Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-01-2011, 05:59
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Borsada Kazandıran (Alternatif) Formül; Roubini Google Trends vs. S&P 500

Demin bir konuda Vartor'la yazışırken Roubini hakkında bir şeyler yazdım.. Sonra da, 'Acaba Roubini yeni bir şeyler söylemiş mi?' diye google'dan araştırma yaparken, aşağıdaki yazıya denk geldim.. Bana ilgi çekici geldi, bilmem siz ne düşünürsünüz

''Borsa yatırımcısının temelde sorduğu sorular 'ne zaman borsaya girmeliyim' ve 'ne zaman borsadan çıkmalıyım' sorularıdır. Yatırımcıların bir kısmı teknik analiz kullanarak bu sorulara cevap vermeye çalışır. Bugün ben size borsada kazandıran alternatif bir formülden bahsedeceğim: Yatırımcı Korku Endeks.

Borsada fiyatlar para girişi
olduğu zaman yükselir, para çıkışı olduğu zaman düşer. Para girişi olması için borsa yatırımcısının gelecek hakkında iyimser olması gerekir, para çıkışı olması için de borsa yatırımcısının karamsarlaşması. 'Insider trading' sitesi Insidermonkey'nin blogunda Amerikan piyasalarında oldukça başarılı sonuçlar üreten bir yöntemden 'Make 3.5 Percent In 3 Weeks By Shorting SPY With The Permabear Sentiment Index' başlıklı bir yazıda bahsediyorum.

Nouriel Roubini'yi çoğumuz tanıyoruz. Borsalar ve gelecek hakkında neredeyse sürekli karamsar haberler üreten Roubini yatırımcıları karamsarlığa sevkeden yorumcuların başında gelir. Medya ne zaman karamsarlaşırsa gazete manşetlerini Roubini haberleri süslemeye başlar. Bu haberleri gören yatırımcılar da Google'da arama yaparak Roubini'nin ne demek istediğini anlamaya çalışırlar. Neticede Roubini'nin populeritesi artarken, yatırımcılar da karamsarlaşır. Amerikada Roubini gibi karamsar yorum yapan üç yorumcu daha var: Peter Schiff, Marc Faber ve Nassım Taleb. Ben bu dört yorumcunun Google populeritesini takıp ederek populeritenin zıplama yaptığı dönemlerde borsa endeks fonunu satarak, populeritenin çöküş yaşadığı dönemlerde işe borsa endeksini alarak çok ciddi getiriler sağlanabileceğini gösterdim. Açığa satış yaptığımız dönemlerde 3 haftada %3,5'lik bir getiri sağlarken, alım yaptığımız dönemlerde %2 kazanabiliyoruz.

Bu yöntemin en
büyük başarısı işe 2008 yılındaki piyasalardaki çöküşü önceden tahmin etmiş olması. Belki Türkiyede de karamsar ekonomi yorumcularının Google populeritesini kullanarak benzer bir endeks oluşturulabilir, nasılsa elinizi sallasanız karamsar yorumcudan geçilmiyor.''

Kaynak; Borsada Kazandıran Formül

Başka bir yazı; Link
Alt 09-01-2011, 06:34
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bir kaç link daha paylaşayım;

Roubini, Peter Schiff’ den daha iyi bir gösterge mi?

İngilizcesi olanlar için;

Link 1

Link 2

Konu Sangre tarafından (09-01-2011 Saat 06:40 ) değiştirilmiştir.
Alt 09-01-2011, 06:46
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Süpermiş bu Sangre, teşekkürler! Önümüzdeki aylarda ufak bir deneyini yapabilirim bunun.

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society

Önerilen Siteler