Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-05-2006, 20:36
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Niye Bazı İnsanlar Kötü Bazıları İyi?

hepsinin menbai bir, ama kisilikleri *farkli farkli niye ?ben bilmiyorum.
Alt 20-05-2006, 21:19
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: niye bazi insanlar kotu bazilari iyi?

kendi iradeleriyle iyiligi veya kotulugu seciyorlar.
iyiligi secenlerin kotuluk tanimina kotulugu secenler katilmiyor herhalde.kotuluk de nisbi ve degisken demekki.
Alt 04-06-2006, 16:55
FutureX FutureX isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Insanın yetişmesini mutasyonlara benzetirim. Bir sekilde iyilige yonelenler yasama olumlu katkılarda bulunuyorlar ve yasam seruveninde bu kimseler kotulere galip gelebilirlerse yasam hiç olmadıgı kadar ozgur olacaktır.

Kişilik olusumu bilimsel olarak incelenmekte ve bazı acıklamalarda bulunulmaktadır. *Bazı cevre sartlarında yetisen cocukların bırakın duzgun bir karaktere ulasmalarını biyolojik olarak da gelişimleri tamamlanamıyor. Oyleki beyin bile olgunlasamıyor bu cocuklarda, ornegin bazı aileler cocugunu evde kilitli tutyorlar, konusmuyorlar ve kimseyle konusturtmuyorlar ve bu cocukların beyin gelişimi tamamlanamıyor. *Bir de zaten kişilik olusumu uzum uzume baka bakadır, ozgur irade denen sey tamamıyla gecerli degildir.

Iyilik ve kotuluk kavramına da şimdilik deginmek istemiyorum, aslında su an uzun uzun yazasım yok, o yuzden beni maruz gorurseniz sevinirim, ama en basta soylemiş olduklarım belki de bir iki ip cu olabilir.

Saygılarımla...
Alt 05-06-2006, 08:57
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Birkaç gün önce çocuklarla beşinci boyut'u seyrediyoruz. Şunu da belirteyim çocuklarımı Allah korkusuyla değil, Allah sevgisiyle yetiştirmeye gayret ediyorum. Dizide bir kadın fakir birine yardım ediyor. O yardım esnasında kızını okuldan almak için geç kalıyor ve okulun önüne gittiği gibi kızının trafik kazasında ölümünü görüyor. Kızımın ilk dediği şey; "Ama bu kadın iyilik yapmıştı niçin çocuğu öldü?" iyiliğe karşı iyilik bulunacağını biliyordu çocuk. Hiçbir şey diyemedim. Aklımdan 'imtihan' diye geçirebildim sadece, üzüntüyle. Sonra çocuğu ölen o kadın bir yetimhane kızını evlat edindi. Buna da ayrıca hayret ettim ki evlat edinmek İslamiyet'te yasaklanmıştır ama dini kanal bu yasağa uymayan bir olguyu örnek ve ibretlik olsun diye yayımlıyor.

Niye iyi ve kötü insanlar var. Üstteki arkadaş yetiştirilme tarzına değinmiş. Evet, psikologlar da aynı şeyi söylüyor. Yanında pek çok sebebi de sayıyorlar. Çocukluktaki kötü tecrübeler, çevre etkisi şu bu... Yine bir yerde gelip tıkanıyor uzmanlar ve "bu insanın hamurunda" var diyorlar.
Alt 06-12-2009, 04:33
LAİLAHEİLLALLAH LAİLAHEİLLALLAH isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah İnsanlari yaratmiŞtir ve onlari İrade vermİŞtİr.saĞa yada sola gİtmek İnsanlarin elİnde
Alt 06-12-2009, 06:04
arsenic
Üye Değil

Çünkü çıkar ilişkilerin dayalı bir sistemde yaşıyoruz. Bu sistemi de dinle koruyorlar. Onun içinde kimse birşey diyemiyor. Dinin savunduğu sistem, paranın ve gücün en üst değer olduğu sistemdir. Halbuki koloniler halinde yaşıyorsak en üst değer ahlak ve insanlık olmalı.
Alt 08-12-2009, 01:48
Üye

arsenic´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çünkü çıkar ilişkilerin dayalı bir sistemde yaşıyoruz. Bu sistemi de dinle koruyorlar. Onun içinde kimse birşey diyemiyor. Dinin savunduğu sistem, paranın ve gücün en üst değer olduğu sistemdir. Halbuki koloniler halinde yaşıyorsak en üst değer ahlak ve insanlık olmalı.

islam'ın bazı çevrelerde çıkar için kullanıldığı konusunda senle hem fikirim.
ama bazı insanların dini kötüye kullanması,dinin olmadığı veya dinin aslının bu olduğu anlamına gelmez
Alt 08-12-2009, 03:40
arsenic
Üye Değil

LAİLAHEİLLALLAH´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
islam'ın bazı çevrelerde çıkar için kullanıldığı konusunda senle hem fikirim.
ama bazı insanların dini kötüye kullanması,dinin olmadığı veya dinin aslının bu olduğu anlamına gelmez
Ben bazı insanlara göre değil, Kuran ve sahih hadislere dayanarak konuşuyorum.
Alt 09-12-2009, 21:18
Üye

arsenic´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben bazı insanlara göre değil, Kuran ve sahih hadislere dayanarak konuşuyorum.

o hadis ve ayetleri söylede bizde bilelim o zaman
Alt 10-12-2009, 00:15
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

LAİLAHEİLLALLAH´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah İnsanlari yaratmiŞtir ve onlari İrade vermİŞtİr.saĞa yada sola gİtmek İnsanlarin elİnde
Allah iradesinin yanında ,cüzzi bir irade ile hareket ederek yine allahın yarattığı sağ veya solu tercih etmek saçmalıkdır.Hele bu sağ ve solunda allah tarafından yaratılmış olması ve bize sadece seçme tanınması (oynamıyorum diyemezsin) iki kat saçmalıktır.

"Allah istediğini doğru yola koyar ,istediğini saptırır" gibi gök(!)ten inme ayet varken hangi iradenle hangi yolu seçeceksin yahu.Bu nasıl bir bunalım durumu ,bu nasıl bir cinnet halidir.

İnanmak ,doğru yola (!) girmek isteyeni bile saptıran ("Allah istediğini doğru yola koyar ,istediğini saptırır") Allah fikri ,nasıl bir fikirsizliğin ürünüdür?

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein

Önerilen Siteler