Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-08-2010, 08:32
Voltaire Darwin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Voltaire Darwin Voltaire Darwin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Muhammed Peygamberliği Red Edebilir miydi ?

Muhammed'e oku emri geldi. O okudu. Gerisini biliyoruz.Ancak Muhammed , peygamber olmayı red edebilir miydi?

Adil olmanın vasıflarına sahip olan bir insan olarak : "Ben de senin yarattığın kullarından sadece biri değil miyim? Neden herkese eşit muamele etmiyorsun? Madem yüce özelliklere sahip bir yaratansın neden bizzat herkesin kalbine(beynine) inanç yerleştirmiyorsun? Ben bu şekilde adaletsiz bir görevi kabul edemem" diyebilir miydi ?

Şeytan bile yaratılışta : "insanı adi çamurdan yarattın, beni ise daha asil olan ateş ile yarattın. Neden beni onun önünde secde ettiriyorsun ?" diyerek tanrıyı sorgulayabilmiş , tanrının bu seçiminde mantık ve adalet aramıştır.

Muhammed böyle bir şey yapabilir miydi?

Yaşamı en değerli kılan yanı, bir sonu olduğunu ve bir tekrarı olmadığını bilmektir....
Alt 25-08-2010, 11:41
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aha cok iyi bir fikirki

Seytan neden insana saldiri halinde diyince o atesden yaratildi bizi kiskandi derler !!

Eeee Ahirette Gelmis gecmis bütün insanlikda aha bu 25 peygemberi kiskanirsa ??

Ona düsman olursa ?

Nerde kaldi allahin adaleti , nerde kullarina verdigi hak ?

Evet ikinci soruda güzel acaba peygember okadar iyi bir insan , okadar üstün

Kendi yerine baskasinin peygamber edilmesine razi olamazmiydi ??

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
Alt 25-08-2010, 15:56
Üye

elcvb,

Tarih sormuyorum sana mantık soruyorum...

Nasıl titrediğini eğer sen bilmek istiyorsan, Muhammed'in "temporal lob epilepsisi" olduğunu da bilmiyorsundur, git bir araştır . Ayrıca sanrılara da yol açar bu hastalık. Şizofreni gibi bi şeydir, olmayan şeyler görür inanırsın.

Ama önce bir epilepsi nedir onu öğren. Günümüde kaç kişi benzer şekilde titiriyor biliyormusun sanrılarla?

Bir de şizofrenikler çok ikna edicidir. Bir çok aklı başında insanın aklını karıştırma ve etkileme sanatına sahiplerdir. Aklı yarım olanları sen düşün!!!

Beyhude başlık açmak yok burada, açık açık mantık var. İlahi bir yaradandan beklenen ve üstün yaratıldığı iddia edilen bir insan ile ilgili.

Ama asıl mantıklı cevap bulamayıp, ille de cevap olsun diye boş boş lugat parçalamak katmaz insana bir şey...

Yaşamı en değerli kılan yanı, bir sonu olduğunu ve bir tekrarı olmadığını bilmektir....

Konu Nova tarafından (25-08-2010 Saat 23:40 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-08-2010, 16:26
Üye

sn elcvb

Ben hikayeler denemez ama açıklamalarımı, bilimden aldım. Muhammede vahiy geldiği zaman titremesi, olmayan ve başkalarının göremediği şeyler görmesi,duyması (Unutma ki Hatice bile Muhammedin yanındayken melek filan görmemiştir. Sadece Muhammedin vahiy anındaki semptomlarını görmüştür), ki bunlara halüsinasyon denir. Tıpta bunların tanımı açık açık bulunmaktadır.

Günümüzde de bir çok kişinin başına gelir benzeri semptomlar. Ama ne mutlu ki günümüzde artık bu tür hastalıkların hastalık olduğu biliniyor.

Keşke Tırmızi ya da Buhari zamanında "Temporal Lob Epilepsisi" nin veyahut
"Şizofreni" nin teşhisi ve tanımı biliniyor olsaydı...

O zaman bugün, kimse bu konuları tartışmıyor olacaktı...

Konu Nova tarafından (25-08-2010 Saat 23:40 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-08-2010, 16:33
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hangi bilimden aldığınız birşey ile böyle bir konu açtınız peki?

Hangi bilim bunu merak ediyor? Hangi bilim size bunu sordurttu?

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 25-08-2010, 16:40
Üye

Yergin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hangi bilimden aldığınız birşey ile böyle bir konu açtınız peki?

Hangi bilim bunu merak ediyor? Hangi bilim size bunu sordurttu?

Saygılar
Tıp...

Psikiyatri Konusudur. Araştırabilir ya da bir uzmana sorabilirsiniz...

Alt 25-08-2010, 17:11
Kıdemli Üye

Voltaire Darwin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tıp...

Psikiyatri Konusudur. Araştırabilir ya da bir uzmana sorabilirsiniz...
Bunu biraz daha açarmısınız?

Şu an yaşamayan birisinin yani Peygamberimizin üzerinden acaba bunu kabul etmese ne olurdu yada reddedebilir miydi sorular sormanız nasıl bir Psikiyatri konusuna giriyor?

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 25-08-2010, 17:21
Üye

Yergin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunu biraz daha açarmısınız?

Şu an yaşamayan birisinin yani Peygamberimizin üzerinden acaba bunu kabul etmese ne olurdu yada reddedebilir miydi sorular sormanız nasıl bir Psikiyatri konusuna giriyor?
Sanırım konuya yanlış yerden girdiniz. "elcvb" nin söylediği titreme olayına yanıt olarak söyledim ben bunları. Yoksa elbette peygamberin seçim şansının bu hastalıkla bir ilgisi yok.

Aksine, aklı başında ve en adil bir şekilde yaratılmış olduğu iddia edilen bir insanın , "Ben de herkes gibi yarattığın bir insanım. Neden beni özelleştiriyorsun da herkese eşit davranmıyorsun?" diye sorması gerekmez miydi diye bir soru sormuştum...

Alt 25-08-2010, 17:44
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın elcvb;

Laf olsun diye yazma sanatı var olsa siz ustası olurdunuz. Ben hiç rivayet uydurduğumu yada ordaymış gibi konuştuğumu hatırlamıyorum. Elimde kanıt varsa sunarım, inancınızın uydurma ve işinize gelene sahih gelmeyene değil diyerek bol bol esnettiğiniz hadisleride kanıt saymam. Sayarım diyorsanız buhariden ayşe ananızın 9 yaşındayken 53 yaşındaki muhammedle evlendiğinide söyleyen hadiside kabul edersiniz.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 25-08-2010, 18:08
Kıdemli Üye

Voltaire Darwin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sanırım konuya yanlış yerden girdiniz. "elcvb" nin söylediği titreme olayına yanıt olarak söyledim ben bunları. Yoksa elbette peygamberin seçim şansının bu hastalıkla bir ilgisi yok.

Aksine, aklı başında ve en adil bir şekilde yaratılmış olduğu iddia edilen bir insanın , "Ben de herkes gibi yarattığın bir insanım. Neden beni özelleştiriyorsun da herkese eşit davranmıyorsun?" diye sorması gerekmez miydi diye bir soru sormuştum...
Tıp veya psikiyatrinin hangi dalı geçmişteki bir kişi ile ilgili yargılarda, fikirlerde bulunabilir ki? Tıp veya bilim bu kadar ilerledi mi? Eğer ilerledi ise ben mesela büyük büyük babamın nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu öğrenmek isterim.

İlgisi olmadığını düşünüyorsanız yukarıda söylediklerimi söylemedim sayabilirsiniz.

Saygılar

Önerilen Siteler