Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-10-2010, 16:29
Jdarc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jdarc Jdarc isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ateistler Zalim midir?

Oldukça kişisel ve bilimsel verilerden uzak bir deneyimimi sizinle paylaşma ihtiyacı duydum.

1. Dini yalanlayanı gördün mü?
2. İşte o, yetimi şiddet ve sitemle itendir.
3. Yoksulu doyurmaya teşvik etmeyendir.
4. İşte (böyle) namaz kılanların vay haline ki,
5 Onlar namazlarından gaflet içindedirler.
6. Onlar hem riyakârlık yapanların ta kendileridir.

Benim dinden çıkmamın sebebi şuydu; gayet islami kurallara uygun bir hayat çerçevesinin içerisinde gidip-geliyor, insanlara yardım etmeye çalışıyordum. İnsanları islama davet ediyordum.

Bir de din adamları derlerdi ki; "Kur'an konuşan kitab'dır"

Ne zaman bir soru sorup rastgele bir sayfa açsam, asla karşılaşamıyordum soruma uygun cevapla.

Yine, din adamları derlerdi ki;" Kur'an oku, rahatlarsın"

Okuyorum, okuyorum... Cehenneme ayetleri... Huzur değil; sürekli korkmaktan psikolojim sarsılmıştı. Huzur bulmuyordum, kimsenin cehennemde yanmasını istemiyordum sırf inanmadı diye.

Bir gün yine kur'an okuyup yatağıma uzandıktan sonra Cehennemi tahayyül etmeye başladım. Kur'anı geniş anlamda düşünüp, "Bu ne saçma sapan bir oyun?" dedim, " Dünya kadar güzel bir yeri yaratıyorsun; inanmayanlar ya da başka dine mensuplar çoğunlukta, hepsini yakmakla tehdit ediyorsun."
İçimi sıkıntılar kaplıyordu. Bir anda doğrulup çakmak aradım.

"Yeter ulan yeter, yanalım hepimiz! Bu ne saçma bir oyun!" diye bağırdığımı hatırlıyorum; çünkü kur'ana göre öyle görünüyordu ki "Pek çoğumuz yanacaktı"

Din adamları derlerdi ki; Allah bütün duaları kabul eder.

O zaman benim duamı kabul etmek zorundaydı; müthiş bir öfke ile bağırdım.

"Cehennemini yok et Allah! Ben kimsenin yanmasını istemiyorum!"

Ve böylece ateizm öyküm başladı. Bunun yanı sıra yukarıdaki ayetlerin pratiğe yakışmadığını görüyoruz; öyle ki devrimci liderler neden devrim yaptı sorusuna verilecek cevap kur'anın cevabına ters düşüyor.

Ben inanırken de, inanmazken de sokak çocuklarının peşine düştüm, harçlık koymak için ceplerine.

Söyleyin müslümanlar, bir ateist kimsenin cehennemde yanmasını istemediği için, yetime hala harçlığını verdiği için zalim midir?

Alt 08-10-2010, 16:46
Zuisudra Zuisudra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Keşke konuyu ''Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?'' açsaydın..ama öykün güzel
Alt 08-10-2010, 16:49
ironrose ironrose isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kendi kitabında İnsanı yaratıp sonra cennete yerleştiren ama bu arada da iblise insanı kandırması için zaman verip cennete girmesine ortam hazırlayan tanrının gönderdiği dinden ne beklenir.

İnsanları kırmaktan sakınıp, onları insan oldukları için seven biri bu dinin Allahına inanmadı diye cehennemde yanacak, sırf inanmadı diye bir dolu insanı öldüren ama bu dinin tanrısına inanan eninde sonunda cennete girecek.

Böyle mantıksız bir dine inanan ve gözü açılmayanlara üzülüyorum gerçekten
Alt 08-10-2010, 17:14
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Her zaman dedigim şeyi yine tekrar edecegim.

"Mantıklı ve zeki bir insanın dinden çıkması için kuranı okuması yeterlidir."

Ben ateistlik ile agnostiklik arasında birisiyim. Dinleri ve dinlerdeki tanrıları kesinlikle reddediyorum.

Fakat asla zalim degilim. Bir kedi-köpeğin hareketlerini izlerken bile duygulanabiliyorum. Özgün Müzik dinlerken, türk halk müzigi dinlerken dalıp gidiyorum. Ya da ne bileyim zor durumda oldugunu gördügüm birisine yardımcı oluyorum.

En büyük zalimler müslümanların kendileridir.
Alt 08-10-2010, 17:24
Jdarc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jdarc Jdarc isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Zuisudra´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Keşke konuyu ''Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?'' açsaydın..ama öykün güzel
Hocam, orada başka bir konum daha var. Özellikle buraya açtım.

Alt 08-10-2010, 19:08
Freester Freester isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sayın Jdarc Eğer cidden bi yaratan yada onun gibi varlık olsaydı emin olun biz bu yolu seçmezdik. Yani atezimi çok güzel bi paylaşım olmuş. Ama insanların ölüm ve ne oldu ne bitti korkuları olduğu sürece bu din kavramı herhalde uzunca bi süre sürücek..

Saygılarımla..

Hangi Aptal Bana Tanrı Var Diyebilcek Kadar Kesin Ve Keskin ? Ve Hangi Aptal Bana Tanrı Yok Diyebilcek Kadar Cesaretli Olabilir ? Johann Wolfgang von Goethe
Alt 08-10-2010, 19:15
aa_ aa_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hikayeni çok beğendim
Benim şu an geçirdiğim süreç :/
Uykusuzluk nedir şimdi anlıyorum
Eğer birgün cehennem korkusunu yenip ateist olursam şimdi yaptığım gibi insanlara iyilik yapmaya devam edeceğim
Hem ateistlerin bir iyiliği yaptıklarında onu gerçekten iyilik olsun diye yapıyorlar sevap kazanmak amacıyla değil.Ateistler zalim değildir.Din kardeşini sevip kendi dininde olmayanı dışlayan zalimdir
Alt 08-10-2010, 19:21
emperrordiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emperrordiablo emperrordiablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Valla bilmiyorumda tamamen doğal seleksiyondan yana natural anarşist olduğum için genelde zalimlikle suçlanıyorum,bu zalimlik midir_?Eğer zalimsem ateist olduğum için değil,içinde yaşadığım dünyayı ve hayatı islamın bencilliğinin çok ötesinde sevdiğim içindir...Budizmi bu açıdan taktir ediyorum.Bir kadını bile mal yerine koyabilen islam,düşünün ki insan olmayan diğer canlılara nasıl bakar,sonuçlarını göreceğiz işte bir ay sonra,hayvanın 3 ayağını bağlayıp bir ayağını aşaya salmayı şefkat sanırlar...

İnsan oğlu önünde ,ne besin zinciri ne doğal yönlerden rakipsiz kalınca tabiat tutunamıyor işte,fakat doğal seleksiyonu sağlayacak üst denge de malesef yok , bir umut diyorum işte gene insanoğlunun kendisi kendini selekte edecektir,bizler yokolduğumuzda artık zavallı balinalar intihar etme gereği duymayacak,Allahın verdiği cana kendi elleriyle kıymamış olacaklar cehenneme gitmekten de kurtulacaklar hem...Tabii hayvanlar kayda alınıyorsa bilmiyorum.Zavallı köpekler sağa sola hava atıp ego beslemek için eve alınıp heves geçince sokaklara , ormanlara terk edilmemiş olacak.

Hiç bir insana acımıyorum,kendim dahil,tür olarak yok olmalıyız ki dünya nefes alabilsin,bu düşüncem naturel anarşizmden kaynaklı,bu zalimlikse evet zalimim,zekası yetmeyen yaşamasın arkadaş,nefesimi çalmasın,daha fazla para kazanıp daha fazla tüketmesin benim yerime...Hatta bende , daha fazla kalamar yiyerek,daha fazla denizi kirleterek,doğal dengeyi bozarak diğer canlıların hayatlarını tehlikeye sokmayı sevmiyorum,istemiyorum...

Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
Alt 08-10-2010, 19:34
emperrordiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emperrordiablo emperrordiablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gelelim hikayene Sn.J.Dark;

Zalimlikle ilgili genel bir kanı bildirdim lakin konunla pek bağdaşmadığı için,fikrimi ayrıca yazayım istedim,bu yüzden ateist olduysan yanlış yapmışsın derim,yani onlarca diğer tezatı göremeyip sadece cehennemden korktuğun için ateist olduysan yarın biri gelip cennet ve tanrı şefkati fikrini kafana yatırırsa dine de dönersin diye düşünüyorum,ki tefsircilerin nefesleri kuvvetlidir,feto işte en bilinenlerde,ama bu sadece içinde ateşlenmiş bir fitil idi diyorsan her şeyin başı olaraktan en azından sana çıkış vermesi açısından bence iyi olmuş...

Ayrıca "Söyleyin müslümanlar, bir ateist kimsenin cehennemde yanmasını istemediği için, yetime hala harçlığını verdiği için zalim midir? "

demişsin ama ben buna katılmıyorum,bir yetime yada fakire acıyorsam insanlık onuru yüzünden acırım,harçlık vermenin ötesinde yardım edebilmek için uğraşırım,konuyu özele indirgemeden tanrı ile bağdaştırmadan...İlla çok istediysem çeşitli şekillerde bireysel yardımda da bulunabilrim,akıl ve mantık sorgu süzgecinden geçirdikten sonra tabii...

Ama bir ateist asla cehennemde kimsenin yanmasını istemediği için bir şey yapmaz,ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama neden istemeyim yada isteyim ki senin peter pan masalında ki thinker bell yada peter pan olmanı istemek yada istememek gibi bir şey olur sanırım bu ??¿ İzah edebildim mi bilmiyorum ama ;diyalektik bakarsan hayata sonuçların sebeplerini iyi analiz edebilirsin,sanırım biraz daha yardıma ihtiyacın var bu konuda...Iron rose isimli arkadaşımda ilginç bir şeyler yazmış,demiş ki şeytanı insanı kandırsın diye dünyaya salan tanrıdan ne hayır gelir,şimdi o konu şöyle sadece şeytan değil ankebut suresine bakar okursanız tanrı şeytanı kullanmaz kendisi de fitne sokar insanlar arasına ve bunu imtihan ediyorum diyerekten yapar,yani cehennem ve şeytandan çok daha suçlu,sanki tüm insanlığım sözüm ona bu imtihandan çakmasını ister,ama kendi komplexleri ve egoları sonucuda şeytanı küçültmek adına insanoğluna ihale bırakır...

Gelelim cehennemden korkup da ateizmin eşiğine gelen bir diğer arkadaşa hikayeni beğendim diyerek girizgah yapmış Eğer bir gün ateist olursam diye cümleye başlayan bir kimse aslında çoktan ateist olmuştur,ama daha bunu kendisi de bilmiyordur...

Not:
aa_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hem ateistlerin bir iyiliği yaptıklarında onu gerçekten iyilik olsun diye yapıyorlar sevap kazanmak amacıyla değil.
demişsin aa evet haklı noktaların var,beni şahsen sevap skill ve pointleri ile günah subpointleri hiç ama hiç ilgilendirmiyor,lakin bir ateist de zalim olabilir , bir müslümanda çünkü dinlerin nasıl sahtekar düzenler olduğunun aslında en büyük ispatıdır bu...Din sosyal açıdan ve toplumsal değerler açısından bir şey ifade etmez,bir insan zalim olabilir ama ateist olduğu için değildir bu durum zalim olduğu içindir,hırslı olduğu içindir,bencil olduğu içindir...

Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
Alt 08-10-2010, 21:27
Master2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Master2 Master2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Soruyu uzun uzun cevaplamak yerine, tam 12'den vuran bir soru sormak daha iyidir. O da şudur; siz hiç üzerine bomba düzeneği bağlayıp kendini patlatan bir ateist gördünüz mü ?

Saygılar.

Anlatılan Senin Hikayendir. Karl Marx

Önerilen Siteler