Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-06-2006, 16:32
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Hiramusta'nın yazıları bizi bağlamaz!

hiramustanın yazdıkları islama maledilemez.
mesela ben yazılarımın kaynağını belirtiyorum,kimse kabul etmek zorunda değil.
hiram sen de madem değişik bir fırkayı temsil ediyorsun,ya o fırka adına yaz veya bizim miracımızı kamerimizi mucizemizi yoktur uydurmadır deme.yazıların sen ve sizi bağlar islamı ve müslümanları bağlamaz.
biz aşağılık kompleksinde değiliz,aklımızın almadığını uydurmadır diye reddedecek.dininden *utanıyorsan hiç yazma.veya çok büyük meselelerde kendi görüşünü dininkidir diye yazma.
ehli sünnetin durumu budur,bizimki de budur de iyice bulandır.
sen nereden bildin miracı veya şakk-ı kameri de ebu cehilin demediğini diyorsun ohiç değilse bu sihirdir demiş.
ebu bekirin peygamber ne derse doğrudur demesine sen oradamıydın ki,yorum getiriyorsun.
cennetin cehennemin müteşabih olduğunu sana kim söyledi.
hz ademin ilk insan mı beşer mi falan karmakarışık etmişsin.nerden çıkarıyorsun bu işleri.zorlamaya ne gerek var.
senden ricam islamın görüşü diye yazma,yazının sahibi din adına birşeyler söyleyebilme açısından genel bir kabul görmediyse eger.
veya yazarın adını yaz ve "yazara göre" de,
kendi görüşünse eğer yazdıkların "bence" de yazının başında.
Alt 27-06-2006, 16:58
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Hiramustanın yazılar bizi bağlamaz.

Evet,arkadaşımız haklı.Bu yüzden bir not düşmek istiyorum.

Kendi şahsi görüşlerimin,başkalarının katıldığım görüşlerinin ve inancımın Risale-i Nur diniyle bir alakası yoktur.Kur'andan anladığım hiçbirşey nurcuları bağlamaz.Zaten bağlamak gibi bir düşüncemde yok.(burası espridir)Yalnız Kardeşimize birşey soracağım.Cennet-cehennem,ahiret,hesap günü ,vs.müteşebih ayetler değilse hangi ayetler müteşabihtir,bana açıklar mısın?
Alt 27-06-2006, 17:27
Kıdemli Üye

hiram
"Risale-i Nur diniyle "

bu ifade turan dursun sitesinin ifadesidir.ateistler de kullanıor.
sen de kullandın.
ben daha önce de sana ateiste hizmet etme demişdim.kendi tercihine saygı duyarım.diğerlerine de saygı duyduğum gibi.
hz muhammede muhammed diyecek kadar ateistlerin jargonunu kullanan birine cevap verme durumumda yok.

o sorduğun soruların cevabını da merak ediyorsan,yüzlerce imam müfessir gelmiş geçmiş onlara sor.
ben kimseye cevap verme zahmetine giremem.

yalnız sen müteşabih ne demek biliyormusun merak ettim.
hesap günü müteşabih se cennet cehennem müteşabihse bu dinin derdi ne,ne anlatıyor bu din.
Alt 27-06-2006, 18:01
last_danger last_danger isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aranıza girmek gibi olmasın ama hiramustafa bu konuda sonuna kadar haklı. Nurcular Allaha şirk koşuyor.

Boş bir kafa, şeytanın çalışma odasıdır...[b][hr:c22c314d1e]
Alt 27-06-2006, 20:46
Kıdemli Üye

last danger
soylediginiz bu 'Nurcular Allaha şirk koşuyor.' cumlesini *neye dayanarak soylediginizi ogrenebilirmiyim.
ayrica kendi iman durumunuzu belirtirseniz de sevinirim.
Alt 27-06-2006, 23:21
Kıdemli Üye

Kardeş sen önce bana hangi ayetler müteşabihtir onu söyle de ben sana müteşabihat nedir açıklarım.Ateistlerle bazen aynı söylemleri kullanma sebebine gelince de (ki ben sadece ateistlerle değil her düşünce sistemiyle bazı ortak söylemlerde bulunurum.) ortak vijdan veya ortak akıl diyebiliriz.Esen kal.
Alt 27-06-2006, 23:33
last_danger last_danger isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dayanağım ve gözlemim şudur :

İslam dininin temeli Kuran'ı Kerim dir.Hz. Muhammed ise Allahın ayetlerini insanlara ileten ve onları açıklayan elçidir. Bugün bu açıklamaları yetersiz görüp, 1400 sene sonra yaşamış birinin yazdıklarını, Kuran'ı Kerimi en iyi açıklayan *tesfir olarak değerlendirmeniz ve cemaat içinde olup bir yol tutmanız,başka kaynaklara ilgisiz olmanız, Şirktir. Belki adam iyi niyetiyle bişeyler yazdı ama bugünkü nurcu oluşumu adamı putlaştırmaktan başka bir şey yapmıyor. *Said'in böyle bir kitap yazacağına dair bir hadis yada bir ayet mi var da bu adamın yazdıklarını herşeyin önünde tutarsınız. Samimi bir soru Said haricinde başka bir kaynak sizin için kabul edilebilir mi ? Yoksa sen bizim herşeyimiz sin Said mi ?

Boş bir kafa, şeytanın çalışma odasıdır...[b][hr:c22c314d1e]
Alt 27-06-2006, 23:34
aldostu aldostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hiramusta akılcı müslümanlardan.

Pante iyi yakalamışsın,doğru lafı çok severim.

Hiramusta dostumuzun tarafsız dini yaklaşımlarını ilgiyle izliyorum.

Soröğren dostumuz da efendilik sınırlarını zorlamadan,inançlarını müdafaa ediyor.

Bütün inanç sahibi arkadaşlarımız, özellikle de
"Allah" adını yücelttiklerini *sanarak siteye
iğrenç saldırılar yapan ah-mak müslüman bozuntuları
bu iki arkadaşımızı örnek alsınlar.

Şia ve Ensareo dostlarımızı da bu sınıfta görüyor ve takdir ediyorum.

Sevgilerimle…

İyiliklerde görüşmek üzere.. Gönül kırdıysak affola..
Bütün dostlarıma selam ederim... (Dost olmayanlarıma da...)
***********….*************….***********….********* ****….*********
Her şey Tanrı 'dan sudur etmiştir (oluşmuştur). Ruhun tek amacı, oluştuğu Tanrı 'ya dönmektir. Bunun da yolu tek evrensel yasa olan evrim/tekamül den geçmektir.
Alt 28-06-2006, 00:13
ESLEMTU ESLEMTU isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu zamanda kişisel din moda..o uygun değil bana göre,şu bana göre uygun değil.Böyle şey olmaz..vs..hirada ona katılmış anlaşılan..bunların nedeni yeterli bir bilgiye sahip olmama ve doğru söyleme titizliğinin olmaması.

yoksa hiramusta arkadaşımız eğer müslümansan,ahırette konuştuğundan hesap vereceğini biliyorsan 1000 kere düşün 1 kere konuş..boş yere günaha girme,gıybet etme,iftira atma..

Günümüz tabiriyle bir cahilin ilmi olarak kapsadığı alanla,bir peygamberin,bir alimin kapsadığı alan karşılaştırılamaz bile...''Ben'' katılmıyorum demekle iş bitmiyor,bitmemesi lazım..sen kimsin?kapsamı alanın ne?ne için kabul etmiyorsun?neden kabul etmiyorsun?kim demiş?ne demiş?nasıl demiş?niçin demiş? türü araştırmalar yapmadan,bana öyle görünüyorla hüküm verilmez..

bunlar iyilik için hira,kibrine yenilmezsen düşünmeni tavsiye ederim..
Alt 28-06-2006, 01:03
Kıdemli Üye

Yeryüzünde böbürlenerek yürüme; çünkü sen ne yeri yarabilirsin, ne dağlara boyca ulaşabilirsin. (17/37)

Sevgili Eslemtu bu ilahi düstur hayatımın her anında gözümün önündedir.Yine de uyarın için sağol.Allah azze ve celle Kur'anın da defalarca Nebisine sakın kafirlere uyma,adalete ayakta tut,yalan söyleme ,doğru ol gibi birçok emirler veriyor.Peki Peygamber bunların aksini mi yapıyordu?Tabi ki hayır.Bu bir otokontroldür,hatırlatmadır,bilinci ayakta tutmadır.Mü'minler burdan örnekle birbirlerini kontrol etmelidirler.Bir kardeşimiz bana sakın yalan konuşma haaa! dese bundan kesinlikle gocunmam.Yalan konuşmuyorsam bir mesele yok,yalan konuşuyorsam da bu öğüdü tutarım ve halimi düzeltirim.Kişisel bir din üretme gayretinde değilim.İnandığım ve söylediğim şeylerin yenibirşey olmadığını hatırlatmak isterim.Sizin bunları yeni duymanız bunların yeni olduğu anlamına gelmez.Öncelikle Kur'anı doğru bir okuyuşla okuduğunuz zaman zaten orada görürsünüz.İsmini hatırlayamadığım bilge bir kişinin güzel bir sözü var:"Şu gökyüzünün altında dinde konuşulacak olan herşey konuşuldu "diye.Katıldığım bir sözdür.Hemen bu gün başıma gelen bir örneği vereyim.Bugün Elmalı tefsirinde Mü'minun 12 nin tefsirine bakarken Elmalının *İbnü Türkete'l-İsfahânî'nin Füsûs Şerhinden alıntıladığı ve katıldığı bir yoruma rastladım.Şöyle diyordu İsfahani::"Yeryüzünde ilk meydana gelen madenler, sonra bitkiler, sonra hayvanlardır. Ve Allah Teâlâ bu mevcut şeylerin cinslerinden her sınıfının sonunu, takip edenin başlangıcı kıldı da madenlerin sonunu ve bitkilerin evvelini mantar, bitkilerin sonunu ve hayvanların evvelini hurma, hayvanların sonunu ve insanın evvelini maymun kıldı ki, birbirine ulanma birliği bozulmadan, değişmeden, aralanmadan, kesilmeden korunsun ve birbirine bağlansın."Aynı görüşü İbni Arabiden de okumuştum.Müslümanlar bide darwini beğenmezler.halbuki ondan yüzyıllarca önce bu görüşler dile getirilmiştir.Belki de darwin bu görüşlerden etkilenmiştir.Ne dersiniz olamaz mı?Benim bu noktadaki görüşümü soracak olursanız.Evrime inanıyorum ama maymundan gelmeye inanmıyorum.Her canlının kendi formlarında evrimleştiklerine inanıyorum.Sözlerimi bağlayacak olursam;şahsım vahyi dinin merkezine koyarak anlamaya çalışan bir insandır.Vahye uygun olan her kelime inancımın bir parçasıdır ve inancımı tarif eden sözlük nisbetindedir.Bu noktadaki kıstasımda"O kullarımı ki, onlar sözü dinlerler,sonra da en güzeline uyarlar. İşte onlar, Allah'ın doğru yola ilettiği kimselerdir. Gerçek akıl sahipleri de onlardır. (39/18)"ayetidir.
Ne dersiniz Eslemtu ve Soröğren kardeşler sizce ben veya benim gibi düşünenler,yeni birşeyler mi ortaya koyuyorlar?

Önerilen Siteler