26-10-2010, 15:08
|
|
Üye
|
|
|
|
Müslümanlarin Birbirlerini Kandirma Takdikleri !
Sayin Arkadaslar ve Tüm Forumdaslar !
Müslümanlarin kendilerini bu denli siirler ve masallar ile kandirma takdikleri vardir
Peki hic bu siir ve masallarin icerigini düsünen oldumu ?
Örnegin
Taş Allah’a varmaya o kadar ümitli ve isteklidir ki;
durmadan O’nu anar.
Gün gelir o taşın yumuşacık bi kalbi olur.
Öyleyse düşün
Sen taş olarak yaratılmadın.
Taşın bile Allah’a kavuşmaya ümidi varken
Sen nasıl ümitsiz olabilirsin?
Masal1
Zamanin birinde kafirin biri kasabaya gelmis ve Allah yokdur eger varsa gösterin bana diye bütün halki rencide edermis !
Kisa sürede kasabaya gelen bu adamin haberi kücük bir cocuga ilismis ! Bu cocukda öyle akilli öyle zeki bir cocukmuski tüm kasaba halki bile bu cocukdan bilgi edinirmis ! Cocuk adamla tartismadan önce hocasindan izin istemis hocasi ilk önce izin vermemis ama cocuk hocasini ikna etmis
Kafir kürsüye cikmis ve bu cocugu beklemekdeymis soracagi sorulara cevap alamayacagini sanarak baya övünüyormusda !
Beklemis beklemis cocuk en az 1 saat gecikmis ! Nihayet cocuk gelmis !
Kafir : Nerden kaldin demis 1 saatir seni beklemekdeyim demis !
Cocuk : Benim evim nehirin yan tarafinda buraya gelmek isterken bir baktimki köprü cökmüs , daha sonra agaclar kendiliginden kesilip testere kendiliginden agaclari kesip yontup sekil verip cekicler ve civiler kendiliginden cakilip sandal oldu bende onlari beklerken gecikdim demis
Kafir: Olurmu hic usta olmadan bu kendiliginden olurmu diye karsi cikmis gülerek
Cocuk: Madem öyle sandalin kendiliginden ustasiz el degmemis oldugunu kabul ediyorsunda koskoca evrenin , kainatin nasil kendiliginden oldugunu savunuyorsun diye cevap vermis cocuk !!
Adam Biraz suskunluk gecirmis ve sonra ardindan soruyu sormus !
Kafir : Öyleyse Allah varsa göster onu bana demis !
Cocukda bir bardak süt isteyerek " Bu sütün icinde yag varmi diye sormus ? "
Kafir : Gülerek tabiki var demis !
Cocuk: O Halde bu sütün icinde yag varsa göster bana demis
Adamda gösteremedigi icin kipkirmizi olmus !ama Son bir soru daha sormaya niyetliymis !
Kafir: Pekela genc o halde senin allahin simdi ne yapiyor ne isle mesgul onu bana gösterebilirmisin ?
Cocuk: Sen soru soruyorsun ben ise cevapliyorum normalde kürsüye cevap veren cikar soru soran degil diye adami kürsüden indirmis ve kendi cikmis ve sonra
Benim allahim seni bu kürsüden indirdi ve beni cikardi !
Kafir sonra bu sehiri hemen terk etmis halkda cok sevinmis !
Sayin Müslüman arkadaslar siz kendinizi gercekden bu tür hikayeler ve siirlerle kandirmakdamisiniz ?
Icerige bakinca resmen kendilerini savunurmuslarcasina cevaplar ve kafirinde hic birsey yapamadigini gösteriyormus meger !
Ve gercek suki COCUKLAR BU SEKILDE KANDIRILMAYA HALEN DEVAM EDILIYOR
Bu masali ben internette masalesef bulamayipda kendim yazdim !
Cünkü Bu masali eskiden camiide kuran kursunda cocuklara verilen kitapdan okumusdum ! Iste cocuklar bu sekilde kandirilmakdadir !
Acaba bunlarin iceriginide hic düsünebilen müslüman arkadaslar yokmu ?
Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
|

26-10-2010, 16:24
|
 |
Üye
|
|
|
|
Kafir aptal ise biz ne yapalım.Maalesef aramızda çıkıyor az da olsa aptal.
Sütün içinde ki yağ,bal gibi de görülür ama pastorize ve sulandırma olmayacak.
Pastorize ve sulandırma olursa ne yazar?Sütü tülbente dökersin süt aşağıda yağı ise tülbentin üzerinde kalır.Al sana yağ
Salın yapımına gelince,kafir kardeş 3,6 milyar yıllık biyolojik ve kültürel evrimden hiç haberi yokmuş.
Ee bebelere anlatırsan,olacağı budur.
|

26-10-2010, 16:49
|
 |
Üye
|
|
|
|
Doğan Cüceloğlu'dan alıntılanmıştır: (taşların yerioturması açısından...)
----------
Amerika’dan gelen bir misafirime su verdim, boğazına kaçtı, öksürdü, “helal” dedim. Anlamadı. Ne anlama geliyor, diye yüzüme baktı.
Anlatmaya çalıştım. Amerika’da yirmi beş yıl bulunmuş, orada üniversite düzeyinde ders vermiş birisi olarak kavramın bizdeki anlamını veremediğimin farkındaydım. Daha doğrusu Amerikan İngilizcesinde bu den...li güçlü bir kavram bulamıyordum. Benim anlatımım yüzeysel kalıyordu; benim dilimdeki o vurucu gücü hiç ifade edemiyordu.
“Helal” kavramını daha iyi anlatabilmek için “haram” kavramını anlatmaya çalıştım. Suyu ben verdim; verdiğim suyu helal ediyorum, bu sana haram değil, sana bir kötülük olmasın, suyumu helal ediyorum, diyerek niyetimi belli ettim. Bu niyet önemli. Bildiğim bir öyküyü anlattım.
Tanıdığım genç kız evlenmeden önce mobilyacıları geziyor ve güzel bir koltuk takımı görüyor. Bu takımı satan kişi belirli bir fiyattan aşağı inmiyor. Genç kız bu takımı çok beğendiğini belli ettiği için çok pişman; beğendiğim için fiyatı yükseltti ve pazarlık güzümü kaybettim, diye düşünüyor. Bütün çabalarına rağmen fiyatı düşüremeyince genç kız, peki, alıyorum, ama hakkımı sana helal etmiyorum, diyor. Adam soğukkanlılıkla, Hanım kızım, o zaman bu koltuk satılık değil, sana satmıyorum, diyor. Üniversite bitirmiş, modern kız, niye satmayacakmışsınız, parasını veriyorum ya, gayet tabii satacaksınız, diyor. Adam gayet sakin, artık satılık değil, diyerek sırtını dönüp o yokmuş gibi davranıyor.
Ve bu çağdaş Türk kızı kulaklarına, gözlerine inanamıyor. Ağlayarak babasına gidiyor; durumu anlatıyor. Baba, kızım sen ne yaptın, esnafa öyle konuşulur mu, diyerek devreye giriyor. Yanına bir de tanıdığı müftüyü alarak mobilyacıya gidiyor. Neticede genç kız babasının ve müftünün şahitliğinde, “verdiği parayı canı gönülden helal ettiğini,” ifade ederek istediği mobilyayı satın alabiliyor.
Bu genç kız o dönem asistanım olarak çalışıyordu, bu öyküyü tüm ayrıntılarıyla biliyorum. Amerikalı misafirime bu öyküyü anlattım. Benim su içmemle bunun ne alakası var, gibisinden baktı. Suyu sana helal ediyorum, için rahat olsun dedim. Helal etmesen ne olur, dedi. “Kul hakkıyla karşıma gelmeyin” anlayışından söz ettim. Dikkatle dinledi. Bu dediğin bir değer olarak yaşıyor mu, yoksa bir slogan gibi konuşulan alışkanlık haline gelmiş bir söz mü, diye sordu.
Ne fark eder eder, diye sordum.
Gerçekten bir değer olarak yaşıyorsa sizin ülkenizde rüşvet ve hak yeme olmaması gerekir, insanların birbirini kazıklamadığı bir toplum olmanız gerekir, diye düşünüyorum dedi.
Yüzüne baktım. Göz göze bakıştık. Yalan söyleyemedim. Biz dedim, yalan söyler, kazık atar ve hak yeriz. Ama dürüstlüğü dilimizden hiç düşürmeyiz. Güçsüzsen, arkan yoksa, sıradan bir vatandaşsan, bu ülkede hakkını araman çok zor, hakkını elde etmen daha da zor. Örneğin, rüşvet vermeden bir inşaat ruhsatı alman mümkün değildir. Ve bunu herkes bilir. Rüşvet alanların çoğu oruç tutar, rüşvet alan belediyeler ramazanda iftar sofraları kurar. Ve bu sofralarda hakkını helal etmekle ilgili konuşursan, Yüce Allah’ın “karşıma kul hakkıyla çıkmayın,” dediği bir dinimiz olduğu söylenir. Bunu rüşvet alanlar söyler. Söylediğimiz yalana inanana enayi olarak bakarız ve onu kazıklamaya hak kazanırız. Ama senin içtiğin suyu helal etmeyi de ihmal etmeyiz.
Peki, neden böyle, diye sordu.
Çünkü biz inanırmış gibi konuşmaya önem veririz, ama konuştuğumuz gibi yaşamaya önem vermeyiz, dedim. “Mış Gibi Yaşamlar” adında bir kitabım olduğunu ve orada anlattığımı söyledim. Mış gibi tanımını anlamakta zorlandı, ama sonunda anladı.
Neden mış gibi, diye sordu. Güldüm, çok sorma, suyumu haram ederim, dedim.
.
Tanrının tek mazereti var olmamasıdır – Stendhal
|

26-10-2010, 17:00
|
|
Üye
|
|
|
|
melih´isimli üyeden Alıntı
Kafir aptal ise biz ne yapalım.Maalesef aramızda çıkıyor az da olsa aptal.
Sütün içinde ki yağ,bal gibi de görülür ama pastorize ve sulandırma olmayacak.
Pastorize ve sulandırma olursa ne yazar?Sütü tülbente dökersin süt aşağıda yağı ise tülbentin üzerinde kalır.Al sana yağ
Salın yapımına gelince,kafir kardeş 3,6 milyar yıllık biyolojik ve kültürel evrimden hiç haberi yokmuş.
Ee bebelere anlatırsan,olacağı budur.
|
Ee arkadas müslümanlarin hikayerlerinde kafirlerin ileri zekali olmasini beklemiyorsun heralde
Bende bunu yazarken düsündümde bana makineyi getirin yagini göstereyim diye !
Müslümanlik böyle hikayerlerle olursa vay halimize !
|

26-10-2010, 21:29
|
|
Üye
|
|
|
|
NaiL´isimli üyeden Alıntı
Sayin Arkadaslar ve Tüm Forumdaslar !
Masal1
Zamanin birinde kafirin biri kasabaya gelmis ve Allah yokdur eger varsa gösterin bana diye bütün halki rencide edermis !
Kisa sürede kasabaya gelen bu adamin haberi kücük bir cocuga ilismis ! Bu cocukda öyle akilli öyle zeki bir cocukmuski tüm kasaba halki bile bu cocukdan bilgi edinirmis ! Cocuk adamla tartismadan önce hocasindan izin istemis hocasi ilk önce izin vermemis ama cocuk hocasini ikna etmis
Kafir kürsüye cikmis ve bu cocugu beklemekdeymis soracagi sorulara cevap alamayacagini sanarak baya övünüyormusda !
Beklemis beklemis cocuk en az 1 saat gecikmis ! Nihayet cocuk gelmis !
Kafir : Nerden kaldin demis 1 saatir seni beklemekdeyim demis !
Cocuk : Benim evim nehirin yan tarafinda buraya gelmek isterken bir baktimki köprü cökmüs , daha sonra agaclar kendiliginden kesilip testere kendiliginden agaclari kesip yontup sekil verip cekicler ve civiler kendiliginden cakilip sandal oldu bende onlari beklerken gecikdim demis
Kafir: Olurmu hic usta olmadan bu kendiliginden olurmu diye karsi cikmis gülerek
Cocuk: Madem öyle sandalin kendiliginden ustasiz el degmemis oldugunu kabul ediyorsunda koskoca evrenin , kainatin nasil kendiliginden oldugunu savunuyorsun diye cevap vermis cocuk !!
Adam Biraz suskunluk gecirmis ve sonra ardindan soruyu sormus !
Kafir : Öyleyse Allah varsa göster onu bana demis !
Cocukda bir bardak süt isteyerek " Bu sütün icinde yag varmi diye sormus ? "
Kafir : Gülerek tabiki var demis !
Cocuk: O Halde bu sütün icinde yag varsa göster bana demis
Adamda gösteremedigi icin kipkirmizi olmus !ama Son bir soru daha sormaya niyetliymis !
Kafir: Pekela genc o halde senin allahin simdi ne yapiyor ne isle mesgul onu bana gösterebilirmisin ?
Cocuk: Sen soru soruyorsun ben ise cevapliyorum normalde kürsüye cevap veren cikar soru soran degil diye adami kürsüden indirmis ve kendi cikmis ve sonra
Benim allahim seni bu kürsüden indirdi ve beni cikardi !
Kafir sonra bu sehiri hemen terk etmis halkda cok sevinmis !
?
|
Bu hadisenin Ebu Hanife ile bir ateist arasında geçtiğini okumuştum.
|

26-10-2010, 23:52
|
 |
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
ya bu imam hanefi ne cocugu,   kaldı ki bu olay kac yuz yıl once gercekleşmiş mi gerçekleşmemiş mi ....kim bilir..biri uydurmuş yıllar boyu dilden dile de geçmiş olabilir...herşey yalanda olabilir herşey dogruda olabilir..
kaldı ki bu gibi masalları insanın dinlemeye de ihtiyacı yoktur...
|

27-10-2010, 00:11
|
|
Üye
|
|
|
|
Yokdur ama cocuk yasta bunlarla kandirilmaya devam ediliyor !
|

27-10-2010, 00:27
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger arkadaslar;
Burlap arkadasin dile getirdiklerine paalel olarak, meshur bakkal ve ciragi hikayesi vardir.
Sute su katmak
Pirince tas katmak
Zeytinyagina su katmak v.s.
Bunlar kontrol edildikten sonra da, camiye gidip, namaz kilmak.
Bence konunun iki yonu var ve ikisi de bilincalti yonlendirime dayaniyor. Ustelik ikiside ortak nokta olarak normal dusunce ve davranis temelinde.
Yani toplumsal olarak bakkalin sute su katmasi ne kadar normal ise, inancin yere gelisi olarak da camiye gidip namaz kilmak o kadar normal.
Yani bakkalin bilincalti yonlendiriminde, bu iki dusunce ve davranis arasinda bir celiski yok.
Bunu namus acisindan da degerlendirebiliriz. Mesela namusa iman olarak bagli bir kisinin, kendisinin baskasinin kiz kardesine bakmasi ve cinsellik dusunmesi normal iken, baskasinin kendi kiz kardesine cinsel bakmasi, kisaca "kotu gozle bakmasi" bir cinayet sebebi olabilir.
Bu uygulayan kisice celiski gibi gorunmeyen iki farkli davranisin, ana temeli; bu dusunce ve davranislari yapan kisi olarak kendi kisisel varliginin olmamasi, yani tanri ve inanc temelli bir yanasim gostermesidir.
Burada sute su katmak "Allah'in affedecegi, tobe ile gecistirilebilen" bir icerikte iken, cami de namaz kilmak "Allah'in sevgili kulu oldugu, cennete gidecegi ve varsa suclarinin af edilecegi" bilincalti yonlendirimler ve yaptirimlardir.
Burada, ayrica sute sut katmamak ta "herkes yapiyor, ben enayi miyim?" icerikli bir egoist ve cikarci bilincalti yonlendirim ve yaptirimdir.
Iste bu temelde, dusunce ve davranis olarak; ortada, ne bir bilincli, ne bir farkindalikli, ne bir bilgili ne de bir bilerek yapilan bir uygulama yoktur.
Butun bunlarin hepsi, dogumdan itibaren verilen degerlerin, verilerin ve tabularin neilden nesile aktarimi ve uzerinde hic bir sorgulama yapilmadan da "gorgulu kuslar, gordugunu isler" misali, oldugu gibi dusunce ve davranista uygulanmasidir. Cunku uygulamamak, enayilik, goze batmak, gorevi yerine getirmemek, toplum disina dusmek, distalanmak, toplumun diline dusmek v.s. temell bilincalti yerlesmis olan korku, utanc temelli suru psikolojisidir. "Suruden ayrilani kurt kapar" atasozu de bunu aciklar.
Butun bunlarin temeli de, toplumsal kisilik yetistirimli ve egitimli ulkede, birey bilinci alinamamasi ve bireysel bilinc verilmemesidir. Cunku kimse kendi degildir. Ya babasinin oglu, annesinin kizi, amcasinin yigeni, kose bakkal, tarih v.s. ogretmeni, komsunun kizi/oglu v.s. temelli kisinin bir birey olarak toplumda kendisini ortaya koyabilecek bir yetistirim ve egitim almamasidir. Ustelik, kisisel karsi cikislar, asilik, hainlik, baskaldiri, terbiyesizlik, ahlaksizlik, dik baslilik v.s. temelli bir yerme ve olumsuzluk algisidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

29-10-2010, 22:58
|
|
Üye
|
|
|
|
Bi abimiz vardi sarik cubbe sakal isyerinin her yeri kurani kerim le suslu kitaplar ivir zivir.adamin isi ise matbbacilik evrak isleri ..
ilk tanistigimizda soylemisti samimiyet arttikca islerinin naylon fatura oldugunu soyledi.
her gun ofiste sesli olarak kurani kerim okurdu.telefon gelince dinlenebilme ihtimaline karsi sifreli konusurdu mesela ooo osman abim ne tur bi evrak lazim hemen matbbbaaya inip basiyorum evragini abim 300 sayfalik bi evragim daha var onu basip hemen senin evraga geciyorum gibi  )
bi ara hapse girdi 6 ay filan isyerini bastilar devleti 100 milyarlarca zarara ugratan adam kimse inanamaz 6 ay bile yatmadi.
ciktiktan sonra gordum nasil gecti haci abi diye sordum hep muhabbetle vaazla gecti kardesim dedi...  )
bi gun bi hikaye anlatti hala gulerim
hz adem ilk basta anusu olmadan yaratilmis fakat yasak meyvayi yedikten sonra bi anda allahin gazabina ugramis karni feci sekilde agrimaya baslamis.allahim ben bi hata yaptim ne olur affet diye yalvarmaya baslamis gunler boyu boyle kivraniyor fakat anus olmadigi icin def i hacet edip rahatlayamiyor.
en sonunda yalvarisina mevla karsilik veriyor diyorki adem git surda bi calilik var ordan bi dal kopar kalcalarinin arasinda bi yere onla delik ac rahatla.adem hemen kosup allahin dedigini yapiyor ve micip rahatliyor.
fakat adem rahatladiktan sonra ademin bugunku tabirle ..tdelgini acan dal dile geliyor yarab diyor agliyor beni bu pis is uzremi yarattin ?allah cevapliyor ademin ..tunu delen dali hayir diyor e peki yarab neden beni bu pis is uzre kullandin?agliyor agliyor neden allahim bana bu pis isi verdin.
bi anda allah diyorki ey dal sana bu pis deligi acma isini verdim cok uzuldun ama bu gunden sonra sana oyle bir is verdimki kiyamete kadar adem oglu seni el ustunde tutacak agzina sokacak agzini temizliyecek ...iste o dal misvaktir....
adamlarin hikayeler bak ya lafonten den masallar gibi dallar karincalar konusuyor birileri cehenneme gidip ordaki kisilerle konusup buraya bilgi getiriyor hz ali cinler alemine gidip onlara islami anlatiyor ne hikayeler var....
|

30-10-2010, 21:09
|
|
Üye
|
|
|
|
Kardeşim yazık size ya..
"İman iki eşit parçadır. Yarısı sabır,yarısı şükürdür." Hz.muhammed Sallallahü aLeyhi Ve Sellem
|