13-01-2011, 13:31
|
|
|
Övünülecek tarihimizle övünmeyenlere cevaplar
Atatürkü küçük düşürmek ve atatükün yaptıkları ile övünmek yerinde ona borçlu olduğu şu an liberal ırkçı veya faşist söylemlerini sıcak evinde klavye karşısında utanmadan yazanlara tarihten cevaplar aktaracağız bu bölümde.
İlk olarak şu yazı ile başlamak istiyorum ki bu zaten herşeye bedeldir.
Ingiliz Lordlar kamarasi karismis. Çanakkale yenilgisi ile Ingilterenin sömürgecilik azginligi duraklamis, hatta baska ülkeler bile onlara karsi cesaretlenmistir. Bu yüzden hükümet baskani Loyd George hemen hesaba çekilmis, hezimetin nedenleri sorulmustu.
Loyd George kürsüye çikti ve su konusmayi yapti:
- Tenkidlerinizde çok haklisiniz. Özellikle Fransiz ve Ingilizlerin o dev donanmasi, yüzbinlerce Ingiliz, Fransiz, Afrikali, Hintli askerlerle yaptigimiz bu çikartma tam bir hezimle sonuçlanmistir. Elbette üzgünüm; fakat sizler de sunu unutmayiniz. Dünyaya her yüz yilda bir dahi gelir. Bu yüzyilin dahisi maalesef Türklere nasip olmustur. Çanakkale’de karsimiza Mustafa Kemal adinda bir Türk subayi çikmistir.
İşte bu itiraf bizzat emperyalist mağlup tarafından yapılmış fakat onun bu vatanı korumak uğruna verdiği mücadeleyi bizlere daha iyi yaşanacak bir Türkiye kurmak adına dökülen kanlar verilen hayatlar onların torunlarına masal gibi geliyor. Elbette savaş iyi bir şey değildir. Asla savaşmayı övmüyoruz. Fakat ortada kendi vatanını koruyan asil bir kumandan ve ülkesi uğruna canını ortaya koymuş gençler kadınlar
dedeler ve nineler vardı. Şu anda bu savaşı küçültmeye çalışanların ataları o zaman da vardı tabii ki o zaman direk karşı tarafla işbirliği yapıp bu zaferi engellemeye çalışmışlar hatta yunan ordusu islam için savaşıyor atatürk islamı öldürmek adına sakın onu dinlemeyin gibi söylemlerle halkı galeyana getirmeye çaıştılar.
Kısmen başarılı da oldular ama ortaya yüreğini koyacak kadar cesur değillerdi. Çünkü karşılarında "size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" diyen bir komutan ve ona güvenen bir halk vardı. Sonunda da yürekli olan kazandı. Bunun sonucunda böyle bir adamın elbette birçok düşmanı olacaktı bu doğaldır.
Fakat bunların yaptıklarını Atatürkün savaştığı emperyalistler bile yapmayıp bu mücadele karşısında hayranlıklarını dile getirmişlerdi. Bizimkiler onu bile yapamıyorlar.
Devamı var. Belgelerle tarihimizi aydınlatacağız ve çarpıtmaya siyasi emellerine ters düşenlere gereken dersi vermeye devam edeceğiz. Anlamayacaklarını bilsek de en azından halk kendi tarihini bilsin, 3 5 çapulcu her zaman çıkar ve gerekli dersi herzaman alır zaten.
|

13-01-2011, 13:41
|
 |
Üye
|
|
|
|
axial çok güzel ayrıca da haklı bir başlık. Ama rahip Frew'ların bunu anlayacağını sanmıyorum. lütfen sürdür.
Tanrının tek mazereti var olmamasıdır – Stendhal
|

13-01-2011, 13:50
|
|
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Tarihte olup bitmişlere ve bunları gerçekleştirenlere minnettar olmak gerekir, Ama durmadan tarihle övünüp bugün hiçbir icraat yapmamaksa malesef, tek icraatımız.
Uzun lafın kısası, Övünmeye biraz mola, Bugün ve gelecekte ne yapabiliriz bu önemli.
|

13-01-2011, 14:04
|
|
|
Teşekkürler sevgili burlap, sen ve senin gibi duyarlı arkadaşların da bu başlığa katkılarda bulunmasını bekleriz.
Şimdi isterseniz bu hiç sevmediğiniz atatürk hakkında bazı ünlü sevdikleriniz neler söylemiş.
Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır. Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye' nin doğması, yeni Türkiye' nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan etmesi ve o zamandan beri koruması, Atatürk' ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye' de giriştiği derin ve geniş inkilaplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur.
John F. KENNEDY (A.B.D. Başkanı, 10 Kasım 1963)
Şimdi bunu söyleyen başkan clinton falan olmuş olsa siz yine önemsiz sayabilirdiniz. Ama kennedy i bilen bilir. Zencilere verdiği sosyal haklar sebebiyle hep faşistlerin ve ırkçıların gözdesi olmuştu ve anlaşılan o ki bu sözleri söylemesi herhalde onun düşmanlarının sayısını artırmış olacaktır ki 22 kasım 1963 te bir suikaste kurban gitmiştir. Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar.
|

13-01-2011, 14:08
|
|
|
TurkceRap´isimli üyeden Alıntı
Tarihte olup bitmişlere ve bunları gerçekleştirenlere minnettar olmak gerekir, Ama durmadan tarihle övünüp bugün hiçbir icraat yapmamaksa malesef, tek icraatımız.
Uzun lafın kısası, Övünmeye biraz mola, Bugün ve gelecekte ne yapabiliriz bu önemli.
|
Sevgili türkçerap sizi anlıyoruz. Zaten atatürk kendisi demiştir beni övmeyi bırakınız, gelecek için neler yapacağız onları söyleyiniz diye. Burada amacımız kimseyi peygamber yapmak değil elbette ama tarihi saptırıpta kişileri hedef gösterenlere ve tarihini bilmeyen zavallılaradır bu başlık.
|

13-01-2011, 14:08
|
 |
Üye
|
|
|
|
TurkceRap´isimli üyeden Alıntı
|
Tamamen katılıyorum size.Hatta tarihimizi eleştirip, her kim olursa olsun hatalarından da çıkarımlar yapmalıyız.
Kurtuluş savaşı sayıklayıp, söğüt gölgesinde yatmak tabii ki karın doyurmayacaktır.
Öte yandan, bir yurdun, kurtuluş destanına tukaka demek ise -her daim altında başka bir niyet aranması gereken- bilgisizlik ya da hainlikle açıklanabilir.
Buradaki bazı arkadaşların hain olduğunu düşünmüyorum, keza axial gereken bildirmeyi yapacaktır.
Tabii bizler de kendisine yardımcı olmaya çalışacağız...
bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
|

13-01-2011, 14:13
|
 |
Üye
|
|
|
|
bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
|

13-01-2011, 14:34
|
|
|
naper´isimli üyeden Alıntı
Tamamen katılıyorum size.Hatta tarihimizi eleştirip, her kim olursa olsun hatalarından da çıkarımlar yapmalıyız.
Kurtuluş savaşı sayıklayıp, söğüt gölgesinde yatmak tabii ki karın doyurmayacaktır.
Öte yandan, bir yurdun, kurtuluş destanına tukaka demek ise -her daim altında başka bir niyet aranması gereken- bilgisizlik ya da hainlikle açıklanabilir.
Buradaki bazı arkadaşların hain olduğunu düşünmüyorum, keza axial gereken bildirmeyi yapacaktır.
Tabii bizler de kendisine yardımcı olmaya çalışacağız...
|
Aynı anda açıklama yapmışız zaten sevgili naper. Katkınız için teşekkürler. Fakat ben buradaki bazı arkadaşların hain olduğunu düşünmekteyim ve bu yazılara bakıp aaa haklıymışsınız biz yanlış biliyormuşuz demelerini hiç mi hiç baklemiyorum. Hatta herşeye bir kulp bulmaya çalışacklarını da. Burada da Atatürkün dahili ve harici bedbahtların olacaktır sözünün bile ne kadar ileri görüşlü olduğunu göstermek için kullanmak istiyorum.
Sovyet Rusya Hariciye Nazırı Litvinof ile görüşürken kendisine onun fikrince bütün Avrupa' nın en kıymetli ve en ziyade dikkate değer devlet adamının kim olduğunu sordum. Bana Avrupa' nın en kıymetli devlet adamının Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal olduğunu söyledi.
Franklin D. ROOSEVELT A.B.D. Başkanı, 1928
Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır.
Franklin D. ROOSEVELT (A.B.D. Başkanı, 10 Kasim 1963)
Asker-devlet adamı, çağımızın en büyük liderlerinden biri idi. Kendisi, Türkiye' nin, dünyanın en ileri memleketleri arasında hak ettiği yeri almasını sağlamıştır. Keza O, Türklere, bir milletin büyüklüğünün temel taşını teşkil eden, kendine güvenme ve dayanma duygusunu vermiştir.
General Mc ARTHUR
|

13-01-2011, 15:00
|
|
Üye
|
|
|
|
axial´isimli üyeden Alıntı
Sevgili türkçerap sizi anlıyoruz. Zaten atatürk kendisi demiştir beni övmeyi bırakınız, gelecek için neler yapacağız onları söyleyiniz diye. Burada amacımız kimseyi peygamber yapmak değil elbette ama tarihi saptırıpta kişileri hedef gösterenlere ve tarihini bilmeyen zavallılaradır bu başlık.
|
Hayır benim kastım bu değildi, Demek istediğim, Tarihte olanlar olup bitti, "Boş bnoş övünmek" (Bunu bu konu başlığı için söylemiyorum) bir işe yaramıyor, ve biz gerçekten birşeyler yapmak yerine tarihe takılıp kalıyoruz.
Atatürkle ilgili ise, Evet Ben de bu konuda zaman zaman insafsızca davranıldığını düşünüyorum, ne olursa olsun, doğruları ve yanlışları ile Kurtuluş savaşındaki direnişi organize etmiş ve bu ülkenin kurulmasında bu denli önemli bir yere sahip büyük bir insana bazı fikirlerini onaylasak da onaylamasak da saygı göstermeyi bilmek gerekir diye düşünüyorum.
Tabi saygı-sevgi sonuçta kişilerin değer yargılarıyla alakalı bir konu, Zorlamayla olmaz.
|

13-01-2011, 15:22
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Doksan senedir aynı şeyler. Yahu öleli yetmiş iki sene oldu, 2011 yılında hala ondan taktik, ilim, irfan, refah, demokrasi beklemek mantıklı mı? Bu nasıl bir olduğun yere saplanmadır?
Bence bunun bir dine, osmanlıcılığa, tarikat şeyhine bağlanmaktan farkı yok, kusura bakmayın.
Konu errata tarafından (13-01-2011 Saat 15:28 ) değiştirilmiştir.
Sebep: kelime eksikliği giderildi
|