21-08-2010, 23:14
|
|
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bu kadar Liberalimsi nerden çıktı?
Böyle bir konu açma düşüncesi aklımda vardı, fakat, Azrail rumuzlu arkadaşımızın Akp.ye oy veren Ateistlerle ilgili başlıktaki bir iletisi bana bu konuda herkesin söyleyecek birşeyleri olduğunu düşündürdü, Bu yüzden de bu başlığı açtım.
Gelelim konu ile ilgili söyleyeceklerime...
Açıkçası Ben şahsım olarak birçok konuda Liberteryenizme daha yakınım, fakat Türkiyede birilerinin 3 maymunu oynamassı Liberalizme ve Onun değerlerine inanan herkes gibi benim de isyan etmeme sebep oluyor.
Her ideolojinin her fikrin içine etmeyi nasıl oluyor da her seferinde böylesine başarabiliyoruz?
Bu tür zevattan bazılarına bu forumda da denk geldiğim için sormak istiyorum.
Hiç şüphe yok ki bu ülkenin diğer etnik gruplara mensup vatandaşlarının kendini ifade edememesi, başörtüsü meselesi, vatandaşların zorla askere alınması gibi konuların hepsi birer sorundur ve bir çözüme kavuşturulması gerekir.
fakat, Ülkemizdeki sorunlar bu 3 grupta toplananlardan mı ibarettir?
Bu ülkenin başka meselesi yokmu?
Eşcinsel hakları,
sırf birkaç gram esrar kullandığı için bu ülkenin okumuş etmiş gençlerinin yolunu bile bilmediği nezarethanelerde bilimum it-kopuk, serseri takımıyla sabahlamak zorunda kalması,
birçoğumuzun olmasa aramayacağı trt, diyanet, rtük gibi kurumların vergiden pay alması.,
Vergilerin düşürülmesi,
ifade özgürlüğü,
Basın özgürlüğü
ve Zorunlu din dersi gibi daha birçok konuda nerdesiniz?
Bu ülkede Liberal bir parti 16 yıldır var ve barajı göremiyor, Ldp'nin bugüne kadar mecliste biz Liberalleri temsil edebilmesi için ne yaptınız?
Bu kadar Liberal yazarımız, gazetelerimiz vs vadı da, bugüne kadar neredelerdi?
Kendi döneminde en temel hak ve özgürlüklerimizden birinin ihlal edilmesine sesini çıkarmayan, internet sansürünü bizzat uıygulayarak bu hak ihlalini bizzat gerçekleştiren bir partinin şakşakçılığını yapmak, her yaptığı yanlışa bir bahane bulmak için takla atmak neden?
Aynı partinin genel başkanı olan başbakanımız bugüne kadar kaç tane gazeteciyi dava etti?
peki ya işinden olanlar???
Dünyada bugün Liberalizm ve Liberaller Hak ve özgürlüklerle ilgili aktivist bir tutum içinde olmaları ile tanınırken, Sizin bir partinin açıklarını kapamak uğruna, bizlerin yanlış algılanmasına sebep olmanız neden?
Evet 1. Akp döneminde akp ideolojisiz tüm kesimleri kucaklayan bir imaj vermeye çalıştı, Bu yüzden Benim Liberal görüşteki bazı arkadaşlarım da Akp.ye oy verdi ve politikalarını olumlu buldu, Peki ya bugün, Sizce ilk Akp döneminden eser kalmışmıdır?
bazı kesimler tarafından yapılan hataları görüken, diğer bir kesimin hatalarını görmezden gelmek neden???
O zaman benim aklıma şu iki ihtimal geliyor; ya Birileri Liberalizmi kendine maske yapmış takiye yapıyor ya da Liberalizmi birileri sadece ayarlı basının bazı papağanlarından öğrenmiş, hiç özgün kaynaklarına müracat etme zahmetinde bulunmamış.
Saygılar.
|

21-08-2010, 23:49
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sayın TurkceRap
Eğer bir yere varmak istersenin, küçük adımlarla oraya doğru yürümeniz gerekir.
Bende isterim akşam yatayım sabah uyandığımda bir bakayım süper bir demokrasi. Şeffaf devlet kuruluşları. Başkalarına saygılı, hoşgörülü, özgür, aydın bireyler. vs.
Ama şimdi önümde bir fırsat penceresi duruyor.
O sebepten, veya bu sebepten seçilmişlerin önündeki engelleri kaldırmak için adım atılmış. Şimdi benim tercih kullanmamı istiyorlar (referandum). Silivride yargılanmanın sonuna kadar gidebilmesi, HSYK nın seçilecek yeni üyelerle zenginleştirilmesine bağlı. İlk defa cuntaların sivil yargı önünde hesap verebileceğini gösteren girişimlere şahit oluyorum. Ben bu fırsatı kaçırmak istemiyorum. Bu sebeple Hangi siyasi oluşum yaparsa yapsın. Olumlu bulduğum değişiklikleri destekliyorum.
Bu sebeple, yeterli değil ama, Anayasaya Evet diyorum.
Saygılarımla.
|

22-08-2010, 01:06
|
|
Üye
|
|
|
|
basitrasin´isimli üyeden Alıntı
Sayın TurkceRap
Eğer bir yere varmak istersenin, küçük adımlarla oraya doğru yürümeniz gerekir.
Bende isterim akşam yatayım sabah uyandığımda bir bakayım süper bir demokrasi. Şeffaf devlet kuruluşları. Başkalarına saygılı, hoşgörülü, özgür, aydın bireyler. vs.
Ama şimdi önümde bir fırsat penceresi duruyor.
O sebepten, veya bu sebepten seçilmişlerin önündeki engelleri kaldırmak için adım atılmış. Şimdi benim tercih kullanmamı istiyorlar (referandum). Silivride yargılanmanın sonuna kadar gidebilmesi, HSYK nın seçilecek yeni üyelerle zenginleştirilmesine bağlı. İlk defa cuntaların sivil yargı önünde hesap verebileceğini gösteren girişimlere şahit oluyorum. Ben bu fırsatı kaçırmak istemiyorum. Bu sebeple Hangi siyasi oluşum yaparsa yapsın. Olumlu bulduğum değişiklikleri destekliyorum.
Saygılarımla.
|
Değerli görüşlerinizden dolayı teşekkürederim, Ben sihirli değnekle akşam yatıp birşeylerin sabah düzelmiş olmasını beklemiyorum, Keza bahsettiğim şey de sadece anayasa ile ilgili değil.
Birilerinin pervasızca yaklaşımını amnlayamıyorum sadece, hepsi bu.
|

22-08-2010, 01:56
|
|
Üye
|
|
|
|
sayın turkcerap
liberalizmin özünü tamamıyla destekleyebileceğimi söyleyemesemde türkiyede bu özün ekseninin kaydırılmasına yönelik şikayetlerinize katılıyorum.
türkiye liberallerine bizim hitap şekillerimizi hoş görmeyenler bu liberallerin geçmişine azıcık bir baksın derim. çok değil sadece 10 yıllık bir süreçte bunların nasılda ortama göre açı aldıklarını öğrensinler. . bugün yüzbinlerin okuduğu ahmet altan , ufuk uras vs. gibi yazarların,politikacıların vs. nasılda 360 derece döndüklerine baksınlar, nasılda iktidar kuyrukçuluğu yaptıklarına baksınlar,
ikiyüzlülük yapıp "canım geçmişte koşullar farklıydı,bugün demokrasi oturdu artık" diyen liberallerin böyle saçma açıklamalarına gözlerini kapamasınlar.
türkiyede bu liberal çelişkisinin hissedildiği en önemli nokta ise kürt sorunudur. liberal dönekliğinin göze batarcasına çarptığı siyasi bir durum.
sadece siyasi değil ekonomik olarak da görünüyor bu durum, siyasi rejimlerde de.
aslında bu liberallerin meydana atlamalarındaki tüm herşeyde görünüyor.
Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?
|

22-08-2010, 02:16
|
 |
Üye
|
|
|
|
Liberalizm , özgürlükçülüktür.
Özgürlüğe düşman adamın vuvuzelası değildir.
|

22-08-2010, 02:27
|
|
Üye
|
|
|
|
azrael´isimli üyeden Alıntı
sayın turkcerap
liberalizmin özünü tamamıyla destekleyebileceğimi söyleyemesemde türkiyede bu özün ekseninin kaydırılmasına yönelik şikayetlerinize katılıyorum.
türkiye liberallerine bizim hitap şekillerimizi hoş görmeyenler bu liberallerin geçmişine azıcık bir baksın derim. çok değil sadece 10 yıllık bir süreçte bunların nasılda ortama göre açı aldıklarını öğrensinler. . bugün yüzbinlerin okuduğu ahmet altan , ufuk uras vs. gibi yazarların,politikacıların vs. nasılda 360 derece döndüklerine baksınlar, nasılda iktidar kuyrukçuluğu yaptıklarına baksınlar,
ikiyüzlülük yapıp "canım geçmişte koşullar farklıydı,bugün demokrasi oturdu artık" diyen liberallerin böyle saçma açıklamalarına gözlerini kapamasınlar.
türkiyede bu liberal çelişkisinin hissedildiği en önemli nokta ise kürt sorunudur. liberal dönekliğinin göze batarcasına çarptığı siyasi bir durum.
sadece siyasi değil ekonomik olarak da görünüyor bu durum, siyasi rejimlerde de.
aslında bu liberallerin meydana atlamalarındaki tüm herşeyde görünüyor.
|
Sayın Azrail,
Bu kişilerindöndüğünden dem vurduğunuza göre bunların Liberal değil, Liberalimsiler olduğu konusunda hem fikirizsanırım?
Bu arada sözleriniz bana birşeyi belirtmem gerektiğini düşündürdü.
Ben de çok uzun yıllar Liberalizm savunmuş bir kişi değilim, daha önce Türkçü ideolojide bir süre aktivisttim, fakat sonra gördüm ki, Kimse nerede, ne olarak doğacağını, genetiğini seçmiyor.
O zaman işte insan hak ve özgürlükleri tarafında olmaktan daha erdemli birşey olmadığına kanaat getirdim ve o saatten sonra düşüncelerimi Liberal hatta Liberteryen eksende tanımlar oldum ve nerden baksanız 2-3 senedir de bu değişmedi, bundan sonra da değişeceğini sanmıyorum.
Tabi ben çıkar için falan bu fikirleri savunur olmadım, sonuçta ben sıradan bir vatandaşım ve gerçekten inandığım değerleri savunuyorum.
Ama derseniz ki, birileri çıkar için her kaba su oluyor, bu düşüncenize katılabilirim.
Fakat, Beni ilgilendiren kısım hangi ideolojiden geldikleri vs değil, benim karşı çıktığım, ne bu insanların Liberalizm ile bir alakası var, ne de yaptıkları şey Liberalizm.
Saygı ve Sevgilerimle.
|

22-08-2010, 02:29
|
|
Üye
|
|
|
|
kitapsızım´isimli üyeden Alıntı
Liberalizm , özgürlükçülüktür.
Özgürlüğe düşman adamın vuvuzelası değildir.
|
Ama işte birileri bunun farkında değil üstad.
|

22-08-2010, 02:46
|
 |
Üye
|
|
|
|
basitrasin´isimli üyeden Alıntı
Sayın TurkceRap
Silivride yargılanmanın sonuna kadar gidebilmesi, HSYK nın seçilecek yeni üyelerle zenginleştirilmesine bağlı. İlk defa cuntaların sivil yargı önünde hesap verebileceğini gösteren girişimlere şahit oluyorum. Ben bu fırsatı kaçırmak istemiyorum. Bu sebeple Hangi siyasi oluşum yaparsa yapsın. Olumlu bulduğum değişiklikleri destekliyorum.
Saygılarımla.
|
Silivri'de yargılanmaların sonuna kadar gitmesini istiyorum ne demek ya? AKP'ye muhalefet ne kadar yazar, çizer, aydın, siyaset adamı varsa hepsinin sürüm sürüm sürünmesini, haksız yere hapiste yatmasını, terörist diye yaftalanmasını ve üstüne üstlük yok yere hüküm giymesini istiyorum demektir bu! Ne kadar asker varsa aşağlansın, haddi bildirilsin, utanç yaşasın, küçük düşürülsün, halkınca teörist olarak algılansın ve tüm bunlar terörsitlerin sınırımızdan BOP eş başkanının emriyle törenle kabul edildiği günlerde olsun. EVET için PKK ile masaya oturan, ülkesini satmaya hazır olan bir zihniyet var ortada. Bunu da mı görmüyorsun?
Referanduma EVET dersen, HSYK dediğin yere seçilecek adamların hükümetin adamı olacağını ve başta yargı bağımsızlığı ve demorkasinin olmazsa olmazı güçler ayrılığı ilkesini zedeleyeceğini niye görmüyorsun? İşin bunla sınırlı kalmayıp AKP'nin yüksek yargıyı ele geçirmiş olmanın rahatlığıyla at oynatacağını, cumhuriyetin bütün değerlerini zedeleyeceğini, faşizm ile bu ülkeyi tir tir titreteceğini niye göremiyorsun?
İlginçtir AKP hukuki denetimi kaldırıyor bu referandumun sonucu EVET çıkarsa. Adamlar rahatsız olmuşlar. Ekonomi bakanı kendi söyledi; rahatsızlarmış böyle birşeyden; ülkeyi istedikleri gibi satamıyor, istedikleri gibi at oynatamıyorlarmış. Bunları da görmüyor musun?
Hukuki denetimi kaldırıyor ama kamu denetimi denen birşey çıkartıyor. Kamu denetimi denetçilerinen, programına kadar tamamen hükümete bağlı ve yargı denetiminden ve itiraz hakkından muaf olacak. Yani herşeyin üstünde, sorgulanamaz birşey; kendi amaçları için kullandığı TMSF, RTÜK, YÖK'ten daha kötü. Bunları da göörmüyor musun?
|

22-08-2010, 02:49
|
 |
Üye
|
|
|
|
kemalist bey,
size kısa bir soru soracağım.
Ülkeyi seçilmişler mi yönetmeli? atanmışlar mı?
O gemide bende olsaydım.
|

22-08-2010, 02:54
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bana kalırsa bugünkü liberallerin en büyük günahları 28 şubat döneminde ne cami ne kışla diyerek ortada kalmaları idi. Birazda sanırım bunun vicdan azabını çekiyorlar.
Hoş şimdide koministler ne evet ne hayır diyerek aynı günahı işliyor. 10 sene sonra onlarda vicdanları ile baş başa kalırlar.
Fikirsel olarak liberalizmi de çok sevmemekle beraber bireysel özgürlüklere bakış açısını beğenirim.
O gemide bende olsaydım.
|