü..
Alt 29-04-2006, 19:59
cehhenem cehhenem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben geldim .... arkadaşım bunlara peyganber zamanında da oldu peyganberimiz eliyle ayı ikiye böldü yıne ınkar ettiler.. bunlara bir elinde ayı bir eline güneşi tutsan bunlar yine inkar edecektir....çünkü bunlar olacak ki bizim yüce kuranı kerimizin doğrulu biz inanlara ispatlansın bende senin gibi belki biri kurtulusa ere dıye mücaadele etmiştim şimdi ise hiç uğraşmıyorum...... sende müslüman kardeşim şu ayeti unutma....allah c.c peyganber efendimize ne demişti peygan ber efendimiz bir yağudiye islamı anlatıyordu sonra yanınna ustu başı zelıl olan bırı gelmıstı ve demıştıkı bana kuranı okurmusun peyganberımız suratı asılmıstı ve hemen ayet ındi ve dediki... senmi onu dınınden dondureceksın hayır sen donduremessın ancak ben hıdayet verırsem o musluman olur..... sende bu ayeti aklından cıkarma zorlama sakın ıyı bır sey yapayım derken kufre dusup gunaha gırme...... sende tebliğ et ama zorlama allah dılerse olur ..... en doğrusunu allah c.c bilir..saygılarımla
Alt 29-04-2006, 20:55
Şamanist Şamanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ensareo eğer bu dünyayı yaratan bir Tanrı varsa inan bu kesinlikle Kuran'ın Allah'ı değil.Kuran baştan aşağı bir çelişkiler kitabıdır

Elbet bir gün Tanrı Dağı'na uçacağız
Alt 29-04-2006, 21:05
Üye

sevgili ensareo abicim birincisi hiç darwin'in evrim teorisini Harun Yahyanın kaynakları dışında bi kaynakdan öğrenmeye çalıştınmı yani evrimi savunan bir kaynaktan şimdi biz burada islamı tartışıyoruz bilen konuşuyo herkesin islam hakkında az çok bilgisi var ama evrimden konuşcak olduğumuzda siz evrimi bilmiyosunuz ne desek boş bence evrimi araştırın biraz ondan sonra evrimin olabilme ihtimalini konuşalım daha gerçekçi ve amacına uygun olur ayrıca cehennem hoşgeldin biz seni gitti sanmıştık canım çok sıkılıyodu artık gene tartışırız sana yazdıklarıma şimdi cevap verirsin artık
sevgiler saygılar

Alt 29-04-2006, 21:21
cehhenem cehhenem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

deli cevat oncelikle ben senin sorduklarına cevap vereyim dedim ama cok sorun var sen en sıkıntı yasadıgını sor cevaplıyayım saygılarımla
Alt 29-04-2006, 21:39
Üye

Bakara(*) Sûresi *
*
256 - Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

Tevbe(*) Sûresi *
*
5 - Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

bu iki sure arasındaki çelişkiyi açıklarmısın

Önerilen Siteler