Çarşı, Bireysel silah kullanımındaki yeni düzenlemelere de karşı
Meclis alt komüsyonundaki Bireysel silahlanma ile ilgili yerni düzenleme taslağı hakkında medyada çıkan haberleri görmüşsünüzdür.
Bir kısım çevreler yıllardır süre gelen yanlış mantaliteyi hiç bozmadan "istemezük" demeye başladılar.
Halbuki kişinin kendini gelecek tehlikelere karşı savunma hakkı sahip olması gereken en doğal hak ve özgürlüklerden biridir.
Pozitif özgürlükler söz konusu olduğunda akla gelmesi gereken ilk ihtimal suçlular ya da bilinçsiz insanlar değil, çalışan üreten, vergisini ödeyen, bu topluma katkıdqa bulunan insanların bu hak ve özgürlüklerden nasıl yararlanacağıdır.
Düzenlemede eksiklikler olabilir, Ben de silah ruhsatı alacak kişinin kesinlikle ve kesinlikle psikolojik testten geçmesi taraftarıyım fakat, silah kullanım yaşının düşürülmesine yönelik eleştirilerin haksız ve ezbere olduğunu düşünüyorum.
Bana göre tüm silahlarda kullanım yaşı 18'e düşürlmeli; Çünkü çözüm yaşı yükseltmek değil, bvunun sorumlu kullanımını teşvik etmektir.
Bununla ilgili gerekçe ve yapılması gerekenlerle ilgili görüşlerimi maddeler halinde sıralamam gerekirse:
1. silahsızlanma değil, bireysel silahların sorumlu kullanımı teşvik edilmelidir,
2. poligonların sayısı arttırılmalı gerekirse her bölgede özel poligonların açılması teşvik edilmeli ve poligonlar denetlenmeli, poligonlarda mümkün olan her türlü silahın kullanımının vatandaşlar tarafından denenmesine imkan verilmelidir,
3. yapılacak düzenlemelerde suç olarak görme eğilimi silah taşımak değil, işlenen suçlara yönelik olmalı, Kurbanlı suçlarda cezalar caydırıcı hale getirilmeli, böylece bilinçli kullanım desteklenirken, suç işleyenler cezalandırılmış olur,
4. Her ne kadar devletin vatandaşa yönelik kayıt tutmasına çoğunlukla karşı olsamda, ruhsat verilmesinin kolaylaştırılması kayıtdışı silah sayısında da düşüşe neden olacaktır.
5. sorumlu kullanımın teşvik edilmesi suç oranlarının düşürülmesinde de olumlu yönde etki yapacaktır.
Son olarak; Silah reklamının internette yapılabilmesi ile ilgili, Bir bakanımızın yaptığı açıklama biraz ironik ols da şimdi mi aklınız başınıza geldi dedirten cinsten.
Keşke 5651 sayılı faşizan yasayı çıkartırken de bunu düşünebilselerdi.
|