Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-08-2010, 12:45
oldschool oldschool isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kuran-I Kerim'in bir harfi bile değişmemiş!

piyasada yeni bir haber dolaşıyor. ben de konuyu foruma taşıyayım dedim...

Eski Diyanet İşleri Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, 10 yıllık çalışma sonucunda orijinal 4 mushaf ile günümüz Kur'an-ı Kerim'ini kelime kelime ve harf harf kontrol ederek, aralarında herhangi bir değişikliğin olmadığını kanıtladığını iddia etti
Altıkulaç, Kur'an-ı Kerim'i ile dünyadaki 4 orijinal mushaf üzerinde IRCICA ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın katkılarıyla yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yıllardır "Kur'an-ı Kerim'in hiç değişmediği, tahrife uğramadığı"nın ifade edildiğini ancak kanıtlanamadığını dile getiren Altıkulaç, IRCICA ve Türkiye Diyanet Vakfı'nca basılan orijinal mushafların özel faksimile nüshalarının, Kur'an-ı Kerim'in herhangi bir değişikliğe uğramadan günümüze ulaşmış bir kitap olmasıyla ilgili olduğunu söyledi.

Mushafların en eski belgelerinin kütüphanelerde saklı bulunduğunu ve kimsenin bunların kapağını açıp inceleme fırsatı bulamadığını anlatan Altıkulaç, teknolojik gelişmelerin sonucu dijital çekim sayesinde kütüphanelerdeki mushafları dijital ortama aktardıklarını ve kitap haline getirdiklerini kaydetti.

Orijinali Topkapı Sarayı Müzesi'nde bulunan ve Halife Hz. Osman'a izafe edilen Mushaf-ı Şerif'in IRCICA tarafından hazırlanan özel faksimile nüshası ile bugün dünyanın her yerinde okunmakta olan Kur'an-ı Kerim'i kelime kelime, harf harf, hatta diş diş kontrol ettiğini ve arada herhangi bir değişikliğin olmadığını tespit ettiğini anlatan Altıkulaç, aynı çalışmayı Kahire'de bulunan ve yine Hz. Osman'a ait olduğu söylenen El-Meşhedü'l-Hüseyni mushafı üzerinde de yaptığını kaydetti.

"İMLA FARKLILIKLAR VAR AMA..."
Taşkent, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde bulunan mushaflar üzerinde de aynı çalışmayı yürüttüğünü belirten Altıkulaç, "Bunlar hep ayrı ayrı coğrafyalarda henüz hicretin birinci asrı içinde yazılmış mushaflar. Mushaflar birbirleriyle tam bir paralellik içinde oldukları gibi, dünyanın her yerinde okunan Kur'an-ı Kerim'lerle de aynı paralelliği gösteriyorlar. Küçük, basit esasıyla ilgisi olmayan imla farklılıkları var ama esası ilgilendiren hiçbir şey yok. Ne fazla, ne eksik. Bu çok muhteşem ve huzur verici... Müslümanlar için çok önemli bir sonuç olarak değerlendiriyorum" dedi.

Altıkulaç, çalışmalarının San'a mushafı üzerinde devam ettiğini belirterek, "O da bitmek üzere, yakında matbaaya göndereceğiz" diye konuştu. Tayyar Altıkulaç, çalışmalarının 10 yıldır devam ettiğini ifade etti.

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, çalışmanın çok önemli sonuçlar ortaya çıkardığını belirterek, "Çalışmalar sonucunda Kur'an-ı Kerim'in vahyedildiği andan bugüne olduğu gibi ulaştığı, bir harfinin, bir kelimesinin ne fazla ne az olduğu tespit edildi" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Türkiye'de Hz. Osman dönemine ait 3 önemli mushaf bulunduğunu, bunların birini Diyanet Vakfı'nın, diğer ikisini de IRCICA'nın neşrettiğini belirterek, 'San'a Mushafı'nın da yakında neşredileceğini bildirdi.

Mushaflar üzerindeki çalışmaları Tayyar Altıkulaç'ın yaptığını ifade eden Bardakoğlu, "4 neşir ortaya çıkardı ki, indirildiği andan bu yana Kur'an-ı Kerim mushafları arasında en küçük bir değişiklik yoktur ve Müslümanlar Allah'ın da bir korumasının sonucu olarak, Kur'an-ı Kerim'i gözleri gibi korumuşlardır" dedi.

http://www.beyazgazete.com/haber/201...spatlandi.html

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15553603.asp

http://haber.kanald.com.tr/Haber/Yas...emis-7442.aspx

saygılarımla...
Alt 15-08-2010, 14:53
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Keşke değişseydide bircok zırvalık mantıkla bağdaşsaydı belki müslümanlar doğru yola girerdi.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 15-08-2010, 15:13
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Abi mantığı kullanın, derlermi "bu değişmiş" diye Diğer dinşerden kendilerini üstün kıldıkları tek dayanak budur.

"Diğerleri değişti, bunun için allah islamı yolladı", eldeki dayanak-dayatma noktası bu, var oluş dayanağı bu.

Madem öyle, ben bile arapça bilmediğim halde; http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=9070 bu başlıkta resimlerdeki yazılara bakıp görebiliyorum!

Tabi böyle derler
Altıkulaç, çalışmalarının San'a mushafı üzerinde devam ettiğini belirterek, "O da bitmek üzere, yakında matbaaya göndereceğiz" diye konuştu. Tayyar Altıkulaç, çalışmalarının 10 yıldır devam ettiğini ifade etti.
Onu da alıp istekleri doğrultusunda kılıf dikip "islam aleminin duymak istediklerini" söyleyecekler gene....

Bir topluiğne dahi icad edememiş ve üretememiş koca arabiyya melmeketi ve onun binbir gece masallarını aratmayan saltanat düşkünü para babaları...yürü be..pardon yürrü ya kulum.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 15-08-2010, 15:18
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kuran in degismeden bu güne gelmesi neyi kanitliyor?ne anlatmak istiyorlar bununla?kuran degismedi,allah var,,,yok degisseydi,allah yok mu oluyordu?ne anlatmak istiyorlar bununla?....saygilar

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Alt 15-08-2010, 15:33
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

breymin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kuran in degismeden bu güne gelmesi neyi kanitliyor?ne anlatmak istiyorlar bununla?kuran degismedi,allah var,,,yok degisseydi,allah yok mu oluyordu?ne anlatmak istiyorlar bununla?....saygilar
Abi azına sağlık

Bende 2000 yıl boyunca çizgi romanı her yere dağıtıcam ve tek bir kelimesini dahi değiştirmiycem

Ve sonuuç: 2000 yıl sonra süpermen gerçek olacak.

Kuran allahın varlığına ispat ise, çizgiroman da süpermenin varlığına ispattır.

Marvel inc. (cizgi romanın sahibi olan firma adı)=Mucize şirketi.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 15-08-2010, 15:37
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Tanrı Zeus ile ilgili anlatılan hikayelerinde bu güne kadar değişmeden gelmiş olması tek bir şeyi kanıtlar :

"Olimpos Kabemiz, Zeus Rabbimiz, Hercules de onun Resulüdür"

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 15-08-2010, 17:25
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Dede Korkut Allah mı oluyo bu durumda....

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 15-08-2010, 19:09
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

walla´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dede Korkut Allah mı oluyo bu durumda....
Deli Dumrul'da peygamber. gerçi delilik hususunda yarışamayacağı peygamberler var ama neyse....

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 15-08-2010, 19:20
Üye

breymin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kuran'ın bu güne kadar değişmemesi Islam dininin doğru olduğuna sadece bir kanıt olabilir. çünkü herkesini bildiği bir iddiadır, Islam'a göre Kuran değişmemiştir. bu iddianın tersi kanıtlansaydı Islamiyet doğru din olmazdı.
Alt 15-08-2010, 19:23
Üye

nova´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi mantığı kullanın, derlermi "bu değişmiş" diye Diğer dinşerden kendilerini üstün kıldıkları tek dayanak budur.

"Diğerleri değişti, bunun için allah islamı yolladı", eldeki dayanak-dayatma noktası bu, var oluş dayanağı bu.

Madem öyle, ben bile arapça bilmediğim halde; http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=9070 bu başlıkta resimlerdeki yazılara bakıp görebiliyorum!

Tabi böyle derler Onu da alıp istekleri doğrultusunda kılıf dikip "islam aleminin duymak istediklerini" söyleyecekler gene....

Bir topluiğne dahi icad edememiş ve üretememiş koca arabiyya melmeketi ve onun binbir gece masallarını aratmayan saltanat düşkünü para babaları...yürü be..pardon yürrü ya kulum.
sevgili nova,

daha önce değişmemiş dediklerinde değişmiştir canım, aha kanıtı falan deniyordu. şimdi bir eleman bu tarz bir çalışma yapmış, doğru olmadığını iddia edenin yada doğru olduğunu iddia edenin kendisinin de buna benzer bir çalışma yapması lazım, yoksa lafla peynir ekmek gemisi yürümüyor.

saygılarımla...

Önerilen Siteler