Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-08-2010, 18:28
kitapsızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kitapsızım kitapsızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Devletle anlaştık - M. Karayılan

(Copy+Paste'dir)

Terör örgütü PKK’nın liderlerinden Murat Karayılan, “tek taraflı ateşkes” kararının Devlet ile Öcalan arasında sağlanan temaslar sonucu alındığını ileri sürdü.

Karayılan, “Talep üzerine önderliğimiz yeniden devreye girip hareketimize mesaj gönderdi” dedi

Fırat Haber Ajansı’na örgütün 13 Ağustos’ta ilan ettiği ‘eylemsizlik’ kararını değerlendiren Karayılan, ateşkesin devlet içerisinden bazı yetkililerin terörist Abdullah Öcalan’la sağlanan temasların ardından geliştiğini ileri sürdü. Karayılan, iddiasını şöyle gerekçelendirdi: “Artık açıklanmasında bir sakınca görmediğimiz diğer önemli bir gelişme de devletin, önderliğimizle geliştirdiği diyalog temelinde ateşkes talebinde bulunmasıdır. Aslında önderliğimiz aradan çekilmişti ancak, talep üzerine yeniden devreye girerek, çağrıları ve devletten doğru gelen istemi de dikkate alarak, bir kez daha barışa şans tanınması için hareketimize bir mesaj gönderdi.”

Alt 18-08-2010, 23:18
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Doğrudur da hangi DEVLET ile anlaşılmış o pek açık değil.
Alt 18-08-2010, 23:30
faydasızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
faydasızım faydasızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ve başka maddelerde öne sürülen bi anlaşma yani eylemsizlik için belli şartlar sürülüyor
haziran ayında yaptıkları olagan toplantıda öne sürülen temel p kk yasalarını bir kez daha hatırlattı örgüt eylemsizligin bir fırsat oldugunu da belirterek taraf alınmalarını ve silah bırakma durumu ve diger durumları görüşmek için abdullah öcalanın siyasi özgürlügünü yeniden istedi...ama eylemsizligin bozulacıfgını düşünüyorum ..
Alt 19-08-2010, 10:18
ahmetaltan ahmetaltan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Demokratik hukuk devleti, kendisine muhatap olarak teröristi alamaz. Yok böyle birşey...

Hukuk devleti ile "terörist ile pazarlık" nasıl bağdaşır. Ve devlet bunu hangi mekanizma ile yapar.

Teröristin sözünü delil kabul edip, "hükümet pkk ile pazarlık etti" demek, insafsızlık değildir de nedir?

Ben Murat Karayılan ın açıklamasının ardında, "hükümeti zor durumda bırakma", ve "anayasa oylaması öncesi halkın zihninde soru işaretleri bırakma" operasyonu olarak görürüm.

Alt 19-08-2010, 10:40
axial
Üye Değil

ahmetaltan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Demokratik hukuk devleti, kendisine muhatap olarak teröristi alamaz. Yok böyle birşey...

Hukuk devleti ile "terörist ile pazarlık" nasıl bağdaşır. Ve devlet bunu hangi mekanizma ile yapar.

Teröristin sözünü delil kabul edip, "hükümet pkk ile pazarlık etti" demek, insafsızlık değildir de nedir?

Ben Murat Karayılan ın açıklamasının ardında, "hükümeti zor durumda bırakma", ve "anayasa oylaması öncesi halkın zihninde soru işaretleri bırakma" operasyonu olarak görürüm.

Güldürmeyin beni ahmet altan;

Bu hükümet değil miydi açılım hikayesi ile pkkyla masaya oturup 35 kişiyi davul zurnayla karşılatan.

Hükümeti savunacağım diye komik durumlara düşüyorsunuz bazen. Belli ki akp ile pkk işbirliği halinde. Ayrıca adım gibi biliyorum ki pkk referandumdan evet çıkmasını isteyecektir. Neden böyle bir durumda hükümeti zor durumda bırakmak istesin. Bu açıklamanın sebebi ise sevinç nidasıdır. Bakın hükümet bizi muhatap alıyor hatta bizim önderliğimizde müzakere ediyor bizimle diyor.

Temsilcisi olduğu gruba müjde veriyr akıllarınca. Bu ortamı yaratan akp ye teşekkürler.
Alt 19-08-2010, 11:26
Kıdemli Üye

Kendi avukatlarının dahi ulaşmakta sorun yaşadığı, dış dünya ile tamamen tecrit edilmiş bir adada!!!, askeri!!! bir hapishanedeki şahıs DEVLETLE anlaşmış!!!

İlk sorumuzu tekrar hatırlıyoruz.
Alt 19-08-2010, 12:29
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Kendi avukatlarının dahi ulaşmakta sorun yaşadığı, dış dünya ile tamamen tecrit edilmiş bir adada!!!, askeri!!! bir hapishanedeki şahıs DEVLETLE anlaşmış!!!

Sayın mhmd

Ortada anlaşma idiası yok, görüşme iddiası var ve iddianın gerçek oldugunu düşünüyorum en azından gerçek olmasını da diliyorum. Savaşı durdurmak istiyorsanız savaşan tarafla masaya oturmaktan başka çarenız yoktur. Şayet toptan imha edemiyorsanız ki edilemeyecegi aşikardır o halde çözüm arayacaksınız. Kanı durdurmak isteyen her aklın tek yolu var, o da bir türlü görüşmek.

Muhtemelen kandil ,le de görüşmeler oluyordur. Ama bu Mit düzeyinde ya da Barzani vs. üzerinden oluyordur. Ama elbette bunları bize yansıtmayacaklardır, dogrusu da budur. Ayrıca öcalan'ın PKK üzerindeki gücü göz önüne alındıgında onunla görüşmek Kandil ile irtibattan daha da kolaydır.

Derin devlet Türkiye'de devletin ta kendisidir. Zaten ortadaki kavga derin devlete hakim olma kavgasıdır. Şu anda Türkiye^de şahinler oldugu gibi bu kanı durdurmak isteyen güvercinler de vardır.

Kaldı ki Apo'nun görüşme notları dikkate alındıgında Apo Özal, Ecevit, Erbakan döneminde de görüşmeler yapıldıgını söylemiş ve bu sözleri yalanlanmamıştır. Üstelik her 3 başbakan döneminde de çözüme yaklaşıldıgını fakat savaş lobisinin engelledigini söylemiştir.

Keşke bizim bilgimiz olmadan gizlice bu görüşmeler başlamış olsa ve kanı durdurmak için adımlar atılmış olsa. Bu hepimiz için özellikle de gençlerimiz için daha faydalıdır.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 19-08-2010, 14:23
Kıdemli Üye

Sn. hocam,

Konuya ve düşüncelerinize uzak değiliz.
Yazılarımız, başlığın içeriğinden de öte kastınadır.

Bir tarafın lanetleyip attığı şeye bulaşmanın lanetliliği bir yana, bulaşmamanın da laneti vardır.
Bu en bariz şekilde kürt sorunudur.

Rahmetli Uğur MUMCU'nun son eseriyle vardığı noktada başına gelenler.
Daha gerilerde toplumsal olayların kullanılış şekilleri ve düzenler.
Tümüne baktığınızda hiçbir dönemin siyasi liderlerinin (görünen) bu düzenlerle direkt bir bağlantısını göremezsiniz. Ve dahi onların ağzından ve yazılarında da.

Rahmetli Bülent ECEVİT'in Kontrgerilla konusunda işaret ettiği yerleri bizden iyi bilirsiniz.

Tüm bu oluşumları, yetersiz, bilgisiz veya kötüniyetli siyasetçilerin varlığına da bağlayabilirsiniz. (Haklı olarak)
Ancak ve ancak; düzeni kurucular olarak göstermenize imkan yoktur.
Kurucuları olmadıkları bir düzeni de ıslah etmeleri (en azından bu gün için) imkansızdır.

İster inanın ister inanmayın, bildiğimiz ve görülen siyasetçilerin gücü halen daha bir adadaki mahkuma ulaşmaya yetmemektedir.
Kanıtı ise, yaptığı eylemlerle, askeri suçun ötesinde toplumsal ve sivil suç işleyen söz konusu mahkumun halen daha o adada ve askeri bir tecritte oluşudur.
Alt 19-08-2010, 16:32
basitrasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
basitrasin basitrasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herkese Selam.
Benim şöyle bir komplo teorim var.
Pkk+Ergenekon ortalığı karıştırmak adına (İnegöl, Dörtyol olayları gibi) iş birliği yaptılar. Ancak artık oldukça şeffaf bir dünyada yaşıyoruz (İnternet, güvenlik kameraları, medyaya düşen heron görüntüleri. vs) Tezgaha getirilmek istendiklerini fark eden Kürt aydınları, STK lar birbiri ardına açıklamalar yaptılar. İyice kan kaybeden PKK geri adım atmak zorunda kaldı.
Bu durumu siyasal iktidara gol atmak için fırsat gören bazı çevreler, Hükumet PKK ile görüştü haberini yayınladı.
Tabi bu sadece bir komplo teorisi.
Ayrıca şunu da belirtmek zorundayım. Benim açımdan hükumetin PKK ile görüşmesi, anlaşması, vs benim için hiçbir sorun teşkil etmez. Keşke bir anlaşmaya varabilseler.
Saygılarımla.
Alt 19-08-2010, 16:36
kitapsızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kitapsızım kitapsızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Devlet teröristlerle gizli gizli pazarlık yapamaz ve görüşemez.
Bir yapacağı varsa bunu kamuoyundan saklı gizli yapamaz.
Çıkar meydana yapıyorum , yaptım der.

Önerilen Siteler