Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-04-2006, 05:40
Üye Değil

Standart madde var mi yok mu ?

Bir yerde okudumda maddenin olmadıgını .Nasıl ?
rüyada oldugunu dusun bır ucak kullandıgını ucagı kullanırken emek sarfedıyorsunya heyecanlanyorsun.Onu yapabilmek ıcın caba sarfedıyorsun. Ya da yemek yıyıyorsun doyuyorsun bır seye dokunuyorsun.Bunlar ınsana ruyada ne kadar gercekcı gelıyor dımı.İste uyandıgınız zaman aslında bunların hepsının gercek olmadıgını anlıyorsunuz.İşte bu dunyadakılerde boyle dıyor sen gercek zannedıyorsun.İşte bizim ölümümüz aslında gercek uyanıs.Baglantıyı boyle kurun.

alinti( *When you look out of the window, you think that you see an image with your eyes, as this is the way that you have been taught to think. However, in reality this is not how it works, because you do not see the world with your eyes. You see the image created in your brains. This is not a prediction, nor a philosophical speculation, but the scientific truth. )
Alt 30-04-2006, 06:01
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: madde var mi yok mu ?

ya tam tersine tek gerçeğin madde olduğuna inananlara nasıl ispatlayacaksın bu hipotezi

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 30-04-2006, 06:40
Üye Değil

nasil ? turkcesini bulamadim ama su.

Like all hallucinogens, LSD affects the senses. Users can hallucinate, or see and hear things that don’t really exist. Hallucinogens also influence emotions and the ability to think clearly. The effects vary from user to user and a lot depends on the strength of the LSD. Users can experience a sense of wonder and joy or they might get scared and anxious. They can also feel as they are outside their body and able to watch themselves.
Alt 30-04-2006, 06:43
Üye Değil

burda lsd nedir diye birsey ler var

http://www.yeniden.org.tr/bilgiler/blg_lsd1.asp

tamam bu bir tur uyusturucu tavsiye etmem zaten eskide kalan birsey. sanirim artik you ben daha yokken varmis 1960 lardan sonra modasi gecmis.

ama gercek olmayan ve gercek kadar gerceci goruntu ses vs,,,,,,, yapiyor demek olmayan seylerde olabiliyor
Alt 30-04-2006, 07:36
Üye Değil

LSD ve benzeri narkotikler konusu ilginç gerçekten. Birçoğunun (belki de hepsinin) beyinde hangi kimyasalları etkilediği, hangi hormonların salgılamasını tetiklediği ya da bastırdığı biliniyor. Yani maddesel açıklamaları var aslında bunların etkisinin. LSD ve benzeri bir halisunojen etkisindeyken "Gerçek gibi" gördüğünüz ejderhalar ne yazık ki gerçek olamıyorlar.

Peki gerçekmiş gibi algıladığımız ya da hissettiklerimizle gerçek olanlar arasında ne fark var? LSD'yi kullanan açısından bir fark yok tabii. Bizler için şöyle bir fark var. LSD kullanan 20 kişinin algıları kendi aralarında ve kullanmayan diğer 20 kişi ile tutarlı olamazken, kullanmayan 20 kişinin algıladıkları kendi aralarında tutarlı olabiliyor. Algılayandan bağımsız, nesnel birşeylerin olduğunu göstermiyor mu bu?
Alt 30-04-2006, 19:40
Üye Değil

kisacasi nekadar gercek oldugunu soyle aciklim

maddeye mutlak varlik diye inanan kisiler LSD kullanirlarsa ve kullandiginin farkinda olmazsa yani (ornek) saka olsun diye bu kisilerin yemek lerine lsd koy bu kisiler altlarina kacirirlar .

o kadar gercek ki intihar edenler nedeniyle yasaklanmis.

bir heber gordum de adamlar balik yiyor balikla hallüsinojen oluyor ama normalde hallüsinojenle
alakasi olmayan bir sey yani haberleri yok ke olmus.
Alt 30-04-2006, 23:27
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

arkadaşım, ben senin ne anlatmaya çalıştığını anlamadım. Aşağıya Hz. Ali'nin sözünü koymuşsun. Bir yerde "LSD içerseniz görürsünüz madde var mı yok mu" diyosun, bir yerde "maddenin olmadığını okumuştum" diyorsun. Ne demek istediğini daha açık bir şekilde yazarsan biz de anlarız.

Madde var mıdır, yoksa herşey bir ideler dünyası mıdır, Platon'un idealar dünyası felsefesinden beri tartışılmış birşey, Berkeley'i aç oku, bu konuda en uca gideni o. Bunlar tartışılanlar, gerçekler demek değil. Sen neye inanıyor, neyi savunuyorsun?

LSD'yi bilmem ama marihuana içtim, hiç de altıma kaçırmadım. LSD içenlerle ilgili de verdiğin linki önce kendin oku, orda bir sürü şey anlatılmış. Biraz düşün sonra yaz.
Alt 01-05-2006, 00:07
Üye Değil

ben maddenin yok veye var oldugunu savunmuyorum.

insan hayali bir maddesel varligi olmayan ortamda gayet iyi bir sekilde yasiyabilir ve bunun farkinda olmadan gercek sanarak.

DEMISSINKI.LSD'yi bilmem ama marihuana içtim, hiç de altıma kaçırmadım. LSD içenlerle ilgili de verdiğin linki önce kendin oku, orda bir sürü şey anlatılmış. Biraz düşün sonra yaz.

arkadas once sen oku ben gayet iyi biliyorum lsd ne oldugunu (marihuana) ne alakasi var bende cay iciyorum hicbirsey olmuyor

link lsd ne oldugunu biraz anliyasin diye verdim

hz alinin sozune gelince *gercek ve dogru oldugu icin
Alt 01-05-2006, 02:49
Üye Değil

Kullanıcı, ne anlatmak istediğini sanırım anladım ama bu gibi iddialar hipotezdir. Türkçesiyle varsayımdır. Bunlar çeşitli somut bulgularla desteklenmedikça gerçek kabul ettiğimiz dünyada yerlerini alamazlar. Çeşitli konularda milyonlarca hipotez üretmek mümkün. Önemli olan bunlar için kanıtlar ortaya dökebilmekte diye düşünüyorum.
Alt 01-05-2006, 04:58
Üye Değil

haklisinda cem.

varsayim diyorsun

ama sonucta maddenin yoklugu nasil kanitlanamiyorsa varligida kanitlanmamis. yani %50/50
ne madde yok derim nede var ama bu sitede benim gibi dusunmiyenler oldugu icin bu konuyu dikkate almak istedim tartisma konusu.

sonucta hangisi dogru ise bende onu isterim maddecilik kesin yanlis diyemem ama akside yanlis diyemem burda vardigim sonuc kesin madde mutlak demek yanlis.

Önerilen Siteler