19-08-2010, 01:18
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Iyi insan,Kötü insan
Nedir bu zihniyetden cekdiyimiz,inancli arkadaslar,su sabit fikirden artik kendinizi kurtarin,ben kurana inaniyorum, namaz kiliyorum,oruc tutuyorum,hacca gidiyorum, ben iyiyim,sen bunlari yapmiyorsun sen kötüsün,yahu insanin ve insanligin ölcüsü namazla inanmakla olmaz,iyi insan iyidir,kötü insan kötüdür,,,olaya kuran acisindan da baksak oda aynisini söylüyor,,ayet var,kildigi namazin tutdugu orucun bosa olduguna dair,bunu inandiginiz allah söylüyor,,,peki size göre iyi insan kim?bana göre kendine ve cevresine faydali olan insan iyi insandir,,,kendine ve cevresine zararli olanda kötü insandir,,,sizdeki manti su,,kendine ve cevresine zararli olan namaz kildimi oruc tutdumu birde kurana inaniyorum dedimi,tamam bu adam cocuga bile tecavüz etse size göre iyi,,bu mantikdan vazgecmediyiniz sürece ne anlasabiliriz nede sizler dininize sempati duydurabilirsiniz,,hep böyle kavgalar cikar.mantikli düsünmeniz dileyiyle
Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
|

19-08-2010, 01:26
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger breymin;
Insanoglunun ve fizigin, "iyisi/kotusu" olmaz. Algiya ve kendi degerlendirmelerine gore dusunce ve davranisin "iyisi/kotusu" ortaya konabilir. Bu da kisinin kendi algisina gore gorecelidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

19-08-2010, 01:37
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kasas 84.kim bir iyilik getirirse ona bundan daha hayirlisi vardir.kimde bir kötülük getirirse,bilsinki,yapmakta olduklarinin cezasina carptirilirlar.
Alin size ayet ,burda namaz kilan kilmiyan ayirmiyor,,buna benzer bircok ayetler var.
Evrensel sana göre iyi insan kötü insan yokmu?Bana göre yasadigimiz sosyal düzenin icinde kendine ve cevresine faydali olan iyidir,kendine ve cevresine zararli olanda kötüdür,,su an kafam bu kadar calisiyor.
M.K.ATATÜRK
adolf hitler
|

19-08-2010, 01:44
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Evrensel burda öyle adamlar taniyorumki,boyum kadar cocuklari var ve adam tren garlarinda(escinseller burada tren garlarinda toplanir ve bulusur)oglan kovaliyor ve bu adam sirf cumaya gidiyor diye kendini cennetlik diyerlerini pislik ve cehennemlik görüyor,,bu zihniyet normalmi sence?bu sihniyet inananlarin büyük bir cogunligunda var.adam hayatini bilime adamis hastaliklara careler bulmus ama nafile,,arkadasimiz gibi cumaya gitmemis pislik ve cehennemlik,,biraksinlarda cehenneme allah karar versin,hayatboyu hertürlü pisliyi yap bi hacca git ooohhhh günahlar gitdi,,tertemiz oldu,,aklandi paklandi,,,ne bicim zihniyet bu yahu,,,biraz insaf be ,,biraz akil yahu...
M.K.ATATÜRK
adolf hitler
|

19-08-2010, 01:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger breymin;
Senin de dedigin gibi, fizik degil; zihniyet. Onun acisindan tek bir sey vardir, o da neye inandigidir. Zihniyeti de degismedikce, bu boyle devam eder. Iste o yuzden fizikle, kisilerle degil; zihniyetlerle mucadele etmek gerekir.
En azindan "sen boyle yapiyorsun", yerine "bu davranis insana yakismaz" temelli olabilir. Yani kisilerle goruntu olarak degil de; dusunce olarak mucadele vermek. Sahislarin degil; dusuncelerin mucadelesi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

19-08-2010, 01:53
|
|
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
breymin´isimli üyeden Alıntı
Evrensel burda öyle adamlar taniyorumki,boyum kadar cocuklari var ve adam tren garlarinda(escinseller burada tren garlarinda toplanir ve bulusur)oglan kovaliyor ve bu adam sirf cumaya gidiyor diye kendini cennetlik diyerlerini pislik ve cehennemlik görüyor,,bu zihniyet normalmi sence?bu sihniyet inananlarin büyük bir cogunligunda var.adam hayatini bilime adamis hastaliklara careler bulmus ama nafile,,arkadasimiz gibi cumaya gitmemis pislik ve cehennemlik,,biraksinlarda cehenneme allah karar versin,hayatboyu hertürlü pisliyi yap bi hacca git ooohhhh günahlar gitdi,,tertemiz oldu,,aklandi paklandi,,,ne bicim zihniyet bu yahu,,,biraz insaf be ,,biraz akil yahu...
|
sayın breymin,
Konuya kaynak oluyorum ama yazdığınız örnek din ile alakalı değil tamamı ile karakterle ilgili.Dünyada çok fazla din olmasına rağmen hiçbirinde yazdığınız örneğe uygun davranışa yer yoktur.Bu tamamı ile insanlık ile alakalı bir durum.
Bu zihniyetin oğlan kovalayıp sonra cumaya gitmleri meselesi nereden bakarsan bak insanlık dışı.Birbirine tamamen zıt kutuplar ve insanoğlu na yakışmayan davranışlar.Mesele inanmak veya inanmamak değil bu örnekte,insan olabilmek
Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...
|

19-08-2010, 01:54
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Sevgili Breymin,
Seni papillon olduğun dönmlerden bugüne kadar daima takdir ederek takip ettim.
Sorgulamalarının seni Ateizmde demir atmakla bırakmayacağını düşünüyordum.
Görebildiğim kadarı ile haklıyımda çünkü sen İYİLERDENSİN.
Ve "İYİLERİN GİTTİĞİ HERYER CENNETE DÖNÜŞÜR" diyen bir Üstad vardı...
Onun yolundan ilerlediğini düşünüyorum.
Deizmin o engin okyanuslarına kulaç attığını söyleyebilirmiyiz?
Deizmin okyanusu her nekadar engin ve derin olsada,"son durak" olmadığını ve nihai olarak BİLİNEMEZ noktasına ulaşacağını söyleyebilirim.
saygılar...
|

19-08-2010, 01:56
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Evrensel biz alevi kökenliyiz cocuklugumdan beri bu zihniyeti hep hissetdim hep gördüm,emin ol islam cografyasinda bana saraylar yapsan o insanlarin arasinda yasamak istemem,,,tanriya sükürki burda hristiyanlarin arasinda yasiyorum ve asla türkiyeye dönmeyi düsünmüyorum,burdada müslümanlardan mümkün oldugu kadar uzak durmaya calisiyorum,,,sirf bu zihniyetden,,yahu bu din bu insanlari nebicim hale sokuyor,bu nasil bir din böyle,okumusuda ayni cahilide ayni zihniyet,al sana güner ümit,bu adam enaz üni ,bitirmisdir ama koskoca bir topluma yapdigi yakisdirmaya bak,,
M.K.ATATÜRK
adolf hitler
|

19-08-2010, 02:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger breymin;
Senin bir kisi olarak dusunce ve davranisinin farkli olmasinin, insanlik adina biraz daha toplumsallasmis, toplumlardan ve ulkelerden birinde yasiyor olman, buyuk bir etkendir.
Bir de unutmaman gereken bir nokta da. Sorun sadece algilanabilirse vardir. Dolayisiyle senin sorun olarak (insanlik sorunu, ya da senin deyimin ile iyilik/kotuluk) algiladigini, o bahsettigin dusunce ve davranisi tasiyanlar, zaten bir sorun olarak algilamiyordur ve ustelik onlarin zihniyetinde, inancinda boyle dusunce ve davranis "normaldir"
Iste asil sorun, ona bunun sorun oldugunu algilatabilmek te.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

19-08-2010, 10:59
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
byspy´isimli üyeden Alıntı
sayın breymin,
Konuya kaynak oluyorum ama yazdığınız örnek din ile alakalı değil tamamı ile karakterle ilgili.Dünyada çok fazla din olmasına rağmen hiçbirinde yazdığınız örneğe uygun davranışa yer yoktur.Bu tamamı ile insanlık ile alakalı bir durum.
Bu zihniyetin oğlan kovalayıp sonra cumaya gitmleri meselesi nereden bakarsan bak insanlık dışı.Birbirine tamamen zıt kutuplar ve insanoğlu na yakışmayan davranışlar.Mesele inanmak veya inanmamak değil bu örnekte,insan olabilmek
|
Sayin byspy,söylediklerinize katilmiyorum(ama fikrinizi özgürce ifade edebilmeniz icin canimi bile verebilirim  )akilli müslümanlar haric,milyonlarcasina sor alicagin cevap hep aynidir,namaz kil oruc tut hele hele birde lailahe ilaallah muhammeden resulallah demissen ne yaparsan yap cennetliksin,istediyin kadar insan öldür cennetliksin,saddam gibi bir yeryüzünde ender görülen bir katil,humeyni gibi bir vampirin arkasindan benmi methiyeler düzüyorum?peki nedir bu imsanlari bu kadar sasirtan,sapitan,benmiyim?milyonlarca sivil insanin üstüne bomba at,diyer tarafdan milyonlarca insani ölüme yolla,,,oda müslüman canim,,evet onlarda müslüma.
M.K.ATATÜRK
adolf hitler
|