Video'yu izledikten sonra,bir de kurandaceliskiyoktur.com'dan alıntıladığım yazı hakkındaki düşüncelerinizi,söylerseniz sevinirim:
Kuran saf Arapça’dır. Ancak neden Kuran içerisindeki bazı kelimeler Arapça kökenli değildir?
Kuran apaçık Arapça bir kitaptır. Yani Arap dilini bilen herkes Kuran’da söylenenleri anlar. Kuran’da Arap diline daha önceden başka dillerden geçmiş kelimeler olabilir ama bunlar da zaten Arapça’dır. Arap dilinde olan kelimelerdir. Burada dil bilimi düşünülmeden, sadece bir iddiada bulunmak için ortaya atılmış bir suçlama vardır. Bu özellik sadece Arap dilinde değil her dilde vardır. Her dile başka dillerden kelimeler geçer ve bu dile yerleşir. Aynı şey Türkçe’de de geçerlidir. Örneğin “ Kemal, final imtihanında kopya çektiği için fakülte konseyi kararıyla üniversiteden uzaklaştırıldı”. Bu cümle Türkçe bir cümledir. Her okuyan bu cümleyi anlar fakat bu cümledeki kelimelerin tamamına yakını başka dillerden Türkçe’ye geçmiş kelimelerdir. Kelimelerin başka dillerden geçmiş olması bu cümlenin Türkçe olmadığı anlamına gelmez. Aksine bu cümle içindeki kelimelerin hemen hemen hepsi yabancı dillerden geçmiş kelimeler olsa da, herkesin anlayabileceği açık bir Türkçe’dir. Kuran’da bu şekilde anlaşılır bir Arapça ile yazılmış bir kitaptır. Ayetlerde de Kuran’ın bu yönü açıkça vurgulanmaktadır.
Saf dil diye bir şey yok doğru demişler o konuda ancak sorun o değil "mükkemmel" olarak addedilen bir kitapta yabancı kökenli kelimeler fazla ise bariz bir şekilde "mükkemmel" değildir.
"Kemal,final imtihanında kopya çektiği için fakülte konseyi kararıyla üniversiteden uzaklaştırıldı." cümlesi de yabancı kelimeler çoğunlukta hali ile güzel bir cümle değildir,estetik açıdan da,edebi açıdan da,okunuş açısından da iyi olmadığı da aşikardır.Daha yalın bir dil ile daha akıcı bir üslup ile yazılırsa bu cümle mesela mükemmele yakın olur.
tek o değilki dostum,alimlerin bile ortak noktaya varamadığı kelimeler var.örnek verilen cümledeki çoğunluk yabancı kökenli olsa da biz anlıyoruz rahatlıkla,fakat videoda da dediği gibi anlaşılamayan kelimeler de var.