Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-08-2010, 08:26
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart AKP'nin seriatci adimlarindan biri .. UYAN MILLET SERIAT GELIYORUM DEMEZ !!!!

Korkulan oldu ... AKP en nihayet takiye siyasetinin ardindan esas yuzunu millete gosterdi ....
1923'te yasaklanan ayinleri serbest birakarak seriati getireceginin ilk sinyallerini cakti ....

Sümela Manastırı’nda Kurtuluş Savaşı’ndan sonra yasaklanan ayinler, 88 yıl sonra, dün ilk kez yapıldı. Yunanistan, Gürcistan ve Rusya’dan 500 davetlinin katıldığı ayinde, Patrik Bartholomeos önce Rumca sonra da Türkçe bir konuşma yaptı. Patrik, “Art niyetimiz yok. Her zaman olduğu gibi bugün de dua etmeye geldik” dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15561971.asp?gid=373

Bu arada yandas medyaya herzaman karsi durus takinan Ertugrul Ozkok'un su makalesi tartisma yaratti :
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15...id=0&oid=0&l=1

Sn. Ozkok'un seriatcilar tarafindan transfer edilecegi hatta seyhulislam derecesine yakin bir dereceyle odullendirilecegi haberleri kulislerde dolasmaktaydi .....

Bu arada , AKP'nin Akdamar kilisesini de ibadete acarak seriatci duzeni pekistirmek icin eyleme gececegi haberleri de kulislerde yer almaktaydi .... Eski ismi akhtamar olan ama "telafuzu kolay olsun" diye akdamar olarak adlandirilan kilisenin de zaten tamirine uzun zaman once baslanmisti .....

AKP'liler telefonlarimiza cevap vermezken ... Sayin Kilicdaroglu'ndan ... AKP'lilerin havuzlarini kurutacagim mesaji geldi .... .... "akdamar" hakkinda ne dusunuyorsunuz gibi sorulara da "ben AK parti gibi AKdamar'a da karsiyim ... Iktidara gelince onun ismini Aldamar olarak degistirecegiz" diye cevap verdi.....
Alt 16-08-2010, 13:27
emperrordiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emperrordiablo emperrordiablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

3.yol´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Korkulan oldu ... AKP en nihayet takiye siyasetinin ardindan esas yuzunu millete gosterdi ....
1923'te yasaklanan ayinleri serbest birakarak seriati getireceginin ilk sinyallerini cakti ....

Sümela Manastırı’nda Kurtuluş Savaşı’ndan sonra yasaklanan ayinler, 88 yıl sonra, dün ilk kez yapıldı. Yunanistan, Gürcistan ve Rusya’dan 500 davetlinin katıldığı ayinde, Patrik Bartholomeos önce Rumca sonra da Türkçe bir konuşma yaptı. Patrik, “Art niyetimiz yok. Her zaman olduğu gibi bugün de dua etmeye geldik” dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15561971.asp?gid=373

Bu arada yandas medyaya herzaman karsi durus takinan Ertugrul Ozkok'un su makalesi tartisma yaratti :
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15...id=0&oid=0&l=1

Sn. Ozkok'un seriatcilar tarafindan transfer edilecegi hatta seyhulislam derecesine yakin bir dereceyle odullendirilecegi haberleri kulislerde dolasmaktaydi .....

Bu arada , AKP'nin Akdamar kilisesini de ibadete acarak seriatci duzeni pekistirmek icin eyleme gececegi haberleri de kulislerde yer almaktaydi .... Eski ismi akhtamar olan ama "telafuzu kolay olsun" diye akdamar olarak adlandirilan kilisenin de zaten tamirine uzun zaman once baslanmisti .....

AKP'liler telefonlarimiza cevap vermezken ... Sayin Kilicdaroglu'ndan ... AKP'lilerin havuzlarini kurutacagim mesaji geldi .... .... "akdamar" hakkinda ne dusunuyorsunuz gibi sorulara da "ben AK parti gibi AKdamar'a da karsiyim ... Iktidara gelince onun ismini Aldamar olarak degistirecegiz" diye cevap verdi.....
Sn.3yol şakacı sizi

Lakin bundan çıkarmaya çalıştığınız mananın yerine ben düzelteyim gerçek manasını ortaya koyuvereyim,AQP'si kendi bencil egemen cemaatci toplumunu kurmak için(Şeriat değil bakın,cemaatci)Şeriat toplumu katii ve şerri hükümler ile yeri geldiğinde batı emperyalizmine de kafa tutabilecek olmasından kaynaklı pek destek görmeyen bir kavramdır günümüzde.Zamanın delikanlı Erbakan'ı gibi.Şerri ama en azından anti emperyalist...

Cemaat toplumu ise bedük zaman zımbırtısı gibi kuranı revize edip batıya daha uygun bir kılıfa sokabilir ikisi arasında ki fark budur.

Neyse işte bu cemaat ve biat kültürünü kurabilmek adına egemenlere yalakalık yapıp yahudi cübbesini bile kafasından geçirmiş bir başbakanın sümeleyi ibadete açması şaşılcak bir durum değildir
daha dün asılan solcu gençler için göz yaşı döken de o değil mi idi
bu ulvi amaç uğruna her yol mübah onun için....Ernesto Tayeib

Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
Alt 17-08-2010, 03:36
zahit zahit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart zikir ile-fikri bir olan.3-yol.

syn.3-yol.sizin zikriniz-vede fikriniz ayni.bu iletiyi niye astiniz anliyamadim?
sitedekiler"len,girgirmi geciyorsunuz,yoksa kendi kafaniza göre takiliyormusunuz.Bektasiligin bir söylemi vardir,karanligin zikri nasilsa,
fikride aynidir diye-sizinde tarifiniz,bu söyleme tipa tip,uyum sagliyor?
Kusura bakmayin sizin kisiliginize,direk bu söylemi yapistirmiyorum.
benim söylemlerim,sizin dünya görüsünüze vede idolejinizi elestirmek.
yoksa sizi kisi vede birey,olarakdan elestirmek degil niyetim.
ben sonra bireyler arasinda,tartismalarida dogru bulmuyorum.
burda bulunan insanlarada,tartismalarda bir seyler verib-tartisma ortami yaratmak.belki bu söylemlerimden,de bir sey anlamadiginizi yazacaksiniz.
bizler yurtdisinda yasadigimiz icindirki,sicak koltuklarimizdan ülkenin,
gidisatindan vede yasam ugrasilarini,hicde alakasi olmayan uslub"larnan.
kendi kafamiza göre takilmayi uygun görüyoruz?
Hicde öyle degil,ülkemde,yumurta-süt yüzü görmeyen-cocuklar-yetisgenler,
var-bizler bunlari göremez halde olanlardaniz,sakin bana olumlu seyler,
söylemeye kalkmayin-ne inanirim,nede inanmak isterim.
birakalim bu karari ülkedeki insanlarimiz versin.gercekler yoldasiniz olsun.
---------------------------------------------------
Alt 17-08-2010, 04:03
zahit zahit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart herseye-her yola teslim olanlar?

Syn.Emperrordiablo.sizide cok sitdetli kiniyorum,niye derseniz-dünya mazlum,
halklarinin sahiblendigi-onun simgesiyle adiyla özgürlük savasi veren,
bir sembol olan ismi-karanliklara hizmet vede biyat eden,Tayebi-Ernesto,
CHE;Yi yakistirdiniz hala saskinlik vede kizginlik icindeyim.
herhalde bir aciklamasini yaparsiniz diye bekliyorum?
Alt 17-08-2010, 05:22
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Osmanli'nin fetvalarla ve seriat ile yönetildigi dönemlerinde de Akdamar'da ayin yapiliyordu. Iran'da da kiliselerde ve havralarda ayinler düzenleniyor ama son derece seratci bir devlet. Yani Akdamar'in 88 yil aradan sonra yilda bir defa dahi olsa ülkede yasayan bir avuc gayrimüslim icin ayinlere ve dualara acilmis olmasi Akp'nin seriatin gelmesini hic düsünmeyecegi veya baska bir zaman ve baska bir sekilde seriatin hic gelmeyecegi anlamina gelmez tabi.

Bu anlamda AKP'nin veya baska bir islami yönelimli partinin kilise acmis olmasi, kendilerini digerlerine hosgörülü göstermeleri seriattan uzak olduklarini veya hic seriatci olmadiklarina dair baslibasina bir kanit olamaz, sadece Akdamar Kilisesinin acilmis olduguna bir delildir. Unutulmamali ki NaSYONEL SOSYALISTLER yani Hitler de emellerine ulasmak ve onlardan yararlanmak icin Yugoslavya ve Kudüs'teki müslümanlarla anlasmalar yaparak onlari üstün irk bile ilan edip kendilerini hosgörülü göstererek katliamlarina alet etmistir de. AKP'nin bununla gercekten ne amacladigi ve seriatci olup olmadigini da ancak zaman gösterecektir.

Buna ragmen Akdamar Kilisenin acilisi sevindiricidir ve dogrudur. 88 yillik bir yasaklama ise son derece üzücü ve yanlistir. Kinanmasi gerek..

Konu ALKA tarafından (17-08-2010 Saat 05:31 ) değiştirilmiştir.
Alt 19-08-2010, 00:28
emperrordiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emperrordiablo emperrordiablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zahit´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Syn.Emperrordiablo.sizide cok sitdetli kiniyorum,niye derseniz-dünya mazlum,
halklarinin sahiblendigi-onun simgesiyle adiyla özgürlük savasi veren,
bir sembol olan ismi-karanliklara hizmet vede biyat eden,Tayebi-Ernesto,
CHE;Yi yakistirdiniz hala saskinlik vede kizginlik icindeyim.
herhalde bir aciklamasini yaparsiniz diye bekliyorum?
Açıklaması gayet basit , omurgasız siyaseti uğruna herşeyi yapabilecek bir adama , Che bile olmaya kalkar manasında idi,zaten o benzetmeyi yazdığım paragraf da gayet iyi anlatılıyor,kaldı ki sadece espri mahiyeti taşıdığı açıktır...

Örneklem:

Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...

Önerilen Siteler