advertiser53´isimli üyeden Alıntı
islamiyetin iman esasları hz peygamber ile var olmuştur..maymonides dediğiniz zat 600 yıl sonra yaşamıştır..eğer bu savı destekleyecek deliliniz varsa getirin..yoksa desteksiz atmayın..kuranda iman esasları çok büyük bir hacme sahiptir ve en ufak bir kuşkuya yer bırakmaz..cennen cehennem anlayışı musevilikte de vardır..bu sonradan icat olmuş falan değildir..ama öncelikle zihinleri parlatmak adına dinlerin serüvenini kısaca yazalım..Allah insanlığa tek bir din göndermiştir o da islamdır..fakat zamanla dinler ve peygamberler uluslar ve kavimler tarafından sahiplenilerek tekillik kazanmışdır..oysa ilahi mesajın muhattabı tüm insanlıktır..hz isa yahudilere gönderilen bir peygamberdir buna karşın yahudiler hz isanın ölümünü istemişlerdir..hz isa dini ve emirleri yahudilere yayamayınca göğe kaldırıldı ve havarileri onun mesajını yaymaya başladılar..yahudilerin de baskılarından kaçarak bugunku anadolu ve ege taraflarında hz isanın mesajları kabul gördü..incilin çok kısa süre içiersinde aramiceden latince ve grekçeye çevrilmesi ile kiataplar tahrifata uğradı...ege ve anadoludaki insanlar pagan felsefesi ile hz isanın mesajlarını harmanlayarak henoteist bir toeloji kurdular ve buna da hristiyanlık dediler..teslis inancı hristiyanlıktan 300 yıl sonra oluşturulmuş bir teolojik temeldir..sayısız inciller iznik konsili ile 4 indirilmiş ve bin yıl sonra thomas aquinas aristo felsefesi il hristiyanlık inancını birleştirmiş ve farklı farklı hristiyanlık yorumları oluşmuş..sonunda hristiyanlığın ciddi reform gerektirdiğini anlayan martin luther calvin gibi aydındar dine sokulan bidatları temizlemek istedilerse de büyük tepki almışlardır..
işte dinlerin ve kutsal kitapların tahrifata (bozulmaya) uğradığı bir dönemden sonra islam dini gelerek tüm dinleri kapsayıcı bir tavır almış 23 yılda inen kuran ile kıyamete kadar sürecek ilahi mesajı insanlara ulaştırmıştır..kuranda bozulma tehlikesi ile karşılaşmış hz ebubekir zamanında iki kapar arasına alınarak korunmuş islamiyetin yayılması ile birlikte hz osman döneminde çoğaltılmıştır.işte o günden bu güne kadar kuran bozulmadan gelmiş ve Allah bunu insanlara bildirmek için "kuranı biz indirdik onu koruyucu olan da biziz" hicr 9 ayetini kurana koymuştur..şimdi teolojik konularına girelim peki diyorsunuz öteki kitaplar bozulurken neden mani olmadı..Allah ilmi sayesinde gelecek ve geçmişi bilendir..bu kitapların da bozulacağını biliyordu fakat buna karşın yeni din ve peygamberler göndererek eskinin hükmünü kaldırılıyordu..fakat kurandan sonra kitap ve peygamber gelmeyeceği için eğer bu kitabın bozulmasına mani olmayacak olsa dünya üzerinde hiç bir kutsal kitabın hükmü kalmazdı ve insanlar dine inanmak için sebep göremezlerdi..ayrıca dinler upgrade olumuş cümlesi doğrudur..m:ö 3000 yılında yaşayan bir insan ile 500 yılında yaşayan insan aynı ilahi mesaja muhattap olsa da sonradan gelen dinler insanların düzeyini dikkate alırlar..
|
Tüm bunlar şuan seni yönetenlerin hikayeleri. Onların torunları şuan koyunları yönetmekte yani. İlerde düzelirsin belki bu bir kaç cümleyle.
BU hayat gelmeyi biz istemedik !
Hayata gelip hayvandan bizi ayıran düşünebilme yeteneğimizi kullanarak aptalca masallara inanmayarak cehenneme gitmeyi biz seçmedik !
Ben bir yaratıcı olsaydım, yarattığım şeylerin iyiliklerine kötülüklerine bakmaz ve onların hepsini bir bütün olarak düşünürdüm.
ONLAR *BEN* OLURDU. Ben yarattım çünkü. Onlara böyle bakardım. Onların yaptığı kötü şeyler benim yaptığım kötü şeyler olurdu !
Lütfen git burdan. cennetine git.