Sürrealist olmayın arkadaşlar, lütfen! Hangi ibadetinizin detayı Kuran'da mevcut? İslam'da vahyin iki türlü indiği kabulünü bilmiyor musunuz?
Muhammed savaşta saf değiştiren 900 kişiyi teslim olmalarına ve yalvarmalarına rağmen katletmiş, kadın ve çocukları da köle yapmış birisi. (Bkz: Beni Kureyza katliamı)
Lütfen merhamet seviyesi böyle olan bir kişi hakkında uçuk yorumlar yapmayalım. Muhammed'in zina edenleri recm ettirdiğine dair 10'u geçik rivayet mevcut elimde fakat kitaptan bakıp yazacağım için üşeniyorum. Eğer ki hadis görüp inanacaksanız yazabilirim. Fakat işinize gelen hadisi kabul edip işinize gelmeyeni kabul etmemek iki yüzlülüğe giriyor.
Kuran'da kısasın Tevrat'ta da olduğu ve Kuran'a da aynı geçtiği söylenir. Recm de aynı şekilde geçmiştir fakat dediğim gibi İslam'ın kaynağı sadece Kuran değildir. Sünnet, icma vs. İslam'ın önemli bir kısmını oluşturur.
Ömer ölmeden bir sene önce yaptığı hutbesinde,
"Biz recm ayetini okuduk, ezberledik, uyguladık. Peygamber de uyguladı. Ömer Kuran'ı değiştirdi diyecek olmasalar bunu Kuran'a da yazardım." diyor ve halktan hiçbir ses gelmiyor.
Bu ayeti neden kabul etmediğiniz belli, günümüzle hiç ama hiç uyuşmadığı için... Zaman gelecek yüz sopa ayeti bile inkar edilecek diyecektim ama Edip Yüksel bunu zaten kelime oyunlarıyla çoktan yaptı.
Muhammed'in recmi uyguladığı birçok kaynakta mevcut. Dönemin peygamberine iftira atmak veya hakkında yalan uydurmak ve bunu İslam bilginlerine yedirmek o kadar kolay mı ki?
Ayrıca recm cezası için 100 sopanın bulunması recme bir engel değil. 100 sopadan önce de kadını sonsuza dek eve kapatma vardı. Şimdi ise en son hali, yani recm var. Edip Yüksel kadını sonsuza dek eve kapatmayı hastalıklı mı diye karantina altına almak olarak yorumlamıştı tabii.

Muhammed'in hitabı karıştırıp Allah ağzından konuştuğu ayeti de "Allah ibret alsınlar Muhammed'in ağzından konuşuyor" demişti. Sanki tüm kitapta kendi ağzından konuşmuyormuş gibi yapılan bu yorumlar gerçekten komik oluyor.