Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-01-2011, 20:56
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart İnsanın Halası "Hurma"

Geçenlerde adapazarına gitttim. Gittigim yerde her evin bahcesinde hurma ağacı görünce merak ettim nedir bunun alamati diye sonra öğrendim ki megerse hurma ile insan arasındaki bağ çok derinmiş... İnternetten biraz araştırdım ve gördüm ki meğerse insanın halası olarak geciyor ve bunun icin bir hadis bile varmış. Buldugum yazılardan birini sizinle paylaşmak istiyorum...

Soru: Yüce Allah Adem A.S. mı dünyanın değişik bölgelerinden alınan toprağın karışımıyla çamur yapılmış ve bu çamurla beden şekli verdirdikten sonra ruhundan üfleyerek yarattığı rivayet olunur.Fakat toplanan topraklardan yapılan çamurun bir kısmının artmış olduğunu bu çamurun akibetinin ne olduğunu artan çamurla başka bir şey yaratılmış mıdır?

Cevap: Bu ağacın yaratılışında topluluk ve adâlet vardır. İnsanın yaratılışı da böyledir. Bunun içindir ki, Peygamber efendimiz nahle ağacına âdemoğullarının halasıdır, derdi: "Halanız olan nahleye saygı gösteriniz. Çünkü bu ağaç, Âdem aleyhisselâmın çamurundan kalan artıktan yaratılmıştır." buyurdu. Görülüyor ki nahle, Âdem aleyhisselâmın çamurundan yaratılmıştır. Nahleye bereket buyurması, bunda her şeyin bulunduğu için olsa gerektir. Bunun için, nahlenin meyvesi olan hurma yiyince, insanın parçası, dokusu olur. Böylece hurmada bulunan her şey, insana da aktarılmış olur. (İmâm-ı Rabbânî)

Hurma ağacı ve sinek kapan otu, hayvan gibi his ve hareket etmektedir. Hurma ağaçlarından bir kısmı erkek, bir kısmı dişidir. Erkek ağac, dişi tarafına eğilmekdedir. Erkek ağacdan, bir madde dişiye gelmeyince, dişide meyve hâsıl olmaz.

Gerçi bütün bitkilerde bu iki organ vardır. Fakat, hurma ağacında, hayvanlar gibi görünmekdedir. Hatta, hurma ağacının başında beyâz birşey vardır. Hayvanların yüreği gibi iş görür. Bu şey yaralanırsa veya suda kalırsa, ağac kurur. Hadîs-i şerifte, “Halanız olan hurma ağacına saygı gösteriniz! Çünkü, ilk hurma ağacı, Âdem aleyhisselâmın çamuru artıklarından yaratıldı” buyuruldu. Belki, bu ağacın, bitkilerin en üstünü olduğuna işâret buyurulmuş olabilir.

Bu konuyu gözden gecirdigim zaman bir kac ana hattan konuya bakılabilicegini gördüm....

1-Ticaret(İnanc sömürüsü)
Arabistan yarım adasının büyük bir bölümü çöllerden oluşur. Bildiginiz gibi hurma ağacıda güneşi sever ve sıcak yerlerde yetişir. Hatta o kadar cok sever ki soğukta hoşalanmaz ve bu ağacın en iyi şekilde yetişrilebilicegi bölge arap yarımadasıdır. Şöyle düşünmek gerekirse bölgenizde bir din cıkıyor bu dini yayan kişi bir meyve için mukades diyor insanın yaratıldıgı camurdan arta kalan ile bu meyve yapılmıştır diyor. Ve bu meyveye saygı gösterilmeisteniyor. Sonuc olarak bu meyveden daha cok üretiliyor ve bitmez tükenmek bilemeyen bir arz talep ilişkisi başlatıyor....

2-Mantık hatası
Bi yaratıcı söylüyorsunuz herşeyden üstün yoktan var edebilen her şeye her şekilde hükmedebilen buraya kadarı tamamda bu mükemmel yaratıcın yaptıgı insandan nasıl mazeme artmış aaa bunlada kaldı neyse bunlarlada ne yapım he buda hurma olsun bari...

Daha önceden başka bir yerde yayınladıgım bir yazı sizinlede paylaşmak istedim belki daha da derinden bakan olur konuya
Alt 06-01-2011, 21:05
flipper flipper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hayır ektin ağacı bide bağlamak zorundasın..Baksana harekette ediyormuş..Bir sabah kalkmışsın hala Toros lara kaçmış)))
Alt 06-01-2011, 21:31
asinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
asinar asinar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Doğrudur. Hurma da tıpkı insanlar gibi renk renktir; sarısı var, açık kahverengisi var, kızıla çalanı var, siyaha yakın koyu kahverengisi var...

Allah (sisi) ademi yaratmak için yaptığı çamuru özellikle fazla yapmıştır ki artandan hurma ağacını yapsın ki daha sonra geri zekalının biri çıkıp bu akıllara ziyan hadisi uydursun diye...

Allahın Arabı o zamanlar kaç tür meyve bilirdi ki zaten?
Alt 06-01-2011, 21:40
oguzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oguzay oguzay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Satis psikolojisi.

Hali dokuyanlar da; halida bir hata varsa söyle pazarlarlar. "El emegi, göz nuru" benim oldugu anlasilsin diye "ni$ane" koydum; derler.
Alt 07-01-2011, 01:07
zxzx zxzx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah yeyip içer mi. yemezse delil nedir? yerse bu ilahlığına halel mi getirir

Allahın olacağını bildiği bir olay başka türlü olabilir miydi? hayır derseniz siz başka türlü olamayacak eylemleri yaptığınızı söylerken mi hür iradenizi savunuyorsunuz?
Alt 07-01-2011, 01:23
EL_AkSa_ŞeHidLeRi EL_AkSa_ŞeHidLeRi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

zxzx´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah yeyip içer mi. yemezse delil nedir? yerse bu ilahlığına halel mi getirir

Allahın olacağını bildiği bir olay başka türlü olabilir miydi? hayır derseniz siz başka türlü olamayacak eylemleri yaptığınızı söylerken mi hür iradenizi savunuyorsunuz?
ateist olmayı isterken hür olmayan bi iraden mi vardı?
Alt 07-01-2011, 08:07
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ateist olmayı isterken hür olmayan bi iraden mi vardı?
allah olmadığı için rahatça ateist olunuyor sevgili aksa...

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 08-01-2011, 15:44
withoutreligion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
withoutreligion withoutreligion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir yabancı müslüman olduğunda hurma ağacının yanına götürüp,tanıştırayım
"This is our aunt" ona gereken saygıyı göstermeliyiz dersek herhalde arkasına bile bakmadan kaçar bu adamlar tozutmuş diyerek.

"Din kitaplarını okuyup anlayana ateist,okuyup anlamayana dindar denir" Nikola Tesla
Alt 29-06-2011, 00:17
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sarapla insan arasindaki bag oldukca eski.

Antik misirda uretilen saraplardan bir tanesi de hurma. Muhtemelen islam oncesi de Araplar, bu hurma sarabindan istifade ediyorlardi. Veya satiyorlardi. Agirlikli gecim kaynaklari bu oldugundan, aileden biri saymis olabilirler.
Alt 29-06-2011, 01:16
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Halamı yedim, hükümsüzdür.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!

Önerilen Siteler