Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-05-2006, 22:30
özdemir özdemir isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Kur'an tum insanogluna gonderilmistir, ister Sibirya'da yasa

Kur'an tum insanogluna gonderilmistir, ister Sibirya'da yasasin ister Sicilya'da, ister Arabistan'da yasasin, ister Kazakistan'da, ister Amerika'da yasasin ister Botswana'da! Kur'an tum insanlara gonderilmis oldugu icin verdigi emirler de irk mekan zaman ayrimi etmeden tum insanlara gonderilmistir. O yuzden mekan Kur'an'a uyar, insanlar Kur'an'a uyar, Kur'an insana mekana zamana uymaz....
peki afrikadaki insanlar yada sibiryadakiler islamdan habersiz masumlarda müslüman olamadı diye cehennememi gidecek.....
Alt 07-05-2006, 22:51
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Kur'an tum insanogluna gonderilmistir, ister Sibirya'da

evet
Alt 07-05-2006, 23:21
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

ozdemir bey ,
islamdan haberi olamayan insanlar,islam oncesi icin, tabi eger o anda kendi vatanlarinda baska bir peygamber yokdu ise;ve islam sonrasi insanlar da islamdan haberleri olmadi ise niye cehennme gitsin.boyle bir sey var mi.
akil ozurlulerden ve islamdan haberdar olamiyanlardan(islam oncesinde ise hiristiyanliktan haberdardir ve o da musluman sayilir.bizce Hz.`Isanin getirdigi din o zaman icin haktir.)
fakat bir yaratici oldugu konusunda en asgari duzeyde bir taraftarlik beklenebilir.yani yaratici fikrine karsi olmamali,reddetmemeli.cunku reddedecek kadar dusunebilen yaraticiyi duymus demektir.isim ve sifatlarinda yanilmalari olabilir.
daha cok merak ediyorsaniz diyanet.gov.trye sorabilirsiniz.
Alt 07-05-2006, 23:44
Üye Değil

Evreni yaratan her türlü kanunları koyan bir varlığın; Kuran gibi imla, anlatım, matematik hatalarıyla dolu bir kitabı yazmış olabileceğini nasıl düşünebiliyorsunuz
Alt 08-05-2006, 00:05
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

mamuli";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evreni yaratan her türlü kanunları koyan bir varlığın; Kuran gibi imla, anlatım, matematik hatalarıyla dolu bir kitabı yazmış olabileceğini nasıl düşünebiliyorsunuz
Tabi ki Evrenin onun yüzü suyu hürmetine yaratılan Muhammed'den, o öyle söylemiş.
+yer bilim+gök bilim+tıp+organizma... bilgisizliğiyle dolu bir kitabı, kendi yarattıklarını dahi bilmeyen bir kitabı yazmış olabileceğini nasıl düşünürsünüz?

Hikmetinden. onuda Muhammed söylemiş.
Kesin sonuç=ne denmişse doğrudur.
Alt 08-05-2006, 00:05
Kıdemli Üye

mamuli sen uzme kendini.
biz boyle iyiyiz.
sen heralde imla amlatim ve matematik uzmanisin.yoksa degilsin de sadece sana yutturulan dolmalar kadar mi fikrin var.
Kur'anda hicbir hata eksik fazla yalan yanlis yoktur.milyarlarca musluman hata bulamadi da uc bes dinsiz mi hata buldu.bir konuda hatayi bulmak icin son derece uzman olmalisin ve diger uzmanlar da seni desteklemeli.bir iki dinsizin bahsettigi hata hata olmaz.kendi bilgilerinin yansimasiyla ancak o kadar anlamislar kendi eksikliklerini kurana yamamislar.
tersini iddia etmek serbesttir.cunku ser ve hayir cereyani kiyamete dek karsi karsiya kalacaktir.
seytan seytanligindan vazgecmeyecegine gore sen ve senin gibiler hep olacak.biz de olacaz.
ise iftira ile basladigin icinde hic anlasamayiz.
Alt 08-05-2006, 02:26
Onur Üyesi

Sor öğren kardeşim,

şu yazıyı yazdım, bu forumda günlerce durdu hiç kimse bir açıklama yazmadı.

http://www.blogcu.com/sargon/_Kuran_Okuyorum

İkide bir Kuran'da hiçbir eksik yanlış yoktur deyip duruyorsunuz. Bu kitabın neresinde doğru dürüst bir anlatım var bana onu gösterin. Bir ilkokul öğrencisinin bile anlatabileceği basit bir öyküyü anlatamamış. Milyonlarca müslüman Kuran'ı anlamak için okumuyor ki, sallana sallana bişey anlamadan okuyor. Anlamak için uğraşınca da ortaya çıkan tablo dehşet verici. Başka birşey değil.

Şu kasas'ın niye böyle arapsaçına çevrildiğini bana nasıl açıklayacaksın, merak ediyorum. Bu gidişle Kuran surelerini tek tek böyle açıklayan bir kitap yazdıracaksınız bana. Biraz anlayarak okuyun (daha doğrusu okumaya çalışın) şu kendi kutsal kitabınızı ya.
Alt 08-05-2006, 09:15
Kıdemli Üye

sevgılı sargon,
lınkıne baktım.bısey anlamadım.
kur'anın zıt kutuplarından kur'anı dınlersen tabıkı ısın dogası geregı kurana yanlıs kendılerıne dodru derler.
sen tevrata ınanan bır kısı ısen yolun acık olsun.ateıstten ıyıdır.ateıstsen tevratla kuranı nıye karsılastırıyorsun.
kur'anın okuma ve anlamakuralları vardır.uzun ceker.
kısı anlayamadıgını anlasılmaz zannetmemelı.
kur'an bir tarihi olayı anlatırken tarih dersi vermekiçin anlatmıyor ki,kendi çercevesine gerekli şeyleri anlatır.ve o okuduklarınız o zamanda kalmadı günümüzde de yaşanıyor ki,Kur'an ders veriyor.isimkler mekanlar zamanlar farklıdır.ama zalim ve zulmu aynıdır.
ben tarih öğrenmek gayesiyle hiç kur'an okumadım.onun anlatıığı şey başka.
Alt 08-05-2006, 10:47
Onur Üyesi

sen o yazıyı okuduğuna emin misin. Bence okumamışsın. Kuran'ı zıt kutuplardan dinlediğimi sanıyorsun sanırım. Yani hıristiyanlardan falan dinlediğim. Şaşırıyorum doğrusu. Sanırım profil yazısını okuyup, kasas yazısına şöyle bir kabaca gözatıp çıktın.

Bana kuranı kimse anlatmadı. Kimseden kuran dinlemedim. Küçükken hocaya gittim, ama arapçasını okuduk tabii. Öğrendiğim ise birçok sünni çocuğun öğrendiği gibi hocadan, sağdan soldan öğrendiği kulaktan dolma şeylerdi. Kuran'ı hıristiyanlara ben anlatıyorum. Bakın sizin kitabınızdaki şu bölümlerle Kuran'ın şuralarını karşılaştırın diye. Herhalde profesörleriyle tanıştığımı sanmıyorsundur.

Bu islamcılarda garip bir şey var. Kuran'la Tevrat'ı karşılaştırınca niye yapıyorsun bunu, ateist misin tevratçı mısın falan deyip duruyorlar. Arkadaşım, araştırma diye birşey yok mu? Farklı kaynaklar karşılaştırılıp değerlendirme yapılır. İşte ben de sizin yapmadığınız o şeyi yapıyorum. İki kaynağı karşılaştırıyorum ve farkını açıklarken görüyorum ki, Kuran Tevrat'ın kulaktan dolma bilgisiyle *yazılmış.

Kuran'ı okuma ve anlama kuralları varsa bunları bir tane islamcı da şuraya çıkıp yazsa. Uzun çeker diyeceğine, bir topic aç, bize öğret bakalım nasıl okunurmuş. Bak ben sana Kasas 1-32 ayetleri arasını açıklayan iki değişik tefsir göstereyim. Oraları da incele istersen. Ne yazmışlar bak bakalım.

http://www.biriz.biz/kuran/kasas/kasas.htm#1

Elmalılı tefsirinde bu konuda doğru dürüst bir bilgi yok gördüğün gibi. Olayların nasıl gerçekleştiğine dair burdan birşey öğrenemezsin.

http://www.enfal.de/tefhim/index.htm

TEFHİMU'L KUR'AN'da ise açıklamalar Kitab-ı Mukaddes ve Talmud üzerinden yapılmış.

İstersen başka tefsirlere de bak. Enfal.de de Seyyid Kutub'un tefsiri de var. 40 tanesine de baksan göreceğin şey ya adı verilerek yada verilmeden Kuran'ı Tevrat'tan yararlanarak açıklamaktır. Hepsi bu.

"Burda Kuran'ı okuma ve anlama kuralları vardır. Uzun çeker" diye bize hava atmayın. İnandığınız şeyler için bile iki satır yazmaya, iki sayfayı çevirmeye üşeniyorsunuz. Siz ne biçim inançlılarsınız be. Fasulyeden dincilik yapıyorsunuz. Yok mu şurda doğru dürüst inandığı şeyler için çaba harcayacak, anlatacak, çevirecek, gösterecek bi adam. (psiko, sodomo, meas gibi arkadaşları ayrı tutuyorum tabii ki)
Alt 08-05-2006, 12:27
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kur'an'ı aşırı derecede yüceltip, herşeyin onda varolduğunu, herşeyden bahsettiğini, mucizelerle dolu olduğunu öne sürmek de yanlış, Kur'an'ı küçümsemek de.
İnanmayanlar açısından değerlendirmeye çalıştığımızda, yani Kur'an'ı Hz.Muhammed'in yazdırdığı düşüncesiyle baktığımızda 1400 sene önce hiç bir eğitim-öğrenim görmemiş biri elinden çıkmış bir kitap olarak üstün niteliklere haizdir.
Bugünün bilgi çağında, değil 8 yıl ilköğretim okumuş biri, lise, üniversite okumuş bir kişinin böyle bir kitap ortaya çıkarması imkansızdır. Bunun için eğitim- öğrenim yeterli olmaz. Bunların ötesinde çok iyi bir edebi kapasite, çok iyi bir araştırma ve metafiziğe, geleceğe yönelik çok esnek, çok tutarlı görüş sergileyebilmek gerekir.
Kutsal kitaplar arasındaki çelişkilerin, kendi içlerindeki bilime ters düşen açıklamaların, inanmayanlara ters ve mantıksız gelen ibarelerin olması ayrı konudur, tartışılır. Ancak basit görmek, bütünüyle küçümsemek de yanlıştır.

Doğru olan ise, çelişki, hata, mantık dışı, bilim dışı olarak görülen kısımların inanaları rencide etmeden ortaya konup tartışılmasıdır. Çelişki veya hata olarak görülen ayet net ve açık ise bunun sebeplerinin irdelenmesidir.
Örneğin; Kur'an'a göre ilk müslüman kimdir?
Enam/163’e göre * * *: Muhammed
Araf/143’e göre * * * *: Musa
Bakara/132'ye göre *: İbrahim
Genel anlatıma göre *: Adem

Müslümanlar, ilk müslümanın kim olduğu bilgisine haizlerse bu sorunun cevabını verebilirler. Çocuğunuz bu soruyu sorduğunda bilmiyorum diyemezsiniz. Çünkü Kur'an'da yazıyor. Ama hangisi doğru?

Önerilen Siteler