sen o yazıyı okuduğuna emin misin. Bence okumamışsın. Kuran'ı zıt kutuplardan dinlediğimi sanıyorsun sanırım. Yani hıristiyanlardan falan dinlediğim. Şaşırıyorum doğrusu. Sanırım profil yazısını okuyup, kasas yazısına şöyle bir kabaca gözatıp çıktın.
Bana kuranı kimse anlatmadı. Kimseden kuran dinlemedim. Küçükken hocaya gittim, ama arapçasını okuduk tabii. Öğrendiğim ise birçok sünni çocuğun öğrendiği gibi hocadan, sağdan soldan öğrendiği kulaktan dolma şeylerdi. Kuran'ı hıristiyanlara ben anlatıyorum. Bakın sizin kitabınızdaki şu bölümlerle Kuran'ın şuralarını karşılaştırın diye. Herhalde profesörleriyle tanıştığımı sanmıyorsundur.
Bu islamcılarda garip bir şey var. Kuran'la Tevrat'ı karşılaştırınca niye yapıyorsun bunu, ateist misin tevratçı mısın falan deyip duruyorlar. Arkadaşım, araştırma diye birşey yok mu? Farklı kaynaklar karşılaştırılıp değerlendirme yapılır. İşte ben de sizin yapmadığınız o şeyi yapıyorum. İki kaynağı karşılaştırıyorum ve farkını açıklarken görüyorum ki, Kuran Tevrat'ın kulaktan dolma bilgisiyle *yazılmış.
Kuran'ı okuma ve anlama kuralları varsa bunları bir tane islamcı da şuraya çıkıp yazsa. Uzun çeker diyeceğine, bir topic aç, bize öğret bakalım nasıl okunurmuş. Bak ben sana Kasas 1-32 ayetleri arasını açıklayan iki değişik tefsir göstereyim. Oraları da incele istersen. Ne yazmışlar bak bakalım.
http://www.biriz.biz/kuran/kasas/kasas.htm#1
Elmalılı tefsirinde bu konuda doğru dürüst bir bilgi yok gördüğün gibi. Olayların nasıl gerçekleştiğine dair burdan birşey öğrenemezsin.
http://www.enfal.de/tefhim/index.htm
TEFHİMU'L KUR'AN'da ise açıklamalar Kitab-ı Mukaddes ve Talmud üzerinden yapılmış.
İstersen başka tefsirlere de bak. Enfal.de de Seyyid Kutub'un tefsiri de var. 40 tanesine de baksan göreceğin şey ya adı verilerek yada verilmeden Kuran'ı Tevrat'tan yararlanarak açıklamaktır. Hepsi bu.
"Burda Kuran'ı okuma ve anlama kuralları vardır. Uzun çeker" diye bize hava atmayın. İnandığınız şeyler için bile iki satır yazmaya, iki sayfayı çevirmeye üşeniyorsunuz. Siz ne biçim inançlılarsınız be. Fasulyeden dincilik yapıyorsunuz. Yok mu şurda doğru dürüst inandığı şeyler için çaba harcayacak, anlatacak, çevirecek, gösterecek bi adam. (psiko, sodomo, meas gibi arkadaşları ayrı tutuyorum tabii ki)