08-10-2010, 00:45
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
"Kimler On Line" Basligindaki Konu Goruntusu
Saygideger yoneticiler;
"Kimler on line" tiklandiginda cikan bilgiler arasinda, bazi yazarlarin, o an okudugu basliklarin goruntusu yerine, sadece "konu okuyor" ibaresi beliriyor. Yani hangi basligi okudugu belirmiyor.
Bu konudaki uygulama nedir?, neden bazi basliklar okunurken, hangi basligin okundugu gorunmekte ve de gorunmemektedir?
Ikinci bir konuda "Arsiv'de bulunuyor" ibaresidir. Bir yazinin Arsive alinmasi, hangi kriterlere gore yapilmaktadir?
Zaman kriterinin gecerli olmadigini gozlemledim. Yani, diyelim "Bir seneden fazla yazilmis basliklar Arsiv'e alinir." icerikli bir uygulama olamaz. Cunku "Arsiv'de bulunuyor" basliginin tarihi bir kac senelik olsa da arsivde olmayabiliyor, ya da tarih olarak eski olmasa da, arsive alinabiliyor.
Bir basligin Arsive alinmasindaki kriter nedir?, basliga gosterilen talep midir?, yani Basligin, tiklanip okunmasi, diger basliklara gore daha mi azdir?, yani bir rating mi soz konusu?
Simdiden gelecek aciklamalar icin, tesekkurler.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

08-10-2010, 01:12
|
 |
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Oradaki "arşiv" kelimesi; okunan yazıların text formatında olduğu ve görsel öğelerin çıkarıldığı anlamına geliyor.
Yoksa koskocaman sitemizin kendisi başlıbaşına bir arşivdir sevgili E. İ.
Saygılarımla.
İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.
Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.
Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
|

08-10-2010, 01:28
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger nova;
Sagolasin da, ben Arsivin ne oldugunu biliyorum. Sadece, neye gore bazi yazilarin arsiv'de bazilarinin degil oldugunu sordum.
Yani basliklar neye gore, "Kimler On Line" de, arsiv goruntusunde gozukuyor?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

08-10-2010, 01:51
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
Genelde gsm şebekesi üzerinden bağlanılıyorsa (wireless-3g modem vs) bu tip bir görünü oluyor sanırsam
Ben wireless veya telefonun web dolaşımını kullandığımda-sanırım güç tasarrufundan dolayı- arşiv görünümü ile karşılaşıyorum, ama doğrusunu Spartacus bilir
İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.
Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.
Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
|

08-10-2010, 01:59
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger nova;
Bende ilk mantik yurutumu olarak, okurun; arsivden baglandigini dusundum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

08-10-2010, 02:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
birde üyelerin yetkisi omayan bir yeri bir yönetici okuyorsa başlığı söylemıyor konu okuyor demekte..
ÖRGÜTLENİN!!!
|

08-10-2010, 09:11
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Arşiv dediği forumun özelliğinden kaynaklı, text ve dizinleme formatıdır.
http://www.turandursun.com/forumlar/...x.php/f-9.html
Bir başlık seçtik
http://www.turandursun.com/forumlar/...p/t-21761.html
Örneğin yukarıdaki link... Orjinali Göster linkine tıklarsanız normal foruma dönersiniz. Yani o yazı Arşiv de değil, görünüm text formatı-arşiv modundadır.
Konu Okuyor dediği ve altında başlık olmayanlar ise listeye bakan üyenin yetkileri ile ilgildir.. Çalışma Grupları, Yönetim Forumları, DÖG gibi forumlar bu kapsama girebilir....
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

08-10-2010, 22:18
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger spartacus;
Yani, okuyucu basligi verdigin linkten okuyor, anlamina mi geliyor?, eger oteki likten okusa, baslik arsivde bulunuyor,olarak cikmayacak. Dogru mu anladim?
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

09-10-2010, 15:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Evet doğru anladınız...
Onlar genelde arama motorlarınca indexlenmiş sayfalardan gelen okuyuculardır. Yoksa bizler forumda normal linkleri kullanıyoruz. Konu başlıklarına kolayca erişmek isterseniz tabi, sizde arşivleme seçeneğinden faydalanabilirsiniz. Yapmanız gereken forumun en altında sağdaki Arşiv linkine tıklamaktır.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

09-10-2010, 17:42
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger spartacus;
Aciklamalarin icin tesekkurler. Umarim, bu aciklamalar baska yazar arkadaslarinda bilgilenmesine yardimci olacaktir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|