Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-09-2010, 05:37
yagmurcu yagmurcu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kuran'a Göre Tevrat Bozulmamıştır

islami bilgisi olan arkadaşlara sesleniyorum.kuran tevratın bozulmuş olduğunu söylemiyor bilakis onun hidayet ve nur kaynağı olduğunu söylüyor (maide 40 ve devamı...)fakat tevrata baktığımızda bir çok abuk subuk şey var kuran bunları nasıl onaylıyor?
Alt 02-09-2010, 08:10
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sadece kuran mı harun yahya da kuranı bırakıp tevrattan ayetler okuyor...

Multimedia bölümündeki videoyu izle anlarsın.

Dinlerin al birini vur ötekine...
Alt 02-09-2010, 12:42
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Adnan Oktar Hazretlerinin Tevratı pek çok sevdiğini biliyorum.

Bu uğurda çalışma arkadaşlarıyla el ele vermiş bir site kurmuşlar. Tevrattan hikmetler ; (Bakınız )

saygılarımla
Alt 02-09-2010, 16:19
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bozulur mu hic bozulsaydi kurani neyle yazacakdi mohammed

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
Alt 03-09-2010, 19:29
Voltaire Darwin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Voltaire Darwin Voltaire Darwin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yagmurcu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kuran tevratın bozulmuş olduğunu söylemiyor bilakis onun hidayet ve nur kaynağı olduğunu söylüyor (maide 40 ve devamı...)fakat tevrata baktığımızda bir çok abuk subuk şey var kuran bunları nasıl onaylıyor?
Müslümanların çoğu kuranın tevrattaki hataları düzelttiğine inanır.Hatalar tevrat tahrif edilerek ile oluşmuştur diye bilirler. Ama dediğiniz gibi Maide suresini okuyan ve doğru kabul eden birisi tevratı doğru kabul eden ancak araplara gönderilmiş bir kitabı okuduğunu kabul etmek durumundadır.

Ayrıca incili de bu noktada övüyor ve doğruladığı tevratı doğrulayan bir kitap olarak görüyor...

Diyanet İşleri Meali(Yeni)

O peygamberlerin izleri üzere Meryem oğlu İsa’yı, önündeki Tevrat’ı doğrulayıcı olarak gönderdik. Ona, içerisinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat’ı doğrulayan, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için doğru yola iletici ve bir öğüt olarak İncil’i verdik.

Anlaşılan kurana göre tek fark farklı kavimlere gelmiş olması...

Demekki arap olmayan bir müslümanın yapması gereken, bu kitapları da bir incelemek ... Ve onlara uymak...

Nasıl olacak diye sormayın...

Yaşamı en değerli kılan yanı, bir sonu olduğunu ve bir tekrarı olmadığını bilmektir....
Alt 03-09-2010, 21:12
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

evet dostum güzel tespit,tevrat muhammedin sözünden bile üstünmüş demekki.ben de böyle bir konu açmayı düşünüyorum kayıtlarımı bulabilirsem.örneğin;tevratı kuranın seviyesine yükselten ayet var.

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 03-09-2010, 21:29
siriusx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
siriusx siriusx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

şıracının şahidi bozacı olmuştur.
kendisi bozulup bozulmadığı şaibeli olan bir kitap tevratın bozulmadığını iddia etmektedir.
Alt 03-09-2010, 22:46
SİYAHSANCAKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SİYAHSANCAKLI SİYAHSANCAKLI isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tabi bakmakla ,görmek ayrı hususlar çünkü sen o gözle gördün öyle yorum yapıp kendince çelişki aradın oysa o ayette bahsi geçen ayetler İncil ve tevratın bozulmamış halinden bahsediyor..zaten onlar bozulmamış olsa idi Kur'anda inmezdi..Kıyamete kadar bozulmayacak olan Tek Kitap da Kuran olacaktır sizler istemesenizde..
Alt 03-09-2010, 23:06
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Voltaire Darwin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Diyanet İşleri Meali(Yeni)

O peygamberlerin izleri üzere Meryem oğlu İsa’yı, önündeki Tevrat’ı doğrulayıcı olarak gönderdik. Ona, içerisinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat’ı doğrulayan, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için doğru yola iletici ve bir öğüt olarak İncil’i verdik.
Sayın dostum ;

Sanki bu ayette ben zamanında gönderdim anlamı var...Yani tahrifat hakkında bilgi yok. Sadece ben göndermiştim denilmekte. Gönderme eyleminden sonra bir tahrifatın olup olmadığına dayalı herhangi bir açıklama yok. Lakin Kuran içinde birde tahrif edilmiştir şeklinde ayet bulunduğundan, yukarıdaki ayette bahsi geçen Tevrat ve İncil tahrif edilmeden öncekiler olmalıdır.

Ayrıca -fikrimi açıklayıcı olmas açısından- daha imana gelecek kadar kendimden bir şeyler kaybetmedim..

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 03-09-2010, 23:48
Voltaire Darwin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Voltaire Darwin Voltaire Darwin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sanki bu ayette ben zamanında gönderdim anlamı var...Yani tahrifat hakkında bilgi yok. Sadece ben göndermiştim denilmekte. Gönderme eyleminden sonra bir tahrifatın olup olmadığına dayalı herhangi bir açıklama yok. Lakin Kuran içinde birde tahrif edilmiştir şeklinde ayet bulunduğundan, yukarıdaki ayette bahsi geçen Tevrat ve İncil tahrif edilmeden öncekiler olmalıdır.
Sevgili Dostum AerA;

Haklısınız tahrifatla ilgili "Maide 13" Onlar kelimelerin yerlerini değiştirirler (kitaplarını tahrif ederler) diyor. Aslında ben burdaki tezatlığı vurgulamaya çalıştım zaten. Hani bir not düşülseymiş "biz tevratı incili tasdik edici yolladık ama değiştirdiler, bizde koruyamadık" filan denmiş olsaydı aynı ayette daha anlaşılır olurdu. Ama bilemiyoruz ki hangisi önce inmiş hangisi sonra inmiş.

Neyse Kuran korunmuş ennihayetinde onunla idare edeceğiz...

Diyor ki : (Bakara 62)

Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sabiîler, bunlardan her kim Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rabbleri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir.

Ee ne oldu şimdi? Hani Yahudi olsun ama iman etsin yine de kabul değil mi?

Pekiii.. Şimdi şunlar ne demek oluyor o zaman?

(Beyyine 6) :

Ehl-i kitap(Yahudiler ve Hristiyanlar) ve müşriklerden olan inkarcılar, içinde ebedi olarak kalacakları cehennem ateşindedirler. İşte halkın en şerlileri onlardır.

(Tevbe 29)

Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

Hoppalaaa, hani korku yoktu yahudilere ?? Cehennem ateşinde yanacaklar, korku yok diyor...

Hani "bakara 62" yi dememiş olsa tamam diyeceğim...

Yaşamı en değerli kılan yanı, bir sonu olduğunu ve bir tekrarı olmadığını bilmektir....

Önerilen Siteler