Referandumda "Hayır" diyeceğini beyan eden Alevi-Bektaşi Federasyonu'nun tavrını eleştiren Kaya, "1400 yıldan beri zulüm gören Alevilerin birtakım şahsi hesaplar peşinde olan dernek yöneticilerinin manipülasyonlarından kurtulması gerekiyor. Aleviler demokratikleşmeyi isteyen bir toplum. Bunun içinde referandum da Evet oyu vermelidir." ifadelerini kullandı.
Sivas olaylarının, sistemli bir devlet katliamı olduğunu ifade eden Salman Kaya, "Bu katliamları bilen bir kişi hayır diyemez. Sivas'ta bir albay, o dönem konuyu araştıran komisyondaki Mustafa Kul'a 'Bizim işimizdi ama ipin ucu biraz kaçtı' demiş. Şimdi bunları bilip de eski sistemin devamından yana oy kullanmak olur mu?" dedi. haberler.com
alevileri senelerdir atatürkçülük diye maniple eden , inanclarını yasamaları için destek olmak yerine , terör örgütleri , şii ve hristiyan misyonerleri karsısında yalnız bırakan , katliamlarına seyirci kalan , otoritelere ve onların işbirlikçisi sözde alevi organizasyonlarına karşı , en sonunda uyaran biri çıktı. helal olsun salman kayaya.
RTE'nin gostermelik ve politik cikarci "Demokrasi" oyununa, Alevilerin gelmemesi gerekir. Cunku milli acidan, Kurd halki TC icin ne kadar onem tasiyorsa, dini acidan da; Alevi halki o kadar onem tasir.
Ustelik, RTE oncesi politika milli agirlikli ve teklendirmeli iken, 2002 den buyana, politika dini agirlikli ve teklendirmeli (sunni), bu acidan bakilirsa, Alevilerin; eveti; CHP,nin RTE'ye ta basta "yuru ya kulum" demesi ve MHP'nin Gul'un Cankaya'ya cikmasina onay vermesi, anlamini tasir ve her halukarda da, ne TC, ne toplum, ne TC haklari, ne de demokrasi "yarar" gormez, aksine, sivil diktatorlugun onundeki engellerden biri daha kalkmis, olur.
Oyuzden, sirf "evet" i alip, Anayasa'yi kokten degistirmenin bir tabani olarak kullanacak olan RTE'nin her sozunun bir duygu somurusu, duygu istismari, cikar politikasi ve "kafa karisikligi" ve de gecmis tarihi, kendi cikari lehine "carpitma" oldugu ve bu "evet" icin, her yolu "mubah" gordugu unutulmamalidir. Amac, "evet" degil; sivil diktatorluk temelli, cemaat toplumudur.
Sevgili Davudi,(gencliyim müslüm babanin sarkilariyl gecdi,halada sarap icince dinlerim,hele haydara bayilirim)bende alevi kökenli biri olarak oyumun rengini aciklamak istiyorum,bunlar düzenin partileri evet de desem hayirda desem,anayasayida degistirseler babayasayida degistirseler ,hava,bunlarin halka verecek birseyleri yok,sadece halkdan alirlar,bunlara oy yok benden.
Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Politakayi sevmedigim icin hic takip edesim gelmiyor !
Madem Refarandum ana yasa degisikligi
Ne gibi yasalar degisecekler ?? Neler getircekler neleri kaldiracaklar ?
bilen varsa aciklar mi ?
Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
Tanrılar Çıldırmış Olmalı'nın son versiyonu bizim ülkenin halleri olarak her gün, hatta her saat oynanıyor.
Biri EVET demekten bahsediyor, öbürü seçime katılmayacağım diyor; siz adam akıllı referandum madellerini inceleyip, bu referandumun ne amaçla yapıldığını tespit ettiniz mi?
Ben alevi kökenli bir kemalistim; dini, islami, şii yönünü benimsememekle birlikte sosyolojik olarak kesinlikle, felsefi ve ahlaki değer açısından büyük oranda aleviyim hala. Oyum KESİNLİKE HAYIR. Davudi kardeşimin aksine bir alevinin EVET demesini çok büyük bir (geri dönülemez)hata olarak görüyorum.
Bu bir oyundur. Senaryosu, yönetmenliği, baş rolü AKP'ye ait; yardımcı oyuncuların liboşlar ve kaşarlı solcuların olduğu bir oyun.
AKP ne diyor: Darbe anayasasını değiştirmek, darbecilerden hesap sormak adına yapıyoruz bu anayasa değişikliğini; 12 eylülcü değilseniz EVET demelisiniz. Bana bir tane birşey getirin bunu kanıtlar yönde.
Adamın zırıl zırıl ağlayarak mektubunu okuduğu adamı AKP'li vekil öldürmüş; ironiye bak sen! Yüksek Yargıyı tamamen kurda teslim eden maddeye HAYIR demek mi darbecilik? Yürütmenin(hükümetin) üzerindeki hukuk denetimini büyük ölçüde(nerdeyse) ortadan kaldıran, keyfi uygulamaların önünü açan maddeye HAYIR demek mi darbecilik? Kamu denetimi diye birşey çıkartıp, bunu tamamen kendine bağlayıp insanlara sahte suçlar isnat etmesine ve buna yargı yolunun kapalı olmasına HAYIR demek mi darbecilik? Toplu sözleşme diye birşey çıkartıp, grev hakkı vermeyip, kendine bağlı uzlaşma kurulu çıkartıp, onun kararlarına itiraz hakkını kapatmaya HAYIR demek mi darbecilik? Kadınlara pozitif ayrımcılık deyip 18 yaşından sonra kız çocuklarının babalarının sosyal güvencesinden yararlanmasını engellemeye, çocukları cinsel ayrımcılığa karşı koruyacağız deyip evlenme yaşını düşürmeye, engellileri koruyup kollayacağız deyip devletin taahhüt ettiği kendi çalıştırması gereken engelliyi çalıştırmamasına mı HAYIR demek mi darbecilik?
Altını çizerek söylüyorum bu anayasa değişikliği: Darbe anayasasının yapısal anlamda değiştirilmesine dönük bir değişiklik değildir. Aksine daha baskıcı ve otokratik bir değişime neden olacaktır; öyleyse bu referanduma evet demekle ne ihtilale ne ihtilal anayasına karşı bir şey geliştirmek mümkün değildir. Bu anlamda kimse(kürtler, aleviler, solcular, bedel ödemiş olanlar...) bu tür acitasyonlara gelmemelidir.
Bu referandumda EVET demenin ne anlama geleceğini yukardaki yazımdan açıkça anlyacaksınız. Peki referanduma katılmamak ne anlama gelir? Gerçekten tarafsızlar tarafsız mıdır, etkisiz elemanmıdır? Evetçilerin sayısal çoğunluğu yakalamalarında onlara boykotçuların yararı olduğu kesin; bunu kimse inkar edemez, yalanlayamaz. Ama diyelim ki kardeşimiz bunu iyi niyetle yapıyor; o zaman kendine sormalı 13 eylül sonrası olacaklar, örneğin mecliste bekletilmekte olanSosyal güvenlik yasa tasarısının yasalaşmasının önünde hiçbir engel kalmayacağını bilmesi onun içini hiç mi cız ettirmeyecek? Bir bak bakalım neymiş bu yasa: EVET çıkarsa bizi ne bekliyor
Bugün ilginç bir haber seyrettim televizyonda. Nerdeyse 3 yıldır devam eden ergenekon davasında ilk kez bir tanık dinlenmiş. Kimse bu saçmalığa dur demesin mi? Kimse BOP eş başkanlarına hesap sormasın mı? Kimse din devletine dönüşmemize engel olmasın mı? Kimse emekçilerin hak gasplarının önüne geçmesin mi? Ülkemiz polis devleti mi olsun? Ülkemiz sözde cumhuriyet, gerçekte saltanat mı olsun?
İyice araştırın. Yüksek mahkemeler 12 eylülün mü ürünü? AKP'nin ele geçirmeye çalıştığı Yüksek mahkemeler bugüne kadar AKP'nin hangi oyunlarını bozdu, hangi hak gasplarını engelledi?
siz adam akıllı referandum madellerini inceleyip, bu referandumun ne amaçla yapıldığını tespit ettiniz mi? Kemalistcan-
Bu referandumun tek bir cikar amacinda birlesen iki yonu var. Birincisi, yargiyi "ele gecirmek", ikinciside, buna paralel olarak, olurda; AKP bir dahaki secimlerde iktidara gelemezse, bu yargi ile Basbakani dahil, yargilanacak ve hesap verecek.
Oyuzden de, bu referandum da, "evet" cikmasi, AKP'yi iki yonlu "kurtarir"
Ayrica yarginin, AKP'nin eline gecmesi, Anayasanin, ilk uc maddesi dahil; dorduncu madde bosaltilarak, tamamen degistirilecek ve SIVIL DIKTATORLUK getirilecektir. Yurutme ve yasamanin yaninda yargida, hukumetin eline gececektir. Eger bu gerceklesirse, kagit uzerinde olan ve guce gore isleyen hukuk devleti de, tarihe karisacaktir. Demokrasi mi, tabiki HER DIKTATORLUGUN KENDI CIKARINA GORE BIR "DEMOKRASI ALGISI/TANIMASI" VARDIR.
Hitler de bile "demokrasi" vardi, neye gore mi, kendi politik cikarinin hizmet ettigi amacina gore.
Alevilerin 70% gibi bir orani anketlere gore "hayir" diyecek diye gozukuyor ..... Alevi dedesi kokenli bir ateist olarak ben evet diyorum ..... Cemaatciligi de "hayir" diyorum ....
Bu ikdidar 8 yildir,ülkenin basinda bir karanlikdir.Neyin anayasasi.
Ergenokondan bahsediliyor,iceri alinan kac kisinin,gercek anlamda suclu,
oldugu kanitlandi?verilecek olan haklarin,öbür yüzü görülmüyormu.
Gören insanlar hayir diyor.düzen yanlisi körler vede usaklik yapmaya
alisik hertürlü parazitler,tabiki ellerinden gelen hertürlü,yedikleri haramlari,
beyinlerinin sulanmisligini,iyi niyetli dürüst,düsünen insanlara nasil yediririz"de,ikna ederiz hayasizliklar pesinde dört nala gidiyorlar.
Her kosan hayvanlardan bunlar adina özür dilerim?
Birde aleviligi biraz,acib yolunu vede erkänini bir kac,kelimeylen deginmek,
istiyorum.alevilik din degildir,yoldur-ögretisi vardir-bilimle siki fikidir.
inanci insandir,insanlik yoludur-harami,küfrü,benligi degilde-bizligi bizleri görür.bu ikdidarin gecmisi vede tarihi idolejisi-haram,karanliklarin bekciligini,
bilime vede insanliga,verecekleri zulüm göz yasindan baska verecekleri,
Hic birsey yoktur?Gercekler yoldasiniz olsun,zahit.
kerbela olayında muaviye 'yi siyasetin üniterliği açısından haklı bulan 2 anektod.
hz huseyin kimdir? kerbela olayı nedir nasıl gerçekleşti? kerbela olayında doğru bilinen yanlışlar. sad bin vakkas'ın hz ali lehine kararı.
Nietzsche. Tanrı öldü onu siz öldürdünüz diyor *Kiliseler e *
Matin Luther. Cehennemi satın alıp kapısına kilit vuruyor.
Hz Hüseyin Kerbalada öldürülüyor ve Muhammedin dini kerbele da bitti diyor bazı din adamları.
Bu durumda hem Hiristiyanlık hem İslam bitmiş oluyor. Geriye kala kala musevlik kalıyor. O da Hiristiyanlık ve İslamla büyük değişime uğrayıp özünden uzaklaşıyor.
Peki bu gün kilise ve camilerde uygulanmakta olan nedir. Birisi devlet tarafından toplanmakta olan vergilerden aktarılan Hiristiyan kiliseleri Diğeri devlet tarafından finas edilen İslamın cami ve imamları
Hani insan ve Tanrının arasına kimse giremiyordu devlet işin tam göbeğinde Yani içinde yaşadığımız sermaye biriktirme sisteminin çatı örgütlenmesi olan devlet tarafından korunan bu dinler devlet elini çektiğinde toz duman olacak. Ne baba oğul kutsal ruh kalacak ne cennet cehennem ne Muhammedin torununu hatta sülalesini yok eden Muaviye ve Yezitin mirası olan din.
İşte o zaman Aristatoles in de dediği ruh akıl ve üst akıl kalacak. veya Hegel in Tez Antitez Sentez.Bu üst akıl ne oluyor siz düşünün .