Cevapta çok geç kaldım Astur, kusura bakmazsın değil mi? Muhabbet soğuyunca da pek bir zevk vermiyor aslında ama ne yapayım, sadece bir miktar vakit ayırabiliyorum bu sitede yazmaya ve başka bir konuya saatler harcayınca diğer cevaplar aksıyor.
Astur´isimli üyeden Alıntı
Ekonomi politikası konusunda da çok saçma konuşuyor Kılıçdaroğlu, parayı bulurmuş, biraz ciddi olmak lazım.
|
Haklısın. Bazı vaatlerinden ben de memnun değilim. Biraz Cem Uzan'ı anımsatıyor bazı lafları. Ama vaatleri arasında beğendiklerim de var. O yüzden ekonomi ile ilgili olanlara fazla takmıyorum. Nasıl olsa uygulanamaz, uygulamaya çalışmaz bile. Bazı vaatler seçime kadar. Yine de en uçuk vaatlerinde bile bir iki zerre mantık var. Kadınlara para vermek iyidir, aklıma bir anda microfinance gelmişti.
En beğendiklerimi yazayım:
1- Hak ve özgürlükleri genişleten ve güvence altına alan bir Anayasa hayata geçirilecektir.
2- Askeri Yüksek idare Mahkemesi kaldırılacaktır
3- DGM'lerin yerine getirilen özel yetkili mahkemeler kaldırılacaktır
6- Özel yaşamın gizliliği sağlanacak, telefon dinleyenlerden, korku imparatorluğu yaratanlardan hesap sorulacaktır
7- Faili meçhul cinayetler aydınlatılarak, devletin içindeki çeteler ortaya çıkarılacaktır
8- YÖK kaldırılacaktır
9- Üniversiteler bilimsel, yönetsel ve mali özerkliğe kavuşturulacaktır
10- Üniversite yönetimlerinde gençlere söz hakkı verilecek ve karar sürecine katılmaları sağlanacaktır
21- Temsilde adalet ilkesini yok eden yüzde 10 seçim barajı kaldırılacaktır.
22- Seçim yasaları değiştirilerek, liderlerin değil, milletin kendi milletvekilini seçebilmesi sağlanacaktır.
23- Siyasi Partiler Yasası demokratikleştirilecek, lider sultasına son verilecektir.
24- Milletvekili dokunulmazlıkları, kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırılacaktır.
34- Yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik verilerek, Türkiye enerjide dışa bağımlı bir ülke konumdan çıkarılacaktır.
35- Çevre talanına 'dur' denilecektir.
Kaynak (maalesef CHP'nin sitesindekini bulamıyorum, sanrım biraz uçtuğu için utanıp saklamışlar ama buradada aynı):
http://www.uludagsozluk.com/k/kemal-...A7im-vaatleri/
Tabi sırf vaad etmekle olmuyor. Ama iktidar olurlar da vaatlerini yerine getirmezlerse, bir sonraki seçimde oy vermem, bu kadar basit. Zaten AKP'de reformları yavaşlatarak beni ilgilendiren vaatlerini yerine getirmiyor.
Ben tam aksi yönde düşünüyorum. AKP bence MHP'nin silinmesini, barajı geçememesini istiyor. Bence MHP barajı bu gidişle zaten aşamayacak. AKP seçimden sonra yeni anayasa yapmaya falan çalışırsa BDP'nin desteğini almaya çalışabilir, tabii bunun için Kürt taleplerinin önemli bir kısmını karşılamak durumunda kalır, o da çok istenen bir şey gibi gözükmüyor.
|
AKP'nin MHP'nin silinmesini istemesi konusunda haklısın. Bu normal, rakipler sonuçta. Bundan daha da önemlisi AKP seçim öncesinde, Kürtleri kızdırmamak açısından, MHP'ye yakınlık gösteremez. Ancak seçimden sonra iş değişir. Ben MHP'nin baraj altında kalacağını pek olası görmüyorum. Keşke
rcp gibi bir anket ortalaması yapan bir site olsa. Üşenmez isem belki kendim yaparım bir ara. AKP'nin ise tek başına iktidar kuramaması durumunda MHP ile koalisyon kurması bence olamayacak birşey değil. Beni de en çok korkutan bir olasılık. CHP-AKP ise çok mutlu eder beni.
AKP'nin son dönemindeki bir sürü icraatından ben de memnun değilim. Otoriterleşme eğilimi var, insan hakları ihlâlleri falan son dönemde yükselişte, reform süreci durdu gibi; sadece ekonomide olumlu gelişmeler var. Bunları AKP'yi beğenen arkadaşlarıma söylediğimde bana haklı olduğumu, ama AKP'nin enerjisinin kapatma davası, muhtıra vb. olaylardan sonra Kemalist bürokrasi ile hesaplaşmaya gitmeye harcanması ile falan açıklıyorlar. Ben onlar kadar iyimser değilim.
|
Ben de CHP'yi çok beğeniyor değilim. Ben biraz fazla ümitlenmişim sanırım. Ama şu an AKP'den çok beğeniyorum. Bunda CHP'nin biraz adam olması kadar, AKP'nin şaşması rol oynuyor. Dediğim gibi, seçilen yargıçlar (ve seçilmelerindeki transparlıktan yoksunluk), adalet bakanlığının yargıç fişlemeleri beni endişelendirmeye başlıyor. Eğer Kılıçdaroğlu uygulanamayacak bazı vaatler verip beni ciddiye almıyorsa, AKP'de bu hareketlerinden dolayı beni ciddiye almıyor gibi geliyor.
Ben şimdilik bekleyelim, görelim diyorum.
|
Haklısın belki. Gürsel Tekin'in bir lafı beni çok rahatsız etti; bildikleri tek derin devlet AKP'nin derin devletiymiş. Yok daha neler. Ama beklemek için pek vakit olduğunu düşünmüyorum. Seçim yaklaşıyor ve ben pasif olmak istemiyorum. Oy vermek yetmiyor bana, başkalarını da ikna etmek lazım. Amerikalılar Grassroots diyor. Henüz kararsız çok insan var.
Ancak benim CHP'ye vakit harcamam için, biraz daha ikna etmeleri lazım beni.