Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-08-2010, 18:11
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart 11 Eylül Komplo Teorileri

Öncelikle forumda, daha sonra ise ülkemizde bir çok insanın modern paranoyalara ve her geçen gün artan komplo teorilerine inandığını görünce insan üzülüyor.. Bizim toplumumuzun büyük kısmı siyasetten ekonomiye, tarihten sosyolojiye kadar her konuyu belli komplo teorilerine göre yorumlayıp, dünya görüşlerini buna göre şekillendiriyorlar.. Bunlardan bazıları, dünyayı bir avuç Siyonist Yahudi'nin yönetmesi, Amerika'nın dünyayı ele geçirmiş olması ve köküne kadar sömürmesi, 'Yeni Dünya Düzeni' ile birlikte hepimizin modern köleler olacağına inanç, Amerika'nın savaşa bahane çıkarmak için kendi deniz üssünü (Pearl Harbor) bombalanmasına izin vermesi veya İkiz Kuleleri kendi kendisinin bombalaması vs. gibi konulardır.

Evet, bu açtığım konuda son bahsettiğim 'İkiz Kulelerin' uçaklarla yıkılması konusunda, literatürde geçen tüm komplo teorilerine çok detaylı bir şekilde verilmiş bir yanıt var.. Bu yanıtı 'Şüpheli Kanı' nickiyle, aynı nicki adres olarak kullanan bir arkadaş vermiş.. Özellikle bu tür komplo teorilerine inanan kişilerin, daha sonra ise komplo teorisyenlerinin ne kadar marifetli ve inandırıcı kişiler olduğunu görmek isteyenlerin mutlaka okumasını öneriyorum.

Yanıt çok detaylı ve bilgilendirici gerçekten de.. Arkadaşın emeğine sağlık diyorum.

Bahsi geçen yanıtın linki; http://suphelikani.wordpress.com/200...plo-teorileri/
Alt 19-08-2010, 18:14
axial
Üye Değil

Peki sayın sangre samimice amerikanın neden afganistan ve ırak'a saldırı düzenlediğini bana anlatır mısıız. Demokrasi adına mı?
Alt 19-08-2010, 18:17
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger sangre;

Bir seyin, komplo mu, yoksa gercek mi oldugunu sizce, ne ortaya koyar?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 19-08-2010, 18:27
Kıdemli Üye

Saygideger arkadaslar;

Neyin "gercek", neyin "komplo" oldugunu NOTR ALGILAMAK icin, asagida bir link var. Link ingilizce.

http://www.911truth.org/

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 19-08-2010, 19:17
Kıdemli Üye

axial´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki sayın sangre samimice amerikanın neden afganistan ve ırak'a saldırı düzenlediğini bana anlatır mısıız. Demokrasi adına mı?
Öncelikle bu konunun Irak işgaliyle doğrudan bir alakası yok.. 11 Eylül'den sonra Afganistan'daki terör örgütlerine karşı bir operasyon başladı.. Irak işgalinin sebebi başka..

Buna rağmen neden Irak'ın işgal edildiğiyle ilgili fikrimi söyleyecek olursam;

En önemli sebebi 'Demokrasi' değil.. Ama bunu 2. sebep olarak düşünebiliriz. (Şimdi bunu söyledikten sonra, 'ABD'nin Irak'a demokrasi gelmesiyle ne işi olabilir, hadi ordan!' demeden önce, bir dinleyin.)

Bence 1. sebep; Irak müdahalesi dahil, Venezuella darbe girşimi ve şimdi de İran'a yaptırım uygulamalarının sebebi aynı.. Tüm bu olayların sebebi birbiriyle çakışıyor.

Dünya petrol ticareti dolar ile yapılıyor.. Ve dünyadaki dolar talebi de bir sürekliliğe sahip görünüyor.. Zaten ülkelerin dolar talebi de, ABD'nin kağıt maliyeti ile bastığı parası cinsinden borçlanması anlamına geliyor.

İşte bu noktada durumun gerçek sebebini anlıyoruz.. Irak, Venezüella gibi ülkelerin kendi petrol satışlarını dolar yerine euro cinsinden yapmaya başlaması, hatta İran'ın uluslar arası petrol ticaretinde euro kullanmayı teşvik etmesi ve hatta bunun için bir petrol borsası kurma girişimi içinde olması ABD'nin işine gelmiyor.. Bu yüzden ülkelerin, var olan dolar istikrarını korumalarını istiyor.. Bunu yapmayanları ise 'zorla' yaptırıyor.

Birincisi kadar önemli olan 2. sebep ise; Daha önceden çok defa yazılan Ortadoğu Projesidir.. Ortadoğuda 'Totaliter' yönetimlerin tasviye edilmesi ve bu ülkelerin petrol pazarlarını açmaları gerekiyor.. Burda pazarları açmaktan kastım, ABD'nin ve diğer ülkelerin bu petrolleri sömüreceği, çalıp kendi ülkelerine götüreceği felan değildir.. Pazarların açılması, uluslar arası petrol şirketlerinin hükümetlerle anlaşması ve onların direktifleri doğrultusunda Irak'ın veya başka bir ülkenin petrol üretimini arttırmasıdır.. Daha fazla rezerv bulma girişimidir.. Burada petrol şirketleri, normal yabancı şirketler olarak çalışır.. Ülkede çıkan petrolü alıp kendi ülkelerine felan götürmezler.. Sadece yaptıkları işten belli bir para alırlar.. Bunun dışında üretimi yapan içinde bulundukları ülkelerdir..

Ve pazarların açılması, dünya petrol ihtiyacının belli bir kısmının karşılanması ve petrolün daha fazla üretildiği için fiyatının uzun süre artmaması anlamına geliyor.. Yani bir anlamda fiyat istikrarı sağlanıyor.. Demokratik bir yönetimin olduğu ülkelerde bu tür üretim, fiyat gibi faktörler piyasa şartlarına göre oluşur.. Totaliter ülkelerde ise iktidarda kim varsa onun inisiyatife göre.. İşte bu yüzden, Irak'taki totaliter yönetimin indirilmesi, bunun yerine daha demokratik bir oluşumun kurulması, Saddam gibi birisinin keyfinde petrolün üretimiyle oynamayacağı, petrolün vanalarını bir kısıp, bir açmayacağı anlamına geliyor.. Yani kısaca 'Demokrasi Getirdik' hikayesi bu olaylara dayanıyor.

Tabii ki ben ABD'nin bu ülkeye, bu şekilde savaş ile demokrasi getirmesini benimsemiyorum.. Diğer tüm ülkelerde var olan 'Küreselleşme' rüzgarıyla, sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesiyle, -biraz uzun bir süreçte de olsa- demokrasi getirebilir, pazarlar açılabilirdi.. Her zaman dediğim gibi, hükümetleri bu konuda yanlış yaptı.
Alt 19-08-2010, 19:34
Kıdemli Üye

axial´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Afganistan'a neden operasyon düzenlediğini sorduğunu görmemiştim.. Bunu daha önce Albatross'a açıklamıştım.. Ordan alıntı yapayım;

''Ehh terörden en çok -ekonomik anlamda- muzdarip olmuş ve en çok yayın organına sahip toplumlar Batı toplumları olduğu için, bu kelimeyi (Terör kelimesini) de en çok onların kullanması doğal bir durum.. İsrail'in Araplarla olan çekişmesi, ABD ve İngiltere'nin de ortadoğuda aktif bir politika izlemeleri, doğal olarak basında, siyasi arenada ve daha bir çok yerde 'terör' kelimesini önplana çıkaracaktır.. Bence ABD ve İsrail'in teröre bakışlarında ibretlik bir durum yok.. Ben şahsen -her ne kadar bu örgütleri sosyalizmle mücadele etmek için kendileri kurmuş olsalar da- bu ülkelerin terörle olan mücadelelerini destekliyorum.. Terör örgütlerinin faaliyet gösterdikleri ülkelerin devlet başkanları ve diğer siyasetçilerin de desteklediği de açık bir durum..

Az gelişmiş bir ülke için ekonomik kalkınmayı sağlayacak şey, serbest ticaret, yabancı yatırımlar çekmesi vs.dir.. Bu yüzden de ülkedeki terör örgütünün varlığı buna engel olur..

Gelişmiş ülkelerdeki sermaye yoğunluğundan dolayı, bu ülkelerde üretilecek ürünlerin maliyetleri fazladır.. Fazla maliyetler kar oranlarını düşereceği için, yatırımcılar bu bölgeleri tercih etmemektedir.. Bu yüzden de sermaye yoğunluğunun düşük olduğu yatırım yapılacak yerlere ihtiyaç duyarlar.. Yine aynı şekilde terörün varlığı, o bölgenin yatırım çekememesine neden olur.

Bu yüzden karşılıklı ticari ilişkiler için terörün bitirilmesi gerekiyor.. Bu süreci uzun vadeye yaymadan, hızlı bir şekilde bitirmenin tek yolu da budur..

Bu söylediklerime -terörle ilgili değil, ekonomiyle ilgili olarak- teorik temel oluşturması açısından, aşağındaki pdfyi verebilirim;

http://www.pdfqueen.com/html/aHR0cDo...RNYXkwNi5wZGY=

Pdf'de Marx'ın azalan kar oranlarına yaptığı vurgudan başlayarak, Solow'un neoklasik büyüme modeline kadar değerlendirmeler mevcut.. Model -kısaca- ekonomik olarak açık toplumlarda, sermaye girdisiyle beraber büyüme oranlarındaki artıştan bahsediyor.. Ve bu büyüme oranlarının, sermaye yoğun bölgelere göre çok daha fazla olduğundan, 'Yakınsama teorisi' olarak adlandırılıyor.. Yani az gelişmiş ülkelerin büyüme oranlarıyla beraber, gelişmiş ülkelerin refah seviyesini bir anlamda yakalayacağı tanıtlanıyor.''
Alt 19-08-2010, 19:37
Kıdemli Üye

Saygideger sangre;

Emperyalist zihniyetin, amerikan idealizminin soros ideolojisini savunan bir dusunceden, mesajlarima yanit alamamak, beni dusunce olarak "guclendiriyor", biliyor musun?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 19-08-2010, 20:06
Kıdemli Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger sangre;

Emperyalist zihniyetin, amerikan idealizminin soros ideolojisini savunan bir dusunceden, mesajlarima yanit alamamak, beni dusunce olarak "guclendiriyor", biliyor musun?

Saygilarimla;
evrensel-insan
Bilmiyorum, ilgilenmiyorum.
Alt 19-08-2010, 20:10
Kıdemli Üye

Saygideger sangre;

Bilmiyorum, ilgilenmiyorum.-sangre-

"Lutfedipte" verdigin cevap icin tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 19-08-2010, 23:46
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

11 eylül olayları sam amca ya yepyeni pazarlar yaratıp topraklar kazandırdı..bu arada halkına da nefret edebileceği yeni bir hedef kazandırdı.

Daha fazla ayrıntı için; "martyr law-vatanseverlik yasası" nı inceleyebilirsiniz.

Gerorge Orwell in "1984" isimli kitabı, günümüzün tamamen analizini yansıtıyor.

50 yıl önceden yazılmış "günümüz".

Halkı kamçıla gaza getir ve istediğin gibi yönet, yönetirkende bütün pay ve yatırımlar sana kazandırsın.

"..papazın eşşeğini kovala dur.." diye bi şarkı sözü vardır Cem Karaca nın...o hesap.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.

Önerilen Siteler