Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-09-2010, 15:30
zahit zahit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ögretmen Ögrencilerini Cemaatine Bagladi.

Geçtiğimiz eğitim- öğretim döneminde Hacettepe Üniversitesi’nde sınıf öğretmenliği bölümünde okuyan bir kız öğrenci staj görmeye gittiği okuldan bir öğrenciyi bağlı bulunduğu cemaatin sohbetine götürdü. Olay Ankara’da bir ilköğretim okulunda gerçekleşti. Öğrenci henüz dördüncü sınıfa gidiyordu. Staj gören öğretmenin arkadaşları bu olayı sevinçle karşıladılar.
Bahsedilen öğretmen adayı grup bu yıl okulların açılmasıyla birlikte dördüncü sınıf olacak. Yani öğretmen olmalarına bir yıl kaldı. Öğretmen kimliği ve kıyafeti altında öğrencilere nasıl cemaatli olunacağını öğretecekler. Millet değil, ümmet olmanın yolunu açacaklar. Farkında mısınız umutla beklediğimiz geleceğimizi de kaybediyoruz.
Bu grup üniversiteye geldiği ilk günden itibaren her hafta cemaat evlerinde kız partileri düzenliyor. Grup zaten cemaatte yetişmiş. Kendileri de cemaat evinde kalıyorlar. Ben de bu grupla aynı sınıfta okuyorum. Her hafta bu partilere katılmam için teklif geliyor. Bu grubun namaz kılma partilerine katılan çoğu sınıf arkadaşım şimdi türban takıyor. Henüz takmamış olanlar da vicdanen rahatsız olduklarını, kapanacaklarını dile getiriyorlar. Erkekler de aynı hızda çalışıyorlardır. Çünkü sınıfta bir cemaate bağlı çok erkek var. Ancak ben onları bilmiyorum çünkü kızlarla konuşmuyorlar ve kızları erkek partilerine davet etmiyorlar.
Hacettepe Üniversitesi yakında açılıyor. Bir üniversiteye yakışmayacak ne kadar olay varsa hepsi yine yaşanacak. Anne babalarımız okuyan insanın hali başka derlerdi. Okuyanların daha mantıklı, daha samimi olduklarını düşünürlerdi. Üniversite okuyanların arkadaş ayrımı yapmadıklarını, çocuklarının kızlı erkekli grupların içinde olduklarını düşünürlerdi. Şimdi böyle düşünen anne baba kalmış mıdır acaba? Sadece kendi cinsiyle ve cemaatli olanlarla görüşen, inanları cemaate almak için uğraşan, Fettullah Gülen için “Eşsiz İnsan” diyen ve onun kitaplarını okuyan gençler yetiştiriyor artık üniversiteler. Dahası bu üniversitelerde yetişen öğretmenler böyle öğrenciler yetiştirecekler. Evet çıktı diye üzülenler görün bakın şapkanın altından daha neler çıkacak.
Pir haber Ajansi.

Konu zahit tarafından (16-09-2010 Saat 15:36 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-01-2011, 08:40
Eos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Eos Eos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Grup zaten cemaatte yetişmiş. Kendileri de cemaat evinde kalıyorlar. Ben de bu grupla aynı sınıfta okuyorum. Her hafta bu partilere katılmam için teklif geliyor. Bu grubun namaz kılma partilerine katılan çoğu sınıf arkadaşım şimdi türban takıyor. Henüz takmamış olanlar da vicdanen rahatsız olduklarını, kapanacaklarını dile getiriyorlar. Erkekler de aynı hızda çalışıyorlardır. Çünkü sınıfta bir cemaate bağlı çok erkek var. Ancak ben onları bilmiyorum çünkü kızlarla konuşmuyorlar ve kızları erkek partilerine davet etmiyorlar.
Hacettepe Üniversitesi yakında açılıyor. Bir üniversiteye yakışmayacak ne kadar olay varsa hepsi yine yaşanacak. Anne babalarımız okuyan insanın hali başka derlerdi. Okuyanların daha mantıklı, daha samimi olduklarını düşünürlerdi. Üniversite okuyanların arkadaş ayrımı yapmadıklarını, çocuklarının kızlı erkekli grupların içinde olduklarını düşünürlerdi.
Artık ebeveynler böyle düşünmüyor ..Hele ki çocukları farklı şehirlere öğrenim görmeye gittiyse .."Cemaate girsin ,,her yaptığını bilelim ,,kızlarla/erkeklerle ilgilenmesin ,,konuşmasın ,,açık giyinmesin" vs vs. düşünenler hızla artıyor ..Ailedeki örnek modeller böyle olunca ,,kimilerin zorla ((!!)) kimilerinse istekle -yaşı kaç olursa olsun- cemaatci olması çok normal değil mi ??

Hangisi daha fazla saygı görüyor ; ekmek mi ,,insan mı ??
Alt 06-01-2011, 13:23
´ Just!ce ` ´ Just!ce ` isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Eos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Artık ebeveynler böyle düşünmüyor ..Hele ki çocukları farklı şehirlere öğrenim görmeye gittiyse .."Cemaate girsin ,,her yaptığını bilelim ,,kızlarla/erkeklerle ilgilenmesin ,,konuşmasın ,,açık giyinmesin" vs vs. düşünenler hızla artıyor ..Ailedeki örnek modeller böyle olunca ,,kimilerin zorla ((!!)) kimilerinse istekle -yaşı kaç olursa olsun- cemaatci olması çok normal değil mi ??
Sayın Eos'a bende katılıyorum çok mantıklı bi yorum olmuş.Kimisi bu şekilde zorla kimisi isteyerek cemaatçi oluyor.
Misal benimde babam zamanında benden habersiz beni nurcuların dersanesine yazdırmıştı.Ama iyikide yapmış 2 sene o ortamda "mecburen" bulunduktan sonra neyin ne olduğunu çok daha net gördüm.Gözlerim açıldı öyle söyleyim yani.

Saygılarımla.
Alt 06-01-2011, 23:41
Üye

Teşekkürler ´ Just!ce ` ..
İnsanların gözlerini boyamak ve kendilerine çekmek için çok çabalıyorlar ..Kamplar ,,yemekler ,,piknikler ,,geziler ,,sosyal aktiviteler vs vs. bunlarla ögrencilerin gözünü boyayıp kendilerine bir nevi yandaşlar yaratıyorlar ..
Ha bir de evin ablalığı/abiliği durumu var ki sormayın gitsin ..Eger başarılı olursanız ve 2-3 yıldan fazla hizmet ederseniz evinizde olur ,,arabanızda ,,evin ablalığını üstlendiğiniz için iyi bir maaşınızda ..

Alt 07-01-2011, 03:23
Üyeliğini Sonlandırmış

Teşekkürler ´ Just!ce ` ..
İnsanların gözlerini boyamak ve kendilerine çekmek için çok çabalıyorlar ..Kamplar ,,yemekler ,,piknikler ,,geziler ,,sosyal aktiviteler vs vs. bunlarla ögrencilerin gözünü boyayıp kendilerine bir nevi yandaşlar yaratıyorlar ..
Ha bir de evin ablalığı/abiliği durumu var ki sormayın gitsin ..Eger başarılı olursanız ve 2-3 yıldan fazla hizmet ederseniz evinizde olur ,,arabanızda ,,evin ablalığını üstlendiğiniz için iyi bir maaşınızda ..
Sevgili Eos yanlış anlamada o durumu en iyi ben bilirim o evlerdede kaldım mecburen neler neler yaptım herşeyin iç yüzünü bütün gerçekleriyle gördüm , şahit oldum.Ama bi yandanda iyiki kalmışım diyorum çünkü bu kadar iyi kavrayamayabilirdim gerçekleri.
Alt 07-01-2011, 07:02
Üye

´ Just!ce `´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Eos yanlış anlamada o durumu en iyi ben bilirim o evlerdede kaldım mecburen neler neler yaptım herşeyin iç yüzünü bütün gerçekleriyle gördüm , şahit oldum.Ama bi yandanda iyiki kalmışım diyorum çünkü bu kadar iyi kavrayamayabilirdim gerçekleri.
Estağf. neden yanlış anlayayım ..2 yıl onlarla yaşadığınızı söylediniz ,,bense bir yıl misafir olarak evlere girmiş biriyim ..Orada kaldığınız süre içerisinde elbette ki siz daha iyi analiz etmişsinizdir ..

Alt 07-01-2011, 14:28
Üyeliğini Sonlandırmış

Estağf. neden yanlış anlayayım ..2 yıl onlarla yaşadığınızı söylediniz ,,bense bir yıl misafir olarak evlere girmiş biriyim ..Orada kaldığınız süre içerisinde elbette ki siz daha iyi analiz etmişsinizdir ..
Zaten o sebeple daha net kavradım.Bende müslüman diyordum kendime ama Din kelimesinin her kapıyı açan bi araçtan başka bişey olmadığını gördüm.

Önerilen Siteler