Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-10-2010, 11:17
cino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cino cino isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Bu ne bicim allah?

Bende hazir firsat bulmusken icimi dökeyim dedim,Dünyadaki bütün canlilar heran korku icinde yasiyor,o onu yiyiyor bu bunu yiyiyor,o onu öldürüyor bu sunu öldürüyor,bu ne bicim yaratma?herkes korku icinde,bari bana yetki verseydi daha iyisini yaratirdim,birde böyle yaratanin önünde saygiyla eyilicekmisim,pöhhh,benden saygi maygi yok,adam gibi düzeltsin herseyi önünde sapka cikarayim.

Anneme ateist oldugumu söylemeyin!,o beni hala dindar biliyor .
Alt 20-10-2010, 11:23
Üye

Hayvanlar alemini seyredince icim ciz ediyor bütün hayvanlar hep tetikde,böyle yasamami olur yav,insanlar alemi baska bir felaket,bu ne bicim yaratma?bu ne bicim düzen?bari bize yetki versin daha iyisini yapalim.

Alt 20-10-2010, 12:19
melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
melih melih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

cingo44´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayvanlar alemini seyredince icim ciz ediyor bütün hayvanlar hep tetikde,böyle yasamami olur yav,insanlar alemi baska bir felaket,bu ne bicim yaratma?bu ne bicim düzen?bari bize yetki versin daha iyisini yapalim.
Sizin gibiler hayvan belgeselleri seyrederek,böyle düşünmeye başlayınca kablo TV özellikle discovery chanell'da hayvan belgeselleri kalktı farkındaysanız.National Geograpich chanel'da ise hayvan belgeselleri azaldı.AKP iktidarı çok geniş düşünerek çalışıyor.
Alt 20-10-2010, 12:55
Voltaire Darwin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Voltaire Darwin Voltaire Darwin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

melih´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sizin gibiler hayvan belgeselleri seyrederek,böyle düşünmeye başlayınca kablo TV özellikle discovery chanell'da hayvan belgeselleri kalktı farkındaysanız.National Geograpich chanel'da ise hayvan belgeselleri azaldı.AKP iktidarı çok geniş düşünerek çalışıyor.
Haklısınız sayın Melih,

Belgeseller azaldıkça azalıyor. National Geographic ve Discovery olmasa halimiz harap. Normal konseptte geçinen kanallar hayatta belgesel yayınlamıyor zaten. Bu kanallarda insanları dinden çıkarıyor diyerek yasaklanırsa tamamdır.

Okullarda felsefe kaldırılmaya çalışılıyor. TV'de Belgeseller azaltılıyor.

Vay be; muhafazakar hükümetlerle, bilimsel olarak ne kadar ileriye gittiğimiz aşikar işte.

Yaşamı en değerli kılan yanı, bir sonu olduğunu ve bir tekrarı olmadığını bilmektir....
Alt 20-10-2010, 14:04
Üye

Bu ne bicim yaratma?zavalli hayvanlarin korkusuz yasadigi birgün yok,hep tetikde,insanlarinki zaten baskabiralem neresinden tutsan felaket böyle yasam olucagina hic olmasin daha iyi ondansonra saygi duy böyle allaha,neresine saygi duyayim ben böyle allahin.

Alt 20-10-2010, 15:17
tensiz.denek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tensiz.denek tensiz.denek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

tensiz.denek - MSN üzeri Mesaj gönder

"Allah" tanrısını reddetmek için insan öncelikle bilimin araçlarını kullanarak doğanın kanunlarını anlamalıdır. Çünkü ölüm de yaşam gibi doğanın kanunlarından sadece biridir.

Siz doğanın en önemli kurallarından birini sorguluyorsunuz ve ardından bu yolun saçma olduğuna kanaat getirerek allah tanrısının varlığını sorguluyorsunuz. Sanırım ölümün doğa kanunlarındaki yerini önemini yeterince anlayamamışsınız.

Canlılığın devamının sağlanması için bir canlının uyması gereken 3 kural vardır: 1. Hayatta kalmak, 2. Üremek, 3. Ölmek. Bu 3 kural gerçekleşmezse evrimleşme olmaz, evrimleşme olmayınca da türün geleceği tehlikeye girer.

Ölüm korkusu (veya iç güdüsü) bütün canlılarda ortaktır ve canlının bu 1. kurala uymasını sağlayan en önemli etkenlerdendir. Ölümden korkmayan bir canlı, yaşama şansı -dolayısıyla üreme şansı- düşük bir canlıdır. 2. kuralın gerçekleşmesi 1. kuralı da besler. Canlılar üredikçe evrimleşir ve hayatta kalma şansları artar. Bütün bunalrın olabilmesi için de 3. kural şarttır. Eğer canlı üredikten sonra ölmezse çevresindeki kaynakları tüketir ve torunlarının 1. kuralı gerçekleştirmesine engel olur, evrim olmaz, canlı olmaz.

Bu 3 altın kuralın tüm maddeleri birbirlerine öngereksinim duyarlar. Her madde de canlılığın devamı için şarttır.

Ölüm, hayatın devamlılığı için bu kadar gerekliyken, ölümün varlığını saçma bularak tanrıyı reddetmek bence üzerinde biraz daha düşünmeniz gereken bir konudur.

Saygılar,

... sadece çok büyük bir zeka saçma düşüncelerin içine mantık üfleyebilir. [Milan Kundera]
Alt 20-10-2010, 22:15
Üye

sn.tensiz.denek ben ölümü sorgulamam kimseninde sorgulamaya hakki olamaz cünkü kimse hayatin tohumuna para vermedi,biz insanlarin hayati hayvanlarinki kadar korkunc deyil zavalli hayvanlar hep korku icinde yasiyor avci nerden nezaman gelicek diye insanin zulmüde cabasi,böyle yaratmanin varmi roma imparatorlarinin arenalarindan?madem hayat veriyor herkes adam gibi yasasin adam gibi ölsün her gidende bir tesekkür edip gider.

Alt 20-10-2010, 22:52
tensiz.denek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tensiz.denek tensiz.denek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

tensiz.denek - MSN üzeri Mesaj gönder

Ölümü sorgulamakta herhangi bir sorun yok sayın cingo, herşeyi sorgulamaya hakınız var. Sorguluyoruz ki yargıya varıyoruz. Önemli olan sorgularken kullandığımız metodun geçerliliği. Eğer yaptığımız sorgulamadadıktan sonra aldığımız yanıtları bilimsel yöntemlerle incelemezsek aldığımız sonuçlar evrensel değil, bireysel olacaktır.

Eğer ölümün olmadığı, fakat yeryüzünde hayatta kalma süresi belli bir alemde yaşamanın daha adil olacağını düşünüyorsanız sizi anlıyorum. Fakat bir alemin diğer bir alemden daha adil olduğu kannatine nasıl varabiliriz adaletin kendisinin evrensel bir tanımı var olmazken?

Yaşadığınız korkudan dehşet duymamalı, bunun yüzünden tanrıyı reddetme yoluna girmemelisiniz, korku hayatta kalabilmek için gereklidir. Korku bir çok kere emniyet kemerinizi bağlattırmış, kapınızı kilitlettirmiş, risk altında olduğunuz durumlarda hayatta kalmanızı sağlamıştır. Hayvanlar için de durum sizinkinden farklı değildir. Biz sadece besin zincirinin tepesinde durduğumuz için başka canlılar tarafından yenme korkusu günlük yaşamımızın parçası olmuyor.

Dini kabullenenler besin zincirinin tepesinde durmamızı allahın bir lütfu olarak görüp allaha şükredip doğa anayı tanımaya çalışarak ona saygı duymaktansa allahın lütfu deyip onu sömürerek bütün kaynakları tüketmek için birbirleriyle yarışıyor. Ne yazıkki insan oğlunun kendi kendine kurguladığı bu dünya alemi sisteminde yaşarken, canlıları "tanrı" diye adlandırıp onları öldürüp yerken canlılığını bağışladığı için canlının kendisine ağıtlar yakıp ağlayan ilkel şaman toplumlara ancak saygı duyabiliyorum.

... sadece çok büyük bir zeka saçma düşüncelerin içine mantık üfleyebilir. [Milan Kundera]
Alt 20-10-2010, 23:29
Üye

sn.tensiz.denek hadi allah bizi deniyor,hayvanlaridami deniyor?milyarlarca insanin kafasinda kimsenin kimseyi öldürmediyi hammaddenin bol oldugu bir cennet ebedi hayat var,allah bizi denesin bari hayvanlara madem onlari denemiyorsa o hayatdan veriversin ,ne olur?hani onun icin zaten problem deyil ol diyor hemen oluyor,bu sitede eminim son parasini muhtaca veren onlarca insan var,allah son parasini vermicek belki yüztrilyonda birini vericek,isanin benzetmesine geldik,hani adamin biri bagis kutusuna 10 lira atiyorda fakir bir kadinda bir kurus atiyor ve isa bu kadin hepinizden fazla atti diyor diyerleride,olurmu ben 10 lira atdim o ise 1 kurus atdi ve isa o herseyini atdi sense varliginin sadece kücük bir bölümünü atdin diyor,allahda böyle isde,kime ne verirse versin varliginin trilyonda birini veriyor,ne olur verse?

Alt 20-10-2010, 23:39
Üye

ben ilimden bilimden, dogadan mogadan ,evrimden mevrimden anlamam,milyarlarca insan allah allah diyor kudreti sonsuz diyor,hadi insani deniyor onu anladikda bu hayvancagizlardan ne istiyor?bari onlara korkusuz kisa bir hayat versede görsek onun allahligini,ben yeri geliyor ihtiyac sahibine son lirami bile veriyorum ,kudreti sonsuz ganimet bol ama zirnik koklatmiyor,bu ne bicim allahlik?ben korkudan saygi duymam,korkakca diz üstünde ölmekdense cesurca ayakda ölmeyi yeylerim zaten korkaklarin hayatdan birsey beklemeye haklari yokdur.

Önerilen Siteler