Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-09-2010, 18:42
axial
Üye Değil

Standart Kürtlerin referandumdaki kararı ne olacak

Sevmediğim bir şahıs olmasına rağmen bu sefer oldukça mantıklı konuştuğunu gördüğüm enine aynaın konuşmasındaki ifadeleri okuyunca, kürtlerin bu referandumdaki oy rengini merak ettim doğrusu. Çünkü bana göre referandumda herşeyi belirleyecek olan kürtlerin oyları olacak.

Evet derlerse bana göre referandumdan evet çıkacak.

Boykot veya hayır derlerse hayır çıkacak.

Emine Aynanın konuşması
Alt 01-09-2010, 19:15
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Kürtler onurlu duruşunu göstermeli ya HAYIR yada Boykot yönünde adım atmalı.

Akp diktatörlüğüne "Hayır" demeli, Yolsuzluğa yada yoksulluğa karşı sesini yükseltmeli.

Bence Küertlerin çoğunluğu referandumu BOYKOT edecektir.

30 yıl önce yaşananları istismar edenlere gerekli cevabı verecektir.

Dinci güçlerle "işbirliği" yapacaklarını açıklayan ateist kardeşlerim de konuya daha duyarlı yaklaşmalıdır.

Bu memleket sorunudur, bu emekçi insanların emek kavgasıdır. Daha doğrusu bu herşeyle ilgilidir. Akp'den kurtulacağız.

saygılarımla

Natan
Alt 01-09-2010, 23:30
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

kürtler özellikle pkk nin ateşkes kararında sonra kısa bir kararsızlık durumu içine girdi. bu farklı kesimlerce bir pazarlık içinde olunduğu iddilarına sebep oldu. açık söyleyeyim bu yanılgıya bende düştüm ve burda bir konuda yazdığım bir mesajda bunu dile getirdim.

ancak gelen tepkilerden mi ,yoksa kürtlerin gerçekten evetten yana olmamasından mı bu kararsızlık havasını bozdular ve pazarlık iddilarına sert yanıtlar verdiler, ardından boykot duruşlarını dahada sağlamlaştırdılar.

erdoğanın diyarbakır mitinginin dönüm noktası olacağı konusunda söylentiler yaygın ama bu kadar sağlamlaştırdıktan sonra bdp nin çark etmesi mümkün görünmüyor.ayrıca 3 eylülde kesinlikle bir gerilim yaşanacak bir pazrlık değil. bdp referandumda kesinlikle boykot yapacaktır.erdoğan pazarlıklar konusunda geç kaldı yada gerçekten öyle bir niyeti yok.

refarandumun kaderini kürtler belirleyecek ama sandığa giderlerse. sandığa gitmemeleri halinde savaşı hayır ve evet cephesinin daha iyi mücadele edeni kazanacaktır. çünkü araştırma şirketlerine göre ortada kararsız büyük bir topluluk var %10 gibi. bu vakitten sonra karşı cepheden kazanımlar elde etmeye çalışmak boşa olacaktır ve bunu her iki tarafta bildiği için cepheler kararsızlara yönelecektir bence.

bdp nin boykot kararına dönecek olursam. bdp nin neden boykot yapmış olduğunu hala anlamış değilim çünkü çok komik bir gerekçe gösteriyor. ancak anladığım bir şey var o da bdp boykot yapmasaydı hayır diyecekti. çünkü sloganları, boykot için gösterdiği sebeplerin komik olmayan birkaçı, refandumun amacına ve anayasanın içeriğene yönelik söylemleri, akp ye yönelik söylemleri hayır cephesininkiyle birebir aynı.

bende kürtlerin hayır demesini çok isterdim. boykot gerekçeleriyle komik duruma düşmelerine üzüldüm.bdp nin içinde hayır veya evetten yana olanların varlığı konusundaki söylemlerin sebebi bence bu. siyasi aktifliği yüksek olan bir halka(kürtlere) bu gibi gerekçelerin tatmin edici gelmediğini düşünüyorum

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?
Alt 02-09-2010, 02:35
kemalistcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kemalistcan kemalistcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sırf açılım üçkağıdından ötürü bile "hayır" demeleri gerekir ama iradeleri önünde birkaç tane boyunduruk var.

1) Aşiret

2) BDP

3) Koruculuk sistemi

4) Bölge burjuvazisi

Boyunduruksuz olanlarsa

1) Bunlardan bağımsız sosyal demoratlar, soyalistler ve kemalistler

Feodal yapılar üst yapılarla iyi ilişkiler içinde olacaklarından "evet" yönünde yönünde etki ederler.

Koruculuk sistemini etkilyen birden çok unsur var. Örneğin bucakların rengi ne? Bugünkü DYP'nin devamı gibi gözüken demokrat partiyi desteklerlerse "hayır" diyeceklerdir.

BDP resmen dansöz gibi kıvırmakta BOP anayasasının kürtleri ilgilendirmediğini söylemektedir. Ülkenin sermayeye peşkeş çekilmesi, emeğin sömürülmesi, yönetimin giderek faşistleşmesi onları nasıl ilgilendirmez anlamadım. Bugüne kadar demokratik cumhuriyetin üstünde taleplerinin olmadığını söyleyenlerin yırtık dondan çıkar gibi özerklikten bahsetmelerinin hikmeti nedir? Ben bir pazarlık kokusu alıyorum. Ki BDP başkanı talpelerinin yerine getirildiği takdirde "Evet" diyeceklerini birçok kez ima etti; apoda son ana kadar karar değiştirebileceklerini söyledi, devletin kendisiyle görüştüklerini paylaştıktan sonra.

Bölge burjuvazisi "evet" diyeceğini basın açıklamasıyla duyurdu zaten.

Geriye kalanlar kesin kes "hayır" diyecekler. Çünkü boyundurukları, eyvallahları yok!

Önerilen Siteler