Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-08-2010, 01:17
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ayşenin doğumu

Saygıdeğer forumdaşlar;

Ben bir konuda bilginize başvurmak istiyorum.Hz. Ayşe muhammed peygamberlik iddiasında bulunmadan öncemi yoksa sonramı doğmuştur?Kaynakları ile yazabilirmisiniz.(internet üzerinden herkesçe ulaşılacak kaynaklar olsun lütfen.)

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 27-08-2010, 01:48
kharon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kharon kharon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sn. aliyarasfal,

Bu konuda bir makale var, bilmediğim bir konu olduğu için yorum yapamayacağım, umarım işinize yarar.

Buharinin, Kefalet 4, Menakıbü’l-Ensar 45, Edeb 64, Salat 86’da, Müsned-i Ahmed 6/198 de zikrettiği rivayette Hz. Aişe r.a.: “Anam-babamın İslama girdikleri sırada benim kesinlikle onların davranışlarına aklım eriyordu.” diyor. Bu hadis, başka kaynaklarda, “Ben bildim bileli anam – babam Müslümandı.” Şeklinde yanlış anlaşılıp tercüme edildiği için Hz. Aişe’nin doğum tarihi ve yaşı konusunda, bi’setten (bildirilme ) sonra doğduğu konusunda delil kabul edilmiştir. Halbuki doğru olan tercümesinde olduğu gibi anlaşıldığı takdirde, Hz. Aişenin bisetten (bildirilme ) en az 5-6 yıl önce doğduğuna delil olur bu hadis. Çünkü Ancak 5-6 yaşındaki bir çocuk, biraz da kabiliyetli ise, o yaşlarda ana-babasının davranışlarına aklı erer. Bu hadisten anlaşıldığına göre Hz. Aişe 604-605 yılları arasında doğmuş olması gerekir.

kaynak ve devamı

Saygılarımla

Ne kadar az bilirseniz, onu o kadar şiddetle savunursunuz. B.Russell
Alt 27-08-2010, 02:23
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın ahlen,

Peki Ademin göbek deliği varmıydı? Annesinin olmadığını düşünürsek yoktur herhalde. Komik bir şekilde çamurdan ŞIP diye oluşturuldu ya hani.

Cevabınız için şimdiden çok sağolun.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 27-08-2010, 02:25
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger aliyarasfal;

610 ile 622 (Hicret)'e kadar olan zaman, Islam ve Muslumanligin henuz kitlesellesmedigi ve Kureyslerin henuz kabullenmedigi bir donem. Eger, Ayse, bu yillar arasinda dogmus ise, islam ve musluman olmadigi donem olmustur.

Eger Muhammed'din 54-55 yaslarinda Ayse ile evlendigi dusunulurse; sene 624-625 olur. Burada onemli olan, Muhammed'in Medine'yi ele gecirdikten sonra ve Hatice oldukten sonra (620), ki burada Hatice'nin dini inancinin ne oldugu da soz konusudur, Ayse ile evlenmesi ise, bu sene olarak, 622'den sonradir. Yani, evlendiginde, islam ve muslumanlik kitlesellesmistir. Konu evlendiginde kac yasinda oldugunda dugumleniyor. Yalniz, kendisinin bir disi oldugunu ve erken evlendigini goz onune alirsak, oyle veya boyle; dini inanis konusunda, kendisinin degil de; anne/babasinin onu yonlendirmesi soz konusudur. Bu da Ayse'nin degil; anne ve babasinin 622 oncesi hangi dini inanci savunup uyguladigini ortaya koymaktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 27-08-2010, 02:36
Kıdemli Üye

Saygideger aliyarasfal;

Ayse' nin dogumu ile ilgili, ulasan tek bilgi, Muhammed ile evlendigi yasidir. Eger dogru olan 6 evlilik, 9 beraberlik ise ve Muhammed, Hatice oldukten (620) ve kendi 50 yasini bir kac sene gectikten sonra Ayse ile evlenmisse; en kaba hesap ile, ki Medineye, dondukten (622) sonra evlendigini dusunuyoruz,
622-6=616 yili en erken, Ayse'nin dogumu oluyor. Her halukerd de, Islam ve muslumanligin henuz kitlesellesmedigi ve Muhammed'in Medine'ye geri donmedigi, yani 610-622 yillari arasina dusuyor, dogumu.

http://www.faithfreedom.org/Articles/sina/ayesha.htm

http://www.uga.edu/islam/home.html

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 27-08-2010, 02:38
kharon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kharon kharon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın ahlen,

Peki Ademin göbek deliği varmıydı? Annesinin olmadığını düşünürsek yoktur herhalde. Komik bir şekilde çamurdan ŞIP diye oluşturuldu ya hani.

Cevabınız için şimdiden çok sağolun.
Sn. AerA,

Mesajımda da yazdığım gibi konu ile ilgili bilgim yok, bunlar benim düşüncelerim değil, sadece böyle bir iddia var demek için ekledim.

Bende sizinle aynı fikirdeyim

Saygılarımla

Ne kadar az bilirseniz, onu o kadar şiddetle savunursunuz. B.Russell
Alt 27-08-2010, 03:37
Kıdemli Üye

Saygideger aliyarasfal;

Yukarida verdigim linkte, soyle bir ifade var.

Sahih Bukhari Volume 7, Book 62, Number 64
Narrated 'Aisha:
that the Prophet married her when she was six years old and he consummated his marriage when she was nine years old, and then she remained with him for nine years (i.e., till his death).-

http://www.usc.edu/schools/college/c...i/062.sbt.html

Yukaridaki link, koyulastirdigim kisimdaki kitabin linki.

"Peygamber, onun ile (Ayse), 6 yasinda evlendi ve evliligi, o (Muhammed) o (Ayse), 9 yasinda iken tamamladi, ve o (Ayse), onun ile (Muhammed) 9 sene kaldi (yani, Muhammed'in olumune kadar)-tercume-

Buradan da, Muhammed'in olumu (olmek) 627 olduguna gore

632-9=623 yilinda evlenmis oluyor, yani 9 yasindayken (cunku beraber kalmasi, 9 yasinda basliyor, 6 degil)
623-9=614 yilinda da dogmus oluyor. Yani Muhammed, henuz Medine'ye donmeden ve Hatice ile evli iken. Aralarindaki yas farki;

614-570=44 sene oluyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 27-08-2010, 15:33
Üye

Sevgili dostlar;

Ben daha net cevaplar bekliyorum, hangi hadisse aynen yazılarak ve kaynağı belirtilerek verilmesini bekliyorum. Yoksa bilmem kim hesap kitap yapmışta şu çıkmış sorunumuz değil. Yani hesabı hadis ve rivayetlerle biz yapacağız hep beraber.

Koskoca islam aleminin sevgili ayşe anasının hayat hikayesi net değilde ablasınınkimi net? Madem ablası ile ilgili hadisler ve rivayetler var onlarda aynen yazılsın ve kaynağı verilsin.Bakalım neymiş ne değilmiş.

Bir ton bilgi var bendede.Amacım zorla yaşı şu bu demek değil. Mümkünse bu tartışmayı bir sona ulaştırmak. Çünkü 9-13-14-17-18 iddaları bol miktarda geçmekte evliliği konusunda.

Ben doğumunu ve ölümünü netleştirelim derim ki bu tartışmada net olsun.

Sorum geçerli, doğumu ile ilgili net hadisler ve rivayetler ayrıca ölümü ile ilgilide olursa yada hayatının herhangi bir kesiti ile ilgili(örneğin camel olayında kaç yaşında-öldüğünde kaç yaşında) bilgi bekliyorum.

Teşekkür ederim bu arada bilgi sunan arkadaşlara.

Konu aliyarasfal tarafından (27-08-2010 Saat 15:44 ) değiştirilmiştir.
Alt 28-08-2010, 03:35
Üye

Ben bu konuda çok bilgili inançlı arkadaşların yardımcı olacağını umut etmiştim, ancak görüyorumki 64 yaşında ölmüş ayşenin 74 yaşında ölmüş gösterildiği hikaye daha kabul edilir olduğundan kendi açılarından ses çıkartmıyorlar.

Buhariyide reddedemiyorlar, dolambaçlı yoldan işi kurtarma gayretindeler ve susuyorlar. yoksa yanlışmı düşünüyorum, hadi arkadaşlar, doğum tarihini bilmediğiniz ayşe ananızın ablasının hayatını biliyorsunuz öylemi?. Ayşe ananız kaç yaşında öldü, bunu yazın bari, 64 olarak bilinirken bu hikaye ile 74 e çıkartılıyor. Şu hadisleri paylaşında herkes okusun.Yoksa buharinin elinde kalacak bu iş...

Alt 21-09-2012, 01:40
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Guncelleme.

Önerilen Siteler