Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-10-2010, 12:01
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Suriye'de İslam Manzaraları...

Merhaba arkadaşlar Son 2 ayda pasaport çıkartıp 6 defa suriyeye gittim geldim. Gaziantep'ten suriyeye giriş 60 km. oldugu için 1 saatte suriyede oluyorum. 1 gece de orada kaldım.

Gelelim oradaki insan manzaralarına... Öncelikle türk kapısına deginecegim. Kilis üzerindeki kapıdan geçerken işlemler 5 dk. bile sürmüyor ve tertemiz bir türk kapısı var. İşlem yapan memurların odaları kapıdaki güvenlik önlemleri fevkalede. Türk kapısındaki pasaport ve triptik(arabanın pasaportu) işlemlerini 5 dk da hallettikten sonra yaklaşık 500 mt. ileride suriye kapısı var. Bu kapıya varır varmaz bir kasefet geliyor insana. Her taraf çöplerle dolu. Ve her girdigin odada rüşvet isteyen memurlar... (100 suri) yaklaşık 3 tl 20 kuruş yapıyor. Kapıyı çıkana kadar 3 yerde 100'er suri alıyorlar. Bir islam ülkesine yakışmayan şeyler. Pasaport işlemleri çabuk bitse de triptik işlemleri yarım saati buluyor. Ortalama 40 dk. pis bir ortamda rüşvetçi memurlarla zaman geçirdikten sonra sonunda suriyede oluyorum. Kapıdan girer girmez saglı sollu petroller insanın ilgisini çekiyor. Ve benzinin litresi 40 suri (yaklaşık 1 tl 40 kuruş yapıyor.) insanın aklına direk türkiyedeki 3 tl 80 kuruş olan benzin fiyatı geliyor. Az ilerde Azaz adlı ilçe/kasaba ile karşılaşıyoruz. Burada yemek molası verdik. En temiz lokantası türkiyedeki en pis lokantadan daha pis. Resmen yemek yemeye huylanıyorsunuz. Etin kilosu 17 tl o da çok ucuz... Bir kıyma kebabı yedik 50 suri verdim. (1.5 tl civarı)

Halep'e gidince biraz daha modern bir şehir görüyoruz fakat yine her taraf pislik içinde. Kadınların % 90 ı kapalı. Bu %90 içinden %40 ı peçeli. Yani yüzleri bile görünmüyor. Erkekler genelde cübbeli ve sakallı... İdam cezası devam ediyor ve halka ibret olsun diye meydandaki saat kulesine asılıp 1 gün sallandırılıyor. Halepteki Ermeni mahallesi daha derli toplu ve bayanları açık giyiniyor. Tarihi bir kilise vardı orda aktif orayı da gezdim. Aynı hristiyan filmlerindeki gibiydi. Fakat benim için güzel bir tecrübe oldu. Çünkü ilk defa canlı canlı bir kiliseyi gezdim ve gerçek bir rahibe gördüm. Meryem ve isa heykelleri kiliseyi süslüyordu...

Halepte en çok hoşuma giden şey Atomcular olmuştu. Babafarah adlı semtte mutlaka içmenizi öneririm. Bardaklar kocaman. Ve buz gibi sütlü muzlu ballı atom içiyorsunuz. Aç olsanız bile 1 bardakla yeterince doyuyorsunuz. Fiyatı 50 suri (1.5 tl) Bardak yaklaşık 2 litre

Sonuç olarak halep klasik bir arap ülkesi... Fiyatlar Türkiye'ye göre baya uygun fakat insanları çok pis...

İslamı gerçek anlamda yaşayan bir ülke... Şeriatle yönetilen bir ülke...

Konu hackercesur tarafından (27-10-2010 Saat 12:12 ) değiştirilmiştir.
Alt 27-10-2010, 14:23
naper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naper naper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İzlenimler için teşekkürler.

bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
Alt 27-10-2010, 17:32
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İslamı gerçek anlamda yaşayan bir ülke... Şeriatle yönetilen bir ülke -HACKER CESUR
sevgili hacker, gerçek islam, diye bir şey. yok bu tanım bir fenomen, ayrıca suriye bir şeriat ülkesi değil .bu kadar gittiğini söylemene (veya gitmene rağmen) bunu nasıl anlamadın? orda restoranlarda içki içebilirsin(sokakta içemezsin) bu nasıl şeriat .bir daha gittiğinde herşeye daha iyi bakmanı öneririm.
ayrıca orda yüzde 15 lik bir sünni olmayan kesim yönetimde (alevi)
bu mezhebin genel durumu şeriatçılık yapmaz

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 27-10-2010, 18:00
melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
melih melih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cumhurbaşkanı esat'ın karısının başı açık.Tam bir Avrupalı gibi giyiniyor.Mümkün değil şeriat olması.Orada ki düzensizlikler fakirlikten dolayı.
Alt 27-10-2010, 18:59
Üyeliğini Sonlandırmış

Arkadaşlar benim izlenimlerim böyle... Ben sadece halep ve azaz adlı bölgeleri gezdim. Şam'a ya da başka bölgelerine gitmedim. Suriye de islamcı zihniyet çok fazla...

Pis oldukları konusundaki sözlerimin de arkasındayım.

Saygılar.
Alt 27-10-2010, 21:39
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili hacker, gayem seni sorgulamak değil . bu yüzden merak ettiğimden soruyorum islamcı zihniyet ne? ve nasıl yapılır bu iş.
anti parantez, 90ların başında suriyeye(şama) bende gittim.
şamda 15 gün kaldım ve beni şaşırtan ne islamiyet nede şeriattı.
beni şaşırtan tek kişilik cumhuriyet yönetimiydi(hafız esad) her köşe başında her duvarda hafızın resmi vardı. bu yüzden hafız esad tarafından takip edildiğim hissine kapıldım
şimdide aynı şekilde beşarın resimleri varmı bilmiyorum.
ayrıca ödönemde eğer devletten biriyle yakın rabıtan yoksa adama eşşek bile sattırmıyorlardı durum değiştimi bilmiyorum
ayrıca arapların naturası pisbunu görmen için arabistana gitmeye gerek yok bunu bursa kestelde veya iskenderunda da görebilirsin.
arapların pisliğina vakıf muhammedde kurana vecibeler koymak zorunda kalmıştır

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 27-10-2010, 23:25
semihgencayla semihgencayla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

melih´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cumhurbaşkanı esat'ın karısının başı açık.Tam bir Avrupalı gibi giyiniyor.Mümkün değil şeriat olması.Orada ki düzensizlikler fakirlikten dolayı.

Yeryuzunde seriatla yonetilen 2 ulke vardir.
İran ve israil..
Alt 28-10-2010, 09:20
Üyeliğini Sonlandırmış

evet her yerde esatın resmi var. Duvarlarda, arabaların arkasında vs...

Önerilen Siteler