Yeryüzünde böbürlenerek yürüme; çünkü sen ne yeri yarabilirsin, ne dağlara boyca ulaşabilirsin. (17/37)
Sevgili Eslemtu bu ilahi düstur hayatımın her anında gözümün önündedir.Yine de uyarın için sağol.Allah azze ve celle Kur'anın da defalarca Nebisine sakın kafirlere uyma,adalete ayakta tut,yalan söyleme ,doğru ol gibi birçok emirler veriyor.Peki Peygamber bunların aksini mi yapıyordu?Tabi ki hayır.Bu bir otokontroldür,hatırlatmadır,bilinci ayakta tutmadır.Mü'minler burdan örnekle birbirlerini kontrol etmelidirler.Bir kardeşimiz bana sakın yalan konuşma haaa! dese bundan kesinlikle gocunmam.Yalan konuşmuyorsam bir mesele yok,yalan konuşuyorsam da bu öğüdü tutarım ve halimi düzeltirim.Kişisel bir din üretme gayretinde değilim.İnandığım ve söylediğim şeylerin yenibirşey olmadığını hatırlatmak isterim.Sizin bunları yeni duymanız bunların yeni olduğu anlamına gelmez.Öncelikle Kur'anı doğru bir okuyuşla okuduğunuz zaman zaten orada görürsünüz.İsmini hatırlayamadığım bilge bir kişinin güzel bir sözü var:"Şu gökyüzünün altında dinde konuşulacak olan herşey konuşuldu "diye.Katıldığım bir sözdür.Hemen bu gün başıma gelen bir örneği vereyim.Bugün Elmalı tefsirinde Mü'minun 12 nin tefsirine bakarken Elmalının *İbnü Türkete'l-İsfahânî'nin Füsûs Şerhinden alıntıladığı ve katıldığı bir yoruma rastladım.Şöyle diyordu İsfahani::"Yeryüzünde ilk meydana gelen madenler, sonra bitkiler, sonra hayvanlardır. Ve Allah Teâlâ bu mevcut şeylerin cinslerinden her sınıfının sonunu, takip edenin başlangıcı kıldı da madenlerin sonunu ve bitkilerin evvelini mantar, bitkilerin sonunu ve hayvanların evvelini hurma, hayvanların sonunu ve insanın evvelini
maymun kıldı ki, birbirine ulanma birliği bozulmadan, değişmeden, aralanmadan, kesilmeden korunsun ve birbirine bağlansın."Aynı görüşü İbni Arabiden de okumuştum.Müslümanlar bide darwini beğenmezler.halbuki ondan yüzyıllarca önce bu görüşler dile getirilmiştir.Belki de darwin bu görüşlerden etkilenmiştir.Ne dersiniz olamaz mı?

Benim bu noktadaki görüşümü soracak olursanız.Evrime inanıyorum ama maymundan gelmeye inanmıyorum.Her canlının kendi formlarında evrimleştiklerine inanıyorum.Sözlerimi bağlayacak olursam;şahsım vahyi dinin merkezine koyarak anlamaya çalışan bir insandır.Vahye uygun olan her kelime inancımın bir parçasıdır ve inancımı tarif eden sözlük nisbetindedir.Bu noktadaki kıstasımda"O kullarımı ki, onlar sözü dinlerler,sonra da en güzeline uyarlar. İşte onlar, Allah'ın doğru yola ilettiği kimselerdir. Gerçek akıl sahipleri de onlardır. (39/18)"ayetidir.
Ne dersiniz Eslemtu ve Soröğren kardeşler sizce ben veya benim gibi düşünenler,yeni birşeyler mi ortaya koyuyorlar?