Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-06-2006, 13:18
zamage zamage isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart islamda cifte standart

Kafami kurcalayan baska bir konuyu dile getiriyim.
kadin ve erkek. seriat'a göre zina yapan bir erkek 50 ile 100 sopa arasinda ceza aliyor.
Kadin ise yari beline kadar topraga gömülerek taslanmak suretiyle öldürülüyor.recm deniliyor bunada.simdi ortada bir suc var.hangi ülke hukukuna bakarsak bakalim kantar cinsiyet ayirmadan isliyor.hirsizligi kadin yapmis 10 sene,hirsizligi erkek yapmis 4 sene diye birsey yok.bu konuda hem fikirmiyiz?eyer ortada bir suc varsa cazasida adil ve adaletli olmalidir.birisi sirtinin acisini 10 gün bilemedin 1 ay sonra unutacak,diyeri ölümlerin en acisiyla yüzlesecek.
Bir erkek 4 kadin alip evlenecek,sayi 4 ile sinirli deyil *yanliz maddiyatina ve beline güveniyorsan sna kalmis harem kur istersen.ama kadin bir erkekte sabit kalicak.kadin erkeklerin gönüllerini hos etmek icin yaratilmis varliklar olarak gösterilirken (cennet annelerin ayaginin altindadir) sözü celiski doguruyor.
Alt 20-06-2006, 19:20
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: islamda cifte standart

zamage,
eski başlıklara bir göz atsanız iyi olacak sanırım.
Alt 20-06-2006, 20:12
Üye

tamam dostum.tavsiyeni tutuyor ve eski basliklara göz gezdiriyorum.lakin dedigim gibi kafmai kurcalayan ne varsa onu kafamin icinde tutmam.cikarir ortaya koyarim.mutlaka cevabi olan birileri gelecektir.sabir yerinde kullanildiginda amaca ulasmandaki ilk istasyonun olur
Alt 20-06-2006, 20:30
erenkutsuz erenkutsuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

erenkutsuz - MSN üzeri Mesaj gönder

iki hadis:

"cennet anaların ayakları altındadır"

"bana cehennem gösterildi. cehennemin çoğunluğu kadınlar tarafından dolduruyor"

yorum sizin

Materyalistlerin Buluşma Noktası!!!

www.greatnuke.com/materyalist
Alt 20-06-2006, 20:42
Üye

yorum bizim ise burda büyük bir tezat var.kutsal sayilan ve cennete giden yolun onlarin ayaklarinin altindan gectigini söylerken diyer taraftanda cehennemdeki cogunluguda kadinlarin olusturdugu söylenmektedir.öyle birsey diyeceksinki..hem cennetin anahtarini *kadinlar (anneler) dan alicaksin,hemde seni cennete vakif edecek olan kadini cehennemde yakicaksin. sebep? söyle söyliyim.ozamanlarda gördügün her bekar kadina *seni aldim karim yaptim allah huzurunda benim karimsin demek cok basit oldugundan.düsünün bir kere.! on tane kadini olucak bir erkegin.her gün birisinle yaticaksin siraya koyup.10 günde bir olucak kadinin cinsel toklugu.Erkek düsünecektir bu bununla yetinmez baska erkeklere bakar.hatta yatar aldatir.ne yapmak gerek? cok basit aldatirsan taslanarak ölürsün ve ilk tasida ben atarim. nokta koyulmus oluyor böylelikle.yaniliyorsam yanildigimi söyleyin,bende dogruya ulasiyim.
Alt 21-06-2006, 00:08
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

zamage siteye yeni geldiginden belki eski yazilara bakamadin.
merak etme abilerin daha onceleri hatta ta ebu cehil zamanindan beri bunlari sordular ve cevabini maldilar.neticewde isteyen inandi isteyen inanmadi.
sen kc ablanin dedigi gibi eski yazilara bak.icindekileri orada daha once ifade ettiler.
ayni seyleri tekrar yazacak motivasyonda su yaz gunu kimsede yok.
sen bak okullar tatil oldu vakit cok acele etmeden oku.
merak etme seni de dinleriz.senden de ogreneceklerimiz olacaktir mutlaka.
sen simdilik evlilik cagina gelene dek bunlari kafana takma,zaten medenim kanun geregi tek eslilik var .onun icin pratik olmayan seylerle bos zamanlarinda ilgilenirsin.sen vaktini okumakla ve eksiklerimizi tamamlamakla gecir.
Alt 21-06-2006, 04:30
Üye

sorogren nickin güzel.umarim hakkinida veriyorsundur.
madem sor ve ögren diyorsun..sorarim sana sen kahinmisin de benim hangi yasta hangi cagda oldugum konusunda fikir yürütüyorsun?

ben cevap ararim nasihat cagini geceli cok oldu.gerci insanin genc hatta cocuk gösterilmesi güzel bi duygu olsa gerek.sayende bunuda ögrendim.tesekkür ederim ayricada.
okullar kapandiginda demissin ) ben okulu kapatali 18 sene olmustur.farkindaysan okulu kapatali diyorum gerisini var sen anla artik.

güzel bir soru vardir belki duydun belki duymadin.madem soruyor ve ögreniyoruz,amac tamamen ögreti ise mutlaka hazirda bir cevabinda vardir.belki klise bir soru gelebilir sana senin icin basittirde..
Allah herseye muktedir ise kendisininde kaldiramayacagi bir kaya yapabilirmi?yaparsa kendi gücünü sinirlamis olurmu?yada ozaman lambanin cini gibimi olur.madem cinsin lambaya girde göriyim daha sonra lambanin agzini kapatmak gibi...

merakla bekliyorum bu arada ilgin ve alakan icin tekrar tesekkür ediyorum...

ögreti yasamin bir parcasidir.bittigi gün bilki ölmüssündür....saygilarimla..Zamage
Alt 21-06-2006, 09:40
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

zamane,
bu soruların beni aşar.
bekle bir arkadaşın bir ara cevap verir.
sende sorunun cevabını bulduğunda imana gelirsin artık.tek meselen böyle şeyler olduğuna göre.
ayrıca benim niciim sen sor sen öğren demek değil.
ben kendim gelişmemi tamamlamak için sorup öğrenmeliyim niyetiyle aldığım birnictir.yoksa benimkimseye bir şey öğretecek halimde yok bilgimde yok niyetim de yok beni de ilgilendirmez kimsenin cehaleti.
Alt 21-06-2006, 16:04
ŞİA ŞİA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın zamage demişsiniz ki: Allah herseye muktedir ise kendisininde kaldiramayacagi bir kaya yapabilirmi?yaparsa kendi gücünü sinirlamis olurmu?

Aynı itiraz başka şekillerde de gelebilir.Örneğin denilebilir ki:Peki sizin Rabbiniz 2x2=5 yapabilirmi?İki tane portakalı bölmeden üç kişiye bölüştürebilirmi?

Cevap:Bu yönde yine rivayet edilmiştirki imam Rıza’ya sormuşlar “Senin Rabbin Dünya’yı küçültmeden ,yumurtanın kabuğunu büyültmeden Dünya’yı yumurtanın *içine koyabilirmi?İmam cevaben demiştir ki”Güç ve kuvvet mümkün olan şeyler içindir.Oysa sizin bu dediğiniz mümkün değildir”.(benzer soru *Hz.Ali'ye de sorulmuş vebenzer cevab verilmiştir)

Şayet bir şeyin yapılması mümkünse ve mümkün olan bir şeyi bir varlık yapamıyorsa bu o varlıkta bir eksikliğin olduğunu gösterir.Şayet Allah Teâla yapılması mümkün olan bir şeyi yapamıyorsa bu *Allah Teâla’da bir eksikliğin olduğunu gösterir.Sizin söylemiş olduğunuz istekler,Allah’ın yapmaya gücü yetmediğinden değil,o şeylerin gerçekleşmesi imkansız olduğundan *dolayı gerçekleşmez.Zira 2x2=5 olması mümkün değildir.Yani imkansızdır. Güç ve kuvvet ise mümkün olan şeyler içindir.Nerede “Allah’ın herşeye gücü yeter ve istediği herşeyi yaratır”diyorsak ,bu Allah ”varolması mümkün olan şeyleri yaratabilir”anlamındadır.Zira müslümanların Allah’ın yapılması imkansız olan bir şeyi yapacak diye bir iddiası yoktur.
Örneğin bir matematik profösörü için “bu kişi bütün matematik problemleri çözer”itifatında bulunulsa,bu söz o kişinin 3x3=7 olurmu? diye olması imkansız olan bir problemi çözeceğe manasına gelmemelidir. * * * * * * *

Sayın zamage, zina yapan kadın ve erkek evli değilse, her birine yüz deynek vurulur, eğer evli iseler ikisi de recm edilir.Cezalar eşittir.

Önerilen Siteler