Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-09-2010, 20:54
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Gözümüz Aydın

Resmi Gazete’de yeni yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklik kanununa göre, ‘hatalı’ veya ‘yanlış’ Kur’an-ı Kerim yayınları yapan internet siteleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebi üzerine mahkemelerce kapatılacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkinda Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da yapılan değişiklik uyarınca, ‘hatalı’ ve ‘noksan’ olarak basıldığı veya yayımlandığı yeni kurulan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu tarafından tespit edilen mushaf ve cüzler ile sesli ve görüntülü Kur’an-ı Kerim yayınları, Başkanlığın müracaatı üzerine, yayımın yapıldığı yer sulh hukuk mahkemesi kararı ile toplatılacak ve imha edilecek.
Beşinci fıkra kapsamına giren yayının internet ortamında yapılması halindeyse, Başkanlığın müracaatı üzerine, sulh hukuk mahkemesi bu yayınla ilgili olarak erişimin engellenmesi kararı verecek. Kanun 13 Temmuz 2010 Salı günü Resmî Gazete’de 27640 sayıyla yayınlandı.
Yeni yasaya göre 5651 sayılı Yasa’da izlenen usulden farklı bir usul göze göze çarpıyor. Buna göre, söz konusu içeriğe erişimin engellenmesi kararı Diyanet İşleri Başkanlığı talebi üzerine hukuk mahkemeleri tarafından verilecek ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın res’en erişim engelleme yetkisi olmayacak.
Öte yandan, dini eleştiriler veya muhalif fikirler de kolayca "dini metinlerin hatalı aktarımı" olarak yorumlanıp kolaylıkla kapatmaya gerekçe yapılacak.
ESAS VE USUL AÇISINDAN HATALI
Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, yeni düzenlemenin hem esas hem de usul açısından endişe verici olduğunu söyledi. Açıklamaya göre, laik bir hukuk düzeninde bir idari birimin İnternet sitelerinin dini içeriğine müdahale etmesinin kabul edilemez olması bir yana, düzenleme Anayasa’da öngörülen temel haklar rejimine de her yönüyle aykırı bulunuyor.
Altıparmak şöyle devam ediyor: “Anayasa’nın 13. maddesine göre temel haklar ve özgürlükler ancak Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere göre sınırlandırılabilir. Ne var ki ne Anayasanın din ve vicdan özgürlüğünü düzenleyen 24. maddesi ne de 26. maddesinde düzenlenen düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti yasada gösterilen türden bir gerekçeyle hakların sınırlandırılmasını mümkün kılıyor.
Aynı şekilde 13. madde düzenlemelerin demokratik toplum düzeninin ve laik Cumhuriyetin gereklerine aykırı olamayacağını düzenliyor. Oysa düzenleme, dini farklı yorumlayanlar kadar eleştirel yaklaşanların da inanç özgürlüğünü tehdit ettiği için hem demokratik toplum düzenine hem de laik Cumhuriyet gereklerine aykırı bulunuyor.”
İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yaman Akdeniz, yeni düzenlemenin usul açısından da endişe verici olduğunu belirtti. Türkiye’de sansür mekanizmasının giderek dağınık ve takibi imkansız bir hale büründüğünü belirten Akdeniz, Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilen yetkiyle farklı kamu idare ve kurumlarına sansür yapma yolunun açıldığını vurguladı. İlgili yasanın uygulanmaya başlanması ile çok sayıda yeni sansür uygulamasının gündemimize girmesinin söz konusu olduğunun altını çizdiler.
KAYNAK

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 01-09-2010, 20:58
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Adnan'ın yapamadığını Diyanet yapacak. Diyanet işine gelene hatalı der, işine gelene demez. Turan Dursun'un, Erdoğan Aydın'ın, Arif Tekin'in, İlhan Arsel'in ve Richard Dawkins'in kitapları toplatılıp yasaklanabilir. Bu forum dahil sesimizi ancak duyurabildiğimiz internet siteleri kapatılabilir. Korkunç bir şey bu!

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 01-09-2010, 21:36
noripcord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
noripcord noripcord isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bizim liberaller nerde? buna diyecek birşeyleri yok mu?

diyanetin yetkiside hayırlı olsun, ateist bloglarda, sitelerde kullanacaklarına eminim bu yetkilerini.
Alt 01-09-2010, 21:58
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

noripcord´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bizim liberaller nerde? buna diyecek birşeyleri yok mu?
Liberaller hükümeti kayıtsız şartsız desteklemiyorlar.. Hatta bir kısmı hiç desteklemiyor.

Bu şekilde bir ideolojiyi savunan insanları genelleyip, onları töhmet altında bırakmak doğru bir davranış değil.

Bu başlıktaki konuya da daha önceden değinmiştik..

Link için; http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=19597
Alt 01-09-2010, 22:05
Üye

@Sangre

liboşlar diyecektim ama hakaret olarak algılanıyor öyle deyince maalesef. gerçek liberaller tabiki desteklemez, ama liboşlar bu konuları genelde es geçer, görmezden gelir.
Alt 01-09-2010, 22:05
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kur'an ve Kur'an'ın birçok yan yayımı olan site veya kitaplardan kaynak gösterip sadece üzerine yorum yazıyoruz. Bu durumda siteyi değil kaynak gösterdiklerimizi yasaklamaları lazım, yani bence elimiz güçlü.

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 01-09-2010, 22:15
Üye

Titan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kur'an ve Kur'an'ın birçok yan yayımı olan site veya kitaplardan kaynak gösterip sadece üzerine yorum yazıyoruz. Bu durumda siteyi değil kaynak gösterdiklerimizi yasaklamaları lazım, yani bence elimiz güçlü.
kuran'ı olandan yanlış (onlara göre) yorumlandığı için dava açabilirler mi acaba? yani yanlış yorumluyorsunuz, ayetleri çarpıtıyorsunuz gibisinden?
Alt 01-09-2010, 22:24
Üye

Hayır noripcord, yorum derken bir ayetin yorumuna benzer başka bir yorumla tab ettirmiyoruz, sadece ayet içinde geçen benzer yorumlarının nedenleri üzerinde yorum yapıyoruz, ayeti olduğu gibi değil.

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 01-09-2010, 23:12
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

diyanet bizim için bunlar doğru yorum yapmış, yanlış yorum yapmış, yok bunlar ayeti değiştirmeden vermiş billmem ne gibi değerlendirmeler yapamayacak elbette. işine gelmeyen siteleri teker teker kapatacak ama bunu sessizce yapacak ses çıkaranlarında sesini bastırmaya çalışacak..

benim bu aralar sürekli tekrarladığım bişey var ve bir daha tekrarlıyorum

"burda gece gündüz akp yandaşlığı yapan liboşlar ve kendine ateist deyip müslümanların özgür olmadığını ve kamu kurumlarında yer bulamadığını, türkiyede dindar kesime yer ayırılmasını gerektiğini savunan ne olduğu belli olmayan arkadaşlara sesleniyorum. ya bu ve bundan önce aynı bu dediklerimin içinde geçtiği birkaç konuya cevap verin yada biraz utanın ve yandaşlık yapmayı bırakın burda daha fazla kirletmeyin burayı"

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?
Alt 01-09-2010, 23:36
Üye

azrael, beni muhatap gösteriyorsa şunu diyeceğim; burada biz Kuran'ın ayetlerini yeniden yazmıyoruz, ayetlerin içeriğinin nedenlerini irdeliyoruz, çelişkilerine değiniyoruz, bu yüzden alıntı yaptığımız kitap ve sitelerden biz sorumlu değiliz ama seni anlıyorum ve tahminen şöyle düşündüğünü varsayıyorum; "eğer ülke de hukuk varsa biz haklıyız yok değilse istediğin kadar doğruları yaz, sorguguz sualsiz hedef olduğun için kapatılacaksın"

Ernesto Che Guevera

Önerilen Siteler