Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-09-2010, 16:15
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart İnsanlar Öldükten Sonra Nereye Gider ?

Hristiyan inancına göre Ölümden sonraki durum nedir ?

Bilen var mı ?

Görüşlerinizi paylaşırsanız seviniriz .

saygılar
Alt 10-09-2010, 05:48
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Sayin Natan;

Isa gecici olarak, babanin evinin bolumlerinden birinde, inanan hristiyanlara yer hazirlamaya gitmistir.

Odul olarak inananlarin kendisiyle birlikte olabilecegi yer'dir bu. Yuhanna:1-5

http://kutsal-kitap.net/bible/tr/ind...7&mc=2&sc=1560

Bu ev nasil bir evse artik, pek buyukce bir ev sanirim.

Fakat ilginctir, bu bolumde, ilerleyen kismi okursak, tanri Isa'nin kendisidir bir nevi. Gorunen o ki; hristiyan tasavvufu burda baslar. Baba Isa'dadir. Isa'da babadadir. Yine ruhi durumlar yani..

Isa'ya iman olmadan, baba'ya kimse gidemez.
Alt 10-09-2010, 20:31
Üyeliğini Sonlandırmış

Yanıtınız için teşekkürler Neva .

Diğer arkadaşlarımız susmaya devam etse de biz devam edelim.
Alt 10-09-2010, 20:40
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Lazar Öldüğünde Nereye gitti ?

İncil'in Yuhanna kitabının 11. bölümünde İsa'nın Lazar adında bir adamı ölümden dirilttiği yazılıdır. Lazar ,İsanın yakın bir arkadaşıydı. Ölüm haberini alınca İsa çok üzülmüş ve mezarına gitttiğinde "acı acı ağlamış" tır.

Lazarın ölümünü İsa uykuya benzetmiştir. Ona göre Lazar bir uykuda ve uyandırılmayı bekliyor. Lazarın dirilmesi tanrı'nın bir " kalk" emrine bağlıdır.
  • Bunları söyledikten sonra (İsa) yüksek sesle, “Lazar, dışarı çık!” diye bağırdı.
  • Ölü, elleri ayakları sargılarla bağlı, yüzü peşkirle sarılmış olarak dışarı çıktı. İsa oradakilere, “Onu çözün, bırakın gitsin” dedi.
Öyküye ilişkin genel bir hatırlatmadan sonra devam edelim . Lazar İncil'in yazdığına göre ölmüş ve İsa tarafından diriltilmiştir. Bu hikayeyi okuduğumuzda benim kafamda bir iki problem oluşuyor. Şöyle ki Ölen insanlar "cennete" gidiyorsa o zaman İsa'nın ,Lazar'ı diriltmesinin NE ANLAMI VAR ???

Cennette olan bir adamı tekrar diriltip bu sorunlu dünyada yaşatmanın mantığı nedir ? Düşünelim ; Tanrı'nın katı olan cennet mi daha iyidir yoksa türlü felaketlerin ve yoksulluğun olduğu bu dünya mı ? Eğer Lazar öldüğünde cennette idiyse ,ve İsa da onu bu mekandan geri getiriyorsa o halde Lazar'a İYİLİK değil , KÖTÜLÜK yapmış olmuyor mu ?

Ölüm modundaki Lazarın cennette olduğunu varsayarak şunu da söyleyebiliriz ; Lazar diriltildikten sonra neden çevresine cennet hakkında bilgi vermemiş ve bu konuda bir şeyler anlatmamıştır ? Bunu da Hristiyan arkadaşlarımız değerlendirmeli ve kafalardaki soru işaretini gidermelidir diye düşünüyorum.

saygılarımla

natan

Konu Natan tarafından (10-09-2010 Saat 20:46 ) değiştirilmiştir.
Alt 10-09-2010, 21:14
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart " Bugün benimle birlikte Cennette (?) olacaksın "

Luka 23 .bölüm , 40- 46 arası ayetlerde İsa'nın ölüm öncesi söz ve davranışlarını okuyoruz .İsa öldürülmek için bir tepeye çıkarılır, Çarmıha gerilir, çevresinde de ,sağında ve solunda olmak üzere iki suçlu aynı ceza uygulamasına tabi tutulur vs.

Bunları İncil'den olduğu gibi asıyorum ;
  • Ne var ki, öbür suçlu onu azarladı. “Sende Tanrı korkusu da mı yok?” diye karşılık verdi. “Sen de aynı cezayı çekiyorsun.
  • Nitekim biz haklı olarak cezalandırılıyor, yaptıklarımızın karşılığını alıyoruz. Oysa bu adam (İsa ) hiçbir kötülük yapmadı.”
  • Sonra, “Ey İsa, kendi egemenliğine girdiğinde beni an” dedi.
  • İsa ona, “Sana doğrusunu söyleyeyim, sen bugün benimle birlikte cennette olacaksın” dedi .
İsa'nın yine kendisi gibi çarmıhta asılı olan bir adama verdiği söze göre , suçlu öldüğünde AYNI GÜNDE , İsa'yla beraber CENNETTE olacaktır. Peki ama İsa öldüğünde cennete mi gidip geldi de bu cümleyi kuruyor ?

İsa üç gün ölü kalacağını idda etmemiş miydi ?

Ayrıca Ölüm ,İsa'nın dediği gibi bir " uyku hali " değil miydi ???

Biz mi yanlış biliyoruz ?

Hristiyanlara göre iyiler de, kötüler de "görünmez yer" anlamına gelen Hadeste, yani "ölüler diyar" ında kendileri için öngörülen yerde, asıl yargı gününü bekleme amacıyla varlıklarını sürdürürlermiş. Yani direkt olarak ölümden sonra cennete geçiş MÜMKÜN DEĞİL !.

Dolayısıyla ya hristiyanlar yanlış biliyor yada İsa yanındaki suçluya yalan söylüyor .Onu boş vaatlerle kandırıyor.

saygılarımla
Alt 10-09-2010, 23:51
Üyeliğini Sonlandırmış

Ayrıca sayın arkadaşlar Konuyla ilgili bir de ÇELİŞKİden bahsetmek istiyorum . ;

Ne diyordu İsa ;
  • İsa ona, “Sana doğrusunu söyleyeyim, sen bugün benimle birlikte cennette olacaksın” dedi .
Buradan çıkan sonuç İsa'nın aynı gün ,yanındaki adamla birlikte Cennete gittiğidir. Fakat "üç gün" içerisinde dirileceğini de söylüyor yani geri gelecek ve dirilmiş bedenini gösterip 'Rab' liğini kanıtlayacak.

Fakat aynı İsa daha sonra şu cümlesiyle açıkça çelişmiştir.
  • İsa, “Bana dokunma!” dedi. “Çünkü daha Baba'nın yanına çıkmadım. Kardeşlerime git ve onlara söyle, benim Babam'ın ve sizin Babanız'ın, benim Tanrım'ın ve sizin Tanrınız'ın yanına çıkıyorum.” Yuh. 20:17
İsa ölmüş dirilmiş ve Meryem'e görünmüş. Üstelik Meryem'e daha " Babanın yanına çıkmadım" diyor. Babanın yanına yani göklere yani cennete çıkmadıysa nasıl oluyor da öldüğü gün cennete gidiyor ???

Buradaki çelişkiyi Hristiyanlar açıklayabilirler mi ?

saygılarımla

natan

Önerilen Siteler