Sayın Jdarc ,
İzninizle ben farklı bir şeyden bahsedeceğim ama alakalı sayılır.Benim bu aktarımlarla ilgili şu tip şeyler çok ilgincime gidiyor :
Yûsuf 17
(Mekkî 53)Ey babamız! dediler, biz yarışmak üzere uzaklaştık; Yusufu eşyamızın yanında bırakmıştık. (Ne yazık ki) onu kurt yemiş! Fakat biz doğru söyleyenler olsak da sen bize inanmazsın.
Yûsuf 19
(Mekkî 53)Bir kervan geldi ve sucularını (kuyuya) gönderdiler, o da (gidip) kovasını saldı, (Yusufu görünce) "Müjde! İşte bir oğlan!" dedi. Onu bir ticaret malı olarak sakladılar. Allah onların yaptıklarını çok iyi bilir
Yûsuf 29
(Mekkî 53)"Ey Yusuf! Sen bundan (olanları söylemekten) vazgeç! (Ey kadın!) Sen de günahının affını dile! Çünkü sen günahkarlardan oldun" Yûsuf 30
(Mekkî 53)Şehirdeki bazı kadınlar dediler ki: Azizin karısı, delikanlısının nefsinden murat almak istiyormuş; Yusufun sevdası onun kalbine işlemiş! Biz onu gerçekten açık bir sapıklık içinde görüyoruz.
Yûsuf 31
(Mekkî 53)Kadın, onların dedikodusunu duyunca, onlara davetçi gönderdi; onlar için dayanacak yastıklar hazırladı. Herbirine bir bıçak verdi. (Kadınlar meyveleri soyarken Yusufa): "Çık karşılarına!" dedi. Kadınlar onu görünce, onun büyüklüğünü anladılar. (Şaşkınlıklarından) ellerini kestiler ve dediler ki: Haşa Rabbimiz! Bu bir beşer değil... Bu ancak üstün bir melektir!
Yûsuf 33
(Mekkî 53)(Yusuf Rabbim! Bana zindan, bunların benden istediklerinden daha iyidir! Eğer onların hilelerini benden çevirmezsen, onlara meyleder ve cahillerden olurum! dedi.
Yûsuf 37
(Mekkî 53)(Yusuf) dedi ki: Size yedirilecek yemek gelmeden önce onun yorumunu mutlaka size haber vereceğim. Bu, Rabbimin bana öğrettiklerindendir. Şüphesiz ben Allah'a inanmayan bir kavmin dininden uzaklaştım. Onlar ahireti inkar edenlerin kendileridir.
Yûsuf 42
(Mekkî 53)Onlardan, kurtulacağını bildiği kimseye dedi ki: Beni efendinin yanında an, (umulur ki beni çıkarır). Fakat şeytan ona, efendisine anmayı unutturdu. Dolayısıyla (Yusuf), birkaç sene daha zindanda kaldı.
Yûsuf 45
(Mekkî 53)(Zindandaki) iki kişiden kurtulmuş olan, uzun bir zaman sonra (Yusufu) hatırlayarak dedi ki: Ben size onun yorumunu haber veririm, beni hemen (zindana) gönderin. Yûsuf 46
(Mekkî 53)(Yusufun yanına gelerek dedi ki Ey Yusuf, ey doğru sözlü kişi! (Rüyada görülen) yedi arık ineğin yediği yedi semiz inek ile yedi yeşil başak ve diğerleri de kuru olan (başaklar) hakkında bize yorum yap. Ümit ederim ki, insanlara (isabetli yorumunla) dönerim de belki onlar da doğruyu öğrenirler.
Yûsuf 47
(Mekkî 53)Yusuf dedi ki: Yedi sene adetiniz üzere ekin ekersiniz. Sonra da yiyeceklerinizden az bir miktar hariç, biçtiklerinizi başağında (stok edip) bırakınız.
Vs.. Vs..
Yahu, kainatı yaratan bir yüce yaratıcı birini seçiyor, ona sözler fısıldıyor melek aracılılığıyla. Buraya kadar hadi tamam dedik ...
Peki tüm evrenlere ve tüm zamanlara hitap ettiği söylenen bir kitap bu şekilde mi örnekler verir ?
Biraz arap kavminin 7. yüzyılda içinde bulunduğu ya da bilebileceği örneklerin, kavramların biraz olsun dışına çıkamaz mı?
Milletin , tarlasından tapanından, ellerinin kesilmesinden ziyade.. Biraz gelecekteki insanlara da mesaj veremez mi?
Kime hitap ediyor bu örneklerle? Tüm insanlığa mı? Yoksa 7. yüzyılda arap kabilelerinde bilinen hristiyan & yahudi söylentilerinden haberi olan bir topluma mı?
...