Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-10-2010, 12:24
zahit zahit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Evrim Karsitlari icin her yol Mubah.

Son olarak Üsküdar Lisesi’nin internet sitesinde sahte Arif Sarsılmaz ismiyle yazıları yayınlanan İrfan Yılmaz, Adem peygamberin boyunun 30 metre olduğunu iddia eden, evrim kuramının sansüre tabi tutulması gerektiğini düşünen bir bilim düşmanı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumlu olduğu öğretim kurumlarında bilimsel olmayan evrim karşıtı düşünceler her geçen gün daha pervasızca dayatılıyor. Okulların önünde Harun Yahya kitapları dağıtılması, Gülen cemaatinin Sızıntı dergisinin okullara girmesinin olağan hale gelmesi yetmiyormuş gibi artık din derslerinde evrim karşıtı yalan-tahrifat içeren film gösterimleri yapılıyor, çeşitli paravan dernekler kurularak okullarda ekoloji-çevre benzeri panellerle evrim kuramı karalanıyor.
Bilimsel düşünceye yönelik son saldırı ise Üsküdar Lisesi’nin internet sitesinde Fethullahçı ve sahtekâr “bilim insanlarının” yazılarının sayfalarca yayınlaması oldu. Portalımız tarafından gündeme getirilen skandal, çok sayıda soL okuyucusunun da tepkisini çekti.
Şaibeli Prof. Dr. Arif Sarsılmaz
Üsküdar Lisesi’nin internet sitesinde “okudukça” bölümündeki evrim karşıtı yazıların yazarı Prof. Dr. Arif Sarsılmaz, 80’lerden beri Sızıntı Dergisi yazarlığı yapıyor.
Bugün derginin genel yayın yönetmenliğine kadar yükselmiş bu profesörü yakından incelemek isteyince akademik çalışmaları hakkında bilgiye ulaşamıyorsunuz. Ama yazdığı “110 Soruda Yaratılış ve Evrim Tartışması” başlıklı evrim karşıtı kitabının Zaman Gazetesi’ndeki tanıtımında şöyle deniyor: “YÖK başkanı değiştiği için, daha demokratik bir döneme girmiş bulunuyoruz. Kanaatimce Sayın Sarsılmaz'ın bu kitabını mahlasla yazmasına gerek yoktu.” Yani geçmişte yaradılış hurafelerini bilim diye pazarlayanlar kendilerine akademide bugün olduğu kolaylıkta yer bulamıyor ve müstear isimlerin arkasına saklanmak zorunda kalıyordu. Görünen o ki, bu kişilerin artık sahte kimlikle bilim karşıtlığı yapmasına gerek kalmamış durumda.
Yiğit Bulut’un canlı yayında evrimin kuramını karalama girişimlerinde birinci olarak çağrılan Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İrfan Yılmaz, bilim dünyasında evrim kuramının hâkim düşünce olması nedeniyle yıllarca ismini açıklayamama zulmünü yaşadığından bahsediyor. Bu kişi, Arif Sarsılmaz mahlasının sahibidir ve “110 Soruda Yaratılış ve Evrim Tartışması” kitabının yazarıdır. Söz konusu kitabın önsözü bizzat ise Fethullah Gülen tarafından yazılmış.
Yani Üsküdar Lisesi’nin internet sitesi, evrim karşıtı, bilim düşmanı bir Fethullahçının; profesör ünvanına rağmen kendi ismiyle yazmaya cesaret edemeyen, akademik ahlaktan nasibini almamış bir insanın yazılarına ev sahipliği yapıyor.
Hurafeler ve sansürcülük
İrfan Yılmaz’ın (veya Arif Sarsılmaz) bilim insanı kimliğini hiçe sayarak yaygınlaştırdığı hurafeler bunlarla da sınırlı değil. Yılmaz, yazdığı bir kitapta Adem peygamberin boyunun 30 metre olduğunu ve dinazorlarla aynı çağda yaşadığını iddia etmiş, kitabın ikinci baskısında bu iddiayı çıkartmıştı. Yiğit Bulut’un evrim kuramı konulu programında bu gündeme geldiğinde ise “ben onu kitabın sonraki baskılarında çıkarttım” deyip kandisini “çünkü dayandığı hadisin zayıf bir hadis olduğunu bilmiyordum” şeklinde savunmuştu.
Yılmaz aynı zamanda evrim kuramının sansürlenmesinden yana olduğunu defalarca dile getirmişti. Yılmaz bu konuda kendisini en açık biçimde ifade etme fırsatını, 2009’un başlarında TÜBİTAK, Bilim ve Teknik dergisinin Darwin konulu sayısını sansürlemeye kalkıştığında bulmuştu.
Zaman gazetesine bir yorum yazısı gönderen Yılmaz, evrim kuramını savunanları “demokratik açılımlara ayak uyduramayan, vulger materyalist, sözde pozitivist çığırtkan azınlık” olarak nitelemiş ve sansüre “Tübitak idarecileri bu hususta rahat olmalılar, çünkü faydalı bir iş yapmışlardır” şeklinde arka çıkmıştı.
(soL - Haber Merkezi)
Alt 07-10-2010, 21:32
kharon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kharon kharon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sn.Zahit,

Paylaşım için teşekkürler.

Özellikle üsküdar lisesinin web sayfasına baktım, Türkiye'nin en iyi anadolu lisesi yazıyor başlıkta, bir eğitim kurumunda çocuklara okutulan yazılar içler acısı.

Üsküdar Lisesi resmi sayfası için tıklayınız

Saygılarımla

Ne kadar az bilirseniz, onu o kadar şiddetle savunursunuz. B.Russell
Alt 08-10-2010, 16:23
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hangi akla hizmet evrimi reddediyorlar ki bunlar.

Akıllı tasarım mahkeme kararıyla çürütülmüş olmasına ragmen bu çaba neyin nesi.

Bilim zaten yanılırsa kendisini hemen düzeltir.
Alt 08-10-2010, 21:28
zahit zahit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ya gencler sizlere önem vede saygi duyuyorum amma?
Nezaman gercekleri tam manasiyla,görebileceksiz diye umutla bekliyorum.
son 30 senenin yikimi vede yilginligi-cogu kitleleri sindirdi-düsünceyi-
insanlik degerlerini-güzelikler icinde hangi ögeleri tasiyorsa-onlarin cogunu
yok ettiler-kalanlarini ise acele yok ediyorlar-kalanlara sahib cikma ise
sizlerin elinde?Humanizimin iki yani vardir-sevmek vede yermek.
bizler sevme yönünü görüyor vede uyguluyoruz-yanlisa düstügümüz yani
yeremeyisimiz-bunu hangi yere korsaniz koyun-gercek yönü burasidir?
ileride daha uzun tartisma dileklerimle.gercekler yoldasiniz olsun.

Konu zahit tarafından (08-10-2010 Saat 21:32 ) değiştirilmiştir. Sebep: kelime eksikligi.
Alt 11-10-2010, 03:12
ha_babam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ha_babam ha_babam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

zahit dostum bilmezmisin ne demişler.."KORK ALLAHTAN KORMAYANDAN".

Gaye Ölmeden önce Ölebilmek..
Alt 21-11-2010, 18:50
Tyler Durden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tyler Durden Tyler Durden isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Egolarına dayanarak maymundan mı geldin diyerek evrimi akıllarınca çürütmeleri, evet evrim vardır ancak tür içinde diyerek kendileri ile çelişmeleri ve daha niceleri...

Önerilen Siteler