Son olarak Üsküdar Lisesi’nin internet sitesinde sahte Arif Sarsılmaz ismiyle yazıları yayınlanan İrfan Yılmaz, Adem peygamberin boyunun 30 metre olduğunu iddia eden, evrim kuramının sansüre tabi tutulması gerektiğini düşünen bir bilim düşmanı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumlu olduğu öğretim kurumlarında bilimsel olmayan evrim karşıtı düşünceler her geçen gün daha pervasızca dayatılıyor. Okulların önünde
Harun Yahya kitapları dağıtılması, Gülen cemaatinin Sızıntı dergisinin okullara girmesinin olağan hale gelmesi yetmiyormuş gibi artık
din derslerinde evrim karşıtı
yalan-tahrifat içeren
film gösterimleri yapılıyor, çeşitli paravan dernekler kurularak okullarda ekoloji-
çevre benzeri panellerle evrim kuramı karalanıyor.
Bilimsel düşünceye yönelik son
saldırı ise Üsküdar Lisesi’nin
internet sitesinde
Fethullahçı ve sahtekâr “bilim insanlarının” yazılarının sayfalarca yayınlaması oldu. Portalımız tarafından gündeme getirilen
skandal, çok sayıda soL okuyucusunun da tepkisini çekti.
Şaibeli Prof. Dr. Arif Sarsılmaz
Üsküdar Lisesi’nin internet sitesinde “okudukça” bölümündeki evrim karşıtı yazıların yazarı Prof. Dr. Arif Sarsılmaz, 80’lerden beri Sızıntı Dergisi yazarlığı yapıyor.
Bugün derginin genel yayın yönetmenliğine kadar yükselmiş bu profesörü yakından incelemek isteyince akademik çalışmaları hakkında bilgiye ulaşamıyorsunuz. Ama yazdığı “110 Soruda Yaratılış ve
Evrim Tartışması” başlıklı evrim karşıtı kitabının
Zaman Gazetesi’ndeki tanıtımında şöyle deniyor: “YÖK başkanı değiştiği için, daha demokratik bir döneme girmiş bulunuyoruz. Kanaatimce Sayın Sarsılmaz'ın bu kitabını mahlasla yazmasına gerek yoktu.” Yani geçmişte
yaradılış hurafelerini bilim diye pazarlayanlar kendilerine akademide bugün olduğu kolaylıkta yer bulamıyor ve müstear isimlerin arkasına saklanmak zorunda kalıyordu. Görünen o ki, bu kişilerin artık sahte kimlikle bilim karşıtlığı yapmasına gerek kalmamış durumda.
Yiğit Bulut’un canlı yayında evrimin kuramını karalama girişimlerinde birinci olarak çağrılan
Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr.
İrfan Yılmaz, bilim dünyasında evrim kuramının hâkim düşünce olması nedeniyle yıllarca ismini açıklayamama zulmünü yaşadığından bahsediyor. Bu kişi, Arif Sarsılmaz mahlasının sahibidir ve “110 Soruda Yaratılış ve Evrim Tartışması” kitabının yazarıdır. Söz konusu kitabın önsözü bizzat ise
Fethullah Gülen tarafından yazılmış.
Yani Üsküdar Lisesi’nin internet sitesi, evrim karşıtı, bilim düşmanı bir Fethullahçının; profesör ünvanına rağmen kendi ismiyle yazmaya cesaret edemeyen, akademik ahlaktan nasibini almamış bir insanın yazılarına ev sahipliği yapıyor.
Hurafeler ve sansürcülük
İrfan Yılmaz’ın (veya Arif Sarsılmaz) bilim insanı kimliğini hiçe sayarak yaygınlaştırdığı hurafeler bunlarla da sınırlı değil. Yılmaz, yazdığı bir kitapta Adem peygamberin boyunun 30 metre olduğunu ve dinazorlarla aynı çağda yaşadığını
iddia etmiş, kitabın ikinci baskısında bu iddiayı çıkartmıştı. Yiğit Bulut’un evrim kuramı konulu programında bu gündeme geldiğinde ise “ben onu kitabın sonraki baskılarında çıkarttım” deyip kandisini “çünkü dayandığı hadisin zayıf bir hadis olduğunu bilmiyordum” şeklinde savunmuştu.
Yılmaz aynı zamanda evrim kuramının sansürlenmesinden yana olduğunu defalarca dile getirmişti. Yılmaz bu konuda kendisini en açık biçimde
ifade etme fırsatını, 2009’un başlarında
TÜBİTAK,
Bilim ve Teknik dergisinin
Darwin konulu sayısını sansürlemeye kalkıştığında bulmuştu.
Zaman gazetesine bir yorum yazısı gönderen Yılmaz, evrim kuramını savunanları “demokratik açılımlara ayak uyduramayan, vulger materyalist, sözde pozitivist çığırtkan azınlık” olarak nitelemiş ve sansüre “Tübitak idarecileri bu hususta rahat olmalılar, çünkü faydalı bir iş yapmışlardır” şeklinde arka çıkmıştı.
(soL - Haber Merkezi)