23-09-2010, 01:31
|
|
Üye
|
|
|
|
Galiba Mühürlendim :D
Bunca okudugum celiskiler , Ayetlerin korkunclugu , azablar , zulumler , yasaklar , emirler
Kusura bakmayin ama beni öyle tiskindiriyorki
Artik istesemde ben bu Kitaba inanamam !
Hani olur ya eti kiyma makinesine koyarken elinizi delige cok sokmayin kaptirirsiniz uyarisina aldirmayip yok birsey olmaz dikkatliyim hisi ile ister istemez kaptirdiniz mi ! Ve bin pismanlik duygusu ile bir daha bu makineye yaklasmama hissi fobisi olusur..
Iste bendeki Kurana karsi aynen böyle oldu !
Sanirim mühürlendim . Bundan sonra inanmak istesemde olmayacak peki bir sucum var mi burda ?
Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
|

23-09-2010, 01:41
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger Nail;
Bundan sonra inanmak istesemde olmayacak peki bir sucum var mi burda ? -Nail-
Var tabiki!
Sucun, imanin kayitsiz/sartsiz, sorgusuz/sualsiz, senden istedigi teslimiyete, uymak, itaat etmek, teslim olmak yerine; "bas kaldirmak." 
Bunun icinde, aydinlanmak, kendini gelistirmek, kendi degerlerini kendin secmek istemek, sorgulamak, bilinclenmek, farkina varmak, kendi dusunceni kendin olusturmak istemek v.s. Kisaca sucun " bilgi, birikim, bilinc v.s. agacindan" meyva yemek. Halbuki o meyva sana yasaklanmisti.
Artik istesen de, o meyvayi geri o agaca koyamazsin, cunku agactan koparilmis meyvayi; agac geri kabul etmez.
Yalniz, "sarhosluga kapilma", "yavas yavas cik merdivenlerden ki, ciktigin merdivene geri donmeyesin."
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

23-09-2010, 01:45
|
|
Üye
|
|
|
|
Müslümanlarin Ayet kurtarma cabalarida artik baymaya basladi icinden hic mantikli bir kurtarma cabasi göremiyorum ki tamam bunun söyledigi mantiklidir derdim
Efendime söyliyim mecaz anlam , tesfiri gerek !, türkceye cevrilirken yanlis , imanli olmayan anlayamaz, altindaki üstündeki ayetide oku, gizli kelimeler var gibi kurtarma cabalari gercekden INSANI DINDEN SOGUTUYOR !
Bu yetmemis gibi birde hadisler gerek demezler mi ! Islam artik Allahina yakin ama benden uzak olsun !
Hadi onlarda bir tarafada insani dine cekmek icin insanin gözünü korkutmak cokmu mantikli ?
Kitabin nerdeyse cogu iskence kitabi !
Nedense kötü davranan bir etkene herzaman tiskinirim malesef kuran kendisini artik bu noktadan sonra kurtaramaz ! En azindan beni kendine artik cekemez !
|

23-09-2010, 02:00
|
|
Üye
|
|
|
|
Evrensel abi yahu haklisin dimi
Biz düsündük tasindik cesaret bulduk arastirdik cok sey ögrendik halen dahada arastirma ve ögrenme egilimindeyiz
yani sira özgürlûk , gelismek , egitim , sevgi saygi sectik !
en azindan tanri varsa bile onun sanati ile ograstigimizada gurur duyuyordur ki ! bilim harika kavram !
Öyle cennete hazirlik yapmis, tanri karsisina cikmak tam iki yüzluluk olsa gerek !
Birilerinin bir yere gittigini duydugun zaman onlar daha seni almayi dusunmeden sen bavulunu hazirlamissin misali
Ve malesef yukarda saydigin etkenleri uygulamadigimiz icin
Cehennem zeki , akilli., bilim yolunda ilerlemis .saygin insanlar ile tasacak
Cennet ise cahille :P
Sayet ben bukadar cahilin icinde yapamam bile varsin benide alsin akilli zeki insanlarin icine !
Albert gibi adamlar ile tanismayi isterim her daim :P
|

23-09-2010, 02:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ygideger Nail;
Hic bir teslimiyet, "bas kaldiriyi" istemez. Ya cezalandirir, ya da korkutup, sindirmeye calisir. Bunun dunyeviligi ve dunya oteligi zihniyet olarak aynidir.
Insanoglu tarihini soyle bir gozden gecirirsen, ne demek istendigini algilarsin.
Aslinda, yasam; eger sana ait degilse, cok kolaydir. Sen dusunce ve davranis olarak, verilen emirleri, yonlenirim ve yaptirimlari uygularsin. Yani, sen sen degil; sen seni oynayan bir baskasisin.
Yasam asil, onu kazanmak ve yonlendirmek isteyen, kendi yasamina kendi sahip cikmak isteyen icin zordur. Cunku burada "hazircilik" degil, caba ve mucadele vardir. En basta kendi kendin ile mucadele.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

23-09-2010, 02:18
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sayın Nail;
Bence mührü kırmışsınız resmen, sevgili evrensel-insanda güzel tespitte bulunmuş, bu mührü kırıp başka ideoloji ve inançların mührüne takılmadan yaşamanızı dilerim.
Şimdilik saygımla gittim...
Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
|

23-09-2010, 02:25
|
|
Üye
|
|
|
|
Yani kisacasi insan kendisini bir köle olarak nitelendirmekdedir !
Sayet cok cok haklisin hayat kendini yönlendirmekle zordur , Baskalarina kendini ziyan etmekle degil !
|

23-09-2010, 02:42
|
|
Üye
|
|
|
|
Sayin aliyarasfal
Artik yapacak birsey yokki. Bu yasadigim dini kültürüm haric neresinden tutsam artik hic birseyi bana mantikli gelmiyor !
Örnegin evlilik disi iliski yasak. Hadi onuda geçtik hayatinda bir partner yoksa bu sefer masturbasyon sart!
Yok efendim zevkine masturbasyon yaparsan günahtir , cünüpsün , cenabetsin !
Cahil yahu kendini zorluyor bu seferde rüyalanmanin günahini sorguluyor
Oysa cahil nerden bilsin bir erkekde sperm ürerimi hic durmaz ürettikce bir keseye depolar ve kese doldukca bosalmak zorundadir !
Eskiden hocanin biride spermleri ziyan etmek gûnahdir derdi !
Gelde böyle sacmaliklara tiskinmede neye tiskin.
bu daha iclerinden birisi burda 10 sayfayi doldurabilirim !
|

23-09-2010, 02:49
|
 |
Üye
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
ygideger Nail;
Hic bir teslimiyet, "bas kaldiriyi" istemez. Ya cezalandirir, ya da korkutup, sindirmeye calisir. Bunun dunyeviligi ve dunya oteligi zihniyet olarak aynidir.
Insanoglu tarihini soyle bir gozden gecirirsen, ne demek istendigini algilarsin.
Aslinda, yasam; eger sana ait degilse, cok kolaydir. Sen dusunce ve davranis olarak, verilen emirleri, yonlenirim ve yaptirimlari uygularsin. Yani, sen sen degil; sen seni oynayan bir baskasisin.
Yasam asil, onu kazanmak ve yonlendirmek isteyen, kendi yasamina kendi sahip cikmak isteyen icin zordur. Cunku burada "hazircilik" degil, caba ve mucadele vardir. En basta kendi kendin ile mucadele.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
konu başlığının ötesinde bir yazı. tebrikler.
ancak teslim olunacak bir yer var. o da evrenin kenidisidir. gerçekten de evrene baş kaldıran en insafsız ceza ile bedelini öder. evrene itaat ise evrenin kendisi olduğunu fark etmesindedir. Enel hak dercesine ben evrenim diyebilmektir...
barış ve esenlikler
"Oysa O sizi EVRİM ile yarattı." Nuh-14
|

23-09-2010, 03:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger Fight;
o da evrenin kenidisidir. gerçekten de evrene baş kaldıran en insafsız ceza ile bedelini öder. evrene itaat ise evrenin kendisi olduğunu fark etmesindedir. Enel hak dercesine ben evrenim diyebilmektir...-Fight-
Ha soyut bir inanca, ha somut bir varliga teslim olmussun fark etmez. Insanoglu turu ve biri, tek soyutlama yetisine sahip, varliktir. Bunun disinda da baska soyutlama yetisi olan epistemolojik gerceklik olarak yoktur.
O yuzden, evren dahil; herhangi bir nesnel olguya, insanoglu turu ve birinin oznelligini ve ozelliklerini yukler, evren ya da herhangibir nesnel olguyu, insanoglu ozneli ve ozelligi ile iceriklendirir ve anlamlandirirsan, nesnel tanriyi bulursun.
Onemli olan tanrisal zihniyeti, hic bir dusunce haline koymadan, ne soyutu, ne somutu, ne de insanoglunun kendi turu ve birini tanrilastirmamaktir.
Iste bu nedenden, insanoglu zihniyetinin onu acik, ozgur ve sinirsizdir. Sinir koymak, ozgurlugu kisitlamak, acikligina set cekmek, ise icerik ve anlami, ideolojisi, inanci, dogrulugu, imani, akilciligi v.s. ne olursa olsun, teslimiyettir.
Teslimiyetin temelide, yaratilis ve onun paraleli bir yaratan aramak zihniyetidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|