Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-08-2010, 03:13
Yılmaz34 Yılmaz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Bana saçma gelen ve inanamayacağım bir şey

Müslümanlara göre, Müslüman olamayan cehenneme, Hıristiyana göre Hıristiyan olmayan cehenneme, Yahudiye görede öyle... Her din kendisinden olmayanı cehenneme yolluyor. Böyle bir olay olabilir mi? İşte ben buradan başladım sorgulamaya
Alt 31-08-2010, 03:58
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Eski Yahudilik'te iyi, kötü, ölen bütün insanlar "Şoel" adı verilen bir yere gidecekler, orada kederli bir şekilde varlıklarını sürdürecekler, ruhları da mezarda kalacaktır. Yahudilik'te ahiret inancı konusunda, daha sonraki dönemlerde birtakım gelişmeler olmuş, yeniden dirilme, ebedî hayat, yargılanma, cennet, cehennem vb. inançlar ortaya çıkmıştır.(5) Yahudilik'teki cennet, cehennem, hüküm günü vb. ilgili emirleri Talmud açıklamıştır. Yahudilerin, Müslümanlık ve Hristiyanlık'ta olduğu gibi belli başlı iman esaslarına kavuşmaları filozof Rabbi Moşe ben Maymon (Maymonides (1135-1204)'le mümkün olabilmiştir. O'nun meydana getirdiği günümüze ulaşan inanç sistemi şudur;

1-Allah var olan her şeyi yaratmıştır.
2-Allah birdir.
3- Allah'ın bedeni yoktur, tasvir edilemez.
4- Allah'ın başlangıcı ve sonu yoktur
5- Yalnız Allah'a dua etmeliyiz.
6- Peygamberlerin bütün sözleri doğrudur.
7- Musa, bütün peygamberlerin en büyüğüdür.
8- Elimizdeki Tora, Allah tarafından Musa'ya verilen ve günümüze kadar
değiştirilmeden gelen kitabın aynıdır.
9- Dinimiz ilâhî bir dindir.
10- Allah, insanların bütün hareket ve düşüncelerini bilir.
11- Allah, emirlerine uyanları mükâfatlandırır, uymayanları cezalandırır
. 12- Allah Mesih'i gönderecektir.
13- Ruhum ölümsüzdür. Allah dilediğinde ölüleri diriltecektir.

Alıntıdır: http://dunyadinleri.com/musevilik.html - http://tr.wikipedia.org/wiki/Musevilik

Yahudilikte ilk başta cennet cehennem olayı yokmuş....din upgrade olmuş

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 31-08-2010, 04:06
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Insanligin kötü bir sekilde eziyet ve zulüm edilmesine kabullenen bir insan ne insan olabilir nede hayirli bir kul !!

Ibadetlerden önce insan insan olmasini ögrenmelidir !

Dinler insana sadece ibadet bicimini getirir !

Tanri inancini asla

Cünkü Tanri inanci olmayan bir insan zaten bir dine mensup olamaz !

Ayrica hic kimse dinini secmemisdir !

Dogup büyüdügün toplumun dini neyse senin dininde o olur ve buda senin icin en dogru olan din olur !

Pekela sana göre senin dinin
Bana göre benim dinim
Ona göre onun dini en dogrusudur

Bunun hangisi dogrudur ozaman ?

Iclerinden bir tanesi dogru olacak ama hangisi ?? Insan bunu hic kabullenemez cünkü dinin kendince bol bol kaniti vardir !! Sen nekadar savunabilirsen onlarda okadar savunur !!

Ama burda dikkat edilmesi gereken tek husus "Ortada bir ayrimcilik oluyor"

Kendi dinindeki insana daha cok deger verip sayip seviyorsun

Diger Insanlarin dinlerini ve emeklerini bosa sayiyorsun ! Sevmiyorsun nefret ve kinde baglayabiliyorsun

Ben buna insanlik diyemem ! Böyle birsey Insanlik olmadigi icin Tanrinin böyle birseye kalkisacagini (cehenneme atacagini ) hic sanmam !

Tanri katinda Ayrim Olmaz ! O yüzden ben herzaman Tanri inancini ve dinleri bir arada tutamiyorum !!

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
Alt 12-09-2010, 05:51
Enerjik Enerjik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nova´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
...Yahudilikte ilk başta cennet cehennem olayı yokmuş....din upgrade olmuş
Eee... Teknoloji gelişiyor hocam. Bu dini günümüze uydurmak lazım.
Alt 02-11-2010, 22:10
SwearToGod SwearToGod isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Din upgrade olmuş Olur. olmaz diye birşey yok. oluyor demekki
Alt 04-11-2010, 16:33
advertiser53 advertiser53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

islamiyetin iman esasları hz peygamber ile var olmuştur..maymonides dediğiniz zat 600 yıl sonra yaşamıştır..eğer bu savı destekleyecek deliliniz varsa getirin..yoksa desteksiz atmayın..kuranda iman esasları çok büyük bir hacme sahiptir ve en ufak bir kuşkuya yer bırakmaz..cennen cehennem anlayışı musevilikte de vardır..bu sonradan icat olmuş falan değildir..ama öncelikle zihinleri parlatmak adına dinlerin serüvenini kısaca yazalım..Allah insanlığa tek bir din göndermiştir o da islamdır..fakat zamanla dinler ve peygamberler uluslar ve kavimler tarafından sahiplenilerek tekillik kazanmışdır..oysa ilahi mesajın muhattabı tüm insanlıktır..hz isa yahudilere gönderilen bir peygamberdir buna karşın yahudiler hz isanın ölümünü istemişlerdir..hz isa dini ve emirleri yahudilere yayamayınca göğe kaldırıldı ve havarileri onun mesajını yaymaya başladılar..yahudilerin de baskılarından kaçarak bugunku anadolu ve ege taraflarında hz isanın mesajları kabul gördü..incilin çok kısa süre içiersinde aramiceden latince ve grekçeye çevrilmesi ile kiataplar tahrifata uğradı...ege ve anadoludaki insanlar pagan felsefesi ile hz isanın mesajlarını harmanlayarak henoteist bir toeloji kurdular ve buna da hristiyanlık dediler..teslis inancı hristiyanlıktan 300 yıl sonra oluşturulmuş bir teolojik temeldir..sayısız inciller iznik konsili ile 4 indirilmiş ve bin yıl sonra thomas aquinas aristo felsefesi il hristiyanlık inancını birleştirmiş ve farklı farklı hristiyanlık yorumları oluşmuş..sonunda hristiyanlığın ciddi reform gerektirdiğini anlayan martin luther calvin gibi aydındar dine sokulan bidatları temizlemek istedilerse de büyük tepki almışlardır..
işte dinlerin ve kutsal kitapların tahrifata (bozulmaya) uğradığı bir dönemden sonra islam dini gelerek tüm dinleri kapsayıcı bir tavır almış 23 yılda inen kuran ile kıyamete kadar sürecek ilahi mesajı insanlara ulaştırmıştır..kuranda bozulma tehlikesi ile karşılaşmış hz ebubekir zamanında iki kapar arasına alınarak korunmuş islamiyetin yayılması ile birlikte hz osman döneminde çoğaltılmıştır.işte o günden bu güne kadar kuran bozulmadan gelmiş ve Allah bunu insanlara bildirmek için "kuranı biz indirdik onu koruyucu olan da biziz" hicr 9 ayetini kurana koymuştur..şimdi teolojik konularına girelim peki diyorsunuz öteki kitaplar bozulurken neden mani olmadı..Allah ilmi sayesinde gelecek ve geçmişi bilendir..bu kitapların da bozulacağını biliyordu fakat buna karşın yeni din ve peygamberler göndererek eskinin hükmünü kaldırılıyordu..fakat kurandan sonra kitap ve peygamber gelmeyeceği için eğer bu kitabın bozulmasına mani olmayacak olsa dünya üzerinde hiç bir kutsal kitabın hükmü kalmazdı ve insanlar dine inanmak için sebep göremezlerdi..ayrıca dinler upgrade olumuş cümlesi doğrudur..m:ö 3000 yılında yaşayan bir insan ile 500 yılında yaşayan insan aynı ilahi mesaja muhattap olsa da sonradan gelen dinler insanların düzeyini dikkate alırlar..
Alt 04-11-2010, 20:56
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili advertiser kardeş...

biliyor musun incilde de yazar allah ben bu kitabı koruyacağım diye...
ama becerememiş anlaşılan

m:ö 3000 yılında yaşayan bir insan ile 500 yılında yaşayan insan aynı ilahi mesaja muhattap olsa da sonradan gelen dinler insanların düzeyini dikkate alırlar..
ozaman şimdiki çağa upgrade gerekmez mi?? kuranda sonuçta çöl insanlarına yönelik eski püskü adetler içeriyor..

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 04-11-2010, 21:56
SwearToGod SwearToGod isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

advertiser53´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
islamiyetin iman esasları hz peygamber ile var olmuştur..maymonides dediğiniz zat 600 yıl sonra yaşamıştır..eğer bu savı destekleyecek deliliniz varsa getirin..yoksa desteksiz atmayın..kuranda iman esasları çok büyük bir hacme sahiptir ve en ufak bir kuşkuya yer bırakmaz..cennen cehennem anlayışı musevilikte de vardır..bu sonradan icat olmuş falan değildir..ama öncelikle zihinleri parlatmak adına dinlerin serüvenini kısaca yazalım..Allah insanlığa tek bir din göndermiştir o da islamdır..fakat zamanla dinler ve peygamberler uluslar ve kavimler tarafından sahiplenilerek tekillik kazanmışdır..oysa ilahi mesajın muhattabı tüm insanlıktır..hz isa yahudilere gönderilen bir peygamberdir buna karşın yahudiler hz isanın ölümünü istemişlerdir..hz isa dini ve emirleri yahudilere yayamayınca göğe kaldırıldı ve havarileri onun mesajını yaymaya başladılar..yahudilerin de baskılarından kaçarak bugunku anadolu ve ege taraflarında hz isanın mesajları kabul gördü..incilin çok kısa süre içiersinde aramiceden latince ve grekçeye çevrilmesi ile kiataplar tahrifata uğradı...ege ve anadoludaki insanlar pagan felsefesi ile hz isanın mesajlarını harmanlayarak henoteist bir toeloji kurdular ve buna da hristiyanlık dediler..teslis inancı hristiyanlıktan 300 yıl sonra oluşturulmuş bir teolojik temeldir..sayısız inciller iznik konsili ile 4 indirilmiş ve bin yıl sonra thomas aquinas aristo felsefesi il hristiyanlık inancını birleştirmiş ve farklı farklı hristiyanlık yorumları oluşmuş..sonunda hristiyanlığın ciddi reform gerektirdiğini anlayan martin luther calvin gibi aydındar dine sokulan bidatları temizlemek istedilerse de büyük tepki almışlardır..
işte dinlerin ve kutsal kitapların tahrifata (bozulmaya) uğradığı bir dönemden sonra islam dini gelerek tüm dinleri kapsayıcı bir tavır almış 23 yılda inen kuran ile kıyamete kadar sürecek ilahi mesajı insanlara ulaştırmıştır..kuranda bozulma tehlikesi ile karşılaşmış hz ebubekir zamanında iki kapar arasına alınarak korunmuş islamiyetin yayılması ile birlikte hz osman döneminde çoğaltılmıştır.işte o günden bu güne kadar kuran bozulmadan gelmiş ve Allah bunu insanlara bildirmek için "kuranı biz indirdik onu koruyucu olan da biziz" hicr 9 ayetini kurana koymuştur..şimdi teolojik konularına girelim peki diyorsunuz öteki kitaplar bozulurken neden mani olmadı..Allah ilmi sayesinde gelecek ve geçmişi bilendir..bu kitapların da bozulacağını biliyordu fakat buna karşın yeni din ve peygamberler göndererek eskinin hükmünü kaldırılıyordu..fakat kurandan sonra kitap ve peygamber gelmeyeceği için eğer bu kitabın bozulmasına mani olmayacak olsa dünya üzerinde hiç bir kutsal kitabın hükmü kalmazdı ve insanlar dine inanmak için sebep göremezlerdi..ayrıca dinler upgrade olumuş cümlesi doğrudur..m:ö 3000 yılında yaşayan bir insan ile 500 yılında yaşayan insan aynı ilahi mesaja muhattap olsa da sonradan gelen dinler insanların düzeyini dikkate alırlar..

Tüm bunlar şuan seni yönetenlerin hikayeleri. Onların torunları şuan koyunları yönetmekte yani. İlerde düzelirsin belki bu bir kaç cümleyle.

BU hayat gelmeyi biz istemedik !

Hayata gelip hayvandan bizi ayıran düşünebilme yeteneğimizi kullanarak aptalca masallara inanmayarak cehenneme gitmeyi biz seçmedik !

Ben bir yaratıcı olsaydım, yarattığım şeylerin iyiliklerine kötülüklerine bakmaz ve onların hepsini bir bütün olarak düşünürdüm.
ONLAR *BEN* OLURDU. Ben yarattım çünkü. Onlara böyle bakardım. Onların yaptığı kötü şeyler benim yaptığım kötü şeyler olurdu !

Lütfen git burdan. cennetine git.
Alt 06-11-2010, 02:20
advertiser53 advertiser53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

sana iki bilimsel örnek verdik afallayıp kaldın..şimdi de kovmaya kalkıyorsun..aslında birinizin aklına "ya tanrı varsa biz mi yanlış yapıyoruz" düşüncesini sokamayacağımdan emin olsam giderdim..ama o cennete sizi de götürmek istiyorum..tüm bunların bwni yönetenlrin hikayesi olduğunu sözlüyorsun ama delilin yok...bana somut delil getir ben de özgürleşeyim ozman...ama yok söyle oldu yok eskiden bööyle oldu demekle olmaz..bilimsel delil getir..tanrının olmadığnı bilimsel olarak kanıtla..bu kadar kesin konuştuğuna göre tanrının olmadığını gerçekten biliyor olmalısın..ölüp dirildin ve öteki tarafta geçekten bir şey olmadığını insanlara anlatıyorsun..ölünce cennnetin olmadığından bu kadar eminsin..peki kanıtın ne..turhan dursunun zırvalıkları mı..bak bu adam ne biyolojiden haberi var..ne astro fizik bilir ne genetikten haberi var..kafasında kurmuş bir şeyler yazmışş..biz onun dediklerini fiziğin önüne mi geçirelim..fiziğin dedikleri masalsa ben bu masallara inanıyorum arkadaş..

bu arada uyar kardeşim incil de de "tanrının kitabı kotuyacağını söylemiş" nerde olduğunu da bi söylerse güzel olacak...
Alt 06-11-2010, 02:46
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Sn. Advertiser53,

cennen cehennem anlayışı musevilikte de vardır..bu sonradan icat olmuş falan değildir.
İspat edin.

"Yahudilik'teki cennet, cehennem, hüküm günü vb. ilgili emirleri Talmud açıklamıştır. Yahudilerin, Müslümanlık ve Hristiyanlık'ta olduğu gibi belli başlı iman esaslarına kavuşmaları filozof Rabbi Moşe ben Maymon (Maymonides (1135-1204)'le mümkün olabilmiştir"

İşte kapı, işte sapı.

saygılarımla.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.

Önerilen Siteler