09-09-2010, 16:43
|
|
Üye
|
|
|
|
Net Bir Çelişki Daha -2
Melekler ve Ruh (Cebrail), oraya, miktarı (dünya senesi ile) ellibin yıl olan bir günde yükselip çıkar.
O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar.
De ki: Onu, Mukaddes Ruh (Cebrail), iman edenlere sebat vermek, müslümanları doğru yola iletmek ve onlara müjde vermek için, Rabbin katından hak olarak indirdi.
Bizim senemizle elli bin yıl sürüyormuş.bu durumda ceprail
muhammede nasıl gelip gidiyor.
Bilinen tüm toplumların bile tarihi 50 bin yıl etmez.
üstelik kadir gecesinde inip çıkıyormuş sürekli.
ayrıca ademin 15 bin yıl önce dünyaya gönderildiğini söylüyor
dindar kesimi.
|

09-09-2010, 17:24
|
|
Üye
|
|
|
|
yazılanı siz mi anlamıyosunuz ben mi anlamıyorum.
sizin için olan zaman kavramıyla 50bin yılda çıkar diyor.
yani şunu demiyor:siz çıksanız 50 bin yılda çıkarsınız ama
ceprail bir anda çıkar.
|

09-09-2010, 17:26
|
|
Üye
|
|
|
|
meleklerin ve ceprailin allah katına çıkış süresi sizin senenizle 50 bin yıl diyor.
|

09-09-2010, 17:39
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Valla burda ciddiye alacak bi durum yok bence. Biri sallamis, 50.000 yil demis. 40.000 de diyebilirdi, 70.000 de. Aklina o anda öyle gelmis iste. Anlatmak istedigi sey sadece büyütmek. O kadar büyük ki, o kadar yüce ki, o kadar ulu ki, sana nasil anlatayim bunu. Basi olsaydi, 100.000 basli olurdu, kolu olsaydi milyon tane olurdu. (Bilmiyorum o zamanlar milyon kavrami var miydi?)
Böyle biseyler iste. Benim sasirdigim bu sacmaliklara insanlarin bir yigin yorum yapmaya calismalari. Yok görecelilik teorisi, yok bizim zamanimiz baska tanrilarin zamanlari baska olur, falan filan, ikin dur. Inanmak icin bu kadar caba niye?
|

09-09-2010, 17:43
|
|
Üye
|
|
|
|
bu kadar çelişkiler var.tuhafliklar var.mantıksızlıklar var.hala nasıl inanıyorlar anlamıyorum.
|

09-09-2010, 17:46
|
|
Üye
|
|
|
|
De ki: Onu, Mukaddes Ruh (Cebrail), iman edenlere sebat vermek, müslümanları doğru yola iletmek ve onlara müjde vermek için, Rabbin katından hak olarak indirdi.
bu ayette müslümanlar için indirdim cebraili diyor.
cebrail isa için musa için hiç inmemişmi.50bin senede indiğine göre zaten onlar için
inmemiş oluyor.
|

10-09-2010, 16:06
|
|
Üye
|
|
|
|
Dünyada insan yaşamı 7000 yıl olacak diyen sait nursi ve diğerleri neye göre söylüyorlar bunları.hadislere göre tabiki.
Hadisleri terkedeceksiniz birgün.mecbursunuz buna.dünyada 11 bin yıl öncesine ait medeniyetler var.en eski insan fosili ise 3,5 milyon yıllık
Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Göbeklitepe’de sürdürülen arkeolojik kazılarda, “Tarih öncesi yaşam ve uygarlığa geçişle ilgili yerleşik bilgileri altüst edecek buluntulara” rastlanıldığını söyledi. Yıldız, yaptığı açıklamada, bölgenin Milattan Önce 9 bin 500, yani günümüzden 11 bin 500 yıl öncesindeki Neolotik döneme ait bir yerleşim merkezi olduğunun tespit edildiğini belirtti.
Şanlıurfa il merkezinin 15 kilometre kuzeydoğusunda, Örencik köyünün yakınlarında bulunan Göbeklitepe’nin adını bölgede bulunan “taş yatır mezardan” aldığını hatırlatan Yıldız, “Cilalı Taş dönemine yani çanak çömleksiz dönem diye tabir edilen Neolotik dönemli Göbeklitepe yerleşimi 80 bin metrekarelik alanı kapsamaktadır. 1996 yılından bu yana her yıl ancak 2 aylık süre zarfıyla sınırlı yapılan arkeolojik kazılarla, bu alanın ancak yüzde 1’inde arkeolojik kazı yapılmıştır.” dedi.
Bulunan eserler şaşırttı
Bölgede bugüne kadar çapları 15 metreye varan 5 alanın ortaya çıkarıldığını bildiren Yıldız, şöyle devam etti: “Yapılan kazılar bölgenin dini bir merkez olduğu görüşünü uyandırmaktadır. Kazılarda ele geçen alet ve artıkların iyi kalitede çakmaktaşından yapıldığı anlaşılmaktadır. Bazalttan satır, havan, öğütme taşı gibi yüzey buluntularının yanı sıra kazıda, kazı bezekli taş kap parçaları gibi bazalt ve kireç taşından çok zengin çeşitlenmesi olan buluntular elde edilmiştir. “
Bölgede yapılan her keşfin arkeoloji dünyasındaki mevcut bilgilerin yenilenmesine vesile olduğunu öne süren Yıldız, “İnsanoğlunun tek tanrılı dinlerden önceki çok tanrılı döneme ait ilk tapınağı, Milattan Önce 5 bin yıl tarihli Malta Adası’ndaki tapınak olarak biliniyordu. Göbeklitepe’de ortaya çıkarılan tapınağın, dünyanın bilinen en büyük ve en eski olma özelliğini taşıdığı bilimsel verilerle kanıtlandı” şeklinde konuştu
|

10-09-2010, 17:10
|
 |
Üye
|
|
|
|
bu kitap insana inmiyor mu insan için degil mi..
neymiş görecelik miş tanrı nın zamanıymış..insana iniyor kitap ahali tanrı ya degil..
saçma...işler biri taş atmış ...milyarlar inanmış..
gökten üç elma düşmüş..sen hangisine inanırsan inan..fark etmez..
|

10-09-2010, 18:26
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
merhaba herkese..
bakınız zaman, kader ve ahiret konuları anlaşılması zor konulardır. elbet rasyonel düşünmeniz, herşeyi sorgulamanız güzel ama yanlış sorularla başlıyorsunuz sorgulamaya. ben yeniyim bu sitede, genel olarak bir gözattım siteye, konuların hiçbiri neticeye bağlanamamış öncelikle bir konu açılıyorsa o konu herkesin tek bir karara varmasıyla kapanmalı veya sonuçlanmalı, ki bu konulara ilişkin diğer konularda açılıp sorgulanabilsin ve aklın yolu birdir mantığıyla ortak bir düşünce oluşturulabilsin. Site yöneticilerine bir teklifim var aslında burdan veya site yöneticilerine iletebilecek arkadaşlar varsa iletirlerse sevinirim.
Tabi şu sitedeki tüm sorular, konular tek bir soru üzerine kurulu.. Allah varmı yokmu? Bu sorunun cevabı zor değil, inananlar ve inanmayanlar tezlerini ortaya koyarlar, sorular ve cavaplar belirtilir, eğer kim bir soru sorar ve karşı taraf mantıklı bir cvp veremezse o taraf kaybeder! Bu konunun mutlaka ve mutlaka şu sitedeki insanlar tarafından tartışılıp neticeye vardırılması gerekir, herkesin ikna olması gerekir. Ben Allaha inanan bir insanım, eğer cevaplayamayacağım bir soru karşıma çıkarsa inancımı mutlaka sorgularım. Umarım dikkate alınır bu konu..
|

10-09-2010, 19:49
|
|
Üye
|
|
|
|
sayın ömer herkes kendi mantığına göre kendini haklı gördüğü için
tartışmalardan matematiksel sonuç almak zordur.
aslında mantıkla yola çıkanlarla mantıkla yola çıkmayanların tartışmalarıdır
buradakiler.örneğin siz bu başlıkta bana mantıksal bir açıklamada bulunabilirmisin?sonuçta söyleyeceğin şey,biz anlamayız bazı şeyleri,allahın bilebileceği şeylerdir bunlar der çıkarsınız.bu zamana kadar hadisleri kabul eden biriyken bi bakarsınız hadislerin hepsi doğru değil demeye başlarsınız.
sahih kabul edilen hadislerdi bunlar desekte siz yanlış olabilir bunlar dersiniz.
sizden şunu istiyorum:bu başlık altında bana mantıksal açıklamalarda
bulunabilir misiniz?
|