Son olarak buzdolabına eklenen işlemci ve ona bağlı sensörler vasıtası ile eksilen,
sabit malzemelerin Buzdolabı tarafından otomatik sipariş edilmesi üzerinde çalışıyordum...
Objekt Oriented P. yani nesne yönelimli bir yazılım ürettim.
Söz konusu yazlım ile hardware olarak yukarıda bahsettiğim işlemci,sensörler ve bazı devreler kendi tasarımım...
Ayrıca dolabın dışına dokunmatik ekran ve internet bağlantısını sağlayan NIC,network adabter RJ45 çıkışlı.
Winsock uygulaması ile
www.kangurum.netten malzeme fiyat bilgileri ve mevcud yoklaması yapabilecek döngüleri ve integerlerde kendi elimle yazdığım kodlar...
Kredi kartı bilgilerinin eklenmesi ile SSL şifrelemeyi tercihleyerek S pos ile siparişi verecek ve ödemeyi yapacak duruma geldi...
Kullanıcıya kapıya kadar hizmet prensibi ile çalışan kangurum net gibi siteler tüm alış-verişi teslim ediyorlar...
Söz konusu yazılama son olarak eklediğim modül ile yine netten Buzdolabı içinde ki malzemelerin var/yok ve miktar durumuna göre Yemek tarifleri çekebiliyor ve alternatifler sunabiliyor
Projeme eskiden çalıştığım firma olan Siemens talib oldu...Onlarda benzer projeye zaten sahibler...
Tescili ve patent işlemleri henüz tamamlanamdı maalesef...
Ah şu Brökrasi
Bunun dışında KURANI yorumlayacak bir program üzerinde çalışıyorum.
Şimdilik istenen Ayet ve Kelime grublarını ekrana getiriyor ama üzerinde vakit buldukca çalışıyorum...