Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-12-2010, 01:27
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Noel baba bıçaklandı!

İstanbul Üniversitesi ana binası önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, yılbaşı kutlamalarını protesto etmek için Enam Suresi’nin 162’nci ayetini okudu ve şişme Noel Baba’yı çakıyla bıçakladı.

İstanbul Üniversitesi ana binası önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri yılbaşı kutlamalarını kınamak ve kutlamaların inançlarına ters olduğunu ifade etmek için basın bildirisi okudu.

Grup adına basın bildirisini okuyan üniversite öğrencisi Güven Gündüz, besmele çekerek başladığı konuşmada, yılbaşı kutlamalarının Müslümanlar arasında özel bir öneme sahip olmasını anlamanın güç olduğunu söyledi. Gündüz, “Yılbaşı kutlamaları Batı'nın ifsad edici kültür emperyalizminin Müslümanları ned ederce etkilediğinin bir göstergesidir. Müslamanlar üzerinde kuşatıcı bir etki yapan Batı, Müslüman toplumları öz değerlerinden uzaklaştırırken kendi köhnemiş değerleri ile bizi kendimize yabancılaştırma gayretini sürdürmektedir” dedi.

İslam dininin kılık kıyafetten, saç ve sakala kadar bütün şekli unsurların, diğer din mensuplarında farklı bir kimlikte oluşmasını istediğini öne süren Gündüz, “Temelde Pagan kültürüne ait Hristiyan Batı tarafından sahiplenilmiş bir geleneği helal dairesinde benimsemek kabul edilebilir bir durum değildir. Peygamber efendimiz’in özellikle vurguladığı ‘kim bir millete benzemeye çalışırsa o da onlardandır’ ve ‘bizden başkasına benzemeye çalışanlar bizden değildir. Yahudilere ve Hristiyanlara benzemeyin’ hadislerinde benzeşmenin inançlarımız anlamında ne kadar sıkıntı doğurabileceğini bize ifade etmektedir. Noel adı altında tertiplenen ve kendi inanç ve kültürümüzle hiçbir alakası olmayan bu çılgın kutlamalara bir Müslüman bireyin teveccüh etmemesi gerekir” diye konuştu.

Yılbaşı gecesinin Hz. İsa’nın doğum gecesi olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını öne süren Güven Gündüz, Noel’in dağılmış ve dinlerinden kopmuş Hristiyanlar için tekrar bir heyecan oluşturmak amacıyla yaygınlaştırıldığını ve hediyelik eşya sektörüne para kazandırmak amacı taşıdığını söyledi.

Basın bildirisinin okunmasının ardından gruptan biri, grup Enam Suresi’nin 162’nci ayetini Türkçe olarak okurken, yüzünü sprey ayakkabı boyasıyla boyadığı şişme Noel Baba’yı çakıyla temsili olarak bıçakladı.

(soL-Haber Merkezi)

AKP zihniyeti üniversitelerde yayılmaya devam ediyor. Bence noel babayı temsil eden şişme balonu bıcaklıyarak bir göz dagı verilmek isteniyor açıkcası bir kac sene sonra yılbaşı kutlamaları yavaş yavaş bölge bölgede olsa yasaklanmaya başlarsa hiç şaşırmam durum bunu gösteriyor...

Bu tarz gerici öğrencileri normalde kendim görmedigim için tuhaf karşılardım ama gecen Eminönü'nden Aksaray'a kadar yürüdüm o bölgedeki üniversitelerin cevresinde bir dolu cemaat yeri gördüm ve bir iki kişi kızlara laf atıyordu ve açıkcası bir daha o bölgeden geçmeyi düşünmüyorum....

Alt 31-12-2010, 01:38
oguzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oguzay oguzay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Heykeli tartışma yarattı
NOEL Baba, heykeliyle de uzun süre tartışma konusu oldu. Demre deki Aziz Nikolas Kilisesi nin bahçesine ilk heykel 1981 de dikildi. Bu heykel 2000 de kaldırılarak, yerini Rus heykeltıraş Gregory Pototski tarafından yapılan bronz heykele bıraktı. Ancak bu heykel de 2005 te Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu tarafından kaldırıldı ve yerine kırmızı- beyaz kostümlü, plastik malzemeden yapılan Coca Cola nın Noel Baba heykeli yerleştirildi. “Noel Baba değil Nail Amca '' tartışmalarına neden olan heykelle ilgili son noktayı Kültür ve Turizm Bakanlığı koydu. Bakanlık tarafından eski Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürü Heykeltıraş Necdet Can a yeni bir heykel yaptırıldı. Gömlekli ve terlikli olmasıyla dikkat çeken heykel, Bakan Ertuğrul Günay tarafından açıldı.

http://webcache.googleusercontent.co...ient=firefox-a
Alt 31-12-2010, 01:53
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

İnançlarına ters düştüğü için çarşaf yırtan CHPli hanımları ne kadar yadırgamıştık oysaki...
Alt 31-12-2010, 02:22
´ Just!ce ` ´ Just!ce ` isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu tarz gerici öğrencileri normalde kendim görmedigim için tuhaf karşılardım ama gecen Eminönü'nden Aksaray'a kadar yürüdüm o bölgedeki üniversitelerin cevresinde bir dolu cemaat yeri gördüm ve bir iki kişi kızlara laf atıyordu ve açıkcası bir daha o bölgeden geçmeyi düşünmüyorum....
Aksaray gazino-pavyon mekanıdır , hemen 10 dk ilerisi fatih sofuların mekanıdır kim sonradan geldi acaba
Alt 01-01-2011, 03:35
darkofdeath darkofdeath isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

''şişme Noel Baba''
sex shoptan alınmış mıdır ?
üstünde herhangi bir taciz izi var mıdır ?
burdan savcılara suç duyurusunda bulunuyorum
Alt 01-01-2011, 17:26
huzurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
huzurcan huzurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu ne özgürlük anlayışı, bu ne hoşgörü.
Üstün ve ileri demokratlar işbaşında.
İnsanları tek-tipleştirmeye çalışan bu kişilerden tek damla özgürlük çıksın ben Beyazıt meydanında havlarım.
Alt 01-01-2011, 17:47
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Düpe düz rezalet ! İğreniyorum bu tür insanlara ! İslama iğreniyorum . Akp ye iğreniyorum ! İğrençler gerçekten !

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
Alt 01-01-2011, 23:16
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba,

İstanbul Üniversitesi ana binası önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, yılbaşı kutlamalarını protesto etmek için Enam Suresi’nin 162’nci ayetini okudu ve şişme Noel Baba’yı çakıyla bıçakladı.
Sanırım bizlerin en büyük handikapı " Tahammülsüzlük ve uzlaşıdan yoksun " olmak...

Bu topraklarda binlerce yıldır,farklı inananlar,inanmayanlar yaşamışken bu tür protestolar ne kadar anlamsız kalmakta dır her ne kadar demokratik olsa da...

Ayrıca kültür kuşatmasını eleştiren birinin toplumu gerginlik ile kuşatan bu tür eylemler ile toplumu geren bir uygulama içine girdiğinin farkında mı acaba,hiç sanmıyorum...

Bu tarz eylemleri yadırgıyorum,kınıyorum...İnsan olarak bizlere yakışmadığını da belirtiyorum..." İnsanları güdmeye alışmış olmanın " bir tezahürü olarak görüyorum...

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 01-01-2011, 23:23
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Firestorm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Grup adına basın bildirisini okuyan üniversite öğrencisi Güven Gündüz, besmele çekerek başladığı konuşmada, yılbaşı kutlamalarının Müslümanlar arasında özel bir öneme sahip olmasını anlamanın güç olduğunu söyledi. Gündüz, “Yılbaşı kutlamaları Batı'nın ifsad edici kültür emperyalizminin Müslümanları ned ederce etkilediğinin bir göstergesidir. Müslamanlar üzerinde kuşatıcı bir etki yapan Batı, Müslüman toplumları öz değerlerinden uzaklaştırırken kendi köhnemiş değerleri ile bizi kendimize yabancılaştırma gayretini sürdürmektedir” dedi.
Sevgili G. G. ;

Kutlu doğum haftasının bu millet arasında özel bir öneme sahip olamsına neden değinmedin? Kadir geceleri Arabın ifsad edici kültür emperyalizmini bu millet üzerinde ne derece uyguladığının kanıtı değil mi?

Bu millet üzerinde kuşatıcı etki yapan Arapcılık, toplumumuzu zaten öz değerlerinden uzaklaştırıp, bizi kendimize yabancılaştırmadı mı?

Firestorm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Temelde Pagan kültürüne ait Hristiyan Batı tarafından sahiplenilmiş bir geleneği helal dairesinde benimsemek kabul edilebilir bir durum değildir. Peygamber efendimiz’in özellikle vurguladığı ‘kim bir millete benzemeye çalışırsa o da onlardandır’ ve ‘bizden başkasına benzemeye çalışanlar bizden değildir.Noel adı altında tertiplenen ve kendi inanç ve kültürümüzle hiçbir alakası olmayan bu çılgın kutlamalara bir Müslüman bireyin teveccüh etmemesi gerekir diye konuştu.
Be ey G. G. ;

Temelde Sümer, Yahudi, Hristiyan, Süryani inanışlarından derlenmiş bir dini din diye kabullenmek helal dairesinden mi?

İslam adı verilen ve nereden devşirildiği belli olmayan bu çılgınlığa aklı selim bir bireyin teveccüh etmemesi gerektiğini neden atlıyorsun...
Peygamber efendin sana "Araba benzeyin" mi dedi? Ki madem başkasına benzeyen bizden değildir, sen kimdensin... Anadolu senin neyine ki adına Gençlik Derneği kuruyorsun...

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein

Konu AerA tarafından (02-01-2011 Saat 01:02 ) değiştirilmiştir.
Alt 02-01-2011, 00:56
FECHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
FECHAN FECHAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İşte islamcıların sahte yüzü.
Noel Baba'ya saldırırlar,Amerika'da CİA desteğinde yaşayan Şeyh'e secde ederler.
Said Nursi Vatikancıdır.
Fetullah Amerikancıdır.

Noel Baba ise Anadolucudur.
Noel Baba Anadolu kültürünün mirasıdır.
İslamcılar ileri olan,insacıl olan herşeye düşman.

Liberallerin ve islamcıların gerici bağlaşması bu olayda daha iyi anlaşıldı.
Bu gerici gösteri Faşizmin ideolojik temasıdır.

"Bilgimiz kadar merak ederiz."

Önerilen Siteler