Gelelim hikayene Sn.J.Dark;
Zalimlikle ilgili genel bir kanı bildirdim lakin konunla pek bağdaşmadığı için,fikrimi ayrıca yazayım istedim,bu yüzden ateist olduysan yanlış yapmışsın derim,yani onlarca diğer tezatı göremeyip sadece cehennemden korktuğun için ateist olduysan yarın biri gelip cennet ve tanrı şefkati fikrini kafana yatırırsa dine de dönersin diye düşünüyorum,ki tefsircilerin nefesleri kuvvetlidir,feto işte en bilinenlerde,ama bu sadece içinde ateşlenmiş bir fitil idi diyorsan her şeyin başı olaraktan en azından sana çıkış vermesi açısından bence iyi olmuş...
Ayrıca
"Söyleyin müslümanlar, bir ateist kimsenin cehennemde yanmasını istemediği için, yetime hala harçlığını verdiği için zalim midir? "
demişsin ama ben buna katılmıyorum,bir yetime yada fakire acıyorsam insanlık onuru yüzünden acırım,harçlık vermenin ötesinde yardım edebilmek için uğraşırım,konuyu özele indirgemeden tanrı ile bağdaştırmadan...İlla çok istediysem çeşitli şekillerde bireysel yardımda da bulunabilrim,akıl ve mantık sorgu süzgecinden geçirdikten sonra tabii...
Ama bir ateist asla cehennemde kimsenin yanmasını istemediği için bir şey yapmaz,ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama

neden istemeyim yada isteyim ki

senin peter pan masalında ki thinker bell yada peter pan olmanı istemek yada istememek gibi bir şey olur sanırım bu

??¿ İzah edebildim mi bilmiyorum ama ;diyalektik bakarsan hayata sonuçların sebeplerini iyi analiz edebilirsin,sanırım biraz daha yardıma ihtiyacın var bu konuda...Iron rose isimli arkadaşımda ilginç bir şeyler yazmış,demiş ki şeytanı insanı kandırsın diye dünyaya salan tanrıdan ne hayır gelir,şimdi o konu şöyle sadece şeytan değil ankebut suresine bakar okursanız tanrı şeytanı kullanmaz kendisi de fitne sokar insanlar arasına ve bunu imtihan ediyorum diyerekten yapar,yani cehennem ve şeytandan çok daha suçlu,sanki tüm insanlığım sözüm ona bu imtihandan çakmasını ister,ama kendi komplexleri ve egoları sonucuda şeytanı küçültmek adına insanoğluna ihale bırakır...
Gelelim cehennemden korkup da ateizmin eşiğine gelen bir diğer arkadaşa hikayeni beğendim diyerek girizgah yapmış

Eğer bir gün ateist olursam diye cümleye başlayan bir kimse aslında çoktan ateist olmuştur,ama daha bunu kendisi de bilmiyordur...
Not:
aa_´isimli üyeden Alıntı
Hem ateistlerin bir iyiliği yaptıklarında onu gerçekten iyilik olsun diye yapıyorlar sevap kazanmak amacıyla değil.
|
demişsin aa evet haklı noktaların var,beni şahsen sevap skill ve pointleri ile günah subpointleri hiç ama hiç ilgilendirmiyor,lakin bir ateist de zalim olabilir , bir müslümanda çünkü dinlerin nasıl sahtekar düzenler olduğunun aslında en büyük ispatıdır bu...Din sosyal açıdan ve toplumsal değerler açısından bir şey ifade etmez,bir insan zalim olabilir ama ateist olduğu için değildir bu durum zalim olduğu içindir,hırslı olduğu içindir,bencil olduğu içindir...