denklem´isimli üyeden Alıntı
Kıyamet oldu bitti.
Evren yok oldu.
İnsanlar yargılandı.
Beni hurilerin içine sizleride cehenneme attı.
Sonsuzsuk devam ediyor.
Peki allah ne yapacak bundan sonra.kös kös oturacak mı?
Yoksa başka başka canlılar yaratıp sınavlar yapmaya devam mı edecek?
Amacı nedir tanrının bunları yapmaktaki.
Kendini mi deniyor? Ne kadar mükemmelini yaratabilirim acaba diye?
|
Burdaki bagnaz anlayisin bagnaz ateist anlayisi ayni gibi, yaniliyorsam arab oliyim.
Harfiyen Tanrinin sözlerini anlamadan uymak midir hersey? Önce ülkülerin gayesini anlamakta fayda var, ilk hedefte Tanri insanlara bak benden baska Tanri edinmeyin tek Tanri benim ve herseyi ben yarattim diyor. Bunu kabul ettilermi insanlar, Hayir cogunluk halen Tanriya es anlamda Isayi koyan var ve öbür dinlerdeki Tanrilar vs.
Iste ilk önce tek Tanri anlayisindan baslamak gerekiyor.
Ondan sonra yasamimiza mana veren bir ülkü verildi bu ülkü seninde yazdigin gibi dogru yasamak ve haksizlik yapmamak. Dogrudan Tanriyi anip ondan yardim dilemek tabii kurallar icinde. Araci bir din adamina gerek duymadan. Insanlar arasi iliskilerde yine dogruluk ve adalet. Kuran ayetlerindeki tüm tekrarlar ve suggestif yaklasimlar hep bunun icin. Bir de tabii sonunda mükafatlar var öldükten sonra bekleyis arkasi kiyamet ve hesab günü ve insanlara öbür alemde ölümsüzlük bilgisi. Simdi gelelim Tanrinin buyrularini sayilarla farz, sünnet mübahlara ayiranlara. Insan akli almiyor Tanri insanlara kurallar verirken neden bir anda sunlari uygulayin günde 5 kere salat yapin ve Ramazan ayinda oruc tutun yok. Arastirin Kurandaki ayetleri tümü parcalar halinde ve kuralci veya düzenli bir buyruklar daginik sekilde peki Tanri insanlara düzenli bir kural koyamazmiydi. Yani ilk vahiyle beraber Islamin sartlarini veremezmiydi de 23 sene ancak elcisinin ölümüyle tamamlandi. Bu konuda cok cesit spekulasyonlar mümkün. Tanrinin insanlara verecegi bilgilerin sectigi elci yüzünden dogru dürüst ulasmadigini söyleyenler var. Sonra parcalar halinde olan ayetleri kitab haline getiren Elcinin iki damadi var ve tamamladiklari Kuranlarda fark yokmus. Ne yaparsaniz yapin tüm kuralcilar ve düzenliyen mezheb hocalari vs. sadece kurtarma operasyonlari yapmistir. Bir Tanri olmasi olmamasindan daha uygun oldugunu düsünenler var. Simdi en büyük sorunlardan birisi kati ve bagnaz düsünen insanlar ve harfiyen su budur bu sudur anlami yüklemeye calisanlar mevcut. Insanlar tarih boyunca insan iliskilerini düzenleyici calismalarda bulunmustur, Tanrinin elcisi belki bu düzenlemelere girdigi malum. Peki Tanri düzenlemeyi neden kolay ve hemen cezalar ve korkularla yapmayi uygun görmüs? Tarihe bakmak lazim o zamanin insanlari ve bugünün cagdas insanlari aynimiydi?
Tüm mesele felsefi anlam ve bos kalmamak icin bir Tanri ihtiyaci, baska bir sey aramam!